• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kv ve kp bebegime isim seçti :/

Ne kadar abartiyorsunuz yani tek cocuk mu yapacaksiniz sanki. hani istedikleri isim de cok guzel anlami da guzel onyargili davraniyorsunuz bence anladik siz doguruyorsunuz da dagbasindan da getirmiyorsunuz ayrica yorumlarda da ipin ucunu kacirmissiniz ya nerde kaldi buyuge saygi hurmet.
Hani. annem ve babam hicbirimizin isimlerini de koymamislar dayatma olmamis ama biri yegeni biri hala biri amca derken isimlerimuz konmus belliki onlarda mana olarak bi sakinca gormemisler.
Ama torunlar icin haliyle heveslendi annem daha gelinler yokken.hep derdi iki sahabe efendimizi cok severim kabul ederlerse gonlum de bu isimler var diye.
Nasip oldu torun olunca hurmeten sordular ama annem ben karismam dedi istediginizi koyun diye. ama abim de hayir sen soyle dedi onlar da yanina istedikleri bir ismi secip koydular

ne oldu yani kiyamet mi koptu...
Heriki tarafin da birbirine hosgoruyle yaklasmasi lazim. ama yorumlar da siz karisamazsiniz ben doguruyorum oyleyse oglunuz dogursun demek biraz kirici geldi bana. ha tabi yasayan bilir ama ben yine de hosgoru diyorum mevlana hzleri gibi...

Kimsenin yaşına hürmet etmem
Siz haklıyken bile sırf yaşlı diye susabilirsiniz
Ama benim çocuğuma ben isim koyarım
Bunun saygısızlıkla alakası yok
Tüüü geline bak kendi isim koydu saygısızzz diyenin de alnını karışlarım
Böyle ota b.ka "Ama o saygıııı" dediğiniz için bu haldeyiz zaten.

ayyyy deli oluyorum bu konuyaaaa :KK11::mad::mad:
benim kv' de ilk cocugumda (kız) benım adımı koyacaksın dıye bıldıgın baskı yaptı :KK57::KK57:
once saka sandık esımde bende, sonra baktık yıone tekrarlıyo, en son sanırım 8 aylık falan hamıleyken ( bıde bızımle yasıyodu kendısı ) bı gece odamızda ben aglarken kv duymus ve odaya daldı..
ısım konusu yuzundenmı aglıyor dedı...esımde evet dedı neden sen bastırıyorsun bırak bebek onun ıstedıgını koysun, çok uzattın dedı..
tabı kv karsı atak yaptı ve esıme dedıkı '' demek oyle sana olene kadar hakkım haram olsun '' :KK57::KK57::KK57:

dedı ve odasına gıttı.. ben bu defa tam cıldırdım..aslaaaaa koymuycam dedım esıme bıttı dedım.. oncesınde kırmadan yapmaya calıstım, onun adını koyup yanına bıde benım sevdıgım bı ad koyayım dedım aman efenım koyacaksam tek koymalıymısım bak bak bakkkkk:KK57::KK57:
bende ınada geldım koymuycam dedım bıttı konuyuy kapa dedım esıme ama nasıl aglıyorum hıçkıra hıçkıra.....o geceyı asla unutamam..ismini koymadım evet ama o gece içinde ayrıca hala kızgın ve aklıma geldıkce aynı derecede öfke duyuyorum...
size tek tavsiyem istemiyorsanız koymayın....en buyuk hak anneye aıt bu konuda, babaya bile değil...Hoppa

İstemediğiniz ismi koymayin sakin neden buyuklere saygisizlik olsun ki bu.onlar da azcik küçüklere saygılı olsunlar.onlar kirilmasin diye siz mi kirilacaksiniz boyle bir konuda sizin çocuğunuz bu insan evladı .köpek yavrusu Diil aman koyalim nolucak diyemezsiniz.bi de tvdeki hoca ismiymis bahsettikleri adamı tanımıyorum ama o hocaların çoğu sahtekar çoğuna itimat etmem.

