• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kv ve kp bebegime isim seçti :/

9 ay taşıyan sizsiniz, doğum sancısını çekecek sizsiniz, bakımını yapacak olan sizsiniz.
Bu zorluklara siz katlandığınıza göre isim koymak en çok annenin hakkı.
Bu dede ve ninelerin isim koyma merakını anlamıyorum, anlayamayacağım.

Dayatarak yaptıracak karakterde değiller ama boşu boşuna huzursuzluk çıkıyor. Kv aramızda böyle konu olacağını bilseydi eminim söylemezdi. Ikna olurum diye düşündü saniyorum.

İyi de mehmet emin ismine ne dersin diye soruyorlar mi? Hayır, adını ben koyacağım adı da bu olacak deniyor. Üslup çok kötü, bu tavrı ben iyi niyetli görmedim açıkçası.

Zaten illa koyun dememişler ki siz koymayabilirsiniz biz içimizden öyle severiz demişler. Eşinde neden istemediğini anlamamıştır yani tanıdığım ipsiz sapsız biri var o isimde ondan istemedim demek bahane gibi oluyor tamam siz doğuracaksınız zaten istemeyebilirsiniz ancak tutup onların istediği ismi koymayıp gidip babanızın ismini koyarsanız eşinizde tepki gösterir ki babanızın ismi de modern bir isim değil sonuçta orta yolu bulun iki aileden de olmasın yani isimler.

Kocasi abidik gubidik isim olmaz demis. Yani adı arda, mert, Mete falan olsun istemiyor. Bunlar da eski isimler ama belki konu sahibi abidik gubidik isimler modern isimlerimi kasteti kocasi bizi aydınlatabilir

cocugun annesı ve babası olarak ısmını sız koyacaksınız baskası degıl ne munasebet
oınlar cocuklarına ıstedıklerı ısımlerı koymuslar zaten kac kusak daha ısım koyacaklar yahu
ben esıme 3 ısım sundum ıkımızın en cok begendıgı ortak ısmı koyduk dogumuma 1 ay kala herkese ısmı bu olacak dedık
ben omur boyu seslenıcem cocugum bı omur o ısmı yasayacak cocugumun evladı bı omur o ısmın evladı olcak bla bla
kımseyı karıstırmayın net konusun hatta hamılelıgınızı kullanın pis çemkirin

:KK71::KK71:
%90 nın derdi sanırım bu. Ben de nişanlıyken kayınvalidem benim yengeme hele bir - çocuğum - olsun adını dilim döndüğünce ben koyacam demişti. O zamanlar severdim kendini ses etmemiştim ama şimdi kan çıkar.

Hatta ben bir nişanlılıktan ayrıldım. O ayrıldığım nişanlımın annesi vefat etmişti, ablası şey demiş kardeşine, işte Selen_Ay doğursun kız olursa annemin isminin modernleşmiş halini koyarız demiş. Ferideymiş kadının ismi modernleştirmişler Ferda düşünmüşler. Normalde olsa Feride bile koyardım bence ne kadar güzel bir isim. Amaaaaa bana direk böyle dayatma gibi söylendi ya. Koymam demiştim, niye dedi, ne demek o ya ablan ne karışıyoki bu işe benim evladım değil mi ne istersek onu koyarız dedim. Ayrıca çok istiyorsa anasının adını kendi doğursun bir tane daha koysun kızına dedim. Sen hiç bir şey isteyemezsin ben kız olursa koycam dedi, neyse işte inatlaştık bayaaa. Sonra kimliğini ben çıkartmıcam mı gider yazdırırım dedi. :KK11: Sen hele öyle bişey yaparsın bende kafamca ne istiyorsam çocuğuma öyle seslenirim, etrafıma da öyle söyletirim, ben bakacağıma göre çocuğa, çocukta o isme alışır senin kimlikteki ismide ancak senle ablan çağırır demiştim. Donup kalmıştı. Sanırm ondan sonra ben gibi çingenle yapamayacağını anlayıp nişanı attı :KK73: :KK53::KK53: Hiiçte umrumda değil.
Mesele isim meselesi değil inatlaşma, inada her türlü inadı yaparım. Dayatma ooofff çıldırırım. Ben deliyim zaten. Bunlar beni benlikten çıkarıveriyor, içimden başka bir ben çıkıyor :KK45:

Şimdi Allah nasip ederse kucağımıza almayı, hamileyim ben de. Daha cinsiyet filan yok ortada tabi. Ama olsa bizimkilerden de ses çıkar. Ama eşim sanırım karıştırtmaz. Çünkü daha önce bi kere ismini biz seçeriz ama annemin dilinin döneceği isim olsun dedi. (Kaynanam her kelimeyi söyleyemez. Mesela Erva ya Deva diyor, Furkan'a Folkan diyor, Buket'e Puket diyo, Alevi'ye alevli der vs. vs.) Dedim anan çocuğumun adını söyleyemicek diye ona özel isim mi koyayım? Biz koyarız annen de söyleyebildiği kadar dedim kusura bakmasın.

