• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kv ve kp bebegime isim seçti :/

:) vay be ne iyi yapmışsın

benim kv ye böyle açık açık deyince bile anlamıyor.anlama sıkıntısı var.. saf mıdır salak mıdır bilmem ama bi şeyi 1349430 defa söyle yine anlamaz.. o yüzden bende bu konu da diğerleri gibi gümbürtüye gitmesin diye en başta delirmiş gibi yaptım sonradan sarpa sarmasın diye :KK53:

Belki tek cocuk yapacaklar, imkansiz bir sey mi bu? Biz esimle bu yonde karar verdik mesela.
Yengeniz bayila bayila mi koydu annenizin istedigi ismi? Oyle soylese bile hic sanmiyorum. Abiniz coktan hayir anne soyle demis bile. Saygisiz mi olduk ismi kendimiz sectik diye..
Arkadasim cok mu hassas davraniyorsunuz anlamadim ben size saygisiz demedim yorumu da sahsi birine gore yazmadim genel okudum kimseyi tanimam etmem ama yorumlar da bazilari belki de cekmistir hakli yanlari da olabilir ama benim hakkim kimseye izin vermem onlar karisamaz onlar dogursun o zaman ya da ogullari dogursun diyen arkadaslar var inan kim yazmis bakmadim bile suan aklima bu sozler yer edindi.gercekten boyle mi davranmislar kv kp ben onu gozumde canlandirdim ben sahsen yapamam YİNE doyorum bu benim fikrim
LUTFEN art niyet aramayin.
Gercekten uzuluyorum keske de yazmasaymisim :-(

Kp ve kv. bin bıraktığı ismi kabul etmeyip kendi babanızın ismini koymak cidden kırıcı.
Isimler absürt değilse isim konusunda bu kadar ısrarcı olmamak gerekiyor diye düşünüyorum.

Benim oglumun adını da KV koydu. eşimin ölen babasinin ismi olduğu için ses çıkarmadim. Ama TV programından olsa koymazdim bende :)

Kp ve kv. bin bıraktığı ismi kabul etmeyip kendi babanızın ismini koymak cidden kırıcı.
Isimler absürt değilse isim konusunda bu kadar ısrarcı olmamak gerekiyor diye düşünüyorum.

Ayni sey mi yani? Isim absürt değilse başınıza geldiginde siz koyarsanız. Benim mizacima ters. Tv deki programla babamın adını koymak arasında baya bi fark var bence. Ki kp imin adı koyulmus. Onunki teklif edilip nispet gibi kendi babamın adını koysam neyse.

Benim oglumun adını da KV koydu. eşimin ölen babasinin ismi olduğu için ses çıkarmadim. Ama TV programından olsa koymazdim bende :)

O tarz bir durumda Şaban falan değilse bende sesimi cikarmazdim. Ama hatır gönülle tv programındaki adamın isminin koyamam yani.

Ayni sey mi yani? Isim absürt değilse başınıza geldiginde siz koyarsanız. Benim mizacima ters. Tv deki programla babamın adını koymak arasında baya bi fark var bence. Ki kp imin adı koyulmus. Onunki teklif edilip nispet gibi kendi babamın adını koysam neyse.

Bence aynı şey. Tam tersini düşünün ; sizin babanız böyle bir isim istiyor, eşiniz babasının ismini bırakmak istiyor.
Kendi tarafınızdan bakmayın.

Bence aynı şey. Tam tersini düşünün ; sizin babanız böyle bir isim istiyor, eşiniz babasının ismini bırakmak istiyor.
Kendi tarafınızdan bakmayın.
Babamın böyle bir talebi olmadı olmaz da. Elma ve armutu kiyasliyorsunuz. Aynı durumlar olmadığı için sonuçlar tabiki de aynı olamaz. Daha öncede söylediğim gibi kendi ismini talep etseydi ve ben babamın isminin olmasını isteseydim haklı olurdu.

Babamın böyle bir talebi olmadı olmaz da. Elma ve armutu kiyasliyorsunuz. Aynı durumlar olmadığı için sonuçlar tabiki de aynı olamaz. Daha öncede söylediğim gibi kendi ismini talep etseydi ve ben babamın isminin olmasını isteseydim haklı olurdu.

Ee o zaman bırakın , neyi dert edip açtınız konuyu ?
Aa asla olmaz , diyenleri duymak için mi açtınız ?
Elma armut:)

:) O zaman "asla bırakmayın. Elmayla armut bir mi , bak mutlaka ibrahim bırakın ismini , hadlerini bilsinler " Oldu mu ?
Terbiyenize hayran kaldım. Yakışmış size de. :KK52:
Hiç yorumlarimi okumadiniz sanırım. Ben kırıp dökmeden nasıl halledebilirim diye açtım konuyu. Kimse kv ve kp taşlasın diye değil. Hayatınızda saldiramadiginiz kim varsa buyrun ona saldırın. Artık muhatabım değilsiniz.

