• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kyk borcu ödeyip ödememe kararsızlığı

Yaaa bende Ekim 6 siında odemem gerekiyordu 1 ay gecıktı ne zamana kdar ödemezsem bısey olur su an ödeyecek durumum yok anca Ocak’ta 😭😭😭

Hicbisey olmaz.ogrenim kredisi borcu istisna gibi sanki ben de geç ödedim ama maaşıma bisey olmadi
Birkaç ay önce benim hesabım bloke edildi ve ödemeyi yapınca açıldı. Çalışmıyorum herhangi bir yerde. Ama ben bir kismini ödemiştim kalanlari unutmuşum. Odemeye devam edilmedigi için radarlarına girmiş olabilirim :)

Burs ve kredilerin hakkaniyetli dağıtılmadığına ben de katılıyorum ancak burada bahsedilen şey baştan şartları belli olan ve ödeme taahhütü verilen borcun ödenmemesi. Bu durumda zengin bir arkadaşınızdan borç aldığımızda da ödememiz gerekmiyor. Dünyada gelir dağılımı adaletsiz, senin daha çok paran var benim sana vereceğim paraya ihtiyacın yok ödemeyeceğim mi diyeceğiz?

Ayrıca bursu sonradan krediye dönenler veya durumu çok çok iyi olduğu halde kredi çekenler de mi ödemesin?
Ödemesinler güzel fikir kimse bu ülke de okul okuyorken yardım aldı diye ödemesin özel okullara teşvik diye hibe yaparken iyi bize gelince verin paramı eğer bu ülkenin ayakta kalmak için benim borç paramla okuyacağı çocuklara ihtiyacı varsa da kapatsınlar dükkanı her zıkkımlan vergi alıyorlar her şehre üniversite açtıkları gibi hani bizler için ya kalkınmak için gelişmek için çağdaşlık için bilmem ne bi zahmet okuyan ogrenciye de cep harcligi versinler hatta kyklar ucretsiz olsun

Banada zamanında demişlerdi bırak faizi borcun tamamı siliniyor diye öyle birşey hiç olmadı..mezun olduktan 2 yıl sonra vergi dairesi yapılandırdı maaşım çok azdı yinede ödedim bitirdim..sonradan gelen faizlere af olabilir ama önce eklenen faizlere af yok hele tüm borca hiç yok..Allah ödeme kolaylığı versin size

Merhaba arkadaşlar üniversite zamanı kyk kredisi almıştım gelecek yıla bırak faizleri silinir enflasyona uğrayarak daha karlı olursun diyenleri dinleyerek imkanım olduğu halde ödemedim ve şuan 1000 TL'ye yakın faizi geldi hala bekle diyen var çok kararsızım. Sizce yakın zamanda yapılandırma olur da faizi silinir mi yoksa daha da artmadan ödemeli miyim? Şuan ödersem toplu bir miktar ödeyeceğim ve tüm birikimim gidecek boşuna çalışmış olacağım taksitlere bağlasam faiz devam edecek bu yüzden kararsızım.
Canım bence bunu bekletmis olman hata. Ben yeni mezun oldum mesela şu an tek derdim bir iş bulup KYK kredimi ödemek bekletmeye falan gelmez. Bırakın birikimi falan gidin yatırın bence bu yükten kurtulun derim. 😜😜

Birkaç ay önce benim hesabım bloke edildi ve ödemeyi yapınca açıldı. Çalışmıyorum herhangi bir yerde. Ama ben bir kismini ödemiştim kalanlari unutmuşum. Odemeye devam edilmedigi için radarlarına girmiş olabilirim :)

Evet belki siz bir şekilde odemeye basladiginiz öyle olmuştur

Devlet borçları affetmeyecek bence o yüzden daha fazla faize binmeden odeyin ayrıca taksitlenince faiz olmuyor taksidi geç odersen faiz işliyor bana öyle olmuştu
Af da niye çıkıyor anlamiyorum.bugune kadar her gecikme durumuna af cikardilar.sonra ekonomi duzelmiyor

alırken imzaladığınız belgelerde krediyi geri ödeyeceğiniz, üstüne faiz ekleneceği yazmıyor muydu? kredi alan herkeste ne bu krediyi ödememe çabası ya hu anlamıyorum. zorla aldırmadılar size, kendi iradenizle aldınız. borcu da ödemeniz gerekiyor uyanıklık yapmadan.
Çoğu insan mecburiyetten kullanıyor.imzalar atılırken kağıtta yazan ödenecek faizin pek önemi olmuyor.cunku ailesinden kuruş destek alamayip üzerine şehir dışında okuyan mezun olduktan sonra iş bulamayanlar var.Keyfi kullanıp şikayet edenler varsa haklisniz.

