- 19 Nisan 2014
- 4.386
- 12.781
canim lohusalik cok hassas bi donem hastaliga acik bi donem heleki sezeryan olduysan cicugu zor emziriyorsun normal dogumdada alttan dikislerin oluyo zaten cogunun ben dikissiz normal dogum yaptim ama cok hastalandim sut sitmasi oldum ateslenerek gecti lohusaligim.bide yani kayinvalide gorumce veya anne yardimci olsa ne olur kendi evindede yemek yapcak iki kap yemek kendi oglunun evi sonucta torunu oluyo elinemi yapiscak sevap olur dogum yapmadin galiba sen hicBu lohusalık tam olarak ne ?
Çünkü ben başka ülkelere falan bakıyorum ,özellikle rusya ve amerika .Kadınlar bebek doğuruyorlar ve ertesi gün ayakta iş yapıyorlar.Yani şunu anlayamadım yataklara düşürecek bir durum mu lohusalık ? Cidden bilmiyorum ,çünkü öyle olsaydı amerika'daki kadın nasıl hemen ayağa kalkardı diye düşündüm.
Bu arada hani bir cümle dikkatimi çekti.Demişsiniz ya "ben ona evimi açtım." sonuçta öylesine gelsin demediniz ki ,size hizmet etmesi için dediniz gibi bir şey.
Ben bir de kayınvalideye ve anneye neden güveniliyor doğumdan sonra falan onu çözemiyorum. :S
Bir hafta falan kalır ,yardım eder ama 2-3 ay kalması da saçma bence. Tabi sizin bünyeniz belki hassastır,bilemiyorum.
valla esime kac defa soyledim..o da ayni fikri paylasiyor ama annesi misafir diye birsey demedi..bende diyemedim..sirf evimizde diye...normalde gayet acik sozluyumdur..ama kendi evimde misafir olmanin tadini cikardi..ilk ve sondu insaAllah.
bende dogumdan sonra kalktim hemen hastaydimda sut sitmasi oldum ama kalktim yinede kendi isimi kendim yapmaya calistim saolsun annem cok yardimci oldu ama muhtac olup yuk olmayi sevmiyorum benBen bu doğumumda kimseyi istemedim 3. Gün azar azar işimi yaptım 5 gün süpürge açtım çamaşır astım ütü yaptım 2 hafta yemeğimi annem gönderdi sonra her işi yaptım ama hala lohusaluktan kaynaklı sorun yaşıyorum çünkü hiç uzanmadım dinlenmedim vsvsvs
Valla bazi ulkelerde eve yardimci geliyor ilk 8 gun bebege ve anneye yardimci olmak icin...dikissiz dogumu bilemem ama dikisli dogum zor oluyor...evde is yapmamak gerek,,, insanin rahmi yere dusecek gibi bi agri oluyor...insan yeni hayatina alismaya calisiyor vs vs..ben kv ye filan guvenmedim sadece kendiside cok gelmek istiyordu evime ilk defa bu bahaneyle geldi iste...Bu lohusalık tam olarak ne ?
Çünkü ben başka ülkelere falan bakıyorum ,özellikle rusya ve amerika .Kadınlar bebek doğuruyorlar ve ertesi gün ayakta iş yapıyorlar.Yani şunu anlayamadım yataklara düşürecek bir durum mu lohusalık ? Cidden bilmiyorum ,çünkü öyle olsaydı amerika'daki kadın nasıl hemen ayağa kalkardı diye düşündüm.
Bu arada hani bir cümle dikkatimi çekti.Demişsiniz ya "ben ona evimi açtım." sonuçta öylesine gelsin demediniz ki ,size hizmet etmesi için dediniz gibi bir şey.
Ben bir de kayınvalideye ve anneye neden güveniliyor doğumdan sonra falan onu çözemiyorum. :S
Bir hafta falan kalır ,yardım eder ama 2-3 ay kalması da saçma bence. Tabi sizin bünyeniz belki hassastır,bilemiyorum.
