kv ve lohulasik gunlerim

Ne annemi isterim ne kaynanamı , kaynanam uyuzun teki mutfaktan çıkmadı Kaldığı surde ne yaptı dersen yogurtlu domates corbasından başka birşey hatırlamıyorum, aşure getirmişlerdi de sana gaz yapar diye babana yedirdim demişti fikirsiz , eve bebek görmeye gelicekler 10 günlüğüm süpürürmüsün anne demiştim de bişey yok demişti kalktım supurdum dikisli halimle ,lohusa halimle balkona çıkıp camasırda astım gece gece , hepside kocamın isguzarligi , neymiş çok kusuyomus çocuk yanımda biri olcakmis ben dinlencekmisim , annemede bi okadar kızıyorum beni kaynanama muhtaç etti diye ki dikişlerim bir haftayı bulmadı geçti çocuğumun altını mamasını memesini tek başıma yaptım aslanlar gibi , birdaha ders oldu zaten Kocamı dahi sokmucam eve 2 ay , öfffff ne dolmuşum be ,

boşuna sinirini bozupta sütünü kesme cnm benim kalıbımı basarım buda aynı bir tipki (sürekli suya sabuna dokunmayan) sürekli boş savunma halinde ...

anlayamiyorum zaten burdaki bazi bayanlari...ben boyleydim soyleydim..ay ben cok rahatim yok bilmem ne...yahu bulmuslar bence cillop gibi kv yi konusuyorlar...ya kim istemez kocasinin annesiyle iyi olmayi? Insan iste bi kendi tarafina bakiyor birde o tarafa…insanin akli almiyor bazen..bu kadar nasil rahat olabiliniyor ya da niye bu kadar tembellik…anlayamiyorum iste…

hele birde cikmis demiyor mu senin canin cok tatli diye? hahaha valla bu kadin kendini nerelerde goruyorsa artik...

merhaba bende malum hamileyim kaynanamla(özellikle kaynana diyorum çünkü sürekli kaynanalık yapıyo) altlı üstlü oturuyoruz, bende lohusalık günlerimi kendi evimde geçirmek istiyorum ama kaynanamın bana yapacaklarını bildiğim ve o dönemde sinirlerimi zıplatmamak için doğumdan sonra annemin evinde gidip kalıcam 10-15 gün falan... hamileliğim boyunca pek çok sıkıntı yaşadım bir defa dahi olmadı ki ağzını açıpta nasıl gidiyor hamileliğin bi sıkıntın varmı demedi eskiler köyde tarlada doğum yapmışlar ya bizde büyük rahatlık varmış güya hamilelik çocuk oyuncağıymış.. ama aynı zamanda görümcemde hamile onu hergün arayıp soruyor kızım neyin var, kendine dikkat et iş yapma sakın vs. o kadar zoruma gidiyor ki, yani aklım almıyor bir anne nasıl başkasının evladına karşı bu kadar kin güdebilir...bende isterim ki hastaneden dönüşte kendi evime kendi yatağıma geleyim evimde rahat bi şekilde lohusalığımı geçireyim ama evde ölsem kalsam kaynanamın asla umrunda olmaz, asla ilgilenmez, iş zaten yapmaz ki bende istemem ve en önemliside sürekli beni eleştirip durucak yok beebk öyle emzirilmez, yok beceremiyorsun, yok oğluma niye yemek yapmadın ve daha bisürü şey... benden sana tavsiye bi dahaki hamileliğinde evini kimseye açma başkasına hizmet etmektense kendi başına kal, yapabildiğini yaparsın yapamadığında bebişinle yatıp dinlenirsin en azından sıkıntı sahibi olmazsın.

Gecmis olsun sanada…valla zor durumlar…iki kap yemek yapsa ilgilense temizlik yapsa ne varki?? Umarim ilerde bizler boyle olmayiz..benimde evlatlarim var cok sukur, korkarim boyle olmaya..genede buyuk konusmayayim…ama inan bunlardaki tembellik..g.tlerinin kiymetini bilmeleri yok mu…herkes bilirde seyinin kiymetini…iste karakter meselesi..yapimda yok onlar gibi olamiyorum..keske olsaydim azicik. Gene buyuk oglum olmasa bu kadar takmazdimda, ona bile elinden geleni yapmamasi beni iyice delirtti…sonra ama demeyi bilir; yok torunum yok aslanim bilmem ne…hic inandirici gelmiyor artik….ve onlara karsi olan azicik iyi niyetimide bu sayede oldurduler…gene kendileri kaybettiler..

Banada ders oldu canim…ben evimi actim derken herkes yanlis anladi…aramizda kotu seyler gecti evlendigimizde…buna ragmen hic birsey demedim…herkes kendine yakisani yapar dedim gectim…bunlara ragmen evet evimi actim diyorum…cunku kizi evlenmis oglu evlenmis…ama hala kizina yontma derdinde herseyi…bunlari gormuyormuyuz saniyor o acaba…ya iste ben bunlarin hepsine susuyorum..sanki kizi evlatta oglu agac kovugundan cikti…banane bana dokunmasinda ne yaparsa yapsin diyorum...sunu anladimki, iyi olmayacaksin aslinda..cunku insanlar tepene bindikce biniyor bu sekilde…daha bir suru seyler var anlatsam roman olur ama girmeyeyim oralara canim.

