Ki ben eve geldim hemen misafirler damladi her allahin günü hemde yinede offlaIp pofflamadim. Lohusa milwtw hizmet ettim 5 10 dak oturup gittiler zaten. Herseye aglayip zizlamayin eliniz ayaginiz tutuyor .Ben kendi.isimi kendim gördüm ameliyatli almanyada 3 gün kaliyorsun hastanede ben 2 gün ciktim evde cocougum var dedim.2 dogumdan bahsediyorm. Beni kaldirmaya gelince hastaneye sabahlari yataktan hayir dedim kendim yapayim ki cabuk iyleseyim. Bazi kadinlar cok nazli.jhamileliktede ay aman yapmama edemem taşiyamam sacmalak hepsi. Kimse kimseye bakmak zorunda degil. Esimde olmasydi evde ben kendi isimi yine kendim görürdum. Benim kaInvaldem geldi yemek yapmadi swvdi gitti. Mecbur degilki ben öyle birsey beklemem. Yaparsa allah razi olsun yapmsa cani sag olsun
Ben vicdanliyim cocugu annesiyle yapmadi kocasiyla yapti ikiside bakmak zorunda.Su acimasiz hemsireler canlandi gozumde... Doguma giren kadina...sevismeyi biliyorsunda dogurmayi bilmiyormusun? Diyenler gibi oldu... Allah sizin gibilere vicdan methamet versin, dua edinde bir gun bizim gibilerin durumuna dusmeyin...Buarada o ona ihtiyac halinde zorunda degilse bende ona kapiyi acma zorunlulugum yok
He canim he.. Sen oylesin demekki bunyen guclu... Ayrica dogurmus bi kadinin hemen misafirlere hizmet etmesi sacma bsna gore... Bunu baskalari yaparBen vicdanliyim cocugu annesiyle yapmadi kocasiyla yapti ikiside bakmak zorunda.
Sacma sapan konusmayin ve konumdan cikin rica ederim... Kimseyi sikayet ettigim yok.. Kv gitti coktan...konuyu okumadan yorum yapiyorsun..Belki ailem yanimda degil nerden biliyorsun??Hicmi esiniz dostunuz anneniz yokta kayinvaldeyi sikayet ediyorsunuz burda.madem yardim istiyorsunuz cagirsaydiniz birini.
Yaptim sen nazlisin baska birsey degil 8 ayima kadar işede gittim ölmedik ya. Evine geldim ve misafir geldi ister insn ister inanma.bünyem güclü degil den fazla nazlsin.He canim he.. Sen oylesin demekki bunyen guclu... Ayrica dogurmus bi kadinin hemen misafirlere hizmet etmesi sacma bsna gore... Bunu baskalari yapar
Bi konuya gore beni degerlendirdigine gore sende psikologsun ::)) lutfen cikin konumdan mubarek gun kirmasin kimse birbirini...Yaptim sen nazlisin baska birsey degil 8 ayima kadar işede gittim ölmedik ya. Evine geldim ve misafir geldi ister insn ister inanma.bünyem güclü degil den fazla nazlsin.
Ozaman cagir bir arkdasinda li yok bir kolu komşu senin gibi geline kinse yardim etneu beyin calismiyor cünki byeeeeeSacma sapan konusmayin ve konumdan cikin rica ederim... Kimseyi sikayet ettigim yok.. Kv gitti coktan...konuyu okumadan yorum yapiyorsun..Belki ailem yanimda degil nerden biliyorsun??