Siz güzel bir isim belirleyin kafanizda yada birkaç tane bunlardan birini istiyorum diyin eşinize güzel bir karşıt öneriyle cikmazsaniz sen de ne koyacağını bilmiyorsun o zaman annemlerin istediği olsun der

Biz kopegimize isim koyarken tartismistik o aklıma geldi :D ben güzel isim bulamadım eşimin istediği ismi de istemedim en sonunda muhalefet partileri gibisin elestiriyorsun ama icraat yok dedi :D ben de o ismi kabul ettim :D ama dediğim gibi köpek Diil bu sizin evladımız büyükler herşeye karışmayı sever bir çeşit ego tatmini sanırım saygı saygı diye herşeye karışmalarına izin veremezsiniz sizin hayatınız bu
Nolucak tek cocukmu doguracaksiniz koyun falan diyen arkadaşlar olmuş isim koymak için mi çocuk doğruluyor o kadar kolay geldiyse siz dogurun bir tane konu sahibinin KV kp e yollayin mehmet emin koysunlar :D

benim kv' de ilk cocugumda (kız) benım adımı koyacaksın dıye bıldıgın baskı yaptı :KK57::KK57:
once saka sandık esımde bende, sonra baktık yıone tekrarlıyo, en son sanırım 8 aylık falan hamıleyken ( bıde bızımle yasıyodu kendısı ) bı gece odamızda ben aglarken kv duymus ve odaya daldı..
ısım konusu yuzundenmı aglıyor dedı...esımde evet dedı neden sen bastırıyorsun bırak bebek onun ıstedıgını koysun, çok uzattın dedı..
tabı kv karsı atak yaptı ve esıme dedıkı '' demek oyle sana olene kadar hakkım haram olsun '' :KK57::KK57::KK57:

dedı ve odasına gıttı.. ben bu defa tam cıldırdım..aslaaaaa koymuycam dedım esıme bıttı dedım.. oncesınde kırmadan yapmaya calıstım, onun adını koyup yanına bıde benım sevdıgım bı ad koyayım dedım aman efenım koyacaksam tek koymalıymısım bak bak bakkkkk:KK57::KK57:
bende ınada geldım koymuycam dedım bıttı konuyuy kapa dedım esıme ama nasıl aglıyorum hıçkıra hıçkıra.....o geceyı asla unutamam..ismini koymadım evet ama o gece içinde ayrıca hala kızgın ve aklıma geldıkce aynı derecede öfke duyuyorum...
size tek tavsiyem istemiyorsanız koymayın....en buyuk hak anneye aıt bu konuda, babaya bile değil...Hoppa
hala berbaermı yaşıyosunuz bu çirkef kaynanayla

Biz kopegimize isim koyarken tartismistik o aklıma geldi :KK70: ben güzel isim bulamadım eşimin istediği ismi de istemedim en sonunda muhalefet partileri gibisin elestiriyorsun ama icraat yok dedi :KK70: ben de o ismi kabul ettim :KK70: ama dediğim gibi köpek Diil bu sizin evladımız büyükler herşeye karışmayı sever bir çeşit ego tatmini sanırım saygı saygı diye herşeye karışmalarına izin veremezsiniz sizin hayatınız bu
Nolucak tek cocukmu doguracaksiniz koyun falan diyen arkadaşlar olmuş isim koymak için mi çocuk doğruluyor o kadar kolay geldiyse siz dogurun bir tane konu sahibinin KV kp e yollayin mehmet emin koysunlar :KK70:
Demek ki kimine göre isim belirlemek önemsiz. Benim için isim önemli. Normalde de detaycı bir insanimdir. Birini de onlar koyuversin diyemem. Çocuğumu yolda bulmadım. Zaten daha bile bulamadım. Hala inanamiyorum.

Bazı anne babalar evladınin huzurunu kendi dediği olacak diye hiçe sayıyor. Kp'im e yaşlılıkta çocukluk çöker ya o şekilde o tutamaz kendini söylerdi ama hiç bi zaman alinmam. Bazen sık gitmiyoruz diye sitem ediyor. Bişey demiyorum. Mesela bazen de az yiyorum diye. Sende hiç bişey yemiyosun der trip atar. :KK67: Ama kv bilse ki aramızda böyle mesele oldu saniyorum demezdi. Çünkü oglusuna kıyamaz.:KK73:

Merhaba. Inşallah bir oğlum olacak. Dün öğrendik cinsiyetini. Kv ve kp'im 75 ve 85 yaşlarında. Severim, sayarım. Bir kötülüklerini de görmedim. Ilk bebeğimiz olacağını öğrendiğinde; kp'im erkek olursa adını ben koyucam. Mehmet Emin olacak dedi. Bende cinsiyeti belli olmadığı için hemen kırmak istemedim. Kız olursa gerek bile kalmaz diye düşündüm.

