• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kv ve kp bebegime isim seçti :/

Eşim yaşlılar diye kıyamıyor. O üzülüyor ben üzülüyor böyle bişeyler oluyor işte. :KK61: Hamilelikten hormonlar da bire beş katıyor.
Sen şimdilik böyle şeyleri düşünme hele o zaman gelsin.Hamileliğin tadını çıkar boş ver.Tek sorununuz o olsun..

Zaten illa koyun dememişler ki siz koymayabilirsiniz biz içimizden öyle severiz demişler. Eşinde neden istemediğini anlamamıştır yani tanıdığım ipsiz sapsız biri var o isimde ondan istemedim demek bahane gibi oluyor tamam siz doğuracaksınız zaten istemeyebilirsiniz ancak tutup onların istediği ismi koymayıp gidip babanızın ismini koyarsanız eşinizde tepki gösterir ki babanızın ismi de modern bir isim değil sonuçta orta yolu bulun iki aileden de olmasın yani isimler.

Bi r de bu tür durumlarda her zaman ilk anda müdahale edilmeli, üzülmesinler, belki kız olur diyerek aslında onların istediğini zımmen kabul etmiş oluyorsunuz.

Güzellikle söylerseniz anlayacaklardır umarım.

Evet isim güzel ama sende bi arada bi derede kalmışsin sizin çocuğunuz ismine sizin karar vermeniz lazım gönülleri olsun diye de istemediğin bi ismi de koymamalısin tatlı dille anlat ailesine de esine de hangi isimleri koymak istiyosun mesela ? O isimleri söyle kv kp ye anlamlarını söyle ikna etmeye çalış seviyosan onları kırma yaslilarmisda

Sirf bu yuzden darginiz onlarla biz esimle istediyimiz ismi koyduk bebegimize ben dogurucam sorunlarini esimle ben hall edicem kv kb isim vercek bebegime oh ne ala memleket

Zaten illa koyun dememişler ki siz koymayabilirsiniz biz içimizden öyle severiz demişler. Eşinde neden istemediğini anlamamıştır yani tanıdığım ipsiz sapsız biri var o isimde ondan istemedim demek bahane gibi oluyor tamam siz doğuracaksınız zaten istemeyebilirsiniz ancak tutup onların istediği ismi koymayıp gidip babanızın ismini koyarsanız eşinizde tepki gösterir ki babanızın ismi de modern bir isim değil sonuçta orta yolu bulun iki aileden de olmasın yani isimler.
Bahane değil gerçekten sevmediğiniz birinin ismini çocuğunuza koymazdiniz sanırım. Bu bir bahane değil. Ki sadece sırf öylesine begenmediysem de belirtebilirdim bunu örtbas edecek biri değilim. Eşim de anlıyor o konuda bişey demiyor. Kimse bana babanın ismimi koymam için baskı yapmıyor. Hatta ister mi bilmiyorum bile.

Maalesef.:110: Emin'in bir anlamı yok gibi geliyor bana. Emin güvenilir. Eşim de aynısını teklif etti. Ki Ibrahim de kesin olacak diye diretmiyorum. Sadece evlenmeden önce de aklımda o isim vardı. Kız beklentisi olduğu için de erkek ismi pek arastirmamistim. Aklımda belirgin bir isim de yok.

Aaa niye öyle diyosun efendimizin (sav) lakabıdır Emin. Muhammed-ül Emin derlermiş hatta. Emin'in bence anlamı çok güzel.
Sevmiyorsan istemiyorsan tabi ki koyma ama. Sonuçta çocuk senin.
Bence kayınaileni karşına alıp anne - baba bu benim ilk çocuğum ben şöyle bir isme taaa genç kızken niyet etmiştim Allah bana nasip etti ben bu ismi koymalıyım de :D Artık isme karar verir öyle söylersin. Adamış gibi davranırsan kızamazlarda herhalde galiba :D

bizde mustafa koymak istiyor eşim.. mustafalar çok dedim.. ne bilim işde.. mustafanin yanina modern isim koyuyorlar yaa sıkmaya başladi eşimi de kıramiyorum:( muhammed koymak istiyorum ya :(

Aaa niye öyle diyosun efendimizin (sav) lakabıdır Emin. Muhammed-ül Emin derlermiş hatta. Emin'in bence anlamı çok güzel.
Sevmiyorsan istemiyorsan tabi ki koyma ama. Sonuçta çocuk senin.
Bence kayınaileni karşına alıp anne - baba bu benim ilk çocuğum ben şöyle bir isme taaa genç kızken niyet etmiştim Allah bana nasip etti ben bu ismi koymalıyım de :KK70: Artık isme karar verir öyle söylersin. Adamış gibi davranırsan kızamazlarda herhalde galiba :KK70:

Yalan söyleyemem ama baba siz öyle sevin ben alınmam derim en fazla.:KK200:

bizde mustafa koymak istiyor eşim.. mustafalar çok dedim.. ne bilim işde.. mustafanin yanina modern isim koyuyorlar yaa sıkmaya başladi eşimi de kıramiyorum:KK43: muhammed koymak istiyorum ya :KK43:

Bence isim hakkı %80 anne de olmalı. Şahsen eşimin hiç begenmedigi veya begenmeyecegi bir ismi de koymak istemem. Benim nasıl hoşuma gitmez se onun da gitmez sonuçta. Ben bir eski isim bir de güncel ama Abidik gubidik olmayan bir işim düşünüyorum. :KK37:

Kendileri koymus kv veya kp koy dememisler.

