• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kyk borcu ödeyip ödememe kararsızlığı

buralar alevlenmiş :KK14:
ben 3 senedir ödeme yapmıyorum, çünkü daha önceliklerimiz vardı düğün ve ev eşyası gibi..
2 senedir borcum vergi dairesinde ama ne bi yazı geldi ne bi maaşıma haciz
3 senede 2000 tl civarı faiz geldi
2 ay sonra ödemeye başlayacağım.
toplu ödeyeceğim ama 8 bin civarında borç.
4-4 atarak 2 ayda bitireceğim.

faizlerin ve ana borcun silinmesine karşıyım..
paşa paşa aldıysak paşa paşa ödicez..

buralar alevlenmiş :KK14:
ben 3 senedir ödeme yapmıyorum, çünkü daha önceliklerimiz vardı düğün ve ev eşyası gibi..
2 senedir borcum vergi dairesinde ama ne bi yazı geldi ne bi maaşıma haciz
3 senede 2000 tl civarı faiz geldi
2 ay sonra ödemeye başlayacağım.
toplu ödeyeceğim ama 8 bin civarında borç.
4-4 atarak 2 ayda bitireceğim.

faizlerin ve ana borcun silinmesine karşıyım..
paşa paşa aldıysak paşa paşa ödicez..
Son cümlenize sonuna kadar katılıyorum. Alırken ne gğzel, ödemek olunca kaçış. Konu sahibi için demiyorum o anladığım kadarıyla yapılandırma bekliyor. Ama bazıları ödeme olunca ters dönüyor. Ee harcarken candı, kandı.

Yazıklar olsun! Alırken hiç sorun yok, öderken bin dereden su getirip köşe bucak kaçmalar, o para pul olana kadar beklemeler.. o parayla okul okuyan, çocukların hakkını nasıl ödeyeceksiniz? Üniversite zamanları arkadaşlarım vardı o 3 kuruşluk kyk bursuyla okuyup artırmaya çalışan. Artırdığı 1 kuruşu da ailesine yollayan. Zamanında aldiginizi ödeyeceksiniz. Üniversite kapılarında 3 kuruşla hayatini sürdürmeye çalışan çocukları düşünüp ödeyeceksiniz. Devlerin kanını emerek yaşayan parazit olmayıp aldiginizi geri vereceksiniz ki bu çark dönsün.

Bu salaklik degildir. Lutfen boyle dusunmeyin. Durusluk, dogruluktur. Siz olmasi gerekeni yapmissiniz. Ben de ise girmedigim halde vaktinde odememi yapmistim. Herkes dogru olsa, hint kurnazligi dusunmese ulkesi de refah icinde olur. Kyk bursunu alirken iyi ama odemeye gelince bahane bulunmadi acı... oysa bir bankadsr kredi cekse idi o bahaneleri kabul olmayacakti. Taahhutunu yerine getirmek bir erdemdir.
Kesinlikle.

Alemin dürüstü olarak odemissin koalina,kinaye yaptin sanirim...
Bilemiyorum şu devirde paraya ihtiyacı olmayan var mı? Veya kimin tek ödemesi kyk borcudur? Benim de vardı önceliklerim, borçlarım, alacaklarım ama direk başlayıp bitirdim ödemeyi. Hatta ilk dönem atanamamış ve drshaneye tekrar yazılmıştım, dershanedeki öğretmen kyk borcunu ödemediğinden bahsetmişti de şok olmuştum.

Merhaba arkadaşlar üniversite zamanı kyk kredisi almıştım gelecek yıla bırak faizleri silinir enflasyona uğrayarak daha karlı olursun diyenleri dinleyerek imkanım olduğu halde ödemedim ve şuan 1000 TL'ye yakın faizi geldi hala bekle diyen var çok kararsızım. Sizce yakın zamanda yapılandırma olur da faizi silinir mi yoksa daha da artmadan ödemeli miyim? Şuan ödersem toplu bir miktar ödeyeceğim ve tüm birikimim gidecek boşuna çalışmış olacağım taksitlere bağlasam faiz devam edecek bu yüzden kararsızım.

Artık öyle eskisi gibi değil... Ödemezsen bir süre sonra icraya bile düşebilirsin... Sen yine de bir maliyeye gidip sor bence

Koskoca şirketlerin milyar dolarlik vergi borcu catir catir silinirken sesi cikmayanlar kyk borclarinin silinmesi gundeme gelince ben odedim ben enayi miyim diye haykiriyor. Antropozlu dayilar 40 yas kucuk sevgilileriyle teknesinde gezsin diye de senin cebinden para cikiyor aloo sesimi duyuyor musunn? :) ama gariban anca garibana kinlenir. Ben cektim baskasi cekmesin demez. Cunku malum mezun olunca butun sirketler kucagini acti bizi bekliyor paralar bankaya her ay basinda akiyor akiyor durduramiyoruz ama sirf borcumuzu odemeyen serseri ruhlar olmak icin odemiyoruz. Seviyoruz boyle aksiyonlari yani hani anlatabiliyor muyum biz de boyle cilginlariz.

