• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kv ve kp bebegime isim seçti :/

benim de tanıdıgım çok iyi bir insan

Insan kendi deneyimlerinden yola çıkıyor. Bana da böyle denk gelmiş ne yazık ki. Ismin de insan üzerindeki etkisine inanırım. Öyle baktıkça gözüme battikca batar maalesef. Yoksa bütün mehmet emin ler elbetteki benim rastladiklarim gibi olamaz.

Merhaba. Inşallah bir oğlum olacak. Dün öğrendik cinsiyetini. Kv ve kp'im 75 ve 85 yaşlarında. Severim, sayarım. Bir kötülüklerini de görmedim. Ilk bebeğimiz olacağını öğrendiğinde; kp'im erkek olursa adını ben koyucam. Mehmet Emin olacak dedi. Bende cinsiyeti belli olmadığı için hemen kırmak istemedim. Kız olursa gerek bile kalmaz diye düşündüm.

Mehmet Emin adında iki tanıdığım var. Biri ipsiz sapsız,biri de üçkağıtçı. Aklıma direk onlar geliyor. Yaşlı oldukları için de kırmak ta istemiyorum ama üç beş günlük birşey değil ki ömür boyunca evladım taşıyacak. Ve bende sürekli kullanmak durumunda olacağım birsey. Benim için mümkünatı yok. Eşim bana da ailesine karşı da çok merhametlidir. Onları da kırmak istemiyor. Ama istemediğim bir ismi de koymaz,koyamaz. Ama bu gereksiz problemi de hamile kafasında yaşamak zorunda kaldığım için de canım sıkılıyor.

Önceden zaten söylemişlerdi. Dün öğrenip haberdar edince de tekrar söylediler. Sonra işteyken kv eşimi arayip; "Baban bizim dediğimiz ismi koymazlarsa da biz içimizden öyle severiz"dedi demiş. (Ki sevsinler oyle bozulup alinmam) Eşim de akşam geldi güzel güzel "Hadi gel anlaşalım." dedi. Istemedigimi belirtince de "Sen ne düşünüyorsun. Abidik gubidik isim kabul etmem dedi." Ters konuştuğu için de benim tepkim arttı. O da arada kaldı ama ben ne yapabilirim? Bu arada isim kp adı değil. Onu başka eltim koydu. Ben babamın ismini çok severim. (İbrahim) O var aklımda. Ama bu babamın talebi değil. Babasının istedigi ismi koymayıp benim babamın ismini koymaya da ilk başta karşı çıktı. Aynı şey olmadığını söylediğimde birsey demedi.

Belki istediler bir kez öneri de bulunmalari yeterli değil mi? Böyle baskı altına alır gibi yapmaları da canımı sıktı. Mehmet Emin ismi de Dost TV de sohbet yapan bir hoca varmış onu çok seviyomus kp ordan geliyo.
Çok uzun oldu galiba. K bakmayın belki de bi kaç ay sonra ne gereksiz bi mevzuymus can sıkmaya diye düşünücem ama şimdi sıkılıyor işte. :KK64:
Biz bu tartışmayı eşimle yapmistik baktim cok istiyor. Ben eşimi uzmemek için kabul ettim. Sonrada alıştım oglumun adına ve gercekten bosyere tartismisim esimle. Ama kp istese o ismi koymazdim.

Hahahahah bizimde olmustu aynisi kv kocasinin ismini istedi. Sesimi cikarmadim kulagina o isim ve benim istedigim beraber okundu.. Kimlik cikacagi zaman esimi sıkıstirdim koseye sakin yazdirma yoksa bende babamin adini yazdirirm yanina dedim.. Yemedi tabi.. Onlar oyle seslendi bi kac yil kimlikte farkli olunca herkes farkli bilince onlarda soylemiyor artik. Kayniminda bi oglu oldu onada ayni ismi koydurdular
Zorla olacak şey değil ki. Içime sinseydi sirf kp dedi diye koymamazlik yapmazdim. Isim konusunda anne sıkıştırılmamalı bence.

Biz bu tartışmayı eşimle yapmistik baktim cok istiyor. Ben eşimi uzmemek için kabul ettim. Sonrada alıştım oglumun adına ve gercekten bosyere tartismisim esimle. Ama kp istese o ismi koymazdim.

