• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kyk borcu ödeyip ödememe kararsızlığı

Özel hastanede tüp bebek yapmaya gelince para var, devletten yani bizlerin cebinden çıkan paralarla aldığınız krediyi ödeyin deyince intihar eşiğine geliniyor.

Devlette o zenginlere burs çıkaran kimse mahşerde hesabını katmerli ödeyecek. Tıpkı aldığı parayı gasp etmeye çalışan, borcuna sadık olmayan şark kurnazları gibi.
He canım var var ondan şuan 5 çocukla oyunlar oynuyorum ama benim haberim yok . Asıl şark kurnazlari belli sen kafanı yorma aldığınız ahlar bir gün bulur

O zaman niye süper zenginler futbolcular yada markalar ödemiyor borcunu. Biri bunu bana açıklasın ya . Ben askeri ücreti bile bulamazken neden borç batağına bir okul okudum diye batiyorum bunuda açıklasin. Vergi affı çıkan firmalara niye ses cikarmiyorsunuz onuda açıklayın . Allah'a şükür bulgur pilavı yiyoruz hergun şükür ki o var . Ama yok şark kurnazlari biziz ya ekmeğin içine para koyup yiyoruz yalanciyiz ya. Bir çocuk hayalimiz oldu diye şark kurnazida olduk ya Allah'a havalesiniz . Bunu bile araştırıp gelmiş laf ebeliği yapmak için . Beni böyle ağlattıniz ya ne diyim bir gün aynı durumu yaşarsınız umarim

He canım var var ondan şuan 5 çocukla oyunlar oynuyorum ama benim haberim yok . Asıl şark kurnazlari belli sen kafanı yorma aldığınız ahlar bir gün bulur

Aşılama bu ay hazırlıklara başlayacağız . İşte eşim askere gidecek . Hiç istemiyorum ama onunda kiramiyorum . Yaram vardı yakıldı. Onu bekliyorum. 26 ya gircem bir kaç ay sonra . Sosyal güvence tek eşimin sigortası . Zaten bende devlete gitmem . İkinci sınıf muamelesi gormektense özele gider veririm o parayı :)))
Zor ama napim kiramiyorum . Şimdi ülke durumu belli gidipte gelmemek var en azından baba olacağım desin diye işte . Yoksa askerden sonra olsa daha iyi benim için. .inşallah hepimiz ikiz dördü Z üçüz dogururz bir seferde de bir daha bu stresi cekmeyiz :sampiyon:
Alın bence ev fiyatları düştü kredilerin faiz oranlarida düştü tam almanın vakti bir aya ev fiyatları yine firlayacak . Bizimde evimiz var 135 bine aldık şuan 110bine satılmıyor zarar sırf . Başka yerden almak için fiyatların yükselmesini bekliyoruz derken krediler düştü şuan fiyatı yine yukseltecegiz hareketlenme olur olmaz. Tavsiyem daha uygun bir ev almanız olur o kadar paraya burda çiftlik alınıyor :))
Kızlar bu arada eşi asker olan varsa asker maaşı ve eş sigortası diye birşey varmış . Başvurun bence . Sigorta genel sağlık sigortası imiş . Tüp bebeği de karşılar mı diye düşünüyorum şuan . Bide ücretsiz muane olabiliyormusuz

:KK25:
Ben sizin canınız değilim.

:KK25:
Ben sizin canınız değilim.
Evet evimiz var napim napim ölim mi ne diyim kayınbaba ya niye aldın yıllar önce bı evi mi diyim . Ne. Aşılama kaldı ne para siz nasıl bir varliksiniz satabilsek zaten o borcu bile düşünmedim ve evet çocuğum olsun diye evi bile satacaktik bunu niye kullandiniz çocuğum olsun diye yazdıklarımı niçin kullandınız olmadığını birkez daha yüzüme vurmak için mi

Son düzenleme:
Mune MuneMune hesabı doğrulanmış üye. bir bakar mısınız lütfen ağlamaktan helak oldum buna nasıl izin veriyorsunuz ne çocuğum oluyor ne param var borç batagindayim dediğim için bu uyenizin yaptığı insanlığa sığar mı . İnsan degilmiyiz biz ya derdimiz yazdığımız için kaç ay önce yazdığım msj bulup böyle etiketleme yapabiliyor biliyor Kazen Kazen