Mehmet Emin adında iki tanıdığım var. Biri ipsiz sapsız,biri de üçkağıtçı. Aklıma direk onlar geliyor. Yaşlı oldukları için de kırmak ta istemiyorum ama üç beş günlük birşey değil ki ömür boyunca evladım taşıyacak. Ve bende sürekli kullanmak durumunda olacağım birsey. Benim için mümkünatı yok. Eşim bana da ailesine karşı da çok merhametlidir. Onları da kırmak istemiyor. Ama istemediğim bir ismi de koymaz,koyamaz. Ama bu gereksiz problemi de hamile kafasında yaşamak zorunda kaldığım için de canım sıkılıyor.

Önceden zaten söylemişlerdi. Dün öğrenip haberdar edince de tekrar söylediler. Sonra işteyken kv eşimi arayip; "Baban bizim dediğimiz ismi koymazlarsa da biz içimizden öyle severiz"dedi demiş. (Ki sevsinler oyle bozulup alinmam) Eşim de akşam geldi güzel güzel "Hadi gel anlaşalım." dedi. Istemedigimi belirtince de "Sen ne düşünüyorsun. Abidik gubidik isim kabul etmem dedi." Ters konuştuğu için de benim tepkim arttı. O da arada kaldı ama ben ne yapabilirim? Bu arada isim kp adı değil. Onu başka eltim koydu. Ben babamın ismini çok severim. (İbrahim) O var aklımda. Ama bu babamın talebi değil. Babasının istedigi ismi koymayıp benim babamın ismini koymaya da ilk başta karşı çıktı. Aynı şey olmadığını söylediğimde birsey demedi.

Belki istediler bir kez öneri de bulunmalari yeterli değil mi? Böyle baskı altına alır gibi yapmaları da canımı sıktı. Mehmet Emin ismi de Dost TV de sohbet yapan bir hoca varmış onu çok seviyomus kp ordan geliyo.
Çok uzun oldu galiba. K bakmayın belki de bi kaç ay sonra ne gereksiz bi mevzuymus can sıkmaya diye düşünücem ama şimdi sıkılıyor işte. :KK64:
Ne demek ya valla çok sinirlendim burda hamile halimle acayip atarlıyım şu an kayın pederine. Yok efendim adı mehmet emin OLACAK mış. Yok yaa isim koyma haklarını evlatlarında kullanmışlar. Ha şu isim güzel dese yine neyse. Bu OLACAK ne demek ya. Kp cidden kafayı yemiş. Ben olsam bu beğensem bile koydurmazdım sonuçta çocuğun anne babasının hakkıdır isim koymak. Hele ki anne içine sinmeyen bir ismi çocuğuna asla vermek zorunda değil. Biz taşıyoruz sonuçta onu içimizde.

c
Abartmıyorum. Tek çocuk olma ihtimali de var. Ben polikistik overim. Eşim varikosel. Ki tek olmasa bile pazardan domates almıyorum. Bu sefer de şöyle oluversin kafasında. Tabi ki içime sinmesi önemli. Siz kendi aile yapınız açısından bakmissiniz. Benim de yigenlerim oldu. Annem asla isim fikri belirtmedi. Karışmak istemedi. Yoksa isim de bulabilirdi. Belki de aklında gönlünde beğendiği isimler de vardı ama soylemedi. Bana da söylemez. Ki kendi çocuklarınin üçünede kendisi isim vermedi. Acaba yengeleriniz annenizin belirlediği isimleri güle oynaya mi verdiler çocuklarına? Yoksa sırf eşleriyle annenizle aralarında huzursuzluk çıkmasın diye mi kabullenmek durumunda kaldılar.
Hoşgörünün burada anne olana tanınması gerekmez mi? Dediginiz kadar aman ne olursa olsun zaten de güzelmiş mevzusu değil bu.
cnm siz yazmissijiz nacizane fikrimi soyledim size uyar ya da uymaz tabiki icinize sinmesi gerek isim koyma hakki elbette anne ve babanin oncelikli hakki.amaben yorumlari da okyup genel bir yorum yaptim. zaten yengem oyle biri degil ara bozulmasin diye susmazdi.ama kendi de yanina istedigi ismi koydu.kimliginde de isteyen istedigi gibi seslejir.bazen biz de onun verdigi ismi kullaniriz.bu kadar buyutulecek kinlenecek bir mevzu degil bence.

