kv ve lohulasik gunlerim

Yahu Allah Allah. Muhalefet olmaya ne merakli bazilari. Taaa gitmis elin yedi kat uzak memleketin lohusa kadinlarini ornek vermis.. Banane onlardan yahu. Sanki yedi yirmi dort onlarin yanindayiz da kim yardim ediyo kim yardim etmiyo adimiz gibi bilioz di mi? Zordur zooor. Ben 2 sezeryan oldum. o dikislerin acisi fenaydi. Ev supurulecek, yemek yapilacak, ortalik toplanacak. Misafir agirlanacak. Cocugun biri bacagina yapisacak digeri icerde var gucuyle aglicak. Dogumdan bi gun sonra tekrar supermene donusmuyo kadinlar. Konu sahibi arkadasim yardim istemekte sonuna kadar hakli. Bunun ona guvenip cocuk yapmasi ile ne alakasi var. Babaanne, anneanne gelcek tabi, ucundan da olsa tutacak bi isin. Ben boyle gordum. Misafir gibi gelip bas koseye kurulacaksa hic gelmesin daha iyi...

hayır ben daha kötüsünü yaşadığım için pek dışarıdan yorum yapan biri değilim burada. Sizi anlıyorum, vicdan sahibisiniz. Ama size acımamış kadına acımayın bundan sonra. Eli ayağı tutuyor değil mi? Bi bardak su bile vermemiş, siz hanımefendinin bi ayağını yıkamamışsınız. Ben bu yüzden böyle bir yorum yaptım. Ama olan olmuş, gitmiş artık...
anladim canim...valla kiymetsiz olan baskalarinin evladi oluyor hep..bi dusunulse zulm ettikleride bir ananin evladi...bizide bi ana dogurdu sonucta ne zorluklarla buyuttu...bi arkadas yazmis..bi misafirlikte bile mutfaga gireriz hemen yapilacak isleri yapariz...iste ev sahibinin durumuna gore...bizler oyle gorduk oyle yetistik..dusunuyorumda bizimkiler bizi fazla iyi niyetli yetistirmis..bu kadar iyi niyeti hak etmiyor bazi karsilastiklarimiz cunku...Allah iyi insanlarla karsilastirsin evlatlarimizi...hayirlisi...

Eşime baski yapiyorum ama şuan alamam diyip duruyor maalesef mutfakta makine için yer yok gideri sikinti oluyor.Tasininca kesin aldiricam
hayirlisi olsun canim..benimde evlendigimde ilk 2 sene yoktu..hamile kaldigimda almistik..hic pismanlik duymadim sonrasinda...Allah gonlune gore versin canim.

Yahu Allah Allah. Muhalefet olmaya ne merakli bazilari. Taaa gitmis elin yedi kat uzak memleketin lohusa kadinlarini ornek vermis.. Banane onlardan yahu. Sanki yedi yirmi dort onlarin yanindayiz da kim yardim ediyo kim yardim etmiyo adimiz gibi bilioz di mi? Zordur zooor. Ben 2 sezeryan oldum. o dikislerin acisi fenaydi. Ev supurulecek, yemek yapilacak, ortalik toplanacak. Misafir agirlanacak. Cocugun biri bacagina yapisacak digeri icerde var gucuyle aglicak. Dogumdan bi gun sonra tekrar supermene donusmuyo kadinlar. Konu sahibi arkadasim yardim istemekte sonuna kadar hakli. Bunun ona guvenip cocuk yapmasi ile ne alakasi var. Babaanne, anneanne gelcek tabi, ucundan da olsa tutacak bi isin. Ben boyle gordum. Misafir gibi gelip bas koseye kurulacaksa hic gelmesin daha iyi...
bravo diyorum yorumuna..hakikaten tutturdu bir kac kisi..ona guvenip mi cocuk yaptin diye?? ona guvenmedim tabiiki...once Allahima sonra kendime...torun isteriz diye tutturmustu ama hanfendi..kaldiki onca zorlu yollardan gecerek hamile kaldim ikisindede...cok sukur Rabbim her isteyene tattirsin insaaAllah...keske gelmeseydi dedigim cok oldu soyledigim sebeplerden...