Bye canim byeOzaman cagir bir arkdasinda li yok bir kolu komşu senin gibi geline kinse yardim etneu beyin calismiyor cünki byeeeee
Lohusalık tam olarak sezeryan olmuşsanız ya da normal doğum sırasında sayısız dikiş atılmışsa ilk 3 gün boyunca kıpırdamamak koşuluyla 2 haftaya kadar süren acılar silsilesidir. Emzirme kısmı ondan daha acıdır bir de ilk çocuksa sütün gelme durumu problem olabilmektedir. Yanlış pozisyonda emzirmekten dolayı yara olan hatta kanayan meme uçları hem moral bozucu hem de acı vericidir, sütün gelmesi için iyi beslenme ve uyku şarttır. Hele o bebek kolikse katmerlenmiş sıkıntılar vardır. Sizinde anlayacağınız gibi bunu kişi çok dirayetliyse acıya falan dayanıyorsa uykusuzluğa rağmen sütü geliyorsa kendisi yapabilir ama ben yapamadım . Bırakın yemek yapmayı doğru düzgün yemek yiyemedim. ilk 3 gün boyunca sütüm gelsin diye yapmadığım şey kalmadı (süt pompasından en son kan gelmişti).Bu lohusalık tam olarak ne ?
Çünkü ben başka ülkelere falan bakıyorum ,özellikle rusya ve amerika .Kadınlar bebek doğuruyorlar ve ertesi gün ayakta iş yapıyorlar.Yani şunu anlayamadım yataklara düşürecek bir durum mu lohusalık ? Cidden bilmiyorum ,çünkü öyle olsaydı amerika'daki kadın nasıl hemen ayağa kalkardı diye düşündüm.
Bu arada hani bir cümle dikkatimi çekti.Demişsiniz ya "ben ona evimi açtım." sonuçta öylesine gelsin demediniz ki ,size hizmet etmesi için dediniz gibi bir şey.
Ben bir de kayınvalideye ve anneye neden güveniliyor doğumdan sonra falan onu çözemiyorum. :S
Bir hafta falan kalır ,yardım eder ama 2-3 ay kalması da saçma bence. Tabi sizin bünyeniz belki hassastır,bilemiyorum.
Yaptim sen nazlisin baska birsey degil 8 ayima kadar işede gittim ölmedik ya. Evine geldim ve misafir geldi ister insn ister inanma.bünyem güclü degil den fazla nazlsin.
Aman kolla kendini arkadasim kv ne guvenip mi cocuk yaptin diye cullanir bazilari simdi
Annen yanin olmadigina gore demekki sen hic cocuk dusunmeyecektin bazilarina gore.
Bu anlattiklarin insanlik disi hakkaten.. Simdide cocugu severken alacan kucagindan aslinda... Ne kadar deger verdikleri ortada gosterise gerek yok... Ahhh yapacanda hersey soylendigi gibi yapilaniyor maalesef...
aynen oyle canim..bir komsum var, bir sozumle her isime kosturacak bir insan Allah herkese oylesini nasib etsin. ama el boyle yapinca tabiiki kv den daha fazlasini bekliyorsun..oglunun karisi torunlarinin annesiyim sonucta...hic hatrim olmasa dahi, onlarin hatri olmali bana gore...Kaynanamiza mi güvendik diyenler ileride gelinlerine mühtemelen yardim etmeyecek kisilerdir.
Kendi adima konusursam yardima ihtiyaci olana yardim ederim, Allah kol bacak saglik vermis birine bir faydasi olmadiktan sonra ne anlami kaldi. Insanlik meselesi bu isler. Herkes farkli düsünüyor baksana..
KV delerde Annelerde böye durumlarda bakmak mecburiyetinde bana kalırsa onların başı bir sıkıştığındada ilk koşan biziz tamam herşey karşılıklı değil ama insan evladına yardım etmeyeceksee kime yardım edecek insan komşusuna yarım ediyor doğum yaptığında ....yani bu özel durum bir yemek yapıp bir çocukla ilgilenmek bu kadar zor ise takısını taksın iyi günler desin el gibi gitsin ne kalıyor...
aynen oyle olmus...huyunu bilmiyordum canim..cunku uzaktan oldugu icin ilk defa evime geldi ve bir arada hic uzun sure kalmamistik...Siz kvnin huyunu suyunu bilmiyor muydunuz neden çağırdınız böyle gamsız bi kadını, o size bakmaya değil size kendini baktırmaya gelmiş.
Sacma sapan konusmayin ve konumdan cikin rica ederim... Kimseyi sikayet ettigim yok.. Kv gitti coktan...konuyu okumadan yorum yapiyorsun..Belki ailem yanimda degil nerden biliyorsun??