meraba pdam sanırm sendede ameliyattan sonra simetri sorunu vardı şuan nasıl herşey yolundamı birde tam şeklini kaç ayda alıyor..menunmusun görüntüden...
kerr meraba sen ebru zülfikaroğluna ameliyat olmuşsun...kendisi hangi yöntemi kullanıyor wedge ilemi yoksa trim yöntemi ilemi işlem yapıyor....bende bu ameliyatı oldum fakat akıntı oluyor normalde önceden hiç olmazdı sizdede böyle bir sorun oldumu olduysa ilaç kullanmam gerekirmi yada siz kullandınızmı veya ne zaman düzelirim, benim 27 gün oldu ve hala sertlik var bu sertlik sizde ne zaman son buldu bana ayrıntılı anlatırmısın..çok soru sordum galiba :)..........
bende de akıntı olmustu uzayıp giden bole degısık bi akıntı. o sanırım herkeste oluyor.dikişlerin erimesiyle alakalı dıye dusunuyorummm ben onu.muhtemelen dikişlerin eriyordur. benim sertliklerimin gecmesi 2 ayı bulmustu.
merhaba ben şuan 21 yaşındayım ve ilerde bu ameliyatı olmak istiyorum iç dudaklarım hem orantısız hemde çok büyük. ayrıca dış dudaklarımda ufak olduğu için tamamen dışarda duruyorlar yani buda beni çok rahatsız ediyor. yaptıranlar ameliyatı evlilik sonrasımı yoksa öncesimi yaptırdılar acaba? yani kızlık zarı dikkiş izi sorunlar oluyor mu :26:
yanıtlarsanız sevinirim. birde ameliyat sonrası hastanede yatış oluyormu yoksa bikaç saate kalkıyormusunuz hayatınızı nasıl etkiliyor
ben bekarım ve evlenmeden bu ameliyatı yaptırdım bende bacaklarımı kapatınca parmamın ucu kadar bi sarkıklık vardı fakat bu bile çok rahatsız ediyordu beni görüntü olarak.....kızlık zarına bir zararı yok zaten içerden bir müdahale olmuyor tamamıyla küçük dudaklara işlem yaptıkları için herhangi bir zarar teşkil etmiyor..iz konusuna gelince forumda bazı arkadaşlar iz kaldığını falan yazmış şükür bende öyle bir sorun yok, fakat doktor seçiminde iyice araştır her doktorun yöntemi farklı içine sinsin ayrıca bu işi uzun süredir yapan biri olması önemli bence......insanın psikolojisini çok etkliyor.....ameliyatımla ilgili şunu söyleyebirim hiç kanamam ağrım sızım olmadı sadece sertlik oluyor oda 2 ayda geçiyormuş..ameliyatı olduktan sonra 2 saat dinlendikten ve buz uygulaması yaptıktan sonra ben hemen eve döndüm...ameliyat çok kolay sonrasındaki hijyen ve bakım önemli......
canımmm hiç kırılmasın cesaretin. gerçekten basit bir operasyon.ameliyat bile denmez. ben 23 ocakta oldum bu sene ve gayet memnunum dogru bir karar vermısım resmen hafifledim güvenim geldi kendime..dogru bır dr olduguna ınanıyorsan eger sana guven verıyorsa cesaretını topla ve operasyonu ol derim. ilk bir kac gun sıkıntı oluyor şişlik oluyor ama daha sonra her gecen gun sıslıkler ınıyor dıkısler dusuyor ve seklını alıyor..rahat ol.
merhaba bahar06 ve nick1706 ... amleyatlarınızın sorunsuz gecmesıne cok sevınıdım darısı başıma artıksizler kime oldunuz acaba ameliyatlarınızı ?????
Merhaba RukayyeRukayye,
Öncelikle teşekkür ederim :) ama şunu söyliyim senin öyle korktuğun ki kadar büyük bir operasyon değil o anı hatırlamıyorsun bile :) ama ameliyat sonrası insanı biraz tedirgin ediyor işte ama doktorunun talimatlarına uyarsan ve uygun bakım ve temizliğine titizlik gösterirsen sorun yaşamayağına inanıyorum, birde zaman çok önemli bi faktör bence sabredip ümitsizliğe ve hayal kırıklığına kapılmadan sonucu beklemek gerekiyor,ilk bi kaç günde sonuç almayı beklemek yanlış birşey.
Ben İstanbul da Op.Dr. Melike Erdim e oldum çokda memnun kaldım sağolsun kendisi ameliyat öncesi ve sonrası çok güzel ilgilendi.