O yüzden çizgim belli.

Arkadaşım stres yapma kendine hiiç kendine, en azından diretmemişler ama sen vicdanınla isteğinin arasında kalmışsın gibi.

Hayırlı doğumlar inş.

o ne ya öyle tvde ki hocanın ismi
kaç yaşında olursa olsunlar kırmamak için isim konulmaz.

Eşim ded
:KK71::KK71:
%90 nın derdi sanırım bu. Ben de nişanlıyken kayınvalidem benim yengeme hele bir - çocuğum - olsun adını dilim döndüğünce ben koyacam demişti. O zamanlar severdim kendini ses etmemiştim ama şimdi kan çıkar.

Hatta ben bir nişanlılıktan ayrıldım. O ayrıldığım nişanlımın annesi vefat etmişti, ablası şey demiş kardeşine, işte Selen_Ay doğursun kız olursa annemin isminin modernleşmiş halini koyarız demiş. Ferideymiş kadının ismi modernleştirmişler Ferda düşünmüşler. Normalde olsa Feride bile koyardım bence ne kadar güzel bir isim. Amaaaaa bana direk böyle dayatma gibi söylendi ya. Koymam demiştim, niye dedi, ne demek o ya ablan ne karışıyoki bu işe benim evladım değil mi ne istersek onu koyarız dedim. Ayrıca çok istiyorsa anasının adını kendi doğursun bir tane daha koysun kızına dedim. Sen hiç bir şey isteyemezsin ben kız olursa koycam dedi, neyse işte inatlaştık bayaaa. Sonra kimliğini ben çıkartmıcam mı gider yazdırırım dedi. :KK11: Sen hele öyle bişey yaparsın bende kafamca ne istiyorsam çocuğuma öyle seslenirim, etrafıma da öyle söyletirim, ben bakacağıma göre çocuğa, çocukta o isme alışır senin kimlikteki ismide ancak senle ablan çağırır demiştim. Donup kalmıştı. Sanırm ondan sonra ben gibi çingenle yapamayacağını anlayıp nişanı attı :KK73: :KK53::KK53: Hiiçte umrumda değil.
Mesele isim meselesi değil inatlaşma, inada her türlü inadı yaparım. Dayatma ooofff çıldırırım. Ben deliyim zaten. Bunlar beni benlikten çıkarıveriyor, içimden başka bir ben çıkıyor :KK45:

Şimdi Allah nasip ederse kucağımıza almayı, hamileyim ben de. Daha cinsiyet filan yok ortada tabi. Ama olsa bizimkilerden de ses çıkar. Ama eşim sanırım karıştırtmaz. Çünkü daha önce bi kere ismini biz seçeriz ama annemin dilinin döneceği isim olsun dedi. (Kaynanam her kelimeyi söyleyemez. Mesela Erva ya Deva diyor, Furkan'a Folkan diyor, Buket'e Puket diyo, Alevi'ye alevli der vs. vs.) Dedim anan çocuğumun adını söyleyemicek diye ona özel isim mi koyayım? Biz koyarız annen de söyleyebildiği kadar dedim kusura bakmasın.

O yüzden çizgim belli.

Arkadaşım stres yapma kendine hiiç kendine, en azından diretmemişler ama sen vicdanınla isteğinin arasında kalmışsın gibi.

Hayırlı doğumlar inş.

esinin ismini taşıyo bekarken bende babamın ismini koyucam dedi hay hay doğurursan koyarsın dedim.
1 değil bin çocuğum olsa içime sinmeyen ismi koymam.

Asla kabul etme

Işte elle tutulur bir yani yok.

