• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kv

Baştan yazasım yok o an ki meseleyi yazıyorum sinirlendiğim için. Aslında yazmamın tek sebebi sinirim geçsin de rahatliyim. Yoksa konuşursam çok pis konuşurum kimse tutamaz beni eşimle de kötü olurum gerekirse. Ama kızım var o strese girmek bile istemiyorum. Ve evet bundan sonra görüşmeyi tanamen kesicem eşim ne derse desin. Gerekirse boşanmaya kadar giderim hiç sorun değil.
Mesele size saldirmak degil. Bazi bayanlar böyle ufak tefek örnekler verip kinlerini kusuyor. Insanlar ona göre yorum yapar. Bastan olayi komple yazsaniz size bu kadar tepki gelmezdi. Bence mesafenizi koruyun. Hatta mümkünse görüsmeyin

Kadın kapıdan kovuyor bacadan giriyorsunuz amann biraz akışına bırakın, onurunuzu kırıyor incitiyor hala devam ediyorsunuz, ne burcusunuz siz :) siz böyle yaptıkça ağlayıp bayılmaya da, sizi kullanmaya da hatttaaaa dikkat edin eşinizi bile sonunda doldurur sizi kötüler aranızı açar aman dikkat edin artık bırakın uğraşmayın iyi olmakla herkese değer vermeye gerek yok. Mesafeyi koruyun o nasıl yapıyorsa siz de ona öyle davranın siz onun temizlikçisi yada yemekçisi misiniz? Hem sizi eziyor hemde neler yapıyorsunuz. Bu da bir çeşit şiddet ezirrmeyin kendinizi saygı da bir yere kadar.

Ya ben hasta diyip dikkate almadım hiç bu zamana kadar. Ama artık tahammül sınırlarımı aştı. Sanırım doğumdan sonra kimsenin yaptıklarına tahammül edemiyorum. Kimsenin yüzünden de sinirlenmek istemediğim için bu duruma geliyorum. Ama hala da sabırlıyım ve susabiliyorum kendime hayret ediyorum.
Çok da susmayın,şu hayatta emin olduğum birşey varsa o da sustukça aman olay çıkmasın kimseyi kırmayayım dedikçe insanın daha çok ezilip kalp kırıklığı ile kalmasıdır.

neden burayı bu kadar ciddiye alıyorsunuz ki? bi sayfa açıklama yapmışsınız. bir de evet, beddua etmeden siteminizi dile getirebilirdiniz, ne farkınız kaldı ondan?

Benim eşim tutarsız eşim.
Fazla da iyi biyetli ona da neler yaptı ne beddualar etti. Sırf kredi çekti diye(eşim için araba kredisi çekti ama eşim ödedi hiç geciktirmeden üstelik)
Allah o arabanın hayrını göstermesin diye beddua etmişti. Ve herşeye rağmen benim kocam hala gidiyor hala gönlünü alıyor. Alsın da annesi ama beni mecbur bırakmasa vicdan yaptırtmasa daha iyi olur. Az kaldı ama çok fena konuşucam ben.
yani o evladı mecbur görüşcek. Bunca ayıbına karşın seni mecbur edemez ama eşlerimiz aynı kafadan demek ki. Aile damarları kabarınca gözleri bi şey görmüyo. Gıcık olduğu ablası çok kıymetlisi oldu bizimkinin de. Taviz tavizi doğuruyo işte. Bizimkiler de halden anlamayınca mecbur tırnaklarımızı çıkarıyoruz. Hakediyolar mı evet :)

Vay be resmen şok oldum:KK57: senin gibi bir gelini hak etmek için ne yapmış bu kadın acaba..

