Kykda kalanlar acil bakabilir mi?

aysunkndmr

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Temmuz 2014
399
74
Ben eve geldim tatile. İlk hafta okula gitmek istemiyorum, tatili uzatmak istiyorum. Ama döneceğim tarihi okulun açıldığı hafta olarak yazdım. Sizce ne yapmam lazım?

Hemen yardımcı olalım...
Öncelikle sorun olur haberin olsun. İzin kağıdına yazdığın tarihte dönmek zorundasın, maalesef bunu güncelleme hakkımız olmuyor. Sen yine de yurda telefon et, durumu anlat. Gelmek istemiyorum falan deme de ne bileyim ailevi birşeyleri bahane et, aniden çıktı bir hafta geç gelmek zorundayım, izin kağıdına yazdığım tarihte yurda gelemeyeceğim falan de belki inisiyatif kullanırlar. Genelde kullanmazlar, yardımcı olmaz yurt memurları bu konuda. Peki yardımcı olmazlarsa ne olacak? Yanlış hatırlamıyorsam gelmediğin her gün için tutanak tutarlar. Bu sorun olan bir durum haberin olsun, ben yurttayken izin kağıdına hep geleceğim tarihin bir hafta ilerisini yazardım ne olur ne olmaz diye, sen de öyle yap bundan sonra. Örneğin 1 martta döneceksin, izin kağıdına dönüş tarihi olarak 8 mart yaz. Geldiğin zaman o izinleri güncelliyorlar ve bu problem olmuyor.

Yurt memurları genelde aksi oluyor sanırım yani en azından bizimkiler öyleydi. Benim arkadaşım bir keresinde izin alırken izin kağıdına bir rakam yazıyor, mesela yanlışlıkla 2 yazdın (02.03.2016'nın 2'si) öyle... Yanlış rakamı yazdığını fark edince doğrusunu yazmak için düzeltmek istiyor, 2'yi üstünden geçerek 6 yaptığını farz et, öyle... Neyse kız yazıyor kağıdı, imzalıyor evine gidiyor. Yurda geldiğinde bu durum sorun oluyor, bi de baktık ki 4 gün için 4 tutanak yemiş... Meğer görevli memur kızın ilk önce yanlış yazdığı rakamı dönüş tarihi olarak girmiş sisteme. Kız "ben bu rakamı düzelttim" diyor ama kabul etmiyorlar. Üstelik kız evindeyken yurttan kızı arayan da yok, "geç kaldın gelmiyor musun, bak tutanak yersin" demedi görevliler. Sorun olmaz diye düşündüğü şey sorun oldu mesela. Dikkatli olmak şart bu izin konularında. Kız memura neden telefon etmediniz peki? Dediği zaman da "bize verdiğin numaranın güncel olup olmadığını nerden bilebilirim?" dediler meselad

Ayy su izin kağıtları ne gıcık yazdigin tarihte orda olmalısın diye biliyorum uğraşır durursun sonra

Bizde sorun olmuyordu hatta biz sadece gidia tarihimizi yaziyorduk sonusu yazmiyorduk.
ama uzun zaman oldu demekki degismis bu isler siz arayin bence gec geleceginizi belirtin ya olmaz derler ona gore erken gidersiniz ya da tamam derler kalirsiniz

geç kalmanın bile sınırı vardı sıkıntı oluyor artık diye biliyorum, yurdu arayın mutlaka bildirin.

Benim yazdıklarım güncel bilgidir bu arada, geçen sene bu sıralar 4. sınıf öğrencisi olarak kyk yurdunda kalıyordum. 2016'da mezun oldum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…