- 15 Mart 2012
- 1.252
- 342
selam kizlar,
Allah bagislarsa 2. bebegim dunyaya geldi cok sukur..Rabbim her isteyene nasib eylesin, kimseleri evladinin acisiyla imtihan etmesin. ilk dogumumda sagolsun kendi annemler yardimci oldular. 2. gebeligim olursa kv gelsin hem yardimci olur hemde ilk ogluma bakar diye cagirmistim. daha dogrusu daha hamile kalmadan gelmek ister misin diye sormustum o zamanlar...hani evin icinde bir insan baska olur diye dusundum. herneyse bir kac ayligina geldi benim kv. ilk baslarda hersey yolundaydi tabiiki..onca olmus olaya ragmen evimi actim tabiiki..ne de olsa benim oldugu kadar oglununda evi diyerekten...dedigim gibi ilk baslarda hersey yolundaydi..taki dogumdan sonrasina kadar...kalkip hic birsey yapmaz..sabahtan aksama kadar tv izler...acliktan olse ev ahalisi 2 kap yemek yapmaz...ne yemek yapayim diye sorsam bir cevap vermez...herkesi bos verdim ben, kendimde dahil..kucucuk oglum var evde dolasan, insan onuda mi dusunmez degil mi? ona bile hazir yapilmis bir corbayi isitmaz onune koymaz..ivir zivirla karnini doldurur...
mesela sorarim aciktiniz mi diye?? cevap her zaman " hayir" dir...ama ben kurunca sofrayi hersey yenir biter...yani sizin anlayacaginiz yedirmeye degil yemeye gelmis hanfendi. benim yenende gozum yok..yedirmeyi icirmeyi misafiri seven insanlariz bizler...ama hazir olani bile getirmemesi deli etti beni..
bir kac gun hastanede bebegimin randevusu oldugu icin sabah gidip aksam gelmek zorunda kaldik eve..inanir misiniz eve gelince..kizim acmisiniz tokmusunuz diye sormadi bile...halim olmadigi icin ac yattim o gun :) tum lohusaligim mutfakta gecti dersem yeridir...
sabah kalkar hanfendi saat 10 olur 11 olur daha kahvalti hazirlanmaz...illa ben yapicam yedircem...bi cay demlenir ben bosaltmasam posasi caydanligi karartana kadar durur..bulasiklar makinada 3 gun durur bi dugmesine dokunupta calistirmaz...doldurunca makinayida herseyi o kadar karman corman yaparki..bosaltip tekrar doldurursun..bir banyo yapar ortalik sac, kil insan bi bakar dimi...tuvaletten cikar ortalik su olmus tamamen...bi insan bi bayan bi arkasina bakar dimi, arkami nasil biraktim diye...
birde bana asiri titizmisim muamelesi yapti...halbuki benim asiriligim yok, sadece temiz duzenli olmayi severim..kendi pasagini gormez bana hastalikliymisim gibi muamele eder.
bir cok sey icin..beceremem, yapamam der...bir gun birsey icin gene boyle dediginde..hic denedin mi? dedim..yooo dedi...anladimki aslinda beceremiyor degil, ama o bahanenin altina siginiyor...gorunuste torunlarini cok sever, ama oyle sevmek olmaz..hazir olan ekmegi suyu getirmedikten sonra torununa ben ne yapayim o sevgiyi? bense hamur islerinden tutun hep sevecegi seyleri yaptim durdum...cok safim cokkk...
o kadar tembelki sabah acar yemek programlarini sonrasi evlenme programi ve daha sonrasi diziler vs...sabahtan aksama kadar evde tv acik..kafam kazan gibiydi...gece yarilarina kadar tv acik uyur..sabah 5-6 da gider ben kapatirdim..hic dusunmezki bunlar elektrik sirketiyle ortak mi diye...bikmistim artik onun bu hallerinden....
buarada esimle aramda bozuldu sayesinde..annesine kizip elimde olmadan esime cocugumada patliyordum ister istemez...ha birde yeni dogan bebegimi surekli kucaginda uyutup durdu..kac defa uyardim,,yarin oburgun sen gidince ben yanliz kalicam cocuklarla yatagina alissin dedim..azicik aglasin ama alissin diye..1 dinledi 2 dinledi gene bildigini okudu...
sunu anladimki ben..hic kimse ama hic kimse insanin kendi annesi gibi olmuyor....ben iyi niyet ettim evimi uzun sure actim ona, o ise hic bir ise elini surmedi..hala dusundukce sinirleniyorum..bu yuzden icimi dokmek istedim burda sizlere...kv ile yasayanlara Allahim bol sabir versin...kole gibi kullanmasi insani hemde benim evimde o kadar zorduki o gunler...tabiiki kv olmasa gene ben yapacaktim o isleri ama ben mesela her gun misafir agirliyor gibiydim..halbuki o olmasaydi o kadar ugrasmazdim hic birseye...kendi halimde cocuklarimla esimle gecirirdim zamanimi ve alisirdim yeni duzenime...ayni evde bu kadar duyarsiz olmasi beni hasta etti anlayacaginiz....sizlere tavsiyem kizlar ne olursa olsun kv nizi cagirmayin..(tabiiki istisnalar mustesnadir)heleki lohusalik gibi onemli bir donemde mutfaktan cikmayacaksaniz elini bir ise surmeyecekse kendi basiniza bakin cocuklariniza..ondan gelecek iyilik gelmesin...
birde bir dahaki geldiginde kendi yetmiyormus gibi kizini ve cocugunuda getirecekmis...hahaha Allah korusun bir dahakinden...
Orası sizin eviniz ve sisizn yuvanız onun değil. Keşke ilk başlardan beri buna engel olsaydınız. Benim de akrabalarım da var kayınvalideye o evin sahibi gibi davranırlar. Daha sonra böyle sizin durumunuza düşüyorlar. Ben size açık olayım ablamın da kv öyle idi ilk zamanlarda ama ablam geri adım atmadı ve kv ne derse desin hep güzel güzel anlattı. şimdi kadın ablamın yanında onun istemediği hiç bir şey yapamıyo. Siz de öyle yapın. Eşinize de çok iş düşüyo. Neden onunla konuşmuyorsunuz? Bunu ilk başta düzeltecek olan eşiniz.