canim lohusalik cok hassas bi donem hastaliga acik bi donem heleki sezeryan olduysan cicugu zor emziriyorsun normal dogumdada alttan dikislerin oluyo zaten cogunun ben dikissiz normal dogum yaptim ama cok hastalandim sut sitmasi oldum ateslenerek gecti lohusaligim.bide yani kayinvalide gorumce veya anne yardimci olsa ne olur kendi evindede yemek yapcak iki kap yemek kendi oglunun evi sonucta torunu oluyo elinemi yapiscak sevap olur dogum yapmadin galiba sen hic

Sizler böyle yazdikca normale dönüyorum. Buradaki insanlarin gaddarligindan insanligimi unuttum.
Insana dokunuyor, mesela su laflar cok zoruma gitti :kayinvalide görümce veya anne yardimci olsa ne olur. Ne olur? Ne olur yardim edebilecek yakinlarin yardim etmemesi..
Inanin konu sahibi bir tek sinirlendiginle ve yorgunlugunla kaldigina sükret. Ben bana yapilamayan insanligin kirginligiyla yasiyorum, unutmak istiyorum.

Aylarca aserdim yan binada yasamasina ragmen ugramadi bile birak corba bile yapmadi, gercekten ölümden döndüm. Ama problem yoktu sadece o da tembeldi uyurdu öglene kadar. Simdi torunum diye seviyor ya bazen zor tutuyorum kendimi. Karnimdayken de sevseydin en azindan serum icin beni hastaneye götürseydin ya, yataktan kalkamaz haldeyken ben.Hastanede yattim zaman zaman. Anlatsam anlatilacak o kadar cok sey var ki, bildigin bolluk icinde ac kaldim. Ayaga kalkamadigim icin. Mutfaktan birsey alamadigim icin, esim hicbirsey beceremedigi icin. Öyle böyle 5. aydan sonra toparladim ne bulduysam yedim. Kimim kimsem yok yurt disina geldim. Annemi getirmeye calistim olmadi. Üzerine sezeryan oldum mecburen, dört kilo dogdu bebegim onu kaldirirken cektigim aci. Bes dakika sürmez evime gelmesi. Ama kahve icip bebek görmeye geldiler hep. Yardim falan hic edilmedi. Emzirmek icin kalkarken bile nasil zorlanirdim. Benim agir gecmisti sezeryanim, düzelmem zaman aldi ama aglaya aglaya kalktim ayaga ikinci günün gecesi hastanede. Hemsireler aglayan bebegi kucagima atip kaciyorlar, dogrulmasi bile hayli güc iken..

Afedersiniz uzun oldu ama hala doluyum. Insanlik yok ki ölsün. Ben yardimsever bir annenin cocuguyken tanimadiklarimiza yardim ettigimizi bilirim de anne dedigim torununu karnimda tasidigim kadindan bir sicak corba görmedim. Allah kimseyi muhtac etmesin. Ha mecbur degil herkes bunu yaziyor, degil evet. Ama muhtactim, keske olmasaydim ama elimde mi? Insanlik yok. Bu mecburuyet meselesi degil vicdan meselesi. Isten esim gelince serum icin aglardim götür beni ne olur diye. Neden kayinvalideye demedim birsey, cok hassastim hamileligim bu durumda aglayarak gecti ve o buna karsilik ben de hastayim diyip yatti. Ama degildi doktorluk bir durumu yok kesinlikle. Ben susayim en iyisi. Ben insanlik bekledigim icin utandim kendimden. Allah kimseyi ama kimseyi vicdansiz ve tembel insanlarin eline düsürmesin. Yolsa yarali hayvan görsek bakariz, evde yarali insan var umurunda degil kimsenin.

selam kizlar,

Allah bagislarsa 2. bebegim dunyaya geldi cok sukur..Rabbim her isteyene nasib eylesin, kimseleri evladinin acisiyla imtihan etmesin. ilk dogumumda sagolsun kendi annemler yardimci oldular. 2. gebeligim olursa kv gelsin hem yardimci olur hemde ilk ogluma bakar diye cagirmistim. daha dogrusu daha hamile kalmadan gelmek ister misin diye sormustum o zamanlar...hani evin icinde bir insan baska olur diye dusundum. herneyse bir kac ayligina geldi benim kv. ilk baslarda hersey yolundaydi tabiiki..onca olmus olaya ragmen evimi actim tabiiki..ne de olsa benim oldugu kadar oglununda evi diyerekten...dedigim gibi ilk baslarda hersey yolundaydi..taki dogumdan sonrasina kadar...kalkip hic birsey yapmaz..sabahtan aksama kadar tv izler...acliktan olse ev ahalisi 2 kap yemek yapmaz...ne yemek yapayim diye sorsam bir cevap vermez...herkesi bos verdim ben, kendimde dahil..kucucuk oglum var evde dolasan, insan onuda mi dusunmez degil mi? ona bile hazir yapilmis bir corbayi isitmaz onune koymaz..ivir zivirla karnini doldurur...