Ben unutmam galiba biraz. Bi de unutulacak bişey de değil ki Allah izin verirse uzun zaman gözümün önünde olacak. :anneadayı: Sizin ikinci de erkek mi?

Şöyle de olabilir ibrahim mehmet emin eğer kimliğine sığarsa bence güzel oldu tabi size kalmış allah anasına babasına vatanına milletine hayırlı evlat etsin inşallah

Birlikte mi yaşıyorsunuz?
Eşiniz onlarla birlikte mi iş yapıyor veya onlardan maddi destek mi görüyor?
Siz çalışıyor musunuz?
Bu haddini bilmezlik genelde bu sebeplerden geliyor. Çalışmadığınizda size baktıklarını ve istediklerini yaptirabileceklerini düşünüyorlar
Hayır ayrı yaşıyoruz. Aksine düğün vs herseyi eşim kendi birikimleriyle yaptı. Esasen biseyimize de karismazlardi. Hocayı çok sevmis kp. :KK12:

Şöyle de olabilir ibrahim mehmet emin eğer kimliğine sığarsa bence güzel oldu tabi size kalmış allah anasına babasına vatanına milletine hayırlı evlat etsin inşallah
Amin inşallah. Ismin herhangi bir kombinasyonunu tek veya çift sevmedim. Ki Ibrahim bile uzun geliyor. Yanına kısa uygun bir işim bulamazsam koymayabilirimde. Diretmiyorum sadece aklımda o vardı oladabilir düşüncesiyle. Ama mehmet emin diye çocuğuma seslenmek istemiyorum.

Bari bir tane isim seçseymiş de ikincisine siz karar verseymişsiniz. Direkt bütün yolları tıkamış kp.

ay valla çok sinir oluyorum. benimde oğlum olucak eşim babamın adını koyalım diyordu onunda babasının adı ibrahim istemedim hakkımı helal etmem sna dedim benim nekadar çok gücümü üzdü kuzum hamile olduğumuza bile sevindrmiyolar şimdi başka isime karar verdik koyma kabul etme o senin yavrun her acısını üzgüntüsünü biz çekiyoruz valla isim koymakta en çok bizim hakkımız

Allah nasip ederse benim be bebiş olacak, cinsiyeti de belli oldu erkekmiş.
İsim konusunda kimse ses etmiyor, siz istediğinizini seçin sizin kararınız çocum diyor herkes.
Olması gereken bu olmalı... Böyle hoş davrandıkları, baskı yapmadıkları için de iki isim koymayı, birinin de eşimin babasının adı olmasını düşünüyorum.

Ah böyle hoş davransalar da seçenek olarak "Kızım ben de Mehmet Emin adını pek severim" deyip bıraksalar, karışmasalar...
Zaten insanın içinden gelir yani kırmayayım, bi düşünelim bu ismi de filan diye.

Yaptıkları emrivaki ilk çocuk için hele, hiç hoş değil.
Ağırlığınızı koyun derim, kabul etmeyin.

Aslında güzel bir isim ama böyle emrivaki yapınca insanın koyasi da gelmiyor. Bana da yaptılar aynısını ismail koy diye diretti kayinvalide koymucam dedim benim çocuğum ben karar veririm dedim. Ama eşimin dedesi kanser hastasiydi son evresinde adımı bebeğe koyacaklar mi gelin kabuk ettimi diye sormuş. Eşim söyledi dedesini de severdim Allah var. Gönlü hoş olsun diye arayıp senin adını vericez dede dedim. Yanına da sevdiğiniz bi ismi koyun kızım dedi. Çok mutlu olmuştu zaten ben doğum yapmadan da vefat etti. Uzun yazdım kusura bakmayin
Neden bilmiyorum yorumunuz beni baya etkiledi. Peki gerçekten çocuğa ismini vermiş miydiniz

hangi devirde yaışıyo bunlar.güncellenmeleri lazım.eskiden ebeveynler evlatlarının evlatalrı üzerinde haklarının olmadığına inanıyorlardı.durum değişti artık hiç bi hakları yok herkes kendi evleniyor doğuruyor büyüytüyor yaşlılar diye her dedikleri olacak değil adam gibi oturup çoluk çocuk saysın sevsin yeter demiyorlar daha dünyaya kazık çakmış gibi yönetim ellerinde emekli olun artık yahu bu işlerden

o ne ya öyle tvde ki hocanın ismi
kaç yaşında olursa olsunlar kırmamak için isim konulmaz.