Evet evimiz var napim napim ölim mi almasıydı mi diyim kayınbaba ya . Ne. Aşılama kaldı ne para siz nasıl bir varliksiniz
Evet evimiz var napim napim ölim mi ne diyim kayınbaba ya niye aldın yıllar önce bı evi mi diyim . Ne. Aşılama kaldı ne para siz nasıl bir varliksiniz satabilsek zaten o borcu bile düşünmedim ve evet çocuğum olsun diye evi bile satacaktik bunu niye kullandiniz çocuğum olsun diye yazdıklarımı niçin kullandınız olmadığını birkez daha yüzüme vurmak için mi

Hanımefendi dilerim Rabbim tez vakitte sağlıklı evlat nasip etsin size. Konunun bununla alakalı olmadığını sakin bir kafayla okursanız anlayacağınıza eminim. Konu aslında net. Devletten alınan borcu neden ödemeliyizin cevabını yaşıyorsunuz aslında.

Okumus bir insan sadece okul bitirip diploma almamis biri degildir, okul ozellikle universite kisiye farkli gorus acisi da sunar, etik ilkeleri ogretir, insana saygiyi, devletin malina zarar vermemeyi, bizden sonraki nesli de dusunmeyi, devletini korumayi.... bir suru seyi ogretir. sadece meslek sahibi etmek degildir amaci. Boyle bir konuyu okudugum icin cok uzgunum. Ne kadar bencil bir nesil ile karsi karsiyayiz diyorum icimden. Sadece kendini dusunen, devleti batarsa kendinin de sıkıntıya girecegini dusunemeyen, alirken iyi de geri oderken geciktiren, ihtiyaci olan insanlarin o paradan yararlanmasi geekirken parayi elinde tutan, ustelik is guc sahibi olmus bir gencimizin su tutumunu hayretler icinde okudum. Soyleyecek soz bulamiyorum. Nerede yanlis yaptik acaba diye dusunmeden edemiyorum. Gelecegimizi genclere emanet ettigimiz nesil bu mu demeden edemedim icimden. 1000 tl faiz geldi diye uzulurken parasi olmayan ama okumayi isteyen baska birinin hakkinin elinde tutan biri...Af gelir mi, faizler silinir mi diye sorulmasi...Ne soylesek bos...

Alemin salağı olarak işe girer grmez hemen başladım ödemeye.
Bu salaklik degildir. Lutfen boyle dusunmeyin. Durusluk, dogruluktur. Siz olmasi gerekeni yapmissiniz. Ben de ise girmedigim halde vaktinde odememi yapmistim. Herkes dogru olsa, hint kurnazligi dusunmese ulkesi de refah icinde olur. Kyk bursunu alirken iyi ama odemeye gelince bahane bulunmadi acı... oysa bir bankadsr kredi cekse idi o bahaneleri kabul olmayacakti. Taahhutunu yerine getirmek bir erdemdir.

Şurayı anlayamadım? Birikiminiz nasıl boşa gidecek? Insanlar zaten borçlarını ödemek veya yeni bir şeylar almak için para biriktirmez mi?
Se
O zaman niye süper zenginler futbolcular yada markalar ödemiyor borcunu. Biri bunu bana açıklasın ya . Ben askeri ücreti bile bulamazken neden borç batağına bir okul okudum diye batiyorum bunuda açıklasin. Vergi affı çıkan firmalara niye ses cikarmiyorsunuz onuda açıklayın . Allah'a şükür bulgur pilavı yiyoruz hergun şükür ki o var . Ama yok şark kurnazlari biziz ya ekmeğin içine para koyup yiyoruz yalanciyiz ya. Bir çocuk hayalimiz oldu diye şark kurnazida olduk ya Allah'a havalesiniz . Bunu bile araştırıp gelmiş laf ebeliği yapmak için . Beni böyle ağlattıniz ya ne diyim bir gün aynı durumu yaşarsınız umarim
Yanlışları toplayinca doğru etmiyor. Filanca şöyle yapti ben de yapayım deyince de durumun niteliği değişmiyor. Size bunu aciklamaya calisiyor yorum yapanlar. İster odee ister ödeme. Durum bu.