mesela sorarim aciktiniz mi diye?? cevap her zaman " hayir" dir...ama ben kurunca sofrayi hersey yenir biter...yani sizin anlayacaginiz yedirmeye degil yemeye gelmis hanfendi. benim yenende gozum yok..yedirmeyi icirmeyi misafiri seven insanlariz bizler...ama hazir olani bile getirmemesi deli etti beni..

bir kac gun hastanede bebegimin randevusu oldugu icin sabah gidip aksam gelmek zorunda kaldik eve..inanir misiniz eve gelince..kizim acmisiniz tokmusunuz diye sormadi bile...halim olmadigi icin ac yattim o gun :) tum lohusaligim mutfakta gecti dersem yeridir...

sabah kalkar hanfendi saat 10 olur 11 olur daha kahvalti hazirlanmaz...illa ben yapicam yedircem...bi cay demlenir ben bosaltmasam posasi caydanligi karartana kadar durur..bulasiklar makinada 3 gun durur bi dugmesine dokunupta calistirmaz...doldurunca makinayida herseyi o kadar karman corman yaparki..bosaltip tekrar doldurursun..bir banyo yapar ortalik sac, kil insan bi bakar dimi...tuvaletten cikar ortalik su olmus tamamen...bi insan bi bayan bi arkasina bakar dimi, arkami nasil biraktim diye...
birde bana asiri titizmisim muamelesi yapti...halbuki benim asiriligim yok, sadece temiz duzenli olmayi severim..kendi pasagini gormez bana hastalikliymisim gibi muamele eder.

bir cok sey icin..beceremem, yapamam der...bir gun birsey icin gene boyle dediginde..hic denedin mi? dedim..yooo dedi...anladimki aslinda beceremiyor degil, ama o bahanenin altina siginiyor...gorunuste torunlarini cok sever, ama oyle sevmek olmaz..hazir olan ekmegi suyu getirmedikten sonra torununa ben ne yapayim o sevgiyi? bense hamur islerinden tutun hep sevecegi seyleri yaptim durdum...cok safim cokkk...

o kadar tembelki sabah acar yemek programlarini sonrasi evlenme programi ve daha sonrasi diziler vs...sabahtan aksama kadar evde tv acik..kafam kazan gibiydi...gece yarilarina kadar tv acik uyur..sabah 5-6 da gider ben kapatirdim..hic dusunmezki bunlar elektrik sirketiyle ortak mi diye...bikmistim artik onun bu hallerinden....

buarada esimle aramda bozuldu sayesinde..annesine kizip elimde olmadan esime cocugumada patliyordum ister istemez...ha birde yeni dogan bebegimi surekli kucaginda uyutup durdu..kac defa uyardim,,yarin oburgun sen gidince ben yanliz kalicam cocuklarla yatagina alissin dedim..azicik aglasin ama alissin diye..1 dinledi 2 dinledi gene bildigini okudu...

sunu anladimki ben..hic kimse ama hic kimse insanin kendi annesi gibi olmuyor....ben iyi niyet ettim evimi uzun sure actim ona, o ise hic bir ise elini surmedi..hala dusundukce sinirleniyorum..bu yuzden icimi dokmek istedim burda sizlere...kv ile yasayanlara Allahim bol sabir versin...kole gibi kullanmasi insani hemde benim evimde o kadar zorduki o gunler...tabiiki kv olmasa gene ben yapacaktim o isleri ama ben mesela her gun misafir agirliyor gibiydim..halbuki o olmasaydi o kadar ugrasmazdim hic birseye...kendi halimde cocuklarimla esimle gecirirdim zamanimi ve alisirdim yeni duzenime...ayni evde bu kadar duyarsiz olmasi beni hasta etti anlayacaginiz....sizlere tavsiyem kizlar ne olursa olsun kv nizi cagirmayin..(tabiiki istisnalar mustesnadir)heleki lohusalik gibi onemli bir donemde mutfaktan cikmayacaksaniz elini bir ise surmeyecekse kendi basiniza bakin cocuklariniza..ondan gelecek iyilik gelmesin...