Tam da yaşadığımı anlatmışsınız. Boş yere gerginlik yaşıyorum. Eşim öyle ben gider istediğimi yazdiririm dese olay çıkar. Yapmaz da zaten. Hatırla kucağıniza alırsınız inş bebeginizi. :anneadayı::KK200:

cocugun annesı ve babası olarak ısmını sız koyacaksınız baskası degıl ne munasebet
oınlar cocuklarına ıstedıklerı ısımlerı koymuslar zaten kac kusak daha ısım koyacaklar yahu
ben esıme 3 ısım sundum ıkımızın en cok begendıgı ortak ısmı koyduk dogumuma 1 ay kala herkese ısmı bu olacak dedık
ben omur boyu seslenıcem cocugum bı omur o ısmı yasayacak cocugumun evladı bı omur o ısmın evladı olcak bla bla
kımseyı karıstırmayın net konusun hatta hamılelıgınızı kullanın pis çemkirin

Bende ibrahim aklımda var diye illa o olacak demiyorum. Bi kaç secenek belirleyip üzerinden de gidebiliriz. Ama şu olsun bu olsun diyince olmuyor haliyle. Hatır gönülle cocugumun ismini koyamam ki.

O kadar midem bulaniyorki bu muhabbetten anlatamam,karnima agrilar giriyor.9 ay karninda tasiyandan baskasinin isim koyma hakki yoktur.ayni şeyleri yaşadım erken olursa kp adini koyucaktim.rabbim bana ikiz kiz nasip etti oh be yirttim dedim ama bu sefer zaten iki tane birine kv adini koyalim dediler.sanki ikiz olunca bol buldum yada piyongodan çıktı.yok koyamam dedim sonra birinede annenin adini koy diye bise uydurdular.ismimleri bu olacak dedim bitti..bidaha dogurursam erkek olacak diye tirsiyorum yemin ederim

Kocasi abidik gubidik isim olmaz demis. Yani adı arda, mert, Mete falan olsun istemiyor. Bunlar da eski isimler ama belki konu sahibi abidik gubidik isimler modern isimlerimi kasteti kocasi bizi aydınlatabilir

Erkek ismi üzerinden hiç düşünmemiştik. Fakat kızlarda masal derin neva feza vs gibi isimler vardı aklımda. Masal ve derin i begenmemisti. Daha gelenekci bakıyor bilal Halit vs gibi.

Bir biraksalarda rahat rahat hamilelik yaşasak keşke zaten derdimiz bize yetiyor mide bulantısı bi yandan heycan bi yandan hormonlar desen almış başını gidiyor.bide ekstra sacmaliklar çıkıyor.ya sabir diyorum :mad:

O kadar midem bulaniyorki bu muhabbetten anlatamam,karnima agrilar giriyor.9 ay karninda tasiyandan baskasinin isim koyma hakki yoktur.ayni şeyleri yaşadım erken olursa kp adini koyucaktim.rabbim bana ikiz kiz nasip etti oh be yirttim dedim ama bu sefer zaten iki tane birine kv adini koyalim dediler.sanki ikiz olunca bol buldum yada piyongodan çıktı.yok koyamam dedim sonra birinede annenin adini koy diye bise uydurdular.ismimleri bu olacak dedim bitti..bidaha dogurursam erkek olacak diye tirsiyorum yemin ederim
Bizimde 3 yıl bebegimiz olmadı. Her halukar da farklıdır ama bekleyince daha farklı oluyor. Bir süru hayal kuruyorsun vs. O hayallerimin hiç birinde erkek olursa Mehmet Emin koyarım yoktu.
Iki olunca da birini koyalım ne demekse sanki birisi boşta kalmış ta hadi o da bu olsun der gibi.

Bizimde 3 yıl bebegimiz olmadı. Her halukar da farklıdır ama bekleyince daha farklı oluyor. Bir süru hayal kuruyorsun vs. O hayallerimin hiç birinde erkek olursa Mehmet Emin koyarım yoktu.
Iki olunca da birini koyalım ne demekse sanki birisi boşta kalmış ta hadi o da bu olsun der gibi.
Bizimde 5 yıl olmadi anlıyorum seni cok iyi senin hayallerde yoktu ama bizim 5 sene boyunca oglumuz Olunca adi mustafa diye düşündük.zorla düşündürdüler diyim. Iyiki kizlarim oldu.bidahada cocuk düşünmüyorum zaten:KK53:koyma arkadaşım istemiyorsan koyma konuş eşimle hallet bu mevzuyu

kimliğe istediğin ismi yazdır, istediğin ismi koy ama onlar emin diye çağırsınlar :) böyle bir çözüm olabilir. mesela benim akrabalarımda resmiyette farklı, normalde farklı isim kullananlar var.