Koskoca şirketlerin milyar dolarlik vergi borcu catir catir silinirken sesi cikmayanlar kyk borclarinin silinmesi gundeme gelince ben odedim ben enayi miyim diye haykiriyor. Antropozlu dayilar 40 yas kucuk sevgilileriyle teknesinde gezsin diye de senin cebinden para cikiyor aloo sesimi duyuyor musunn? :) ama gariban anca garibana kinlenir. Ben cektim baskasi cekmesin demez. Cunku malum mezun olunca butun sirketler kucagini acti bizi bekliyor paralar bankaya her ay basinda akiyor akiyor durduramiyoruz ama sirf borcumuzu odemeyen serseri ruhlar olmak icin odemiyoruz. Seviyoruz boyle aksiyonlari yani hani anlatabiliyor muyum biz de boyle cilginlariz.
Sormayın ya devletin parasını çatır çatır yerken iyiydi yazan olmuş bir de. 17 yaşında faizlerden, geleceğin enflasyonundan, beyaz eşya zammından dolayısıyla sözleşmede yazan miktarın çok daha fazlasından yükümlü olacağını bilmeyen bir öğrencinin mezun olduktan sonra faizin silinmesini beklemesine neler neler denilmiş gerçekten çok şaşırdım. Henüz borcu ödemediğim halde borçların silinmesi teklifine fazlasıyla karşıyım halbuki ama bu derece yüksek bir faizi hakettiğimizi de düşünmüyorum. Borç başlayalı 6 ay oldu toplam faiz neredeyse 1000 TL.

Sormayın ya devletin parasını çatır çatır yerken iyiydi yazan olmuş bir de. 17 yaşında faizlerden, geleceğin enflasyonundan, beyaz eşya zammından dolayısıyla sözleşmede yazan miktarın çok daha fazlasından yükümlü olacağını bilmeyen bir öğrencinin mezun olduktan sonra faizin silinmesini beklemesine neler neler denilmiş gerçekten çok şaşırdım. Henüz borcu ödemediğim halde borçların silinmesi teklifine fazlasıyla karşıyım halbuki ama bu derece yüksek bir faizi hakettiğimizi de düşünmüyorum. Borç başlayalı 6 ay oldu toplam faiz neredeyse 1000 TL.
Aynen oyle paralar aldik ki ye ye doymadik. İlk sene 270 lira mi ne aliyordum yurt ucretim 4 kisilik oda 400 liraydi. Oyle deli paralar yani.
aldigimiz nefes icin vergi veriyoruz hepimiz kucuk vergi rekortmenleriyiz ama bi kyk borcuna yapilandirma bekleyen insanlar vatan haini oluverdi.

Derdiniz ne sizin düşünce özgürlüğü diye birşey var hayırdır ? Ben ödemem demiyorum iş yok atama yok ama devlet olunca sağolsunlar savunma hep hazır . Elde varmı yokmu umrunizda değil demi . Evi satalım tüp bebek yapalım dedik onuda dilinize dolabınız burda nesiniz siz . @Mune yeter bakıyorsun bak . Surda iki dk hamile haberi okuyup cikiyordum iyiki bir konuya yorum yaptık bugün . Özgürce ifade edemeyecek sen kendimizi burda linç hakaret duyacaksak diyin girmeyelim ....
Neden bu kadar yükseldiniz.. burda tepki verenler durumu olmayıp da odememeyi tercih edenlere tepki verdi ise giremedim param yok diyorsanız o ayrı bir konu. Tüp bebek lüks değildir herkesin anne baba olmaya hakkı var.
Ama konu sahibi ilk mesajında param varken bilerek ödemedim yazmış ona kizdilar.

Eğer durumunuz varsa mutlaka ödeyin, her sene bu kredilerle alakalı bir saçma sapan dedikodu çıkıyor, yok silinecek, yok kapanacak, yok böyle olcak diye. Hepsi yalan, kimse sizin borcunuzu silmez hatta üzerine faiz bindirirler.
Durumunuz yoksa eğer erteleme talep edin edebiliyorsanız daha fazla çıkmasın borcunuz.

