Lafı olur mu?

Aynen öyle işte, samimiyet insanların böyle yüzlerini çıkarabiliyor ortaya.. Biz de 3 ay baya samimi olacağımız için başıma geleceklerden korkuyorum

Aynen öyle işte, samimiyet insanların böyle yüzlerini çıkarabiliyor ortaya.. Biz de 3 ay baya samimi olacağımız için başıma geleceklerden korkuyorum
O biraz tenezzülle alakalı biz bir arkadaşımla 1 sene aynı evde kaldık samimiyette vardı ama hiç öyle Özellikleri olmadı . Tamamen kişilikle ilgili .

O biraz tenezzülle alakalı biz bir arkadaşımla 1 sene aynı evde kaldık samimiyette vardı ama hiç öyle Özellikleri olmadı . Tamamen kişilikle ilgili .
Haklısınız, onda öyle bir kişilik de görmüyorum açıkçası. Ama bir şüphe

Size güvenip geliyor gibi sanki bence gitmeden bu konuyu halletmeye bakın yoksa çok başın ağrır gittiğinin tadına varamazsın

Bence para verme gibi bişey olmayabilir de gezerken tozarken sorun çıkar diye düşünüyorum yani şimdi diyelimki yemeğe gittiniz nasıl olacak? o sandviç yerken siz portakallı ördek yiyemezsiniz.. Ya da gece eğlenmeye gittiniz siz daha klas biyere gitmek isteyeceksiniz ama o mahalle arası ucuz biracıya gidebilecek.. asıl önemli olan bu kısımları nasıl atlatacaksınız? ya ona yedirmemek için siz de ona ayak uyduracaksınız ve kısıtlı zamanda hiçbi planınızı gerçekleştiremeyeceksiniz.. ya gitmek istediğiniz ortamlarda onu da çekeceksiniz,ya da ayrı takılacaksınız.. Ya da gitmeden önce bunları oturup açık açık konuşacaksınız.

Bu konu aklıma takıldı takılalı gelmemesini ister oldum, utanıyorum
Bugün başvuru yapacağız, ondan önce yoklayacağım sanırım
Mutlaka laf arasinda soyle hibe parasini ailene verecegini
Yurtfisinda okumus biri olarak soyluyorun , cok sorun yasarsin orda

O laf arasında sormuş size
Sizde laf arasında o paranın sadece kendi hayellerinize yeteceğini söyleyin. Tabiki size guvenmesin

Lafı ağzımdan aldınız, olay tamamen bu. Ben hızlı olsun diye atıyorum trenle gitmek istesem onun parası otobüse yetse ayrı ayrı mı gideceğiz? Karnım acıktı bir şey yemek istedim yiyemeyecek miyim falan yani tam dediğiniz gibi. Baştan konuşmam şart hatta şimdi başvuru yapmadan önce konuyu açmam gerek

Mutlaka laf arasinda soyle hibe parasini ailene verecegini
Yurtfisinda okumus biri olarak soyluyorun , cok sorun yasarsin orda
Kafam rahatlasın diye gidiyorum bir de orada delirirsem harika olur
Çok teşekkürler Milana konuyu açmaya çalışacağım

Lafı olur. O paranin lafinin olmadigi zamanlar cocukluk zamanlariydi. :) Lisede bir kiz arkadasim vardi. Bende yoksa onda varsa ikimiz harcardik. Bende olurdu onda olmazdi yine ikimiz harcardik. Aramizda ne para ne borç lafi asla olmadi. Sehirdisi gezmeye giderdik. Paralarimizi birlestirir ortak yapardik. Ne yapiyorsak ikimizde yapardik ama asla birbirimizi suistimal etmedik. Lakin büyüyünce olmuyor o. :) daha dogrusu olamiyor.

Türkiye’de aç kalır, harcını yatıramaz, açıkta kalır yardım edersiniz de İspanya’da kalma yardımı nedir yahu? Parası yoksa, gitmesin, nokta. Siz olmasanız gidemeyecek. Gitmek zorunda da değil. Zor durumda değil. İspanya’da tatil yapmak için arkadaşının burs parasını harcamak istemek bence terbiyesizlik.

Bence “canım oturdum bir hesap yaptım. Alacağım şeylerden sonra kazandığım burs sadece bana yetiyor. Sana destek olmam mümkün değil. Bana güvenip gelme sakın, zor durumda kalırsın” deyin. O da çalışıp, başka ülkeye gitsin.

Sanırım maaş, hayat telaşı, büyük meblağlar dahil olunca durum bozuluyor Kendimden utanacaktım ama doğal bir durummuş demek ki.

Kesinlikle konuyu açın.. para meselesini naptın falan diyin? Halledebildin mi geliyomusun kesin diyin? bakalım ne diyecek.. Yeter heralde falan diye konuşursa da hayallerine yapmak istediklerine bağlı yetmesi diyin.. Mesela bana yetmezdi hibe olayı olmasa cesaret edip gidemezdim sen iyi cesursun falan diyin.. Hayallerinizden bahsedin.. 3 aylık plan yaptığınızı bunun hayatınızın güzel değerlendirilmesi gereken bi dönemi olduğunu bu süreçte maddi manevi sıkıntı yaşamak istemediğinizi bahsedin.. Yani onun için bu hayal sadece çalışıp yemek yemekten ibaretse mutlaka yapması gerektiğini ancak başka hayalleri varsa gezme tozma eğlenme gibi, bu şansını daha sonra hibe kazanıp ya da biraz para biriktirip yapması gerektiğini söyleyin.. O mesajı alıcaktır.. biraz aranız bozulabilir belki ama siz hayatınızın çok önemli bi sürecini kendinizi sıkarak, milleti düşünerek, strese girerek geçirmemiş olursunuz Bu tarz fırsatlar insanın ayağına her zaman gelmez yazık olmasın

Şimdi mesaj attım, kendisi derslere gelmediği için görüşemiyoruz. Başvuru yapınca bu yola başlıyoruz, maddi açıdan vs emin misin dedim. Buradan dediğiniz yere getirebilirim belki ama ayıp olmaz inşallah
Yani aslında bu olay tamamen lüks ve dediğiniz gibi herkesin kendine güvenerek gitmesi gerekir.

Şimdi mesajda "emin misin maddi açıdan vs" diye bir sordum ağzını yoklayacağım bakalım. Mesajla da olmuyor ama bu hafta görüşemediğimiz için yüz yüze soramıyorum başvuru da gecikmesin istiyorum daha fazla. Şimdi mesajı vermeye çalışacağım bana güvenme gibisinden. Kendinden eminsen başvuralım diyeceğim sanırım. Dediklerinizi de yüz yüze demeye çalışırım hala kaçma fırsatı varken Tek başıma planlarken kafam rahat yani çıkar giderim diye düşünüyorum zaten gelmemesi bana koymaz. Aramız bozulmasa da iyi olur ama ne yapalım. Umarım kendi yorganını kendi ayağına göre uzatmaya kararlıdır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…