birde bir dahaki geldiginde kendi yetmiyormus gibi kizini ve cocugunuda getirecekmis...hahaha Allah korusun bir dahakinden...
ben de 3 ay önce dogum yaptım annem bakti 10 gun filan sonra kv geldi.annem varken de geliyordu gunduzleri yemek getiriyordu sağolsun.ama dahasi yok her işimi kendim yaptim.ev supur sil banyo yıka sonra oturma odasına girdim esim e sordum kv nerde iceri gecti uyumaya dedi.inanabiyormusunuz.meyve hazırladim yemeye geldi bir de sen de yoruldun kizim daha lohusa sayilirsin demez mi! 10 gin olmuş doğurali.sepetteki çamaşıri bile asmamisti.tek derdi gelen giden pasts yap agirla ahhh.
esime demistim gitmis anasina uygin dille demiş
kv geri gelmis bana açıklama yapiyo yok çamaşır asicaktim da asılilar kurumamis vs vs.
cok zor günler gecirdim lohusa psikolojisi cokkk farklı. hoc böyle hayal etmemistim.ki 4 yil sonra evlat sahibi oldum. annem kv hep bi beklenti içersindeymisim ki hic de öyle olmadi.
sizi cok iyi anlıyorum.o günler geçiyor ama unutulmuyor.

Kizlar yorumlarinizi simdi goruyorum kusura bakmayin...
Ben yorumum da kayinvalideye deginmedim(cunku bana gore de,yetisme bicimime,ailemden gordugume de bu ters(ister cocuklu bi ailenin evine gittigimizde bi is yapmamak ister normal bi ailenin..) Evet bizim cogumuz, ki ben ilk tanistigim insanin evine gittigimde bile ordan oraya kosup is yapan biriyim...Hele bu hamile veya bebegi varsa dokuntulerine kadar toplarim bu ayri bi konu...
Benim burada soylemek istedigim konu sahibinin hamile kalmadan once kayinvalidesine "-gelir misin?" deyip,kadin geldikten sonra da "-Iyilik edip evimi actim." Demesi...Evet bizler olsak bu sekilde davranmaya utanirdik,evet belki kendi annemiz cok cok sey yapardi ve bende bu durumda olsam sinirlenirdim ,ama sakin kafayla dusununce kayinvalide ne kadar umursamaz olursa olsun bisey yapmak zorunda degildi...Umarim kendimi anlatabilmisimdir...:110:

ben de 3 ay önce dogum yaptım annem bakti 10 gun filan sonra kv geldi.annem varken de geliyordu gunduzleri yemek getiriyordu sağolsun.ama dahasi yok her işimi kendim yaptim.ev supur sil banyo yıka sonra oturma odasına girdim esim e sordum kv nerde iceri gecti uyumaya dedi.inanabiyormusunuz.meyve hazırladim yemeye geldi bir de sen de yoruldun kizim daha lohusa sayilirsin demez mi! 10 gin olmuş doğurali.sepetteki çamaşıri bile asmamisti.tek derdi gelen giden pasts yap agirla ahhh.
esime demistim gitmis anasina uygin dille demiş
kv geri gelmis bana açıklama yapiyo yok çamaşır asicaktim da asılilar kurumamis vs vs.
cok zor günler gecirdim lohusa psikolojisi cokkk farklı. hoc böyle hayal etmemistim.ki 4 yil sonra evlat sahibi oldum. annem kv hep bi beklenti içersindeymisim ki hic de öyle olmadi.
sizi cok iyi anlıyorum.o günler geçiyor ama unutulmuyor.

Siz ev silip süpürürken eşiniz evdeydi diye anladım, o ne yaptı?