Bir cok kisiyede bekara kari bosamasi kolay lafini armagan ediyorum..bunlari yasamadan once bende bi insanin nasil bu kadar batabilecegini anlamazdim..illa bi sekilde idare edilir derdim ama…bahsettikce bile sinirleniyorum o hale getirip gitmis kadin beni dusunun…halbuki dedigim gibi geldigi vakit hizmette kusur etmedim..gene gelse gene edemem, etmem…yapimda yok ve bu sekilde yetistirildim.

Canim bu benim 2. Bebegim zaten..ilkini gormedi ve cok istedi diye bende cagirmis bulundum…hay dilimi esek arisi sokaydida teklif etmeyeydim

Bi yandan iyi bi yandan kotu oldu..hem gercek yuzunu bir kez daha gordum diyorum..hemde bir yandan gormeseydimde iyi bilseydim diyorum..ama genede..yalanla avunacagima gercekle yuzlesmek cok daha iyi bana kalirsa…ben huyunu bilmedigim icin tongaya bastim..benim hatama sizler dusmeyin sakin ve ne kadar az olursa beklentiniz o kadar mutlu olursunuz…

Eskiler evet tarlada doguruyorlardi..bsaka imkan mi vardi sanki..kim ister tarlada dogurmayi sonra ertesi gun geri tarlada calismayi??? Onlar caresizlikten oyle yapiyorlardi..-ki simdi anlatanlar anlatiyorda icim aciyor..sanki iyi birseymis gibi ornek gosteriyorlar birde..

Tabiiki yanlista emzireceksin yanlista yapacaksin..ama herseyi bebeginle ogreneceksin..cunku anne cocuk arasindaki bag bambaska inan bana…

Cok haklisin..her gunum ayniydi yaa..gece uyuyama emzir bilmem ne..sonra sabah bi posta daha..kalk 4/4 luk kahvalti hazirla…kaldiki ben asla sicak bisey yapmadan oturtmam kahvaltiya…tam sofraya otururum cocuk aglar…kimse demezki sen yemegini yede biz bakalim cocuga 10 dk biz nasilsa yeriz…herkes yemeye devam..yesinlerde sut olsun hahaha aksam filan ayni ayni tantana…

Dogum iznimde birsey anlamadim anlayacagin, simdide ise basladim zaten…cope atilmis bi zaman gibiydi sanki

neyse ki çok şükür lohusalığı atlatıp çalışmaya başlamışsınız, artık olanları çok takmamaya çalışın, bu size ders olmuş oldu dediğiniz gibi gerçekleri tekrardan görmüş oldunuz bundan sonra daha mesafeli davranırsınız.. Birde şöyle düşünün en azından sizin ki geçti gitti ben bi ömür bu sorunları yaşamaya devam edicem Allah sabır verirse inş

Allah sizin gibilere yardim etsin canim..altli ustlu oturmakta zor zanaat. ayni evi paylasmakta uzaktan gozuktugu gibi degil..haa kendi annen olur onlada anlasamadigin seyler olur olmaz degil tabii...her karakter baska tabiiki...
ama belki onu bi tik daha fazla tolere edebilirsin, eslerimizin yapabildigi gibi...
kaldiki burda okudugum kadariyla kiz anneleri bambaska oluyor kizlarina daha yakin oluyorlar nedense..daha cok yardimci oluyorlar genelde...2 oglan annesi olarak ben bile uzulerek yaziyorum bunu..umarim ilerde bu tarz bi kv olmam...

Tontriko konunu hortlatmazsam çatlarım,kayınvaliden 3cü bebeğine geldi mi,geldiyse ne yaptı,sen ne yaptın,valla söyle uykum kaçacak yoksa bu gece

Aynı dertten mizdariptim bende kv değil görümce vardı 4 5 gün anca oluyor daha gideli. Kendi başıma kalsam daha az iş yapardım banyo gideri sırf saçla dolmaktan tıkanmış sayesinde, süpürge makinamı bozmuş bir de bana diyor ki bu neden böyle sen gelene kadar gayet sağlamdı valla dedim ama anlamamazlığa vurdu, prizleri yerinden sökmüş, bir is yaparken haldır huldur yıka döke yapıyormuş evime gelince anladım, sabahları 11 de kalkar kahvaltı hak getire, akşam yemek yapmaz lohusaligim akşam yemeğinde patates kızartması yiyerek geçti var sen düşün. Kırkım çıktı bu hala bende kalmaya devam ediyor kibar bir dille kovdum vallahi yardima degil yatmaya gelmişti. Sizi o kadar iyi anlıyorum ki insan kendi ailesi şart bu durumlarda ben de onu deneyimlemis oldum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…