• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kyk borcu ödeyip ödememe kararsızlığı

'Ya mezun olunca ödeyemezsem?' diyerek kredi almayan öğrenciler var, belki sizden daha kötü şartlarda okuyan, hiç düşünmüyor musunuz gerçekten?

O parayı özel bir bankadan çekseydiniz bu zamana kadar fitil fitil ödetmişlerdi size. Üstelik daha fazla faizle. Devlet olunca ne değişiyor? Baştan ödeme şartlarını kabul ettiniz, niye şimdi ödememek için direniyorsunuz? Birikimim boşa gidecek demişsiniz. O PARA ZATEN ŞU AN SİZİN DEĞİL. Hakkını yediğiniz diğer insanların.

Merhaba arkadaşlar üniversite zamanı kyk kredisi almıştım gelecek yıla bırak faizleri silinir enflasyona uğrayarak daha karlı olursun diyenleri dinleyerek imkanım olduğu halde ödemedim ve şuan 1000 TL'ye yakın faizi geldi hala bekle diyen var çok kararsızım. Sizce yakın zamanda yapılandırma olur da faizi silinir mi yoksa daha da artmadan ödemeli miyim? Şuan ödersem toplu bir miktar ödeyeceğim ve tüm birikimim gidecek boşuna çalışmış olacağım taksitlere bağlasam faiz devam edecek bu yüzden kararsızım.
Bence ödemen daha iyi olur

Merhaba arkadaşlar üniversite zamanı kyk kredisi almıştım gelecek yıla bırak faizleri silinir enflasyona uğrayarak daha karlı olursun diyenleri dinleyerek imkanım olduğu halde ödemedim ve şuan 1000 TL'ye yakın faizi geldi hala bekle diyen var çok kararsızım. Sizce yakın zamanda yapılandırma olur da faizi silinir mi yoksa daha da artmadan ödemeli miyim? Şuan ödersem toplu bir miktar ödeyeceğim ve tüm birikimim gidecek boşuna çalışmış olacağım taksitlere bağlasam faiz devam edecek bu yüzden kararsızım.
esimin faizleri silinip ana parayi yapilandirdilar kyk borclarinin silinmesi icin onerge falanda veriyorlar ama ne olur bilemiyorum

Ben 17 de mezun oldum 2 yıl dolduğu için temmuzdan beri düzenli olarak ödüyorum. Faizim yok ama olanların da silinsin isterim. Ama sileceklerini sanmıyorum çok fazla insan var ve devlet bu gelirden vazgeçmek istemez. Bence yakın zamanda ödesen iyi olur. Günler geçtikçe artacak

Ben 17 de mezun oldum 2 yıl dolduğu için temmuzdan beri düzenli olarak ödüyorum. Faizim yok ama olanların da silinsin isterim. Ama sileceklerini sanmıyorum çok fazla insan var ve devlet bu gelirden vazgeçmek istemez. Bence yakın zamanda ödesen iyi olur. Günler geçtikçe artacak
Bende 17 mezun oldum iki yıl sonra temmuzda ödemeye başladım Allah herkese ödeme borcu da çabucak bitirme kolaylığı versin insaAllah Amin

Şuan ödersem toplu bir miktar ödeyeceğim ve tüm birikimim gidecek boşuna çalışmış olacağım taksitlere bağlasam faiz devam edecek bu yüzden kararsızım.

Biz kerizmişiz heralde zamanında “ileride ödemek gerekecek, zor olur” diyip almamışız bu BORCU.
Kyk bir burs değil, kredi çeşididir. Yani devlet tarafından verilen geri ödemeli kredidir.
Bizim anamız babamız boşa çalışıp okutmuş bizi, bilsek alırdım kyk kredisini, ileride silinmesini beklerdik. Bizim ödediğimiz vergiler ne güne duruyor, kapar işte senin borcunu.