Noluyorsa başkasının çocuğunaismini koyunca??
Çok saçma herkes kendi çocuğuna ısim koysun

Merhaba. Inşallah bir oğlum olacak. Dün öğrendik cinsiyetini. Kv ve kp'im 75 ve 85 yaşlarında. Severim, sayarım. Bir kötülüklerini de görmedim. Ilk bebeğimiz olacağını öğrendiğinde; kp'im erkek olursa adını ben koyucam. Mehmet Emin olacak dedi. Bende cinsiyeti belli olmadığı için hemen kırmak istemedim. Kız olursa gerek bile kalmaz diye düşündüm.

Mehmet Emin adında iki tanıdığım var. Biri ipsiz sapsız,biri de üçkağıtçı. Aklıma direk onlar geliyor. Yaşlı oldukları için de kırmak ta istemiyorum ama üç beş günlük birşey değil ki ömür boyunca evladım taşıyacak. Ve bende sürekli kullanmak durumunda olacağım birsey. Benim için mümkünatı yok. Eşim bana da ailesine karşı da çok merhametlidir. Onları da kırmak istemiyor. Ama istemediğim bir ismi de koymaz,koyamaz. Ama bu gereksiz problemi de hamile kafasında yaşamak zorunda kaldığım için de canım sıkılıyor.

Önceden zaten söylemişlerdi. Dün öğrenip haberdar edince de tekrar söylediler. Sonra işteyken kv eşimi arayip; "Baban bizim dediğimiz ismi koymazlarsa da biz içimizden öyle severiz"dedi demiş. (Ki sevsinler oyle bozulup alinmam) Eşim de akşam geldi güzel güzel "Hadi gel anlaşalım." dedi. Istemedigimi belirtince de "Sen ne düşünüyorsun. Abidik gubidik isim kabul etmem dedi." Ters konuştuğu için de benim tepkim arttı. O da arada kaldı ama ben ne yapabilirim? Bu arada isim kp adı değil. Onu başka eltim koydu. Ben babamın ismini çok severim. (İbrahim) O var aklımda. Ama bu babamın talebi değil. Babasının istedigi ismi koymayıp benim babamın ismini koymaya da ilk başta karşı çıktı. Aynı şey olmadığını söylediğimde birsey demedi.

Belki istediler bir kez öneri de bulunmalari yeterli değil mi? Böyle baskı altına alır gibi yapmaları da canımı sıktı. Mehmet Emin ismi de Dost TV de sohbet yapan bir hoca varmış onu çok seviyomus kp ordan geliyo.
Çok uzun oldu galiba. K bakmayın belki de bi kaç ay sonra ne gereksiz bi mevzuymus can sıkmaya diye düşünücem ama şimdi sıkılıyor işte. :KK64:
Ay su isim konusuna burnunu sokanlara sinir oluyorum. Bu ne hadsizlik ya anne cekicek bütün cefasini zahmetini, baba ugrasicak bi eksiği gediği olmasin diye gece gündüz çalışacak sonrada alakasiz bi insan çocuğun ismini koymayi hak gorucek kendine. Bu ne dusuncesizliktir yahu.
Belki ayni şeyler benim de basina gelicekti ama esim olaya daha kimse fikir söylemeden atlayip ' bizim koyucagimiz isim belli kimse de kusura bakmasin isim koymak isteyen varsa buyursun yapsin kendi çocuğunu koysun ismini' dedi. Ayip oldu biraz öyle demesi ama olursa olsun. Bence kimsenin hakki yok çocuğun ismine karismaya sizde icinize sinmiyorsa kesinlikle koydurmayin. Omur boyu isinamazsiniz üzülen siz olursunuz.

yaa ben de böyle bir şey yaşayacağım diye çok korkuyorum. eşim 1 kez şakayla karışık bir şeyler geveledi. saçmalama dedim sonra kız olursa sen erkek olursa ben koyayım dedi. şimdiden stresi aldı ortada fol yok yumurta yok. ağızlarının payını verip susturmak lazım herhalde. hadi eşim neyse ama kvalide kpeder ne alaka.

benim bi arkadaşımın kv ve kp o kadar çok baskı yapmıştı ki arkadaşım en sonunda "oğlunuz doğursun, ona siz koyun, buna ben istediğimi koyacağım " dedi.
en karşı olduğum şey.
oğluma koymadım, lafını bile söyletmedim.
gerçi kv 10 gün sonra sormuştu adı ne diye:rolleyes::KK70::KK70:

:KK70::KK70::KK70:

Back