Kv ve kp bebegime isim seçti :/

Ben biraz deliyimdir belki de o yuzden hic karismadii kvdem hatta ilk defa karismadi biseye sanirim kiyamet kopartip hatta gemileri yakacagimi dusundu ondan karismadi en sinir oldugum sey biraz sert yapmak lazim sanirim bu konularda tavrini esine de onlara da koy sen dogur sen tasi karninda ismi onlar koysun yok oyle bi dunya

Ne kadar abartiyorsunuz yani tek cocuk mu yapacaksiniz sanki. hani istedikleri isim de cok guzel anlami da guzel onyargili davraniyorsunuz bence anladik siz doguruyorsunuz da dagbasindan da getirmiyorsunuz ayrica yorumlarda da ipin ucunu kacirmissiniz ya nerde kaldi buyuge saygi hurmet.
Hani. annem ve babam hicbirimizin isimlerini de koymamislar dayatma olmamis ama biri yegeni biri hala biri amca derken isimlerimuz konmus belliki onlarda mana olarak bi sakinca gormemisler.
Ama torunlar icin haliyle heveslendi annem daha gelinler yokken.hep derdi iki sahabe efendimizi cok severim kabul ederlerse gonlum de bu isimler var diye.
Nasip oldu torun olunca hurmeten sordular ama annem ben karismam dedi istediginizi koyun diye. ama abim de hayir sen soyle dedi onlar da yanina istedikleri bir ismi secip koydular

ne oldu yani kiyamet mi koptu...
Heriki tarafin da birbirine hosgoruyle yaklasmasi lazim. ama yorumlar da siz karisamazsiniz ben doguruyorum oyleyse oglunuz dogursun demek biraz kirici geldi bana. ha tabi yasayan bilir ama ben yine de hosgoru diyorum mevlana hzleri gibi...

tek çocukmu yapacaksınız demişsinde, konu sahibi 3 yılda hamile kalabildiğini yazmış. yani zor oluyo belki bi daha olmucak. bizde 3 yıla yakındır uğraşıyoruz hamile kalmak kısmet olmadı henüz. ama eğer Allah bi bebek nasip ederse,ben bu kadar üzülmüşken zorluk çekmişken kimseyi karıştırmam. bekarkende böyle düşünüyodum ama yaşadığım zorluklrdan tedavilerden gözyaşlarından sonra bu hakkı kimseye vermem kimseyi karıştırtmam.

Cogu tv programindaki adamin ismini koymak istemesine yorum yapmista, saten senelerdir millet dizilerdeki karekterlerin ismini koyuyor. Hadi bu programdaki adam gercek, dizilerdeki hayali, yigit'ler kuzey'ler havada ucusuyor. Niye buna taktim bende bilmiyorum:) sanirim kp'in yasli basli olmasina ragmen medcezir izleyip, torunuma Yaman ismini koycam demesinden kaynaklaniyor. Koymazsaniz ben öyle seslenirim bile demisti.
Kader iste erkek torun oldu, kimlikteki isminden baskasini söyleyemiyor

Konu sahibi bildiginizi okuyun. Kp icin sadece bir heves o ismi koymak. Siz istediginizi koyun, hevesi gidince o isimle seslenir.

Bu hürmet ile ne alakali? Sen o ismi begenirsin, baskasi begenmez. Sen kv'denin ismini koymak istersin, baskasi koymak istemez fakat bu sana insanlara saygisiz damgasini yapistirmaya hakki vermez!

Ben olsam kagitlara degisik degisik isimler yazarim, anlami gzl olan tabi. Cekilis yapardim:)) ikinci cocugumuzda oyle yapmistik. Ben zümra istiyordum esim kübra. Zümra cikti:)). Ben cektim buarada

Ben k.Valide k.Peder değil de isime takıldım isim çok güzelmiş. .

Mehmet Emin. .
Güvenilir insan gibi bir Mânâ ..

ya bise diycem..bu kp kv nin bu konuya karismalari sacmada zaten..diger bir yandanda..sen babanin ismini koymak istiyorsan kocanda babasinin adini koymak istemesin? ya da senin inadina babamin dedigi olsun demesin???

