ya babanneyim diye kasiliyor kendileri ama..ne var hazir olan yemegi onune koysaydi kiyamet mi kopardi?Siz sormussunuz ama dogumdan once oglana bakicakmisun diye. Bir yerde guvenmissin. Oda gelmis ve hic bi sey yapmamis. Ustune 2 3 ay kalmis. Ama size yardim etseydi kalmasi bir sorun olmayacakti. Bende bunu diyorum iste kalmasini istemiyirsan yardim etmesi senin icin bir sey ifade etmemeli. Ayrica ameliyat oldugum icin 8 gun ameliyatim sisti genede kimselere soylemeden hastaneye gidip hallettik. Hicte kolay degildi inan herkes yapmak zorunda degil diye bir sey yok arkadasim sonsuza kadar kimse yardim edecek diye bir sey yok 40 gunde kendim yaptim 41. Gunde ... diyorum iste kendimize guvenerek yapalim bazi seyleri.. unutma 40 gun birisi yardim etsede 41. gun sende ...
Valla bu lohusa durumu bir tek turkiyede var! Anlamiyorumki yabancilarda doguruyo onlara hic haftalarca annesi, kayinvalidesi gelip kalip yardm etmiyo. Herseylerini kendi yaparlar. Bizler neden yapamiyoruz acaba?
yazimda dedim zaten..kv olmasaydi gene ben yapacaktim bu isleri...ama tum gunum mutfakta gecmeyecekti..ya da ne bilim kendi halimde gecerdi..sirf onu memnun etmek icin ugrasmazdim..Kayinvalide yardım etmek zorunda değil ama külfet de olmaması gerekirdi. Bebeği görüp geri dönse idi konu sahibinin ekstra yüklere girmesine gerek kalmazdı.
yazimda dedim zaten..kv olmasaydi gene ben yapacaktim bu isleri...ama tum gunum mutfakta gecmeyecekti..ya da ne bilim kendi halimde gecerdi..sirf onu memnun etmek icin ugrasmazdim..
lohusa durumu yabancilardada var emin olun...ama onlari bu kadar bunalima sokan insanlar yok etraflarinda... bizimkiler gibi yardim ayagina gelip kolesi gibi kullanmiyor gelinlerini...oyle birsey yapacak olsalar bile gelinler buna hayatta izin vermezler...
Kaç doğum yaptınız merak ettim.Yok canim yanlis biliyorsun. Onlarda yok. Bnm okadar yabanci arkadasim var herseyi esleriyle beraber yapiyorlar. Hic anne kaynana gelip kalma olaylari olmuyor. Sen kaynananin nasil birisi oldugunu bile bile neden cagriyorsunki? En guzeli herseyini esinle beraber yapip kimseyide evine kabul etmeme. Allah yardimcin olsun. Bebeginde hayirli olsun.
Sizde kendinize gore haklisiniz bende olaya baska acidan bakiyorum.. pisman olmak demeyelimde ilerleyen zamanlarda dusunuyorum allah kismet ederse neyseki hitmis kv niz kendinizi uzmeyin artik herkesin bakis acisi farkli. Allah kolaylik versin ...ya babanneyim diye kasiliyor kendileri ama..ne var hazir olan yemegi onune koysaydi kiyamet mi kopardi?
kaldiki sanirim yanlis anlasildim..ben kimseye guvenerek cocuk yapmadik tabiiki..once Rabbime sonra kendime Allahin izniyle...eger ona guvenecek bir taraf olsaydi suan kv yanimda olurdu...ama bakin kv gitti diyorum...yani surekli bakma gibi bi durum yok..Allahtan yok zaten...
el insaf arkadasim..ayni evi kullaniyorsun ayni tuvaleti banyoyu vs vs ayni sofrada yemek yiyorsun...ama hic bir seye el surmuyorsun...kusura bakmada kole olalim diye mi dogurdu bizim analar bizi? tabiiki yardim etseydi sorun olmayacakti...cunku afedersin gelin orda bi yandan cocuk emzirip bi yandan cocuk uyutup sonrada kostur kostur mutfaga temizlige gidiyorsa..yardim etmeyen insafsizin onde gidenidir..hem ne diyorum..benim yetistirildigim kulturde yabanci bir eve gitsen bile yardim edersin elinden geldigi kadar...
