Sanırım maaş, hayat telaşı, büyük meblağlar dahil olunca durum bozuluyorKendimden utanacaktım ama doğal bir durummuş demek ki.
Şimdi mesaj attım, kendisi derslere gelmediği için görüşemiyoruz. Başvuru yapınca bu yola başlıyoruz, maddi açıdan vs emin misin dedim. Buradan dediğiniz yere getirebilirim belki ama ayıp olmaz inşallah
Yani aslında bu olay tamamen lüks ve dediğiniz gibi herkesin kendine güvenerek gitmesi gerekir.
Bu söylediğinin üstünden zaman geçti o yüzden şeyedemiyorumHiç ima etmeyin. Açıkça söyleyin. O size ayıp etmiş. Siz sadece cevap veriyorsunuz. Yapılan ayıba saygı çerçevesinde yapılan açıklamalar neden ayıp olsun? Sizi sömüremeyecek diye bozulması sizin ayıp ettiğiniz anlamına gelmez. Dik durun, net olun, İspanya burnunuzdan gelmesin.
Aslında yazarken daha rahat söylersiniz insan yüzyüze söylerken karşısındaki kırılıcak diye çok ezilip büzülebiliyo :)Şimdi mesajda "emin misin maddi açıdan vs" diye bir sordum ağzını yoklayacağım bakalım. Mesajla da olmuyor ama bu hafta görüşemediğimiz için yüz yüze soramıyorum başvuru da gecikmesin istiyorum daha fazla. Şimdi mesajı vermeye çalışacağım bana güvenme gibisinden. Kendinden eminsen başvuralım diyeceğim sanırım. Dediklerinizi de yüz yüze demeye çalışırım hala kaçma fırsatı varkenTek başıma planlarken kafam rahat yani çıkar giderim diye düşünüyorum zaten gelmemesi bana koymaz. Aramız bozulmasa da iyi olur ama ne yapalım. Umarım kendi yorganını kendi ayağına göre uzatmaya kararlıdır.
Bana da öyle geliyor şuan. Büyümekten korksam daMalesef o kucuk dünyamizdan cikiyoruz, paranin önemi artiyor, kullandigimiz meblaglar artiyor, telaşlar basliyor. Belki birazcikta bencil oluyoruz. Ama doğal bir sürec bence.
Ben italyadayken turklerden kose bucak kacardim , surekli de karsima cikarlardi saka gibi :) tek basina cok daha keyifli ve dertsiz emin ol , insallah halledersin , gittiginde de cok eglenirsinKafam rahatlasın diye gidiyorum bir de orada delirirsem harika olur
Çok teşekkürler Milana konuyu açmaya çalışacağım
Sizi bana allah gönderdi sanırım.miktar nekadar?
ona göre söyleyim size ispanyada neler yapabileceginize.
ben yillardir ispanyada tatil yapiyorum ve fiyatlar baya ucuk. ona göre hazirlik yapin
Mesajlaşırken sert konuşuyor görünmek istemiyorum ama yüz yüze söylemek daha zor ciddenAslında yazarken daha rahat söylersiniz insan yüzyüze söylerken karşısındaki kırılıcak diye çok ezilip büzülebiliyo :)
Sizi bana allah gönderdi sanırım.
Çok merak ediyorum bu konuyu.
Maaşım 150-200 euro olacak büyük ihtimalle. Aylık hibe de 500 euro. Konaklama ve 3 öğün yemek otelden
Bu söylediğinin üstünden zaman geçti o yüzden şeyedemiyorumHayır diyemeyen biri de değilim o yüzden bundan sonra dediğiniz gibi net söylemeye çalışacağım, umarım
Zaten derler ya bir yere gidip bir dil öğrenmek istiyorsanız kendi dilinizi bilen kişilerle takılmayın diye. Yurt dışında her türlü bu geçerli galiba. Ben de senin gibi güzel güzel anlatırım anılarımı umarıımmBen italyadayken turklerden kose bucak kacardim , surekli de karsima cikarlardi saka gibi :) tek basina cok daha keyifli ve dertsiz emin ol , insallah halledersin , gittiginde de cok eglenirsin
Aslında arttırmak da istiyorum hani yarısıyla falan da rahat eğlenebilir miyim ki?700 Euro sirf gezmek ve eglence icin güzel para. Rahat gezersin bu parayla.
Ispanyanin neresinde olucaksin?
Değil valla ben alacağım para kendi hayallerime yetecek mi diye düşünüyorum şimdiden. Bunları 1 kez söylesem anlar herhaldeBütçemi gün gün hesapladım, alacağım makine vs de var. Para bana kadar yetiyormuş. Sen gelirsen çok zor durumda kalabilirsin, ben destek olamayacağım, haberin olsun deyin. Yalan da değil.
Insallah :)Zaten derler ya bir yere gidip bir dil öğrenmek istiyorsanız kendi dilinizi bilen kişilerle takılmayın diye. Yurt dışında her türlü bu geçerli galiba. Ben de senin gibi güzel güzel anlatırım anılarımı umarıımm
Trenle gidip gelirsin , tren biletleri bize gore yuksek ama avrupa kosullarina gore uygunAslında arttırmak da istiyorum hani yarısıyla falan da rahat eğlenebilir miyim ki?
Toledo yüksek ihtimalle. Albacete de seçenekler arasında ama Toledo'yu düşünüyorum Madrid'e yakınlığından
Benim en çok kafamı kurcalayan ulaşım olayı. Şehirlerarası ulaşım çok pahalı olur mu?
Bizim paraya çevirince bir servet çıkıyor sadece gidiş gelişTrenle gidip gelirsin , tren biletleri bize gore yuksek ama avrupa kosullarina gore uygun
Google a gir , spain train ticket yaz ve incele herseyi :)
Ben de az önce tren fiyatlarına baktım ve TL'ye çevirince fiyat uçuyor. Arkadaşım TL bazında gelecek sonuçta, imkansız resmen. Gerçekten biterim oradaBu yaz bende İspanyaya gidiyorum benim ki tatil tabi en yakın arkadaşım 2 yıldır orda yaşıyor Barselona da ve çok pahalı herşeyini Türkiye'ye gelince alıyor tüm ihtiyaçlarını filan yani bütçen ne kadar bilmem ama fazla parası olmayan biri orda gönlünce gezemez o yüzden arkadaşına şimdiden resti çek çok zor durumda kalırsın orda
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?