Ben de ödedim öğrenim kredisini. Eskiden devlet peşine düşmüyordu borcun, kimisi ödüyordu kimisi ödemiyordu. Arada yapılandırma yapılıyor, onda da faizler tamamen silinmiyor, borç hiç silinmiyor. Benim kardeşim okulu uzattığı için daha öğrenciyken hesabına haciz geldi, parayı çektiler. Kalanını da taksitle ödüyor.
Herkes ödemeyenlerin üzerine gitmiş sanki borcunu ödeyince çok büyük bir şey yapmış gibi ama bence borç 2 yıl sonra tahsil edilecekse o zaman bu insanların istihdam edilmesi gerek. İşsiz biri nasıl ödesin borcunu. İnsanın mezun olunca hem iş bulma stresi hem öğrenim kredisi borcu stresi oluyor.

Yorumları okumadım ama yıl sonuna kadar bir vergi affı geleceği söylentisi çok yüksek

Elimde olsa ödemem hangi zengine burs diye gidiyorsa da hakkım h. Z.. olsun
büyük kul haklarını yiyenlere söylenin. (Örnek veremiyorum politik olacak çünkü) Çalışamadığı ya da geçinemediği için kredisini ödeyemeyenlere değil. On yıl geciktirdim iyi de ettim.

Yok zenginlerin borcu siliniyor, futbolcuların siliniyor bizim niye silinmiyor. Ne yapalim onların borcu siliniyor diye vergi mi ödemeyelim. El mecbur herkes ödüyor. Kimse öderken mutlu değil emin olabilirsiniz.
Son olarak şunu söyleyeyim. Durumları kötü olup, sırf ödeyemem diye kredi almayan insanlar belki de onlarda size hakkını helal etmiyordur.

Eğer imkanın varsa mutlaka öde, ileride daha büyük sıkıntılara yok açıyor,mesela benimde var ve ödemediğim için eve tebligat geldi. Yapılandırma şuanda pek görünmüyor ama gidip vergi dairesine sorabilirsin.Silinme imkanıda yok ana parayı paşa paşa ödüyorsun.Ödemeyenler için yapılan yorumlarda saçma belki durumu yoktu yani herkes herşeyi anında ödeyecek diye bir şey yok. Zaten ödenmeyince sonucuna biz katlanıyoruz rahat olun :) Eğer birikiminle ödemek istemiyorsan da kredi kartın mutlaka vardır,oradan bölerek taksitlerle ödeyebilirsin hem birikimine bir şey olmaz hemde ödemiş olursun.

elmalarla armutları karıştırıyorsunuz. adı üstünde zaten hibe. bir iş kurulması için veriliyor. alan kişilerin doğru yanlış kullandığı tartışılır, bundan bahsetmiyorum ben. ama kredi öyle değil. ben de öğrenci oldum. sırf geri ödeme sıkıntısı yaşamamak için kredi almadım. çünkü o para bana hibe edilmeyecekti. aldıktan sonra enflasyon parayı yesin de borcum azalsın diye beklemem ne kadar ahlaklı bir davranış olurdu? sizinle bazı noktalarda ortak paydada buluşsak da anlaşamadığımız yerler var. ben biraz daha katı bakıyorum sanırım. ödemeyenlerin, yolsuzluk yapanların olması konu sahibi gibi arkadaşların borcunu ödememesine bir bahane olamaz benim gözümde.
Size karşı olduğumu dusundunuz galiba.bir daha okuyun isterseniz.herkes uyanık diyorum.elmayla armutu karıştırmak değil aynı sepete koymak benimki.hibe alanin amacına uygun kullanmaması da etik değil kredi borcunun ödenmemesi de.diyorum ki memlekette böyle ornekler şaşırtmıyor beni. çünkü çok fazla vaf.borcun geri ödenmemesi noktasinda gevşek olduğumu düşündüğünüz nokte neresi bilemedim herhalde başkasıyla karistirdiniz.

Size karşı olduğumu dusundunuz galiba.bir daha okuyun isterseniz.herkes uyanık diyorum.elmayla armutu karıştırmak değil aynı sepete koymak benimki.hibe alanin amacına uygun kullanmaması da etik değil kredi borcunun ödenmemesi de.diyorum ki memlekette böyle ornekler şaşırtmıyor beni. çünkü çok fazla vaf.borcun geri ödenmemesi noktasinda gevşek olduğumu düşündüğünüz nokte neresi bilemedim herhalde başkasıyla karistirdiniz.

aklım çok doluyken okudum açıkçası ve hibeyi boşa harcayanlar varken krediyi ödemekte geciktirenleri haklı bulduğunuzu düşündüm sanırım. tamamen aynı pencereden bakıyorsak bu daha güzel. en azından belli bir ahlak ve etik anlayışına sahip insanların var olduğunu görmek mutluluk verici.