Şunu hiç anlamıyorum:
Herkes kendine yetsin, kimse kimseden bir şey beklemesin...
Ben de birçok konuda aynı şeyleri savunur.
İyi de "aile" bu ya hu!
Bu kadarcık yardım isteyemeyeceksem ne demeye aile olduk biz, hiç olmayacaksa beklentim sokaktaki insanla aynı o zaman?

Hiç doğum yapmadım, ama dikiş var bir kere, doğum yapıp kalkıp sonra en az 1 çocuğun ve yine evin en az basit işlerinin sorumluluğunun üzerimde olması çok mu iyi?
Özel sektörde babaya verilen izin 3 gün.
E bunun geleni-gideni, temizliği kimin üstünde?
Yardımcı tutmak alternatif, peki durumum yoksa?

Birine güvenip çocuk yapmak her fırsatta bakması için zorlamakla olur.
ilk zamanlar için yardım da istenir, iş de beklenir.

Öyle bi anlatıyorsunuz ki kayınvalideniz sanki hizmetçi de işi gereği evde hiç iş yapmamış, ona kızıyorsunuz :KK70:

Anneniz ilk doğumunuzda geldi de bunda niye gelmedi. Nadirdir kayınvalidelerin gelinleri önünde yemek yapmaları, temizlik yapmaları, lohusa dahi olsan. Ben şuan hamileyim, durumum da biraz riskli gibi. Evimde de inşaat var diyebilirim, hemen heryeri değiştiriyoruz evde. Temizlik yapılacak, e ben durumum gereği yapamiycam. Kaynanam hiç demedi ki ben yardım ederim, kendi annemi çağırdım bende. Kayınvalidenin ne olduğunu hepimiz az çok biliyoruz. Beklentiyi neden bu kadar yüksek tuttun ki. Yeni evli de değilsin ki bilemedin diyeyim, kayınvalideyle anne bir olur mu hiç.

selam kizlar,

Allah bagislarsa 2. bebegim dunyaya geldi cok sukur..Rabbim her isteyene nasib eylesin, kimseleri evladinin acisiyla imtihan etmesin. ilk dogumumda sagolsun kendi annemler yardimci oldular. 2. gebeligim olursa kv gelsin hem yardimci olur hemde ilk ogluma bakar diye cagirmistim. daha dogrusu daha hamile kalmadan gelmek ister misin diye sormustum o zamanlar...hani evin icinde bir insan baska olur diye dusundum. herneyse bir kac ayligina geldi benim kv. ilk baslarda hersey yolundaydi tabiiki..onca olmus olaya ragmen evimi actim tabiiki..ne de olsa benim oldugu kadar oglununda evi diyerekten...dedigim gibi ilk baslarda hersey yolundaydi..taki dogumdan sonrasina kadar...kalkip hic birsey yapmaz..sabahtan aksama kadar tv izler...acliktan olse ev ahalisi 2 kap yemek yapmaz...ne yemek yapayim diye sorsam bir cevap vermez...herkesi bos verdim ben, kendimde dahil..kucucuk oglum var evde dolasan, insan onuda mi dusunmez degil mi? ona bile hazir yapilmis bir corbayi isitmaz onune koymaz..ivir zivirla karnini doldurur...

mesela sorarim aciktiniz mi diye?? cevap her zaman " hayir" dir...ama ben kurunca sofrayi hersey yenir biter...yani sizin anlayacaginiz yedirmeye degil yemeye gelmis hanfendi. benim yenende gozum yok..yedirmeyi icirmeyi misafiri seven insanlariz bizler...ama hazir olani bile getirmemesi deli etti beni..

bir kac gun hastanede bebegimin randevusu oldugu icin sabah gidip aksam gelmek zorunda kaldik eve..inanir misiniz eve gelince..kizim acmisiniz tokmusunuz diye sormadi bile...halim olmadigi icin ac yattim o gun :) tum lohusaligim mutfakta gecti dersem yeridir...

sabah kalkar hanfendi saat 10 olur 11 olur daha kahvalti hazirlanmaz...illa ben yapicam yedircem...bi cay demlenir ben bosaltmasam posasi caydanligi karartana kadar durur..bulasiklar makinada 3 gun durur bi dugmesine dokunupta calistirmaz...doldurunca makinayida herseyi o kadar karman corman yaparki..bosaltip tekrar doldurursun..bir banyo yapar ortalik sac, kil insan bi bakar dimi...tuvaletten cikar ortalik su olmus tamamen...bi insan bi bayan bi arkasina bakar dimi, arkami nasil biraktim diye...
birde bana asiri titizmisim muamelesi yapti...halbuki benim asiriligim yok, sadece temiz duzenli olmayi severim..kendi pasagini gormez bana hastalikliymisim gibi muamele eder.

