Rica ederim. İnşallah burs çıkar, krediyle uğraşmaz. O zamanlar öyleydi hala öyle mi bilmiyorum ama bunu kyk sitesinden öğrenebilirsiniz sanırım. Hangi durumlarda kredi hangi durumlarda burs veriliyor ya da kimlere öncelik veriliyor yazıyordur belki.
Ayrıca kalan borcunuz çok cüzzi rakamlarla geri ödeyebiliyorsunuz biraz da anlaşmaya çalışın oradakilerle.. Mesela benim ablam 3 bin dediler ödemeye başlamak için nakit istenen parayı ama 2 bin TL ödeyerek başlamıştı..Benim 11.000 tl mi aldıklarından sonra kalan borcum için bir ödeme planı çıkardılar işte faiziyle bilmem şu kadar tutar şu ay bu kadar bu ay bu kadar ödenilecek gibi ama ben ondan sonra hiiiç ödemedim gıcık oldum iyice yaa tabi yine ben ödicem de biraz dursun başka taksitlerim var zaten gitmiş 11.000 tl.. Bu arada hesabıma da bir daha para falan yatırmıyoruz e malum borcumuz duruyor.. Eşimin hesabını kullanıyorum mecbur.. Bu arada ben mezun olalı 5 yıl olmuştu başıma bu geldi.. Adres değişikliği vs oldu gönderdikleri posta bana ulaşmadı maalesef haberim olmadı ama anlatamadım dinlemediler de zaten.. Hazır parayı da buldular hesabımda direk el koyup aldılar işte.. Ama daha öncesinde de hesabımda param vardı öyle birşey yaşamamıştım hala içimde bir acıdır bu. tam atlatıyorum derken yaramı deştiniz bu konuyla
@ yapılandırıyorlar.eşiminde benimde vergi dairesine düştü.yapılandırdılarAsıl sorunuzun cevabı değil de vergi dairesine düşen borç yapılandırılmıyor benim olmamıştı
Cok teşekkür edrimBen de 2 aydır ödüyorum nasıl zor geliyor.
Fikrim yok ama inşallah halledersiniz bir an önce ödeme kolaylığı versin Rabbim
ne zaman silinmişte silinecek diye bekliyor.devlet 1 kuruşu senin yanına bırakır mi?Benim eşimde ödeyecekti kaç sene oldu ödemedi borçlar silinecek diyesiz ne zamandır ödemiyordunuz acaba ?
Öyle yada böyle peşine düşüyorlar.bence sigortalı çalıştım.8 yıl sonra vergi dairesi öde dedi.kaçış yokBenim yillardir odemeyen arkadaslarum var atanamadiklari icin.sigortali islerde de calisiyorlar ama hic boyle bisey yasamadilar.bazilarina yapiliyormus herkese degil yani.vergi dairesine gitti icin taksitlendirmeleri kisa tutacaklar
Sizi neden bu kadar rahatsız etti ki hayırdır yani?? Evime haciz geldi diye bir konu açsam mutluluktan havalara uçaçaksınız şurda.. Ödemesi geldiğinden haberimiz vardı da biz mi ödemedik.. O paraya ihtiyacım vardı 11.000 tl diyorum ve iyi olmuş diyorsuz insanların ekonomik durumunu ihtiyaçlarını ve yaşantılarını bilmeden sallamak çok kolayınıza gidiyor ama dimi? Ben mağdura yatmadım şakacı bir uslupla yazdım diye çıldırıyorsunız orda.. Ne kadar çirkin usluplu ve tavırlı bir insansınız.. Ayrıca sizi de hiç ilgilendirmez sonuçta ben ödeyeceğim bunu sanki sizin paranızı sizden kaçırdık biraz sakinZamanında siz de o hazır parayla bir güzel okudunuz iyi olmuş hatırlatmaları. Hala da gıcık oldum ödemiyorum diyorsunuz. Evinize haciz gelse hak ediyorsunuz bence.