Yapamaz zaten hiç birşey de anca sinirlerimi bozmakla kalıyorum. İnşallah bişey daha yapar da çok ciddi tepkimi koyucam. Yeter artık yani insan olmayana insanlık yapılmaz. Benim kv dem de torununa bağırmıştı bitane yaprak sarması yediği için :) yeter artık bi sardırmadınız yaprağı diye. Hatta bitane torununa çikolata verdi diğeri de kapıdan bakıyormuş bizzat görümcem anlattı.
Ben o akrabamı görmesem böyle kv lerin olduguna inanmazdım. Fakat maalesef varlar ve çok fazlalar.
Hiç sinirlerini bile bozma cnm.
Oralı olma.
Ne git ne gel.
Valla bunların içine şeytan kacmış.

yani o evladı mecbur görüşcek. Bunca ayıbına karşın seni mecbur edemez ama eşlerimiz aynı kafadan demek ki. Aile damarları kabarınca gözleri bi şey görmüyo. Gıcık olduğu ablası çok kıymetlisi oldu bizimkinin de. Taviz tavizi doğuruyo işte. Bizimkiler de halden anlamayınca mecbur tırnaklarımızı çıkarıyoruz. Hakediyolar mı evet :)
Tabi ki görüşsün ona karışmam zaten. Hatta ben ona çok söyledim sen git,anneni ara. İlgilen diye. Ama yok adam bensiz gitmiyor annesini görmeye. Ben ayda 1 görüşüyorum ama o da aynı. Ben gitmesem gitmiyor.
Biz de evlenmeden önce çok sorunlar yaşadılar,annemden uzak oruealım bile dedi düşün ama evlendikten sonra kıymete bindi. Yan yana bıraksan on dk tartışmadan duramıyorlar. Bi ben varken kendine engel oluyor ikisi de. Belki de eşim bu yüzden bensiz görüşmüyor :)

Vay be resmen şok oldum:KK57: senin gibi bir gelini hak etmek için ne yapmış bu kadın acaba..
Ne yapacak yahu :)) bu kadının yatacak yeri yok. Arkasından herkes böyle diyor kendi akrabaları bile. Kendi akrabaları onun kapısını çalmaz bana gelirler. Görümcem haber bile vermemiş direk bana geldi. Akşam yemeğe getirdi oğlu o şekilde öğrendi :)

Kadın kapıdan kovuyor bacadan giriyorsunuz amann biraz akışına bırakın, onurunuzu kırıyor incitiyor hala devam ediyorsunuz, ne burcusunuz siz :) siz böyle yaptıkça ağlayıp bayılmaya da, sizi kullanmaya da hatttaaaa dikkat edin eşinizi bile sonunda doldurur sizi kötüler aranızı açar aman dikkat edin artık bırakın uğraşmayın iyi olmakla herkese değer vermeye gerek yok. Mesafeyi koruyun o nasıl yapıyorsa siz de ona öyle davranın siz onun temizlikçisi yada yemekçisi misiniz? Hem sizi eziyor hemde neler yapıyorsunuz. Bu da bir çeşit şiddet ezirrmeyin kendinizi saygı da bir yere kadar.

Ya canım kapıdan kovuyor bacadan giriyor gibi algılanmasın o kadar da değil.
Ben bikere gittim kendi isteğimle. Diğer kalan zamanlarda eşim istediği için gittim ve çok muhattap olmadan gittim.
Yani taviz verdim gibi düşünülmesin ben sadece eşimin yanında bulundum hepsi bu. Yoksa her seferinde özür dileyip gitmedim veya konuşmadım. Taviz vermiyorum ben sohbet dahi etmiyorum da dinlemiyorum da. Sadece gitmiş olmak için gittim geri kalan zamanlarda. Buna saygı duymak yerine her defasında başka olay başka olay.

Vala sana laf söylenmez helal olsun, ben çeyreğine dayanamazdım yaptıklarının ki o yüzden saygısız geline çıktı adım :deli:

Jameya neden uğraşıyorsun ki boşver gitsin bu kadın insanlıktan anlamiyo hatırladım seni.ben olsam bi daha adım atmam.