bir cok sey icin..beceremem, yapamam der...bir gun birsey icin gene boyle dediginde..hic denedin mi? dedim..yooo dedi...anladimki aslinda beceremiyor degil, ama o bahanenin altina siginiyor...gorunuste torunlarini cok sever, ama oyle sevmek olmaz..hazir olan ekmegi suyu getirmedikten sonra torununa ben ne yapayim o sevgiyi? bense hamur islerinden tutun hep sevecegi seyleri yaptim durdum...cok safim cokkk...

o kadar tembelki sabah acar yemek programlarini sonrasi evlenme programi ve daha sonrasi diziler vs...sabahtan aksama kadar evde tv acik..kafam kazan gibiydi...gece yarilarina kadar tv acik uyur..sabah 5-6 da gider ben kapatirdim..hic dusunmezki bunlar elektrik sirketiyle ortak mi diye...bikmistim artik onun bu hallerinden....

buarada esimle aramda bozuldu sayesinde..annesine kizip elimde olmadan esime cocugumada patliyordum ister istemez...ha birde yeni dogan bebegimi surekli kucaginda uyutup durdu..kac defa uyardim,,yarin oburgun sen gidince ben yanliz kalicam cocuklarla yatagina alissin dedim..azicik aglasin ama alissin diye..1 dinledi 2 dinledi gene bildigini okudu...

sunu anladimki ben..hic kimse ama hic kimse insanin kendi annesi gibi olmuyor....ben iyi niyet ettim evimi uzun sure actim ona, o ise hic bir ise elini surmedi..hala dusundukce sinirleniyorum..bu yuzden icimi dokmek istedim burda sizlere...kv ile yasayanlara Allahim bol sabir versin...kole gibi kullanmasi insani hemde benim evimde o kadar zorduki o gunler...tabiiki kv olmasa gene ben yapacaktim o isleri ama ben mesela her gun misafir agirliyor gibiydim..halbuki o olmasaydi o kadar ugrasmazdim hic birseye...kendi halimde cocuklarimla esimle gecirirdim zamanimi ve alisirdim yeni duzenime...ayni evde bu kadar duyarsiz olmasi beni hasta etti anlayacaginiz....sizlere tavsiyem kizlar ne olursa olsun kv nizi cagirmayin..(tabiiki istisnalar mustesnadir)heleki lohusalik gibi onemli bir donemde mutfaktan cikmayacaksaniz elini bir ise surmeyecekse kendi basiniza bakin cocuklariniza..ondan gelecek iyilik gelmesin...

birde bir dahaki geldiginde kendi yetmiyormus gibi kizini ve cocugunuda getirecekmis...hahaha Allah korusun bir dahakinden...
calismiyorsaniz neden kv cagiriyorsunuz ki?
3 5 gun yardim alinir da aylarca evinize ve kendinize hizmet beklmeniz tuhaf.

Kv guvenerek mi yaptiniz cocugu.

Bi de "evimi actim " filan diyosun, sanki lutfetmis gibi?
evine ve cocuguna bakmaya hizmetci olarak cagirmissin,?

Cok yardimi olmuyorsa gonder evine?

Öyle bi anlatıyorsunuz ki kayınvalideniz sanki hizmetçi de işi gereği evde hiç iş yapmamış, ona kızıyorsunuz :KK70:

Anneniz ilk doğumunuzda geldi de bunda niye gelmedi. Nadirdir kayınvalidelerin gelinleri önünde yemek yapmaları, temizlik yapmaları, lohusa dahi olsan. Ben şuan hamileyim, durumum da biraz riskli gibi. Evimde de inşaat var diyebilirim, hemen heryeri değiştiriyoruz evde. Temizlik yapılacak, e ben durumum gereği yapamiycam. Kaynanam hiç demedi ki ben yardım ederim, kendi annemi çağırdım bende. Kayınvalidenin ne olduğunu hepimiz az çok biliyoruz. Beklentiyi neden bu kadar yüksek tuttun ki. Yeni evli de değilsin ki bilemedin diyeyim, kayınvalideyle anne bir olur mu hiç.