Size kredi çıkmış ama siz burs sandınız herhalde.Elbet geri ödemesi olacaktı hiç düşünmediniz mi ?Ayrıca kalan borcunuz çok cüzzi rakamlarla geri ödeyebiliyorsunuz biraz da anlaşmaya çalışın oradakilerle.. Mesela benim ablam 3 bin dediler ödemeye başlamak için nakit istenen parayı ama 2 bin TL ödeyerek başlamıştı..Benim 11.000 tl mi aldıklarından sonra kalan borcum için bir ödeme planı çıkardılar işte faiziyle bilmem şu kadar tutar şu ay bu kadar bu ay bu kadar ödenilecek gibi ama ben ondan sonra hiiiç ödemedim gıcık oldum iyice yaa tabi yine ben ödicem de biraz dursun başka taksitlerim var zaten gitmiş 11.000 tl.. Bu arada hesabıma da bir daha para falan yatırmıyoruz e malum borcumuz duruyor.. Eşimin hesabını kullanıyorum mecbur.. Bu arada ben mezun olalı 5 yıl olmuştu başıma bu geldi.. Adres değişikliği vs oldu gönderdikleri posta bana ulaşmadı maalesef haberim olmadı ama anlatamadım dinlemediler de zaten.. Hazır parayı da buldular hesabımda direk el koyup aldılar işte.. Ama daha öncesinde de hesabımda param vardı öyle birşey yaşamamıştım hala içimde bir acıdır bu. tam atlatıyorum derken yaramı deştiniz bu konuyla
Sizi neden bu kadar rahatsız etti ki hayırdır yani?? Evime haciz geldi diye bir konu açsam mutluluktan havalara uçaçaksınız şurda.. Ödemesi geldiğinden haberimiz vardı da biz mi ödemedik.. O paraya ihtiyacım vardı 11.000 tl diyorum ve iyi olmuş diyorsuz insanların ekonomik durumunu ihtiyaçlarını ve yaşantılarını bilmeden sallamak çok kolayınıza gidiyor ama dimi? Ben mağdura yatmadım şakacı bir uslupla yazdım diye çıldırıyorsunız orda.. Ne kadar çirkin usluplu ve tavırlı bir insansınız.. Ayrıca sizi de hiç ilgilendirmez sonuçta ben ödeyeceğim bunu sanki sizin paranızı sizden kaçırdık biraz sakin
n olun yaaa. İlla şurda ağlıcaz paraya ihtiyacımız vardı aldılar şu sıkıntıyı yaşadık bilmem ne dicez.. Bırakın bu boş işleri.. Bu paranın geri ödemesini yapmadım yıllar geçti diyenlere tek tek inşallah sizin de başınıza gelir diye cevap yazın çünkü bu sizin göreviniz ya hani.. Vergi dairesi memurları bile sizin gibi değil şaka gibisiniz kendi işinizle ilgilenin
Sizden ne kadar çok var?? Kenardaki paranın ne parası olduğunu bilmeden benim yaşantımı bilmeden nasıl da güzel yargılıyorsunuz. Ben tabiki biliyorım o parayı hayrına almadım ne sanıyorsunuz ya anlayamadım?? Türkçe yazdım ama algılayamadınız herhalde bana geri ödemesi geldiğine dair bir posta elime ulaşmadı o yüzden rahattım fakat evlendim vs adres değişikliği oldu ve maalesef önceki çalıştığım adresteki kaldığım eve gitmiş posta?? Habersiz bir şekilde yaşıyordum gayet açık mı?? Hatta eşim benim üniversiteden sınıf arkadaşımdı ona posta geldi ödemeye başladık onunkini bende rahattım bana gelmedi diye.. Ayrıca yıllar geçmesine rağmen ödemesi gelmeyen birsürü insan var rahatlığı da gayet normaldi.. Bir anda hesabımdaki 11.000 tl den oldum diyorum size oh iyi olmuş tavrındasınız ne kadar mutlu oluyorsunuz insanların mağduriyetinden yaa.. Hesabımda param var dedik yaa ooo parası varmış iyiymiş demek ki bunun durumu oh iyi olmuş tavrına bürünüyorsunuz.. Ne parasıydı hasta mıyım tedavi için mi ya da zor durumda mıyım nedir bilmiyorsunuz ama oh oldu borçlusun zaten biliyordun falan hemen.. Habersizce gitmiş param oh olmuş yapıyorsunuz.. Biz bilmiyorduk zaten o parayı alırken geri ödeyeceğimizi iyi ki hatırlattınız ne kadar iyi bir annesiniz bizim gibi cahilleri aydınlatıyorsunuz.. Bıktım şurdan insanların kafalarına göre birşeyi yorumlayıp şak diye yargı dağıtmasından..bi durun ya sizin konunuz değil sizin paranız değil bilmeden etmeden ahkam kesmeyin rica ediyorum..Allah Allaaaah,sanirsiniz evinize hirsiz girdi de biriktirdiginiz parayi caldi??
O para zaten sizin degilmis ki,kendilerine ait olan parayi alacaklar tabii.
Ne niyetle almistiniz siz,alir okur harcarim,elbet bir yerden yirtarim mi?
Borc ahlaki diye bir sey vardir.Daha bu sabah konustuk kahvaltida cocuklarimla tesaduf.Ileriye yonelik konusurken,kredi alacaksiniz mecburen,fakat ilk firsatta odemelisiniz,bundan kacabildigi kadar kacan da var fakat geri donen parayla baska ogrenciler okuyor demistim.
Bu konular illa sulandiriliyor,olay siyasete filan geliyor fakat borc borctur kardesim, 2+2= 4.
Kenarda para varken borclu nasil uyudunuz orasi da muamma.
Ayyy çok cahilim hiç düşünemedim ama iyi ki sizler varsınız aydınlatıyorsunuz bizi...Size kredi çıkmış ama siz burs sandınız herhalde.Elbet geri ödemesi olacaktı hiç düşünmediniz mi ?
Gerçekten iyice aştınız sizÖdemeyi düşünmediğiniz için haberiniz olmamış zaten. İkincisi evet aldığınız para benim, kardeşimin, babamın, komşumun, herkesin hakkı. Birileri vergi öder, o vergiler ihtiyacı olana aktarılır. Herkes ben ödemeyim derse kimse gerektiğinde para alamaz. Hesabı doğru yapmak bu yüzden önemli. Varken ödememek ve gıcıklığına ödemiyorum demek şımarıklık.