Hii elti göz boyamaya calismis o zaman. Sakin sevmedigin ismi verme cocuguna. Onlar kirilirlarsa bile 1-2 ay sonra unuturlar, sen ise ömür boyu kendi cocuguna o isim ile hitap etmelisin.

Ve bence babanin isminide koyma. O cocuk kendi ismini hak ediyor. Sonucta o'da bir birey oluyor kendi karakteri ile, kendi kisiligi ile ve evet kendi ismi ile.

Merhaba. Inşallah bir oğlum olacak. Dün öğrendik cinsiyetini. Kv ve kp'im 75 ve 85 yaşlarında. Severim, sayarım. Bir kötülüklerini de görmedim. Ilk bebeğimiz olacağını öğrendiğinde; kp'im erkek olursa adını ben koyucam. Mehmet Emin olacak dedi. Bende cinsiyeti belli olmadığı için hemen kırmak istemedim. Kız olursa gerek bile kalmaz diye düşündüm.

Mehmet Emin adında iki tanıdığım var. Biri ipsiz sapsız,biri de üçkağıtçı. Aklıma direk onlar geliyor. Yaşlı oldukları için de kırmak ta istemiyorum ama üç beş günlük birşey değil ki ömür boyunca evladım taşıyacak. Ve bende sürekli kullanmak durumunda olacağım birsey. Benim için mümkünatı yok. Eşim bana da ailesine karşı da çok merhametlidir. Onları da kırmak istemiyor. Ama istemediğim bir ismi de koymaz,koyamaz. Ama bu gereksiz problemi de hamile kafasında yaşamak zorunda kaldığım için de canım sıkılıyor.

Önceden zaten söylemişlerdi. Dün öğrenip haberdar edince de tekrar söylediler. Sonra işteyken kv eşimi arayip; "Baban bizim dediğimiz ismi koymazlarsa da biz içimizden öyle severiz"dedi demiş. (Ki sevsinler oyle bozulup alinmam) Eşim de akşam geldi güzel güzel "Hadi gel anlaşalım." dedi. Istemedigimi belirtince de "Sen ne düşünüyorsun. Abidik gubidik isim kabul etmem dedi." Ters konuştuğu için de benim tepkim arttı. O da arada kaldı ama ben ne yapabilirim? Bu arada isim kp adı değil. Onu başka eltim koydu. Ben babamın ismini çok severim. (İbrahim) O var aklımda. Ama bu babamın talebi değil. Babasının istedigi ismi koymayıp benim babamın ismini koymaya da ilk başta karşı çıktı. Aynı şey olmadığını söylediğimde birsey demedi.

Belki istediler bir kez öneri de bulunmalari yeterli değil mi? Böyle baskı altına alır gibi yapmaları da canımı sıktı. Mehmet Emin ismi de Dost TV de sohbet yapan bir hoca varmış onu çok seviyomus kp ordan geliyo.
Çok uzun oldu galiba. K bakmayın belki de bi kaç ay sonra ne gereksiz bi mevzuymus can sıkmaya diye düşünücem ama şimdi sıkılıyor işte. :KK64:
kayınpederinizle hani şakalaşma olarak '' aman baba mehmet emin isminde iki tane tanıdıgım var işte hiç iyi değiller direk aklıma onlar geliyor'' falan gibilerinden konuşsanız olmaz mı ?
bence bunda bir şey yok
yaşlı oldukları için bence yaşlılar böyle şeyleri akıl edemıyorlar
onlar hala 30 sene öncesindedir büyükler konuşur söyler küçükler ses çıkarmaz yapar kafasındadırlar
kötü niyetli değillerdir belkide ama öyle işte

bence eşinizle de tartışmayın olmadı sizin ababnızın da adı olmasın ama istemiyorsanız Mehmet emin de olmasın
ho eşiniz abidik gubidik bi isim olmasın demiş ve sizin dediğiniz İbrahim ismi hiç de abidik gubidik degil
ama işte babanızın ismiymiş ya şimdi babacığına ayıp olacak
çok adaletsiz oluyorlar erkekler

Emin isminin anlamı: 1. Korkusuz kimse.
2. Emniyette olan.
3. İnanan, güvenen.
4. İnanılır, güvenilir.
5. Şüpheye düşmeyen, kati olarak bilen.
6. Emanet olarak idare edilen dairelerin başı.
7. (Hz. Muhammed (s.a.s) ve Cebrail’in adı.

Bence isim hakkı %80 anne de olmalı. Şahsen eşimin hiç begenmedigi veya begenmeyecegi bir ismi de koymak istemem. Benim nasıl hoşuma gitmez se onun da gitmez sonuçta. Ben bir eski isim bir de güncel ama Abidik gubidik olmayan bir işim düşünüyorum. :KK37:
mustafa kp adi.. hasan koyma hayalim de vardi koyduk da yaşayamadi bebegim:( yine koymak isterdim fakat bilmiyorum
mustafa olsun istiyor eşim de. heryerde mustafalarla dolu. muhammed olsun istiyorum mustafaya alıştı dilim valla.

Back