Ayni emrivaki banada yapıldı üstelik dogum yaptim 10 gun boyunca nasılsın diye aranmadim bile ama eşimi kırmak istemedim arada kalmasın dedim sonuc olarak hala oğlumun kimliğini görmek istemiyorum 2 ismi var birini biz koyduk ona rağmen alisamiyorum alisamayacagim.
Istemiyorsan kesinlikle koyma
Dün gece kv bana geldi hoşgeldine. Çıkarken ayak üstü baban da durup durup Mehmet Emin'i soruyo dedi. Eşim de Neva'nın sevmediği yaramaz çocuklar varmış dedi 2 tane aynı isimde. Başka isim koysak olmaz mı diyo dedi? Olsun dedi. Baban da koymazlarsa içimizden öyle severiz dedi dedi bana da. Öyle çıktı. Daha soramadim yolda konuştular mi diye. :KK66:

c
cnm siz yazmissijiz nacizane fikrimi soyledim size uyar ya da uymaz tabiki icinize sinmesi gerek isim koyma hakki elbette anne ve babanin oncelikli hakki.amaben yorumlari da okyup genel bir yorum yaptim. zaten yengem oyle biri degil ara bozulmasin diye susmazdi.ama kendi de yanina istedigi ismi koydu.kimliginde de isteyen istedigi gibi seslejir.bazen biz de onun verdigi ismi kullaniriz.bu kadar buyutulecek kinlenecek bir mevzu degil bence.
Ben kinlendigimi hiç biyerde belirtmedim. Konuyu açma amacım da kv ve kp imi taşlatmak değil kırmadan nasıl halledebilirim onun yolunu bulmak. Taraflı baktığınız için yorumlarım sizde başka etki bırakmış olabilir.

Ne demek ya valla çok sinirlendim burda hamile halimle acayip atarlıyım şu an kayın pederine. Yok efendim adı mehmet emin OLACAK mış. Yok yaa isim koyma haklarını evlatlarında kullanmışlar. Ha şu isim güzel dese yine neyse. Bu OLACAK ne demek ya. Kp cidden kafayı yemiş. Ben olsam bu beğensem bile koydurmazdım sonuçta çocuğun anne babasının hakkıdır isim koymak. Hele ki anne içine sinmeyen bir ismi çocuğuna asla vermek zorunda değil. Biz taşıyoruz sonuçta onu içimizde.
85 yasinda kp oturup baba bu benim hakkım desem olmaz. Olmuyor. Eşim halletti sayılır. Haftasonu gidince biraz sitem eder. Bende baba sen oyle sev derim. Inşallah hallolur. Gerçekten hamile kalana kadar bu kadar zor olduğunu bilmiyordum. 3 aydır kolumu kaldiramiyorum yerinden. Koku hassasiyeti,mide bulantısı. Gezmeyi o kadar seven ben yarım saat çıksam bel ağrısından oturacak yer arıyorum hemen dönelim diyorum.

85 yasinda kp oturup baba bu benim hakkım desem olmaz. Olmuyor. Eşim halletti sayılır. Haftasonu gidince biraz sitem eder. Bende baba sen oyle sev derim. Inşallah hallolur. Gerçekten hamile kalana kadar bu kadar zor olduğunu bilmiyordum. 3 aydır kolumu kaldiramiyorum yerinden. Koku hassasiyeti,mide bulantısı. Gezmeyi o kadar seven ben yarım saat çıksam bel ağrısından oturacak yer arıyorum hemen dönelim diyorum.
Yaşlı oldukları için kırmak ta istemiyorsun ama güzel bir dille de söylenebilir. Yorgunluk açısından çok iyi anlıyorum seni 2016 ağustos anneleri grubuna da bekleriz :anneadayı:.

Yaşlı oldukları için kırmak ta istemiyorsun ama güzel bir dille de söylenebilir. Yorgunluk açısından çok iyi anlıyorum seni 2016 ağustos anneleri grubuna da bekleriz :anneadayı:.
Aynen amacım o. Gruba da yazdım katılmak istiyorum ne yapmam gerekiyor diye. :anneadayı:

Çok net bişey söyleyim. Cocugunun adını koyunca hiççç kımse aklına gelmıyor yok onun adıymış yok bunun adıymış. Ben kb nın adını koydum. Eşimi kırmk istemedım. Iyıkı de koymuşum . Ogluma seslenırkn hiç aklıma kb gelmıyor.
Çocugun olduktn sonra cocugunla bırlıkte adını da sevıyorsun yani. Allah ömür versın.

Back