Ayrıca kalan borcunuz çok cüzzi rakamlarla geri ödeyebiliyorsunuz biraz da anlaşmaya çalışın oradakilerle.. Mesela benim ablam 3 bin dediler ödemeye başlamak için nakit istenen parayı ama 2 bin TL ödeyerek başlamıştı..Benim 11.000 tl mi aldıklarından sonra kalan borcum için bir ödeme planı çıkardılar işte faiziyle bilmem şu kadar tutar şu ay bu kadar bu ay bu kadar ödenilecek gibi ama ben ondan sonra hiiiç ödemedim gıcık oldum iyice yaa tabi yine ben ödicem de biraz dursun başka taksitlerim var zaten gitmiş 11.000 tl.. Bu arada hesabıma da bir daha para falan yatırmıyoruz e malum borcumuz duruyor.. Eşimin hesabını kullanıyorum mecbur.. Bu arada ben mezun olalı 5 yıl olmuştu başıma bu geldi.. Adres değişikliği vs oldu gönderdikleri posta bana ulaşmadı maalesef haberim olmadı ama anlatamadım dinlemediler de zaten.. Hazır parayı da buldular hesabımda direk el koyup aldılar işte.. Ama daha öncesinde de hesabımda param vardı öyle birşey yaşamamıştım hala içimde bir acıdır bu. tam atlatıyorum derken yaramı deştiniz bu konuyla
Haberim olsaydı baştan başlardım küçük küçük ödemeye.. Ama maalesef evlendim adres değişikliği sebebiyle eski çalıştığım ildeki adrese gitmiş haberim yoktu bu postadan.. Borcumun ödemesi geldiğini bilmiyordum.. Şuan da zaten çoğunu aldılar çok az kaldı.. Onu da Allah izin verirse sonradan nakit kapatıcaz zaten aldılar gibi geriye bişey kalmadı yani..gitti 11.000 tl diyorsunuz ama öyle gittilik bir durum değil ki. Borcunuz varmış, ödememişsiniz, adamlar da hesabınızdan tahsil etmiş. Başta borcunuza sadık kalmalıydınız, ödeyemiyorsanız yapılandırma yapmalıydınız. Borç bitmiyor ne yazık ki,o yüzden hiç yokmuş gibi davranmak yerine ödemeye çalışın bence
Yani siz de fazla rahatsınız o zaman.Ayyy çok cahilim hiç düşünemedim ama iyi ki sizler varsınız aydınlatıyorsunuz bizi...Madem fikriniz yok şurayı bari okuyun birsürü insan mezun olalı şu kadar geçti hala borç geri ödemesi gelmedi diyor.. Posta gönderdiklerini söylüyorlar ama onu da bi okuyun Türkçe yazdım anlamanız lazım elime ulaşmadı.. Haberim yoktu yani anlatabildim mi?? Bi okuyun önce ne yazılmış neymiş ondan sonra yorum yapın bence hemen linç edeyim dur deyip saldırmayın şuralara gözünüzü seveyim yaaa..
Ya rica ediyorum Türkçe yazmış bulunduğum yazımı tekrar bir okuyun olur mu belki anlarsınız.. O parayı asla ödemicem gıcık oldum vermiyorum yazmışım gibi havalara girdiniz. Bakınız Türkçe ve net bir şekilde demişim ki zaten 11.000 tl alındı geriye küçük bir tutar kaldı onu da ödemiyorum ama ZATEN BEN ÖDEYECEĞİM BİRAZ DURSUN BAŞKA TAKSİTLERİM VAR... Ne anlaşılıyor burdan.. Yine orayı bir okursanız yazıyor ki ADRES DEĞİŞİKLİĞİNDEN DOLAYI ELİME POSTA ULAŞMADI.. Neymiş?? Borcumun geri ödemesi geldiğinden haberim yokmuş yani..Bir anda hazır paranızı almadılar diyorsunuz ya evet hazır paramı bir anda almış oldular yani.. Anlatabildim mi?? O paraya ihtiyacım vardı borcumu neden 11.000 peşin ödeyeyşm taksit imkanım varken..?? Habersizce aldılar işte..o posta bana ulaşmadı halbuki muhatabı benken nasıl haberim olmadı bunu hiç sorgulamıyorsunuz.. Pardon hesabımda param vardı dedim çünkü dimi... Zenginim ben o parayı da tatil için attık kenara oh oldu bana çünkü dimi..Hazır parana çökmüyorlar ödemediğin borcun karşılığını alıyorlar bu kadar acı çekmene gerek yok. Daha hala gıcıklık değil mi ödemeyeceğim diyosun, bazen insanların rahatlığına çok şaşırıyorum, ödeme gücün yoktur anlarım da böyle bir gerekçe de pes yani, borç yahu milletin hakkı var o parada. Evine kağıt gelmesini beklemeye gerek yok ki geri ödeneceği belli işte zamanında kendin takip edip yapılandırsaydın madem.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?