Tamda bu sebeplerden birinin yardim etmesi lazim iste... Lohusalikta dinlenmezsen acisi sonra cikiyor ne yazikki...Ben bu doğumumda kimseyi istemedim 3. Gün azar azar işimi yaptım 5 gün süpürge açtım çamaşır astım ütü yaptım 2 hafta yemeğimi annem gönderdi sonra her işi yaptım ama hala lohusaluktan kaynaklı sorun yaşıyorum çünkü hiç uzanmadım dinlenmedim vsvsvs
Ben heralde tam anlatamadi kendimi... Kv ye guvenmedim ben neden anlamiyorsunuz??? Kendisi dogum bahanesiyle geldi ve kendi istedi bir kac ay kalmayi...ayrica sen ilk gunden yemegini yapmissin ama herkes yapabileck diye birsey yok... Herkesin dogumu farklidir...eger kv gelmedeydi daha iyi gecerdi o gunlerim... Ben onun arkasini topladim diyorum...Ilk dogumum sezaryan oldu bir gun annemlerde kaldim ikinci gun evime gectim annemde 1 gun izin aldi zaten kadin gelen gidn cok oldu tabi... evime kimseyi istemedim esimin yasal 3 gun izni vardi genelinde o yardimci oldu eve gectigimiz gunun aksaminda yemegimi hazirladim.kimselerden de bisey beklemedim. Mecbur mu degil ha yardim etseler iyi ama kimselere guvenmemek gerek. Iste bu yuzden baska bir bebek dusunmuyorum. Etraftakiler unutmayinki gecici ve bir gun gene yanliz kalicaz. Lohusalik donemine hastalik olarak bakmayalim kendimiz istiyoruz ve kendimiz bu duruma gogus germelizi. En iyi yardimci unutmayalimki eslerimizdir. Kimseleri evimize gelip yemek yapmaya temizlik yapmaya mecbur birakmayalim. Unutmayalim onlar annane ve babane bizim ozel hizmetlimiz degiller. He isterse gorumce kardes bunlar bi nebze yardim etsinler ama baskalarini mecbur birakmayalim. Biraz kendimize guvenelim..
Siz sormussunuz ama dogumdan once oglana bakicakmisun diye. Bir yerde guvenmissin. Oda gelmis ve hic bi sey yapmamis. Ustune 2 3 ay kalmis. Ama size yardim etseydi kalmasi bir sorun olmayacakti. Bende bunu diyorum iste kalmasini istemiyirsan yardim etmesi senin icin bir sey ifade etmemeli. Ayrica ameliyat oldugum icin 8 gun ameliyatim sisti genede kimselere soylemeden hastaneye gidip hallettik. Hicte kolay degildi inan herkes yapmak zorunda degil diye bir sey yok arkadasim sonsuza kadar kimse yardim edecek diye bir sey yok 40 gunde kendim yaptim 41. Gunde ... diyorum iste kendimize guvenerek yapalim bazi seyleri.. unutma 40 gun birisi yardim etsede 41. gun sende ...Ben heralde tam anlatamadi kendimi... Kv ye guvenmedim ben neden anlamiyorsunuz??? Kendisi dogum bahanesiyle geldi ve kendi istedi bir kac ay kalmayi...ayrica sen ilk gunden yemegini yapmissin ama herkes yapabileck diye birsey yok... Herkesin dogumu farklidir...eger kv gelmedeydi daha iyi gecerdi o gunlerim... Ben onun arkasini topladim diyorum...
Yok ablacım daha çok gencim ,hımm böyle hastalık olaylarını falan bilmiyordum.canim lohusalik cok hassas bi donem hastaliga acik bi donem heleki sezeryan olduysan cicugu zor emziriyorsun normal dogumdada alttan dikislerin oluyo zaten cogunun ben dikissiz normal dogum yaptim ama cok hastalandim sut sitmasi oldum ateslenerek gecti lohusaligim.bide yani kayinvalide gorumce veya anne yardimci olsa ne olur kendi evindede yemek yapcak iki kap yemek kendi oglunun evi sonucta torunu oluyo elinemi yapiscak sevap olur dogum yapmadin galiba sen hic
Kv de biraz vicdanli insan olsaymista logusa kadına yardım etseymis madem yardım etmeyecekti ne işi varmış ben gelemem deseymis gelinde onun hizmetcisi değil yeni doğum yapmış bide ona hizmet etmiş ....kendi annesi olsa eminim yerinden kaldırmaz kızım yeni doğum yaptın derdi anne ve kv farkı işte ....Siz kayinvalidenize guvenerek mi 1. Veya 2. Cocugu dogurdunuz? Istedigi kadar tembel,beceriksiz olsun buna bisey demeye hakkiniz yok...Dogumdan once kendinizi oyle bi sartlandirmissiniz ki kayinvalidem bakcak diye(onceden garantiye alip sormussunuz da) o yuzden hayal kirikligina ugramissiniz...Hee bide iyilik edip evimi ona actim diyorsunuz da siz,size hizmet etmesini istediginiz icin cagirmissiniz zaten...