Devlet, vakıf arazisine ev yapanları affediyor bedavadan ev sahibi ediyor. Öğrencinin bilinçsizce imzaladığı borcunu ödemesine gelene kadar tepki verilecek daha çok şey var da siyasete girer şimdi neysee

Yapılandırma çıkana kadar bekle yapılandırma çıkınca hepsini birden kapat her sene çıkıyor

sizin gibiler yüzünden gelmeyecek bence.

herkes kendini akıllı görüyor almayan ya da alıp ödeyenler enayi mi?

böyle böyle kaç kişi zamana bırakıp o para kuş haline gelene kadar ödemiyor. büyük haksızlık

Kızkardeşim üniversiteyi kazandı okul bana çok yakın. Ailemin durumu iyi değil pek. Kardeşim bursa başvurdu, çıkmazsa kredili alayım falan diyor ama ben izin vermiyorum. Ailemden ve kardeşimden tek bi kuruş almıyorum yediğimi içtiğimi gezdiğimi ayırmadan kardeşimi de hayatıma dahil ediyorum. Kendi yağımızda kavruluyoruz zaten. Şimdi o krediyi alsa ileride nasıl ödeyecekler bunun hesabını ben tutuyorum hepsinden önce. Zora girmesinler diye kendimden fedakarlık ediyorum. Madem öyle şimdi bu faizler siliniyorsa bunu herkese yapsınlar, faizini ödeyene de al kardeşim senden aldığımız fazla parayı geri iade ediyoruz desinler. Ödeyenlerin suçu ne? Hesap etseydiniz arkadaşım bile bile aldınız şimdi faiz ödemeyeyim diye takla atıyorsunuz. Borcuna sadık olup ödeyenler keriz mi peki?

sizin gibiler yüzünden gelmeyecek bence.

herkes kendini akıllı görüyor almayan ya da alıp ödeyenler enayi mi?

böyle böyle kaç kişi zamana bırakıp o para kuş haline gelene kadar ödemiyor. büyük haksızlık
İnşallah da gelmez faiz affı falan.
Yazık ya biri diyo ödedim ben ödedikten sonra af çıktı milletin faiz borcu silindi.
Harcarken iyiydi, öderken de ödesinler bile bile aldılar.

İnşallah da gelmez faiz affı falan.
Yazık ya biri diyo ödedim ben ödedikten sonra af çıktı milletin faiz borcu silindi.
Harcarken iyiydi, öderken de ödesinler bile bile aldılar.

aynen ben bursa bile başvurmamıştım başarılı olduğum halde ihtiyacı olan biri alsın diye. sonra böyle uyanık geçinen birinden duydum ödemiyorum nasılsa af gelir dedi bi de böyle bir sürü farklı konumdan burs alıyordu arabasıyla geziyordu o paralarla o zaman dedim bu ülkede böyle uyanık bi kesim var diye. ha ne oldu herkes iş güç sahibi oldu o hala burslarla yaşıyor yüksek lisans bahanesiyle. yani sorumsuz rahat tembel insanın mizacı değişmiyor. o krediyi ödeyenler zorluklara göğüs gerebilenler o sorumsuz rahat tipleri hayat yolunda solluyor merak etmeyin.

aynen ben bursa bile başvurmamıştım başarılı olduğum halde ihtiyacı olan biri alsın diye. sonra böyle uyanık geçinen birinden duydum ödemiyorum nasılsa af gelir dedi bi de böyle bir sürü farklı konumdan burs alıyordu arabasıyla geziyordu o paralarla o zaman dedim bu ülkede böyle uyanık bi kesim var diye. ha ne oldu herkes iş güç sahibi oldu o hala burslarla yaşıyor yüksek lisans bahanesiyle. yani sorumsuz rahat tembel insanın mizacı değişmiyor. o krediyi ödeyenler zorluklara göğüs gerebilenler o sorumsuz rahat tipleri hayat yolunda solluyor merak etmeyin.

Evet bi üstte de yazdım kızkardeşimi yanıma aldım ben bakıyorum o okuyor burs çıkmazsa kredili alacakmış izin vermiyorum geri ödeyemezler çünkü. Bana yazık değil mi mesela özel çocuğum var masrafımıza çıkışamıyorum artık ama idare ediyorum kardeşimi de 3.çocuğum gibi ayırmıyorum. O da alsın o zaman, ödemeyelim geri. İyi iş valla.

Evet bi üstte de yazdım kızkardeşimi yanıma aldım ben bakıyorum o okuyor burs çıkmazsa kredili alacakmış izin vermiyorum geri ödeyemezler çünkü. Bana yazık değil mi mesela özel çocuğum var masrafımıza çıkışamıyorum artık ama idare ediyorum kardeşimi de 3.çocuğum gibi ayırmıyorum. O da alsın o zaman, ödemeyelim geri. İyi iş valla.

aynen bi de mesela 10 sene sonra ödüyor insanlar. on senede kredi çekince deli gibi faiz ödüyorsun bankaya 2 katı para veriyorsun burda resmen faiz affıyla 10 sene önce alınmış kuş kadar olmuş parayı ödemeye ne var allaşkına. 10 sene önce 100 liraya alınan mutfak alışverişiyle şimdiki aynı mı.

Back