Eşim dedesinin ismini taşıyo bekarken bende babamın ismini koyucam dedi hay hay doğurursan koyarsın dedim.
1 değil bin çocuğum olsa içime sinmeyen ismi koymam.

Asla kabul etme

Ben unutmam galiba biraz. Bi de unutulacak bişey de değil ki Allah izin verirse uzun zaman gözümün önünde olacak. :anneadayı: Sizin ikinci de erkek mi?
Benim 1.bu daha:) sevdikce karnimdan alıştım :) daha doğrusu Ali Turan olacak adi ben aliş diye seviyorum:)

Maalesef.:110: Emin'in bir anlamı yok gibi geliyor bana. Emin güvenilir. Eşim de aynısını teklif etti. Ki Ibrahim de kesin olacak diye diretmiyorum. Sadece evlenmeden önce de aklımda o isim vardı. Kız beklentisi olduğu için de erkek ismi pek arastirmamistim. Aklımda belirgin bir isim de yok.
Emin güvenilir demek. Peygamber efendimizin de ( Muhammed Emin) lakabıdır. içinize sinmiyorsa tabiyki koymayın sizin hakkınız isim koymak. Ama çocuğun anne baba üzerindeki haklarından biri de güzel isim. O yüzden manalı, güzel başka bir isim de düşünebilirsiniz. Bakalım bizimkilerden bir ses çıkmadı hiç. Çıkarsa bende bozulurum.

ay valla çok sinir oluyorum. benimde oğlum olucak eşim babamın adını koyalım diyordu onunda babasının adı ibrahim istemedim hakkımı helal etmem sna dedim benim nekadar çok gücümü üzdü kuzum hamile olduğumuza bile sevindrmiyolar şimdi başka isime karar verdik koyma kabul etme o senin yavrun her acısını üzgüntüsünü biz çekiyoruz valla isim koymakta en çok bizim hakkımız

Evet babadan çok annenin hakkı bencede isim. Eşimin begenmedigi bir ismi de koymam ama insiyatif bende olmalı. Ki böyle de olmazdi. Mehmet Emin baskısı gelmeseydi. Zorlamiyor ama buna da gerek yok. Mahalle baskısı gibi bişey oldu üzerimde. :KK54:

Bana da İsim konusunda karışmışlardı ,hem de doğuma giderken arabanın içinde tutturdu şu isim olsun diye, o sancıyla bir bağırdım 10 tane de doğursam o isim olmuycaaak dedim ,koymadık o isimi , ama ne yalan söyliyim eşim o ismi koyar diye içim içimi kemiriyordu :KK71:ve ben kazandım

Allah nasip ederse benim be bebiş olacak, cinsiyeti de belli oldu erkekmiş.
İsim konusunda kimse ses etmiyor, siz istediğinizini seçin sizin kararınız çocum diyor herkes.
Olması gereken bu olmalı... Böyle hoş davrandıkları, baskı yapmadıkları için de iki isim koymayı, birinin de eşimin babasının adı olmasını düşünüyorum.

Ah böyle hoş davransalar da seçenek olarak "Kızım ben de Mehmet Emin adını pek severim" deyip bıraksalar, karışmasalar...
Zaten insanın içinden gelir yani kırmayayım, bi düşünelim bu ismi de filan diye.

Yaptıkları emrivaki ilk çocuk için hele, hiç hoş değil.
Ağırlığınızı koyun derim, kabul etmeyin.

Istemedigim bir ismi koymam fakat eşim guzellikle ikna eder diye düşündüler sanırım. Bende onu diyorum. Bir kere söyleselerdi neyse. Bu kadar soylenince konu oldu tabi aramızda. Kırmak ta istemiyorum ama bu 3 5 günlük birşey değil. Keşke bu kadar söyleyip olayı başka yere cekmeselerdi.

Back