Terbiyenize hayran kaldım. Yakışmış size de. :KK52:
Hiç yorumlarimi okumadiniz sanırım. Ben kırıp dökmeden nasıl halledebilirim diye açtım konuyu. Kimse kv ve kp taşlasın diye değil. Hayatınızda saldiramadiginiz kim varsa buyrun ona saldırın. Artık muhatabım değilsiniz.

Işte burada haddini aştın. Terbiyeli takın. Terbiyeme dil uzatacak cesareti nereden buldun ! Kendine gel.
Konuşup konuşup muhatap edinmemek neyin kafası !
Terbiyesizce konuşmak size yakışmış evet.

Armutla armudu kıyaslayalım o zaman.
Sizin babanız bir sohbet kanalı sunucusunun ismini isteseydi, ama eşiniz kesinlikle olmaz diyip kendi babasının ismini koysaydı ne düşünürdünüz?

Babam asla yapmazdı demeyin. Farzı misal diyoruz. Mesela yani.

Sadece ne düşüneceğinizi merak ettim

Merhaba. Inşallah bir oğlum olacak. Dün öğrendik cinsiyetini. Kv ve kp'im 75 ve 85 yaşlarında. Severim, sayarım. Bir kötülüklerini de görmedim. Ilk bebeğimiz olacağını öğrendiğinde; kp'im erkek olursa adını ben koyucam. Mehmet Emin olacak dedi. Bende cinsiyeti belli olmadığı için hemen kırmak istemedim. Kız olursa gerek bile kalmaz diye düşündüm.

Mehmet Emin adında iki tanıdığım var. Biri ipsiz sapsız,biri de üçkağıtçı. Aklıma direk onlar geliyor. Yaşlı oldukları için de kırmak ta istemiyorum ama üç beş günlük birşey değil ki ömür boyunca evladım taşıyacak. Ve bende sürekli kullanmak durumunda olacağım birsey. Benim için mümkünatı yok. Eşim bana da ailesine karşı da çok merhametlidir. Onları da kırmak istemiyor. Ama istemediğim bir ismi de koymaz,koyamaz. Ama bu gereksiz problemi de hamile kafasında yaşamak zorunda kaldığım için de canım sıkılıyor.

Önceden zaten söylemişlerdi. Dün öğrenip haberdar edince de tekrar söylediler. Sonra işteyken kv eşimi arayip; "Baban bizim dediğimiz ismi koymazlarsa da biz içimizden öyle severiz"dedi demiş. (Ki sevsinler oyle bozulup alinmam) Eşim de akşam geldi güzel güzel "Hadi gel anlaşalım." dedi. Istemedigimi belirtince de "Sen ne düşünüyorsun. Abidik gubidik isim kabul etmem dedi." Ters konuştuğu için de benim tepkim arttı. O da arada kaldı ama ben ne yapabilirim? Bu arada isim kp adı değil. Onu başka eltim koydu. Ben babamın ismini çok severim. (İbrahim) O var aklımda. Ama bu babamın talebi değil. Babasının istedigi ismi koymayıp benim babamın ismini koymaya da ilk başta karşı çıktı. Aynı şey olmadığını söylediğimde birsey demedi.

Belki istediler bir kez öneri de bulunmalari yeterli değil mi? Böyle baskı altına alır gibi yapmaları da canımı sıktı. Mehmet Emin ismi de Dost TV de sohbet yapan bir hoca varmış onu çok seviyomus kp ordan geliyo.
Çok uzun oldu galiba. K bakmayın belki de bi kaç ay sonra ne gereksiz bi mevzuymus can sıkmaya diye düşünücem ama şimdi sıkılıyor işte. :KK64:
Vallahi sırf bu isim kavgası yüzünden erkek Bebek istemiyorum bir kızım var adını ben koydum şimdi hamileyim sağlıklı olsun cinsiyet mühim değil elbette ama sinir krizi geçirtirler bana erkek olursa :) inşallah kızdır ....

Bence isim koymak çocuğun anne babasının hakkıdır ben 9 ay karnımda taşıyıp büyüttüğümüz evladıma isim koyamazsam çok üzülür kırılırım:( keşke herkes fikri sorulunca söylese isim konusunda tatsızlıkta olmaz ailede

Niye kirici olsun..mesela Tv.programindan birinin ismini koymaktansa konu sahibi babasinin adini koysa daha iyi degil mi.O programdaki kim oluyor :110:Bence isim konusunda anne ne isterse o olmali.Sonucta butun zorluklari anneler cekiyor niye baskasi benim dogurdugum bebege isim koyacak..lafini bile ettirmem ve ettirmedim.Kv.Kp haddini bilsin cocugun anne babasi var.Ben Turkiyede degilim ve burda birakin kv.kp baba bile karar veremiyor...anne yazdiriyor bebegin ismini.Isim konusunda israrci olmamak lazim evet..babanne ve dedeler olmasin bu kadar israrci bi zahmet cunku cok uzucu bir durum etrafimda da gordum burda da cok okuduk bir anneye bu yapilmamali:KK43:

Back