Onlar da lafa gelince öyle bir annelik tasliyorlar ki, hava yagmurdan dönüp günes acsa elini öptürüyor bizimki. Kendi annemin elini öpüp bu kadar hizmet etmisligim yok. Yetisme tarzlariymis, annemmis ya hergün yanina gidip cay may icip millete de göstermeliymisim. Öz annemin ne bu kadar elini öptüm ne de cay tasidim.
Kayinvalidem herseyi ister ama hicbirsey yapmaz. Bu durumda ne yapilmali?
Esimi telefonlar ararlar gider ayaklarina firca yer yer eve gelir. Ertesi gün gel bir de özür dile derler. Kavga eden bagirip cagiran o, ama gel benden simdi özür dile der. Yahu cildirmalik durum.
Onlar annelik taslarsa ben de beklenti icine girerim efenim.
Keske girmez olaydim. olan yine garibana oluyor.

başkalarından meddet ummadan cocuk yapmayı ogrenmelıyız
2. cocugu yaptınıza gore sanırım herseyı goze almıs olmanız gerekırdı
ustelık daha 2. bebek kucuk henuz ılgı alaka bırsey ıstemıyorken

Onlar da lafa gelince öyle bir annelik tasliyorlar ki, hava yagmurdan dönüp günes acsa elini öptürüyor bizimki. Kendi annemin elini öpüp bu kadar hizmet etmisligim yok. Yetisme tarzlariymis, annemmis ya hergün yanina gidip cay may icip millete de göstermeliymisim. Öz annemin ne bu kadar elini öptüm ne de cay tasidim.
Kayinvalidem herseyi ister ama hicbirsey yapmaz. Bu durumda ne yapilmali?
Esimi telefonlar ararlar gider ayaklarina firca yer yer eve gelir. Ertesi gün gel bir de özür dile derler. Kavga eden bagirip cagiran o, ama gel benden simdi özür dile der. Yahu cildirmalik durum.
Onlar annelik taslarsa ben de beklenti icine girerim efenim.
Keske girmez olaydim. olan yine garibana oluyor.

E öyle olan her zaman garibana oluyor. Büyüktür diyoruz, ses etmiyoruz. Onlar da iyice abartıyorlar. Aynen valla bende kendi annemin elini bu kadar öpmedim, bu kadar çay taşımadım valla. Bu kayınvalideleri kim, hangi devirde bu hale getirdi ben anlayamıyorum ve bu neden hala değişmedi. Sanki oğullarına eş değil de kendilerine köle alıyorlar.

calismiyorsaniz neden kv cagiriyorsunuz ki?
3 5 gun yardim alinir da aylarca evinize ve kendinize hizmet beklmeniz tuhaf.

Kv guvenerek mi yaptiniz cocugu.

Bi de "evimi actim " filan diyosun, sanki lutfetmis gibi?
evine ve cocuguna bakmaya hizmetci olarak cagirmissin,?

Cok yardimi olmuyorsa gonder evine?
Yorumlari okursan tum bu yazdiklarina cvp var... Tekrar tekrar yazmiycam...

Siz kayinvalidenize guvenerek mi 1. Veya 2. Cocugu dogurdunuz? Istedigi kadar tembel,beceriksiz olsun buna bisey demeye hakkiniz yok...Dogumdan once kendinizi oyle bi sartlandirmissiniz ki kayinvalidem bakcak diye(onceden garantiye alip sormussunuz da) o yuzden hayal kirikligina ugramissiniz...Hee bide iyilik edip evimi ona actim diyorsunuz da siz,size hizmet etmesini istediginiz icin cagirmissiniz zaten...

elbette güvenecek kayınvalidesine nasıl annesine gel yardım et diyosa kaynanasına da dicek kaynana hasta olunca gelin bakmıyomu eşinin hatrı için. oda gelinine destek olacak zor zamanlarında. ne olur yani 2 kap yemek yapsa torununun karnını doyursa gelinine destek olsa çokmu zor şeyler bunlar. elbette kayınvalidem bana yardımcı olacak diye düşünüp çocuk yapabilir. sonuçta eşinin annesi yabancımı.

X