Vala sana laf söylenmez helal olsun, ben çeyreğine dayanamazdım yaptıklarının ki o yüzden saygısız geline çıktı adım :deli:
En doğrusunu yapmışsın bence :) ben eşimden dolayı böyle oldu onunla kötü olmak istemem Yoksa lafımı esirgemem normalde. Kötü olursam çok kötü olurum çünkü :)) ayarım yoktur iyiyken çok iyiyim kötüyken de çok kötü. Süründürürüm o derece :))

Sen yapacağın insanlığı yapmissin bundan sonrası onun sorunu burdaki konusanlarida boşver kimse kimseyi gerçek hayAtta bilmediği için kendilerini mukemmel gösterip milleti aşağılama gereği duyanlar var ne yaşadığını sen biliyosunn biz okudugumuz kadar biliyoruz allah yardimcin olsun

Kv bana ne yaptı yazmak istiyorum çünkü çok çirkin kelimeler kullandınız bana karşı.

Kimseye kendimi ıspatlamak zorunda değilim ama artık burda açtığım her konu yüzünden hakaretlere maruz kalmaktan sıkıldım hemde haksız yere. Ben sadece ufak tefek şeyleri yazıyorum diye bu benim basit şeyler yüzünden insanlara tavır yaptığım anlamına gelmiyor. Sizin de düşünmeniz gerekiyor bunu acımasızca eleştirmeden önce..

Düğün öncesi ortada hiçbirşey yokken bir sürü tavırlara girdi daha düğüne 2 hafta kala başladı. Evimde ben yokken anneme benim sinsi olduğumu ve evine gittiğimde onu mutfağa sokmadığımı söyledi. Halbuki benim amacım kadın yorulmasın o otursun ben yemek yapiym onu zahmete sokmiyim di amacım. Bu sebepten dolayı benim sinsi olduğumu ve kendi evinde mutfağa giremediğini anlattı anneme. O gün benim çeyizimi alıp gitmesi gerekirken ortalığı karıştırdı anlayacağınız. Kendi kızı da vardı üstelik,o bile tepki verdi yaptıklarına. Düğüne gelmicem diyip,bütün akrabalarını tek tek gezip ben düğüne gitmicem,sizde gitmeyin diye konuşmuş kendi tarafı ile. Sonuç ne mı? Hiç bir akrabası düğünüme gelmedi,bütün düğün benim akrabalarım, kendisi,görümcelerim ve eşimin halası vardı.

Düğüne gelmek istemediği için kalktım istanbuldan izmire gelmiştim,kalbini mı kırdım bilmeden diye,gönlünü almak için. Adım atmak istedim yoksa birşey yapmadım.

Ne mı yaptı? Elimde çiçekle gittiğim evden kolumdan tuttu beni dışarı attı.

O zaman eşimin durumu çok iyi değildi yeni iş kuruyordu,ev tutmuştuk. Tuttuğumuz evde,boş ev! Yerde parkenin üstünde uyudum iki gün. Eşyalarım gelmemişti henüz.

Annemler gelemedi çünkü çalışıyordu. Tek başıma çeyizimi serdim. Ben herşeye rağmen anneler gününde yine gittim. Düğüne gelmeyeceğini söyledi ama sonuç,düğünden önce hiçbirşey olmamış gibi düğün de geldi,eğlendi de. Ben sadece moral bozukluğu ile kaldım,hayal kırklığı ile kaldım.

Tanımadığım insanlara,yatak odamı konuştu. “Onlar karı koca değiller,onlar mutlu değiller”. Herşeye rağmen eşime annene yakın ev tutalım diyen yine bendim.

Ayakkabımı sordum diye onu hırsızlıkla suçladığımı anlattı her yerde.

Bütün akrabalarına benim sinsi bir yılan olduğumu oğluyla arasını bozmaya çalıştığımı söyledi. Halbuki eşime sen git annene yalnız bırakma üzülmesin diyen yine bendim.

Yemeğe çıkarırdık karşımda hüngür hüngür ağlıyordu sebepsiz yere. Neyin var diye sorduğumuzda birşeyim yok derdi. Sadece moral bozmak için yaptı. Biz eşimle ne zaman iyiysen hep yüzü asık olurdu,ne zaman benim moralim bozuk olsa,kahkahalar atar canımı daha da sıkmak için uğraşırdı.