Seçim vs olsa yapılandırma oluyor o zamanlar ama şu aralar sanmam

Ben de bunu anlamıyorum. Kredi alırken geri ödemesinin hangi koşullarda yapılacağı kabul edilerek alınıyor. Konu ödemeye gelince “boşuna çalışmış olacağım”. Bireysel ahlak sahibi olanın aklına dahi gelmemesi gereken bir şey. Adı üstünde kredi, hibe, burs veya sadaka değil. O paranın size verilmesi için birilerinin tüm vergilerini zamanında ödemiş olduğunu aklınızın bir ucuna getirin ki sizden sonraki öğrenciler de faydalanabilsin.
Çok haklısınız.ben de geç odedim.ama hep bir engelim oldu ödemek için.insan is hayatına ilk atildigi zamanlarda ay sonunu zor getiriyor.mesela ben büyük bisehirde tek başıma yasiyordum.kira faturalar vs sonrasında bişey kalmıyordu elimde.ogrenciyken giyilebilen kıyafetlerde giyilmiyor çalışmaya baslayinca malum.ben bankaciyim.ama zaman içerisinde az az birikim yapma fırsatım oldu bireysel emeklilikte.3 yıl o şekilde biriktikten sonra besten çıkıp borcumu kapattim.

Almayanlar ya da ödeyenler hep aynı kafada eğer bu kyk bursları verilirken aileler incelense gerçek gelir durumları kardeş sayıları gibi şartlar gerçekten araştırılarak verilse eyvallah boynumun borcu ödeyeyim ama benden daha az kardeş sayısına sahip olup bağı bahçesi evi damı olanlar burs alıp ben onlardan daha düşük durumdayken bana kredi veren kurum devlet. Sanki kuradan cıkmış gibi saçma sapan düzenlemelerle siz burs/kredi dağıtın millet o parayla tatile gitsin yesin geri ödemesin ben ay da bi kere aldığım parayla kit kanaat geçinip sonrada tepeme borç yapanlar haram zıkkım olsun inşallah ödediğim ya da öreceğim her kuruş. Ilk önce adalet öğrenirsin ona gore dağılım yapılsın sonra benim gibi vatandaştan vicdan merhamet kul hakkı bilmem ne arasınlar

Kastım size değil öncelikle yanlış anlamayın beni diye giris yapayım. Amaa sinir oluyorum bu birc silinsinn faiz alinmaain muhabbetin. Ne kyk borcumu ne araç kredi mi ne de ev kredimi bir kere bile ertelemeden günü gününe ödemiş bi insanim. Cokk param olduğundan değil var olan Para mi önce borcuma ödemem gerektiğini bildigimden inanın bir ayın yarısını sadece un ve suyla yapılan hamur isleriyle geçirmeye razı olarak günü gününe ödedim borçlarını. Hiç bir borç ta da faiz indirimine destek olmuyorum neden borcuna sadık olan insanlar hiç bireyden faydalanamiyoken bu borcunu ödemeyi bilmeyen insanlar kâr görüyo.

ben memur çocuğu olarak ailem sıkışsa da bir sıkıntı olur ödeyemem diye kredi almadım, ailem izin vermedi. zengin arkadaşım kredi alıp altın yapmıştı şuan kese altınları var, karda. ha bir de devlet o parayı ondan almasın öyle mi? siz krediyi borç olarak alıyorsunuz, neden beleşe gidecekmiş? valla ben bu insanları anlamıyorum resmen borç aldım ama aldığım borcu almayanlar ve borçlarını ödeyenler çok bencil yaa biz ödemeyelim diyorlar. ilginç.

Canım sen ödemeye başla silinen faiz olcak anaparan deglki. Neyi bekliyosun anaparayi mecbur ödüceksin

Çok haklısınız.ben de geç odedim.ama hep bir engelim oldu ödemek için.insan is hayatına ilk atildigi zamanlarda ay sonunu zor getiriyor.mesela ben büyük bisehirde tek başıma yasiyordum.kira faturalar vs sonrasında bişey kalmıyordu elimde.ogrenciyken giyilebilen kıyafetlerde giyilmiyor çalışmaya baslayinca malum.ben bankaciyim.ama zaman içerisinde az az birikim yapma fırsatım oldu bireysel emeklilikte.3 yıl o şekilde biriktikten sonra besten çıkıp borcumu kapattim.

Sizin gibi borcuna sadık olanlar sadece hayırlı evlat değil, vatana da hayırlı insan oluyor. :KK200:

Back