Yok zenginlerin borcu siliniyor, futbolcuların siliniyor bizim niye silinmiyor. Ne yapalim onların borcu siliniyor diye vergi mi ödemeyelim. El mecbur herkes ödüyor. Kimse öderken mutlu değil emin olabilirsiniz.
Son olarak şunu söyleyeyim. Durumları kötü olup, sırf ödeyemem diye kredi almayan insanlar belki de onlarda size hakkını helal etmiyordur.
Derdiniz ne sizin düşünce özgürlüğü diye birşey var hayırdır ? Ben ödemem demiyorum iş yok atama yok ama devlet olunca sağolsunlar savunma hep hazır . Elde varmı yokmu umrunizda değil demi . Evi satalım tüp bebek yapalım dedik onuda dilinize dolabınız burda nesiniz siz . Mune MuneMune hesabı doğrulanmış üye. yeter bakıyorsun bak . Surda iki dk hamile haberi okuyup cikiyordum iyiki bir konuya yorum yaptık bugün . Özgürce ifade edemeyecek sen kendimizi burda linç hakaret duyacaksak diyin girmeyelim ....

Yorumlarınıza teşekkür ederim arkadaşlar. Borcuma sadık olduğumdan emin olabilirsiniz, bugüne kadar aldığım her borcu da ziyadesiyle ödedim fakat maddi imkanları benden iyi olan arkadaşlarım burs alırken ailemin o dönem ki kötü imkanlarına rağmen benim kredi almak zorunda kalmam ve faizlerin yükselmesiyle birlikte sözleşmede yazan toplam ödenecek miktarın 3 bin tl fazlası bir miktar borçla karşılaşmam beni böyle bir beklentiye mecbur bıraktı. Ama gördüğünüz gibi hatalı bir beklentiymiş. Bugün gidip ödemeyi başlatacağım.

Yardımcı olan herkese tekrardan teşekkür ederim:KK200:

Merhaba arkadaşlar üniversite zamanı kyk kredisi almıştım gelecek yıla bırak faizleri silinir enflasyona uğrayarak daha karlı olursun diyenleri dinleyerek imkanım olduğu halde ödemedim ve şuan 1000 TL'ye yakın faizi geldi hala bekle diyen var çok kararsızım. Sizce yakın zamanda yapılandırma olur da faizi silinir mi yoksa daha da artmadan ödemeli miyim? Şuan ödersem toplu bir miktar ödeyeceğim ve tüm birikimim gidecek boşuna çalışmış olacağım taksitlere bağlasam faiz devam edecek bu yüzden kararsızım.
Boşuna çalışmış olmayacaksınız "zamanında bol bol yediğiniz devlete olan borcunuzu ödeyeceksiniz"

Merhaba arkadaşlar üniversite zamanı kyk kredisi almıştım gelecek yıla bırak faizleri silinir enflasyona uğrayarak daha karlı olursun diyenleri dinleyerek imkanım olduğu halde ödemedim ve şuan 1000 TL'ye yakın faizi geldi hala bekle diyen var çok kararsızım. Sizce yakın zamanda yapılandırma olur da faizi silinir mi yoksa daha da artmadan ödemeli miyim? Şuan ödersem toplu bir miktar ödeyeceğim ve tüm birikimim gidecek boşuna çalışmış olacağım taksitlere bağlasam faiz devam edecek bu yüzden kararsızım.
Öde bence. Ben esimi dinledim odemedim onunda vardi borcu. Sonra once esimin banka hesabina sonra bana haciz geldi. Sonra taksitlendirerek dahada faizli odedik. Vergi dairesine gidersenjz taksitlendiriyolar. Odeyebilcegin sekilde taksitlendirirsin gunu gecmis borclari. Gelecekteki borclari da aylik gunu geldikce ode derim ben

Yapılandırma gelsin gelmesin bu önemli değl. Birilerini dinlediniz ve sonrası pişmanlık. Maddi durumunuzu gidişatınızı bilen sizsiniz. O borçt eninde sonunda ödenecek. Ben sizin yerinizde olsam öderdim. Şöyle düşünün, bir eşya aldınız ve borç günü geldi onu birilerini ağzına bakıp erteliyor musunuz? Hayır. Ee konu kyk olunca neden böyle oluyor?

Back