Eşimi arayıp telefonda ağlar beni kötülerdi.daha bir sürü bir sürü olay. Sonunda dayanamayıp bi cinnet geçirip evi terk ettim. 3 ay boyunca üstelik! Kendisi bir kere bile annemi veya ailemi arayıp bişey demedi. Çünkü ben sokaktan alındım böyle bir muamele gördüm. Eşim barışmak için yurt dışına geldi,beni ikna etti bir şekilde. Çok şükür 1 bucuk senedir aramızda ufak tefek şeyler dışında sorunlar yok. Ben yine bu kadına karşı adım attım.

Mesafemi hep korudum ayda 1 anca giderim normalde yanına ve er yaptığını da görmezden gelirdim. Duymuyorum bile ne dediğini o derece umursamadım. Bebeğimin ismine etmediği laf kalmadı,oralı olmadım.

Herşeye karışmaya çalıştı taviz vermedim ama kalbini de kırmadım. Düzgün bir dille doğuma girmeden bir gün önce ona bana doğumdan sonra bebeğe su ver gibi şeyler söylememesini söyledim,ama doğumdan sonra beni çileden çıkartmak için elinden geleni yaptı yine. Evimde anneme benim cahil olduğumu birşey bilmediğimi,bebeğime su veriym diye ikna etmesini söyledi. Bebeğimin yüzüne çiş sürülmesi gerektiğini söyledi.

Kucağıma almamam gerektiğini,yüzüne bakmamam gerektiğini vb saçmalıklar anlattı. Ama sabırla sustum. Daha da biiirçok olay.

Bigün sigara için bebeğimin odasına geldi. Keş gibi kokuyor sigarası. Abartmıyorum kapıdan geldi kokusu ve sadece “anne sigara kokuyorsun”dedim. “Ne yapiym” ye tepki verdi,”ellerini yıkasan geçer koku dedim.

Olay çıkarıp ağlamaya başladı birdaha evime gelmeyeceğini söyleyip gitti. Ben mastit oldum,ateşim 40, bayıldım eşim de panik yapınca onu çağırmış. Onzaman 10 günlük filandı bebeğim. Ateşi 40 dediğinde çok değil dedi ben tir tir titriyorum ve o bunu görüyor..

biraz durdu uyudu,çay içti,ben o sırada ne yemek yiyebiliyorum ne ayakta durabiliyorum.

Bunu gördüğü halde bi çorba bile yapmadan “ben burda sigara içemiyorum” diyerek gitti.

Ve 45 gün de gelmedi. Kandilde biz gittik büyük diye yine eşimi kırmiyim diye,ayılıp bayılma numarası yaptı. Torununu özlemiş sözde.. bana da zorla mu geldin diye sordu.

Daha da uzatmiyim umarım yetiyordur bunlar. Bikere bile yüz asmadım bu arada. Çünkü huyum değildir evime gelen insana karşı surat asmak. Elimden geleni de yaparım. Ama bana zor zamanımda bi çorba bile yapmayan insan evime gelip yemeğimi yiyebilip hiç bir şeye elini sürmezse,o zaman da Allahından bulsun hakkımı helal etmiyorum derim.çünkü insanlık yapıp ifarda ağırladım. Bebeğimin hayrına,torunu hatrına bi işin ycundan tutması gerekirdi. İşimi bitirdikten sonra mutfakta “annem otur ben yapiym” diye bağırmasına bile tepki vermedim. Eşim çay içmeye gidelim dediğinde “ ikimiz mı fgidelim” dediğinde de tepki vermedim. Ama kim bilir ben ne yaptım da bu kadın elini bişeye sürmeyip evime gelmek istemiyor :deli: valla düşman başına gelinim dediğiniz gibi.
Oyle kv nin yuzune bakmamm net! Esınınde ne vgecılmezı varmıs yahu. Katladın bunlara da eşin ne dedi

Benim kv ye yaptığım amborgaya üzüldüm
Melaikeymis .
Maşallah size.sabirlar diliyorum

Back