• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kyk borcu ödeyip ödememe kararsızlığı

Ardkslar benım ekımde ilk taksitimi odemem gerekiyordu ödeyemedım 1 ay gectı bısey olurmu acaba

Borcunuzu aksatmanız ve/veya ödememeniz halinde, ödenmeyen her taksit için günlük gecikme zammı ilave edilecek ve "6183 sayılı Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanun" hükümlerine göre Vergi Daireleri aracılığı ile tahsil yoluna gidilecektir.

yazıyor.

Vergi dairesine ne zaman intikal ediyor acaba? Mezun olmamis kaydini dondurmus birine ne kadar süre taniyorlar ? Faiz ne zaman konuyor? Her ödenmeyen sene mi? Bilgilendirirseniz sevinirim bende
Gerçekten bir bilgim yok ben borc ödenme aşamasına geldikten çok sonra faiziyle tek kalemde ödedim.yanlis hatırlamıyorsam vergi dairesinden bilgilendirme mektubu gelmişti ve ben tutusmustum:)

Merhaba arkadaşlar üniversite zamanı kyk kredisi almıştım gelecek yıla bırak faizleri silinir enflasyona uğrayarak daha karlı olursun diyenleri dinleyerek imkanım olduğu halde ödemedim ve şuan 1000 TL'ye yakın faizi geldi hala bekle diyen var çok kararsızım. Sizce yakın zamanda yapılandırma olur da faizi silinir mi yoksa daha da artmadan ödemeli miyim? Şuan ödersem toplu bir miktar ödeyeceğim ve tüm birikimim gidecek boşuna çalışmış olacağım taksitlere bağlasam faiz devam edecek bu yüzden kararsızım.
Haciz geldi canım bize faiziyle 12 bin oldu . Yardımcı olmuyorlar 4/1 getirmezsen taksitte yapmıyorlar öde kurtul . Eşim askere gidecek o zaman erteletiriz dedik onada yaptığın taksitler hepsi çöp olur bidaha ugrasirsin odeyeceksin demişler . Tabiri caizse essek gibi öde yada öl diyor devlet ölünce silinirmis . İntihar eşiğine geldik bu devlete borçlar yüzünden . Okuduğumuzda bin pismaniz eşimle bide benimharc çin da kağıdı gelirse napariz bilmiyorum elde yok avucta yok olsa hiç düşünmem

Ha bide şu odemeyeni anlamıyorum diyenlere sözüm k.b ama benim ailemin ve eşimin ailesinin de durumu çok kotuyken okuduk biz zengine burs çıktı nereden mi biliyorum okulda 500 kişiye kredi bir kişiye burs ama annesi babası zengin .yani zengin rahat rahat okurken ben hazır çorba alacak param yoktu . Kışın giyecek montum dahi yoktu . Hem okuyup hem nasıl para artiririm derdi vardı. Elimde olsa ödemem hangi zengine burs diye gidiyorsa da hakkım h. Z.. olsun

Ha bide şu odemeyeni anlamıyorum diyenlere sözüm k.b ama benim ailemin ve eşimin ailesinin de durumu çok kotuyken okuduk biz zengine burs çıktı nereden mi biliyorum okulda 500 kişiye kredi bir kişiye burs ama annesi babası zengin .yani zengin rahat rahat okurken ben hazır çorba alacak param yoktu . Kışın giyecek montum dahi yoktu . Hem okuyup hem nasıl para artiririm derdi vardı. Elimde olsa ödemem hangi zengine burs diye gidiyorsa da hakkım h. Z.. olsun

Özel hastanede tüp bebek yapmaya gelince para var, devletten yani bizlerin cebinden çıkan paralarla aldığınız krediyi ödeyin deyince intihar eşiğine geliniyor.

Devlette o zenginlere burs çıkaran kimse mahşerde hesabını katmerli ödeyecek. Tıpkı aldığı parayı gasp etmeye çalışan, borcuna sadık olmayan şark kurnazları gibi.

zaten şu faizleri sildirmek falan bence haram çünkü bazısı ödüyor tıkır tıkır bazısıda ödemiyor faizleri siliniyor bilmem ne saçmalık ve kul hakkı kesinlikle.paranız varsa borcunuzu ödeyin bence.buarada din açısından demiyorum sadece saptırılmasın diye yazıyorum.genel olarak adil birşey değil.

Ben de bunu anlamıyorum. Kredi alırken geri ödemesinin hangi koşullarda yapılacağı kabul edilerek alınıyor. Konu ödemeye gelince “boşuna çalışmış olacağım”. Bireysel ahlak sahibi olanın aklına dahi gelmemesi gereken bir şey. Adı üstünde kredi, hibe, burs veya sadaka değil. O paranın size verilmesi için birilerinin tüm vergilerini zamanında ödemiş olduğunu aklınızın bir ucuna getirin ki sizden sonraki öğrenciler de faydalanabilsin.
Aynı şeyi düşünüyordum.Durum varken ödememek çok yanlış bir davranış.Krediye başvururken bile ne zaman hangi şartlarda ödeneceği belli.Işe giremezsin,yada ekstrem bir sıkıntı olur,ödeyemeyecek durumda olursun anlarım.Ama ödeyebilecekken ödememek bence kul hakkına bile girer.