Daha genç insanlar olsa konuşun, gerekirse tartışın hakkınız bu sizin taviz vermeyin derdim ama 85 yaşındaki bi insana da bi şeyler anlatabilmek çok zor. Bu yaşta siyaha beyaz dese bile siyah olduğuna ikna edemezsiniz. Açıkçası üzüldüm çok büyük ihtimalle ömrünün son bi kaç yılında torununa istediği isimle seslenebılmek büyük bi hediye olsa gerek ona. Bence olayı güç savaşı haline getirmeyin. Bize acıkladıgınız gibi onlarada güzel bi üslupla niye bu isimleri istemediğinizi acıklayabılırsınız. Sonrasında da sizin de istediğiniz bir isimde uzlasabılırsek çok gurur duyarım lütfen birlikte karar verelim deyin. Illakı bi kaç işim önerileri daha olacaktır biraz pohpohladınızmı. Dedesinin babannesının koyduğu işimi taşıması çok sevindirir bizi falan filan deyin işte. Ikı isim koyun onların yanına gittiğiniz de o isimle seslenıverırsınız. Saçma olabilir belki ama bence gerçekten kimliğe yazmanıza bile gerek yok onlara koyduk deyin bırakın onlar öyle seslensınler siz biz öbür isme alıştık deyin. Tabi allah bilir ama muhtemelen 5 10 senesi kalmış birini ömrünün son yıllarında mutlu etmiş olursunuz

Haklisiniz sonuna kdr. Katiliyorum size. Sacma isim degil sonucta

her iki tarafında hoşgörüyle yaklaşması lazım evet ama özellikle kv kp hoşgörüyle yaklaşmalı isim konusunu kendi doğacak bebekleri olan anne babaya bırakmalı
belki de bir tane çocukları olacak yada on tane ne fark eder isim hakkı anne babanındır. Kimse babaannesi dedesi sevemez o çocuk benimdir demiyor zaten en doğal hakkı olan isim hakkı benim diyorlar ki bundan daha doğal birşey olamaz.

İsim olayına anne ve babadan başka kimse müdahale etmemeli,dayatma yapmamalı..Evet hoşgörü önemli ama bu kalıcı birşey ve bir ömür istemediği bir isimle seslenecek kadın doğurduğu çocuğuna..Hoşgörüyse bu hoşgörüyü büyükler göstermeli,saygı adı altında herbişeyi dayatmamalilar küçüklere.Sonuçta ilk çocuk,ilk annelik,ilk heves..Bu yollardan geçen,bu hevesleri yaşayan büyükler bi zahmet kimsenin hevesini kursağında bırakmasın..

Son düzenleme:
Seni cok iyi anlayabiliyorum. Aynı şey benim başıma da geldi. Ben de senin gibi direndim, inatlastim ağladım sizladim. Hatta erkek çocuğum olmasını çok istediğim halde keşke kızım olsaydı bile demiştim.
Sonra sinirimden, hirsimdan başka bir isme odaklanamadim. Karışmıyoruz sen koy ismini dediler ama inan benim hevesim kalmamıştı artık. Sonuç, eşimin sevdiği başka bi isim koyucaz ama ben onların istediği ismi de eklemeye karar verdim. Vicdanım el vermedi, ne bilim koymadan edemedim. Ama dedigim gibi evladıma ben istediğim ismi veremicem, çünkü bir kere hevesim kaçtı. Şimdiki ismini çok seviyorum ama sanırım içimde hep kalacak.
Yani yalnız değilsin, 80 yaşında da olsalar, genç de olsalar aileler karışıyor isim konusuna. Bu durum yıllardır böyle... Belki biz yumuşak davraniyoruz kim bilir. Ama bir evladım daha olursa, kimseye ağzını actirmam bu da böyle biline....

Hürmeten iki tarafında ailesine ismini ne koyalım diye sormakta nedir yahu kendi doğurduğum bakacağım büyüteceğim çocuğun adını koyarken neden sorayım bir başkasına bunun büyüğe hürmet duymakla ne alakası var.

İsim koyma sizi ve eşinizi ilgilendirir istemediğiniz bir ismi asla koymayın. Dede babaanne istediğini desin seslensin zaten ömürleri kaç yıl ama siz kimliğinize dilediğiniz adı yazdırın

Biz dedesinin adını koyduk da ne oldu madalya mı taktılar bana...kendi fotosunu çerçeveletip getirmiş doğum hediyesi olarak neremize ne edeceksek sanki...sakın koyma ne kendi aşı ne de onların dediklerini.istediğin isim neyse rüyamda gördüm oğlum adıyla gelecek dersin kaptırsın.

İsim benim için önemli,çünkü isimleri aynı olanı n genellikle huyları ,kad erleri aynı oluyor,mesala Murat ,kadir ismi tembel çalışmayı sevmez ,Ayşe, cemile ,Fatma ismi asla tartışılmaz yenilirsin
Güzel bir dille ,kırmadan sizde fikriniz söyleyin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…