Merhaba nick1706 senin adına çok sevindm sorunsuz bır şekilde kurtulmuşsun peki doktoruna nasıl karar verdin aslında en zor kararda bu insan kapı kapı dolaşıp butun doktorlar la gorusemıyorkı
Tam on beş gün oluyor ameliyat olduğum,aynı şekilde benimde ağrım kanamam vs. olmadı bi kaç gün dinlenme ve buz uygulamasından sonra normal hayatıma döndüm fakat şu 3 veya 4 gündür akıntı sorununu bende yaşıyorum dikişler biraz biraz eriyor gibi ondan kaynaklı olduğunu düşünüyorum bu konuyla ilgili tecrübesi olanlarında neden kaynaklı olabileceğini paylaşmasını isterim sertlik pek yok gibi hemen hemen geçti fakat şekil sorunu var biraz sağ taraf sol tarafa göre daha büyük gibi onunda kesimle alakalı olduğunu düşünüyorum çünkü o taraf daha sorunluydu dikişlerin bir hafta gibi bir sürede erimeye başlaması normalmi sizce ve sadece belli bi bölgede erime var?
bendeki akıntı çok farklı nasıl tarif edilir bilmiyorum ama peynir eziği gibi önceden çok yoğundu şimdi daha azaldı ama o ıslaklık çok rahatsız ediyor beni..ilaç filan kullanmam gerekirmi bilmiyorum aslında ilaç kullanmayıda hiç sevmiyorum...bu arada içine sinmesine çok sevindim bende ilk ameliyat olduğum gün simetri sorunu yaşadım şuan ise çok fark yok ama sertlik var hissediyorum heralde zamanla geçicektir diye düşünüyorum...bu ameliyatı olanların bence sadece zamana ihtiyacı var...
Evet karar verme aşamasında bende baya tereddütlü davrandım internet sitelerinden ve bu tarz forum sitelerinde yapılan yorumlardan yola çıkarak karar verdim İstanbul Anadolu yakasında ikametgah ettiğim için en azından bu yakada olan bir doktora olmaya kararlıydım Melike erdim e de bir kaç kişinin olumlu sonuç alması sonucu karar kaldım ilk ona gittim muayene oldum ve o gün içindede karar verdim işinde çok titiz ve bilgili kesinlikle kafamda bi tereddüt kalmadan kabul ettim ve sonuç olarakta pişman olmadım.Eğer olacaksanda bence bi jinekolog yerine estetik cerrahda olmak daha mantıklı daha iyi teknikler kullanarak gerçekleştiriyorlar ameliyatları sonuçta onların eğitim alanı.
o tarif ettiğin akıntı peynir ezıgı gıbı olan üşütmekten de kaynaklanabilir canım ya cok zaman once bende de oyle olmustu eger tabı aynı sekılden bahsedıyorsak dr usutmekle alakalı demıs ve antıbıyotık vermıstı acayıp rahatsız edıcı ve kasındırıcı bı akıntıydı. benım amelıyat sonrası akıntım dıkısten kaynaklandıgını dusundugum sarımsı uzayan bi akıntı ..kesik kesik parca parca degıl
anladım canımm benim zaten bursada olabılecegım bı doktor yok mecbur baska bır yere gıtmem gerek ve bana ulaşım acısından en kolay Aylin hanım ın yeri oluyor kendısı hakkında da burda ıyı yorumlar gordugume gore artık fazla kararsız olmaya gerek yok inşallah yakında bende buraya sizler gıbı guzel yorumlar yazarım
İnşallah canım,Aylin hanımla ilgili bende çok güzel ,olumlu yorumlar okudum zaten ikinci alternatifim oydu ,hakkında hayırlısı olur inşallah.Buradan geçmiş olsun dileklerimi iletirim sana :)
Merhaba pdam
Seninde dediğin gibi sarımsı bi akıntı çok fazla sürüyor mu peki bu sorun senin dikişler tamamen eridikten sonra oldumu böyle bir sıkıntın?
15 gün oldu benim ameliyat olalı ve bölge bölge erime var tamamiyle ne zaman erir dikişler acaba ?
dikişlerin tamamen eriyene kadar sürüyor 1 hafta 10 gun falan ama ondan sonra gecıyor tamamen o akıntı.canını sıkacak bı durum değıl yani.gecıcı.3.haftada falan erır bence dıkısler vbende ole olmustu o bıraz da kesının buyuklugune dıkısın sayısıyla alakalı degısebılır bence.. sertlıgın tamamen gcmesı ıse 2 ayı bulmustu