kaldiki orayi burayi pis birakarak miafirlik mi olur sizce? herseyinde bi haddi hududu var kusura bakmayin..
buarada gecmis olsun sizede..ama sanki bu sekilde iyi mi oldu..hasta olmussunuz vs vs..ne gerek vardi bunlara? birisi gelip bir kac gun yardim etseydi belki bunlara gerek kalmazdi...akrabayim diye salinmak yetmez..kotu gunumde iyi gunumde yanimda olki anlasilsin.
buarada sanirim yanlis anlasildim bir konuya daha acikli getireyim...ben aylarca kaldigi muddetce ondan yardim beklemedim...sadece skstigimda etseydi o da yeterdi..kullandigi alanlari guzel temiz kullansa o da yeterdi...daha once dedigim gibi skstigim anlarda cocuguma bi kap corba isitsaydi ne vardi? kaldiki cocugum ac mi kaldi? hayir cok sukur kalmadi..ama bunlarda unutulacak seyler degil....buarada sirf bunlari yasamamak adina cocuk yapmamakta tabii sizin seciminiz ama...ilerde pisman olman yersiz olur.
Kaç doğum yaptınız merak ettim.
yabancı diyip örnekliyorsunuz ama normal doğum sonrası bile hastanede1 hafta full bakım alınıyor yurt dışında.
tr de sezeryan sonrası 24 saat sonra eve gönderiliyorsun.
orada anne ve bebek kendini topladiktan sonra dönüyor evine.artı her gün bir kaç saat ya bebege bakmakta ya da ev islerinde yardımcı olacak devlet görevlileri geliyor bir süre.kıyas yaparken şartların eşitligine de bakmak lazım bence.
Burada konu sahibi yardimdan cok yapilan vicdansizligi dile getirmiş. Kimse 3 günden sonra misafir sayilmaz.insan olan elinden geleni yapmaya çalışır.yapmazsa da karşisındakinden de bekleme hakkını kaybeder.
Madem bir aydan fazla kalmış, huyunu anlamış olmalısın.
O halde küçük çocuğunu doyurup bu arada sen de kendine faydalı bir şeyler yiyip içip ortalığı toplayıp köşene çekilecektin.
Misafir mi geldi, yemek mi hazırlanacak hiç oralı olmayacak, dikişlerinden doğumun zorluğundan kayınvalidenin ne kadar yardımsever olduğundan misafirlere bahsedip ona atacaktın taşı.
Kocana da aynısını yapacaktın. O gelmeden bir kişilik bir şeyler hazırlayıp kaldıracaktın. Sofralar kurmuşsun, temizlikler yapmışsın.....İnanılır gibi değil.....
Bunlari bilmek icin dogum yapmaya gerekmi var? Valla hiicte 1 hafta bakim almiyorlar. Hangi ulkeden bahs ediyorsunuz merak ettm? Bu sizin saydiklarinizi parali olanlar aliyor canim benim. Yabancilarda bizzat sahidim kadinlar esleriyle beraber yapiyor herseyi. Bende hollandada kaliyorum. Senin bahs ettigin gorevller bebegin sagligina ve annenin sagligina bakmaya geliyorlar. 3 - 5 gun 1 er saat. Gelip evini temizleyip yemegini yapmiyorlar.
Sizde kendinize gore haklisiniz bende olaya baska acidan bakiyorum.. pisman olmak demeyelimde ilerleyen zamanlarda dusunuyorum allah kismet ederse neyseki hitmis kv niz kendinizi uzmeyin artik herkesin bakis acisi farkli. Allah kolaylik versin ...
ahhh arkadasim eli ari dagin kari derler...evimde olmayacaktiki ona diyeceklerimi biliyordumda...dua etsin yatip kalkip...sabırlıymışsınız ben olsam "siz evinizi özlemişsinizdir" derdim :d
aynen arkadasim, anlatmak istediklerimde bu aynen benimÖncelikle hayırlı olsun. Allah analı babalı büyütsün konu sahibesi.
