- 20 Mart 2017
- 15.666
- 20.349
- 398
- Konu Sahibi capricorn87
-
Bu lafın üzerine çoktan işe girip ödemeye başlamanız gerekirdi. Çok ağır olmuş. Bunun üzerine o ödeyeyim dese bile ödetmeyin.Aslında 2 yasına kadar boyle dusunyoduk ama gecen yıl sehır degıstırdık tayin sebebiyle biraz kres yasına gelsin istedim bu yuzden. Normalde esim gercekten yemez yedirir dedikleri turden para kısmaz, sıkıstıgımız durumlarda tabıkı kemer sıktıgımız oluyor.fakat 3-4 ay once maddi olarak bubaldıgımız bir donem olmustu benim lafımı eve yetemıyosun olarak algılayıp '' kredi borcunu nasıl odersen öde 15000 ödeyemem lisans olsa neyse ama yl kredisi keyfi yani git annenler mı öder ıs mi bulursun ne yaparsan yap '' dedi ve o gun den sonra o konuyu hıc acmadık o kadar sasırdım ki normalde annemlerden bir cöp aldırmaz bana biletlerini bile bizimkiler aldırmıyor diye kızar bilmiyorum tabıkı ödemek zorunda degil ama bu fırsatı kacırmak istemiyorum
Ben 3 yıldır calısmıyorum o yuzden simdilık esimin odemesı gerekecek lisansta katkı kredim vardı ilk evlendıgımde kendi kredisiyle birlikte yapılamdırmıs o bitti ama bunun için Bı tartısma da kendisi konuyu acıp ödemem gibi bısry soylemıstı tek cekıncem yine aynı sozu duyarsam cok kotu hissedeceğim kendimi gurursuz gibiBen de su an kyk borcu ödüyorum. Öğrenciyken esimle harcamıştık kredimi .Bazen ondan bazen benden .Simdi de ilk kimin aklina geliyorsa o yatiriyor .Mesela onceki ay unutmusum ben bu ay esim 2 taksit odedi .Ortak bütçeniz yok mu ?Neden çekiniyorsunuz ki esiniz sorun yapmazsa siz söyleyin niye faiz binsin .O parayi da çocuğunuza harcarsiniz ise başlayınca.
İlerde kendim ödersem odemeler daha yuksek olacak muhtemelen ve maasımın eve bir katkısı olmayacak ama o lafı da yutmak istemiyorum ayrıca 15 milyar da öde diyemem kimseye esim de olsa bilmiyorumAma calissaniz da neticede evin bütçesinden gidecek para neticede. Sonuçta iki maaş da eve ait. Beş bin de az buz pateni değil. Ama eşiniz öyle bir laf etmiş ki yenilir yutulur cinsten değil. Her şeyin bir yolu yordamı var sonuçta. Kırıcı konuşmuş. Kendi lafını etmedikçe açmamak mantıklı olabilir.
Aslında dusuncem boyle zaten o yuzden de konu acım o oderse hıc lafını bile acmasa yine de içime oturacak ama faizin 5 bin olduğunu gorunce de kafam karıstıBen olsam o laftan sonra ona ödetmez kendim öderdim.
Ne mutlu size benimde katkı kredim ödedi bunun içinde lisans olsa eyvallah ama yl için gereksiz Bı borc dedi Bı daha da konu hıc acılmadı be diyecek bilmiyorumBenim de kyk borcum var 310 ödeme yapıyoruz.çalışmıyorum da sagolsun ödüyor
Bılıyo musunuz 1 yıl öncesine kadar dediğiniz gibiydik ama... Haklısınız olmamalıFaizli ödeyince de sonuçta ortak çıkacak ikinizden de o para.. Evlilikte senin paran benim param diye bir şey yoktur, olmamalı da..
Haklısınız sanırım hıc lafı acmayacagımBu lafın üzerine çoktan işe girip ödemeye başlamanız gerekirdi. Çok ağır olmuş. Bunun üzerine o ödeyeyim dese bile ödetmeyin.
Yok canim neden utanıyorsun öyle düşünme hem yapacağı şey çok mantikliAslında zorlanamaz diye dusunuyorum Ya da soyle bir teklif sunacağım bana aylık harclık olarak verdiği bir miktar var oradan bir kısmını ben ayırayım kalanı sen tamamla diye ama valla suan bile utanıyorum
İyi aksamlar, yaklaşık 5 yıldır evliyim, 2,5 yasında Bı cocugum var dogumdan beri calısmıyorum eşimle ortak kararımızdı.
Benim yuksek lisanstan dolayı kyk borcum var torba yasayla cıkan yapılandırma sonucu faizi sılınırse yaklaşık 5 bin az ödeyeceğim aylık 300 - 350TL kadar oluyo sanırım taksitler.
Şimdi bunu esimin ödemesini istemiyorum ama suan Bı işim yok yanı yapulandırsak onun baslaması gerek, bunu konusmsk bile beni rahatsız edecek acıkcası cunku birilerine bu srkılde yık olmadım hıc. Sizce esim bu borctan sorumlu mu yani bunu konusayım mı yoksa iş bulduğumda faiziyle kendim mı ödeyeyım?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?