Kimse kusura bakmasın ama devlet kyk borçlarını affetse isyan çıkar arkadaşım. Örneğin ben devlete borçlanmamak kyk almamak için yıllarca hem okuyup hem çalıştım süründüm resmen. Ben de alabilirdim ama almadım. Tekrar bir yapılanma gelir evet ama asla ne faiz ne borçlar silinmez. Hayal görmeyin.

Memleket KOSGEB tarafından ya da zirai yatirima dönüşsün diye verilen hibelerle dolu.hibesini alan vaad ettiği işi kurup hakkını vermezken kredi çekenin enflasyona yedirmeyi dusunmesi hiç şaşırtıcı degil.herkes akıllı memleketimde

elmalarla armutları karıştırıyorsunuz. adı üstünde zaten hibe. bir iş kurulması için veriliyor. alan kişilerin doğru yanlış kullandığı tartışılır, bundan bahsetmiyorum ben. ama kredi öyle değil. ben de öğrenci oldum. sırf geri ödeme sıkıntısı yaşamamak için kredi almadım. çünkü o para bana hibe edilmeyecekti. aldıktan sonra enflasyon parayı yesin de borcum azalsın diye beklemem ne kadar ahlaklı bir davranış olurdu? sizinle bazı noktalarda ortak paydada buluşsak da anlaşamadığımız yerler var. ben biraz daha katı bakıyorum sanırım. ödemeyenlerin, yolsuzluk yapanların olması konu sahibi gibi arkadaşların borcunu ödememesine bir bahane olamaz benim gözümde.

Merhaba arkadaşlar üniversite zamanı kyk kredisi almıştım gelecek yıla bırak faizleri silinir enflasyona uğrayarak daha karlı olursun diyenleri dinleyerek imkanım olduğu halde ödemedim ve şuan 1000 TL'ye yakın faizi geldi hala bekle diyen var çok kararsızım. Sizce yakın zamanda yapılandırma olur da faizi silinir mi yoksa daha da artmadan ödemeli miyim? Şuan ödersem toplu bir miktar ödeyeceğim ve tüm birikimim gidecek boşuna çalışmış olacağım taksitlere bağlasam faiz devam edecek bu yüzden kararsızım.

10 sene sonunda bnm hesaplara bloke geldi bu borçtan. O ara faiz indirimi fln vardı allahtan hepsini ödedim kapattım. Ama ilk mezun oldugumda ödeyemezdim nerden baksan maaşımın 4te biri taksite denk geliodu. Yeni mezun maaşı zaten üç kuruştu. Ödediğimde faiz vardı okey ama beni sarsacak bi durum değildi allaha şükür

Borcuna sadık olup ödeyen keriz yerine konuyor resmen memlekette.. Krediyi alip alip sonra vay efendim silinsin faizler silinsin borclar.. Ödeyenin kabahati tatli su kurnazi olmamak mi? Madem ödeme gücün var git ode borcunu. Her birimizin cebinden cikan vergilerle o bütçeler olusturuluyor, karsiliksiz olan desteğin adi burstur. Bunun adi kredi ve aldiysan tabii ki pasa pasa ödeyeceksin.

Bu hatayı ben yaptim siz yapmayin yapilandirmads faizin tamamı gitmiyo sendenfazlasiyla alıyorlar hemen odeyin bitsin

Duyargalarını açan gelmiş.
Ödemeyin aynı kararsızlığı ben de yaşadım.
Birkaç aya yapılandırma geldi, neredeyse yarısını ödedim.

Geçenlerde bı konu görmüştüm . Konu sahibi yanlışlıkla 3. Bebeğine hamile kalmış ücretli izni de bitmiş, hanfendi çok masrafları var diye ücretsiz izin kullanamiyormus nasıl rapor alırım da devleti dolandiririm diye konu açmıştı.
Bu konuyu da ona benzettim..
Anlayana

Ne kastınız yav kul hakkı diye diye. Siz önce büyük büyük kul haklarını yiyenlere söylenin. (Örnek veremiyorum politik olacak çünkü) Çalışamadığı ya da geçinemediği için kredisini ödeyemeyenlere değil. On yıl geciktirdim iyi de ettim. Çünkü önceliklerim vardı, ödeyecek durumda değildim. Ha bu on yılda devlet paşa paşa her ay maaşımdan ben görmeden vergisini kesti.
İlk ödeme emri geldiğinde maaşım 750 lira iki aylık ödemem 520 liraydı. Onu ödesem aç kalırdım. Şimdi maaşımın onda birine denk geliyor aylık ödemem. Toplamda 700 lira kadar bir faiz geldi üstüne aylık taksitlere vurunca üç kuruş ediyor. Evet ödemek üzere aldık, geç de olsa ödüyoruz. Kul hakkı yiyen de geç ödeyen ya da ödeyemeyen değil bizzat devletin kendisi ve o devlete çanak tutanlardır.

Alemin salağı olarak işe girer grmez hemen başladım ödemeye.

Back