Kıyamam sana arkadaşımBen 24 haftalık hamileyim kayınvalide kayinpedrr görümce kocasi cocugunu bizde yemek yedik , yan apartmanlardayiz gorumceyle.Onlar içerde otururken ben mutfakta dağ gibi bulasikla ugrasiyordum daha makinem yok maalesef, yardim teklifide yok .Tek umudum annem. Kayınvalide kendi kizana 2. Gün is yaptirmista benle mi ilgilenecek
Benim annem rahatsız olduğu için yardım edemedi... Ama eşim annemede kayınvalidemede yetti 1 hafta sonra ağrı sızı kalmıyor ...b
bende dogumdan sonra kalktim hemen hastaydimda sut sitmasi oldum ama kalktim yinede kendi isimi kendim yapmaya calistim saolsun annem cok yardimci oldu ama muhtac olup yuk olmayi sevmiyorum ben
1 doğumumda kayınvalidem ve kayınpederime hizmet etmekten birazda çekindiğim için su bile içememiştim lohusanıb sati belli olmaz acıkırsa susarda ... Cahillik ve birde yetiştirilme tarzı rahat bi yapıya sahip değilim...Ben heralde tam anlatamadi kendimi... Kv ye guvenmedim ben neden anlamiyorsunuz??? Kendisi dogum bahanesiyle geldi ve kendi istedi bir kac ay kalmayi...ayrica sen ilk gunden yemegini yapmissin ama herkes yapabileck diye birsey yok... Herkesin dogumu farklidir...eger kv gelmedeydi daha iyi gecerdi o gunlerim... Ben onun arkasini topladim diyorum...
Bunun güvenip çocuk yapmakla ne alakası var ki? Bak kadın yeni doğumdan çıkmış haliyle herşeyi yapmış zaten. Ama ister adettendir diyin, ister vicdandan yeni doğum yapmış bir kadına yardım edilmeli, yükler üstünden alınmalı. Bu haldeyken anne, kayınvalide misafir olarak çağırılmaz zaten.Siz kayinvalidenize guvenerek mi 1. Veya 2. Cocugu dogurdunuz? Istedigi kadar tembel,beceriksiz olsun buna bisey demeye hakkiniz yok...Dogumdan once kendinizi oyle bi sartlandirmissiniz ki kayinvalidem bakcak diye(onceden garantiye alip sormussunuz da) o yuzden hayal kirikligina ugramissiniz...Hee bide iyilik edip evimi ona actim diyorsunuz da siz,size hizmet etmesini istediginiz icin cagirmissiniz zaten...
Kimse kimseye güvenip çocuk doğurmuyo heralde.lohusa haliyle çok normal yanında birini görmek istemesi.kendi oğlunu torununu düşünüp bi kap yemek yapar insan bırak gelini.konu sahibi de elinden gelenin fazlasını yapmış doğrusu. Yanliş düşünüyorsunuz bence.siz olsanız istemez miydiniz o halinizde evde biri olsun. Büyük çocuğunuza bi tas çorba içirsin.Siz kayinvalidenize guvenerek mi 1. Veya 2. Cocugu dogurdunuz? Istedigi kadar tembel,beceriksiz olsun buna bisey demeye hakkiniz yok...Dogumdan once kendinizi oyle bi sartlandirmissiniz ki kayinvalidem bakcak diye(onceden garantiye alip sormussunuz da) o yuzden hayal kirikligina ugramissiniz...Hee bide iyilik edip evimi ona actim diyorsunuz da siz,size hizmet etmesini istediginiz icin cagirmissiniz zaten...