arkadaşlar merhaba. ben tecrübelerimi yazmak ve varsa sorularınızı elimden geldiğince yanıtlamak için bu konuyu açıyorum. yaklaşık 2 - 2.5 hafta önce lokal anesteziyle labioplasti ameliyatı oldum. öncelikle benim sorunum iç dudakların sarkıklığı (büyüklüğü) ve klitorisin dışarıda olmasıydı. bu da çamaşırlarda potluk yapıyor aynı zamanda temizliği zorlaştırıyordu. doktorumla bunu konuştum klitorisin hassaslığından bahsedip çok az müdahale edileceğini fakat dışarıda kalmayacağını söyledi. ameliyat esnasında Uyuşturmak için iç dudaklara iğne vuruyorlar. önce birini kesti doktorum sonra diğer tarafa aynı şekilde iğneler vurup diğer tarafı kesti. ilk iğnem çok acıdı açıkçası fakat sonra uyuşuyor hiçbir şey hissetmiyorsunuz. ameliyat bittikten sonra yaklaşık 30- 45 dakika o bölgede yanma falan oldu ama geçti bu sırada dinlendim ameliyat olduğum yerde. ağrım sızım kalmayınca kalktım evime döndüm. ilk üç gün biraz sancılıydı tuvaletten sonra sürekli batikon yapıyorsunuz gazlı bez koyuyorsunuz ve bir kaç gün banyo yapmak yasak. başta çok kötü gözüküyordu şişliklerim 1 hafta sonunda tamamen indi sayılır.
açıkçası ameliyata girerken benim çok yüksek bi beklentim yoktu. istediğim dışarıdan potluk olmaması ve temizliğimi rahat yapabilmekti. şuan iç dudakların kesimi eşit değil, kesim yerleri biraz girintili çıkıntılı. ben bu konuda çok şikayet etmiyorum asıl rahatsızlık duyduğum konu klitorisim dışarıda kaldı bu yüzden dış dudaklar yukarıdan tamamen ayrık. (arada parmak varmış gibi düşünün) yukarıdan ayrık olduğu için aşağı kısmı da ayrık duruyor fakat iç dudaklar kesildiği içinde bikini giydiğim zaman oraya girip tamamen hatlarım meydana çıkıyor. ve buna artı olarak ta klitoris dışarıda kaldığı için yürürken çamaşırıma o bölge devamlı kaşınıyor, rahatsızlık veriyor.
ben kendimi hazır hissettiğimde bir ameliyat daha geçiricem henüz doktor araştırmasına girmedim fakat buradan okuyorum memnun olan arkadaşlar var. sizlere tavsiyem özellikle de klitoris bölgesinden de rahatsız olan arkadaşların doktorla sonuç hakkında çok iyi konuşmaları. bu ameliyatta klitorisede normalde müdahale edilebiliyor o yapıyı bozmadan üstteki deriler vs alınıp dışarıda kalması engelleniyor fakat benim doktorum yapmadığı için şuan böyle bir sorun yaşıyorum. sorularınız varsa elimden geldiğince cevaplamaya çalışırım.
Soncarr ozelden de yazdim sana ama bana da doktorun adıni atabilir misin arastirdiklarimin arasindaysa ben de yanmak istemiyorum. Bu arada revizyon dusunuyisan ozelden konusalim bende labioplasti oldum seni cok iyi anlıyorummerhaba tekrar. ben ameliyat olalı bir ay oldu maalesef sonuç beklediğim gibi, olumsuz. klitorisim eskisinden daha dışarıda çünkü doktor aşağı doğru gerdirerek dikmiş fakat üstten hiç gerdirmediği için daha da dışarı çıkık bir şekil aldı. iç dudakların dikim şekli yamuk yumuk ve iki taraf eşit değil. benim ameliyat öncesi simetri sorunum yoktu fakat şuan da var. arkadaşlar doktor seçerken gerçekten dikkatli olmanızı tavsiye ediyorum. ben bir hata yaptım üstelik benim doktorum burada bazı kişilerin tavsiye ettiği olumlu şeyler yazdığı doktor. bu yüzden burda yazanları direkt etki olarak almayın (olumlu olumsuz). benim ameliyatım biraz aceleye geldi yani ben hemen gittim ve ameliyat oldum. şu an pişmanım keşke başkalarıyla da konuşsaydım diyorum. kesinlikle benim cahilliğimi yapmayın. artık aradan zaman geçmesini beklicem derimin toparlaması için (6ay fln diyorlar) daha sonra tekrar ameliyat olucam. sorularınız varsa yanıtlayabilirim.
Ben de ayni sekilde dusunuyorum malesef dr lar kendılerı de cok abartılacak buyuk bır amelıyat olmadıgını soyluyor kucuk bır operasyon dıye nıtelendırıp bukadar ucuk fıyatlar vermelerı de cok celıskılı bı durum tabı kı allah yardım etsın de bızlerde kurtulalım ıns en kısa zamn d...bu derdi yaşayan ne çok kadınmışız allah bize yardım etsin,aslında hiç fazla maliyeti olmayan bir ameliyat ama talep çok diye doktorlar ne yazık ki raydan çıktı ücret konusunda.
arkadaşlar ben de labioplasti ameliyatı oldum daha çok yeni. "kadınlar kulübü"ndeki paylaşımlar bu kararı almamda ve dr. seçimimde fazlasıyla yol gösterici oldu. ameliyatımı olduktan sonra ben de buradan deneyimlerimi merak edenlerle paylaşırım diyordum çünkü karar vermesi zor bir süreç ve bunu yaşayan birinden duymak çok önemli. sorularınız varsa severek cevaplarım.
Tesekkur ederim.umarim hayal kirikligi olmaz.darisi tum isteyenlereSilver5 cok büyük geçmiş olsun cnm.atlattın sonunda.bikaç gün snr şişlikler indikten sonra yine bilgi verirsen sevinirim..
silver geçmiş olsun canım sen kime ameliyat oldun peki doktorun kimdi?Tesekkur ederim.umarim hayal kirikligi olmaz.darisi tum isteyenlere
Cnm ben kayseri de saffet ors e yaptirdim.ben kombine oldum silikon+diklestirme+vajinoplasti ve labioplasti..su an cok sis tabi bakalim ilerde gorucez nasil oldugunusilver geçmiş olsun canım sen kime ameliyat oldun peki doktorun kimdi?
Evet cnm.alt taraf pek zorlamiyo da silikon fena...tabiki bilgi veririm.ben buradan cok sey ogrendim.bugun 5.gun ve hala cok sis ama dun kontrolum vardi dikisler iyiymis ..zaman gectikce sisler indikce yazicam..sen baya operasyon geçirmişsin canım senin ki anca geçer daha bazı bünyelerde 3 ay sürüyormuş şişliklerin inmesi,sabret bekle bakalım,duruma göre bizide bilgilendir olur mu,çünkü bu derdi çeken çok kadınız.