Bende misafirlikte bile mutfağa girmeyi, işlere yardım etmeyi, çayları tazelemeyi vs. vs. gerektiren bir yapıda büyüdüm ki sanıyorum kültürümüzde de bu var, buradaki çoğu bayanda öyle yetişmiştir. Hele ki bir evde yatılı misafir iken (ki hiç sevmem başkasında yatılı kalmayı) banyo dan çıkarken, tuvaletten çıkarken ne bileyim bir bardak su dahi içsem hemen mutfağa götürürüm bi sudan geçirir öyle koyarım. Ev sahibine ben misafirim sen bana hizmet etmek zorundasın hissini yaşatmaktan korkarım.
Kaldı ki bu kişi babanne. Oğlunun evine gidiyor. Evde lohusa bir kadın var. Hem yeni doğmuş her an ilgiye muhtaç bir bebek hem de küçük bir çocuk daha var. Gelinin bu ikisine yetmesi bile bence takdire şayan iken hanımefendi hizmet bekliyor, onu da geçtim kendi ardını bile toplamaktan aciz. 2 ay çok dayanmışsınız. İlk ayın sonunda lafımı söyler yollardım evden herhalde. Lohusa psikolojisiyle gerçekten iyi çekmişsiniz.
Ağız tadıyla bebişlerinizi büyütmeniz dileğiyle.
Hastaya bi tabak çorba yapılmaz mı bi işin ucundan tutulmaz mı... Insan sevap dşye yapar. Şimdi el ele yapıyor. Şimdi böyle bi zamanda destek olmuycaksa ne zamn olucak. Bu nası akrabalık Aynı şeyleri yaşadım arkadaşa hak veriyorum kayınvalide olarak değil insan olarak yardım edebilirdi. Kimse kimseye güvenip çocuk yapmaz, Allah kimseye muhtaç etmesin
huyunu suyunu ogrendimde arkadasim..evime gelmis kadina ne diyeyim ben.. arif olan anlar degil mi?
bi kendim ve cocuguma yedirmekte usuluma gelmedi dogrusu..valla disardan birine yorum yapsam aynen sizin gibi yorum yapardim herhalde...ama insanin basina gelince hicte oyle olmuyormus...
baskalari icin yasamam ben ama sonradan soylenilecekleri dusundum belkide biraz...hani gittimde ac kaldim susuz kaldim demesini istemedim belkide...bilmiyorum yaa...onun kadar insafsiz olamadim kisaca...kendi evimde olmasaydi kalkip yapmazdim...ilk bebegim olsaydi naz yapmasinida bilirdim, ama dua etsin ortalikta dolasan cocuguma...hos oyle yatip naz yapmayida beceremezdim ben...
öncelikle bebeğin hayırlı uğurlu olsun arkadaşım
kv misafir olarak gelmedi o eve sana destek ve yardımcı olmaya geldi bu bir, zaten hiçbir misafir bu kadar rahat davrannaz, oğlumun evi diye ahkam kesiyolarsa demek ki misafir değil, ben senin kadar sabırlı olamazdım, normalde o kadar pasaklı mı bilmem ama okuduğum kadarıyla amacı sana arkasını toplatmak
Ben 24 haftalık hamileyim kayınvalide kayinpedrr görümce kocasi cocugunu bizde yemek yedik , yan apartmanlardayiz gorumceyle.Onlar içerde otururken ben mutfakta dağ gibi bulasikla ugrasiyordum daha makinem yok maalesef, yardim teklifide yok .Tek umudum annem. Kayınvalide kendi kizana 2. Gün is yaptirmista benle mi ilgilenecek