Neredeyse borç ödememek erdem sayılacak.
Tabi ki ödemeyin. Nasıl olsa sizi yerinize ödeyen saflar çok.
Yapılanma olur kurtulutlrum zihniyetine ....
O paralar vergilerini zamanında hatta cebine parası girmeden ödeyen vartandasin cebinden çıkıyor.
İnşallah af çıkmazda biraz da durust vatandaş mukafatlandirilir.

Çoğu insan mecburiyetten kullanıyor.imzalar atılırken kağıtta yazan ödenecek faizin pek önemi olmuyor.cunku ailesinden kuruş destek alamayip üzerine şehir dışında okuyan mezun olduktan sonra iş bulamayanlar var.Keyfi kullanıp şikayet edenler varsa haklisniz.

Elbette onları ben de ayrı tutuyorum ve yazdığım mesaj o grup için değildi tabii ki. Ama konu sahibi o gruba dahil mi sizce? Zamanında krediyi almış ve kullanmış. Sonrasında işe girmiş, para biriktirmiş, ödeme fırsatı varken ödememe derdine düşmüş. Ben insanlar mezun olur olmaz ödesinler demiyorum. Ama ellerinde fırsat varken uyanıklık yapmasınlar, o zaman bir zahmet ödesinler diyorum. Herkes yazmış ben de yazayım. O krediler konu sahibi gibi yapmayıp vergisini, borcunu zamanında ödeyenler sayesinde verilebiliyor. Kendinden sonra geleceklere biraz saygı duymak, aynı hakkı başkasının da kullanmasına fırsat vermek lazım.

Enflasyona uğrayarak daha karlı olmasını beklediniz mi cidden 😳😃 Siz nasıl bir üniversite okudunuz?

Konuyu ilk okuyunca aklımdan geçti bu gerçekten. Lafta vatan millet sakaryayız ama iş icraate gelince enflasyon paramızı değersizleştirse de borcumuz azalsa diye dua/ümit ediyoruz.

Elbette onları ben de ayrı tutuyorum ve yazdığım mesaj o grup için değildi tabii ki. Ama konu sahibi o gruba dahil mi sizce? Zamanında krediyi almış ve kullanmış. Sonrasında işe girmiş, para biriktirmiş, ödeme fırsatı varken ödememe derdine düşmüş. Ben insanlar mezun olur olmaz ödesinler demiyorum. Ama ellerinde fırsat varken uyanıklık yapmasınlar, o zaman bir zahmet ödesinler diyorum. Herkes yazmış ben de yazayım. O krediler konu sahibi gibi yapmayıp vergisini, borcunu zamanında ödeyenler sayesinde verilebiliyor. Kendinden sonra geleceklere biraz saygı duymak, aynı hakkı başkasının da kullanmasına fırsat vermek lazım.
Evet çok haklisiniz

Konuyu ilk okuyunca aklımdan geçti bu gerçekten. Lafta vatan millet sakaryayız ama iş icraate gelince enflasyon paramızı değersizleştirse de borcumuz azalsa diye dua/ümit ediyoruz.
Memleket KOSGEB tarafından ya da zirai yatirima dönüşsün diye verilen hibelerle dolu.hibesini alan vaad ettiği işi kurup hakkını vermezken kredi çekenin enflasyona yedirmeyi dusunmesi hiç şaşırtıcı degil.herkes akıllı memleketimde

Hicbisey olmaz.ogrenim kredisi borcu istisna gibi sanki ben de geç ödedim ama maaşıma bisey olmadi
Vergi dairesine ne zaman intikal ediyor acaba? Mezun olmamis kaydini dondurmus birine ne kadar süre taniyorlar ? Faiz ne zaman konuyor? Her ödenmeyen sene mi? Bilgilendirirseniz sevinirim bende

Ardkslar benım ekımde ilk taksitimi odemem gerekiyordu ödeyemedım 1 ay gectı bısey olurmu acaba
Faiz işliyor şu an o taksidinize. Ödemeye devam etmeyip bir kaç ay daha yatırmazsanız borcunuz vergi dairesine devrolur.Banka yerine oradan ödemeye başlarsınız.

Back