Bir haftalık iş için bu kadar tantana gerekli mi cidden? Bir de eşinizden bahsetme şekliniz çok itici. "Gönderirim, göndermem, izin veririm vermem." Adamın tasmasını arada gevşetin de rahat nefes alsın.
Görümceyi arabayla almak kısmı çok saçma onda size katılıyorum
Arabayla alma konusunda benden önce onlar teklif ederdi valla. Ki teklif eden teyzem ve eniştem. Kardeşimden de aynı samimiyeti beklerdim doğrusu. Ama araları iyi değilse bilemiyorum tabi.Bizim yol ters istikamette kaliyor toplamda 2 saatlik yol gidiste 4 e donuste 4 e cikiyor donuste birakilir ama 1 gece onceden bize gelir ters istikamet 120 km yol mutlaka git al diye 10 gun once siparis verilir emir verilirse insanlar yapacaklarinida yapmaz
Kaldiki tek istekleri bu degil her zaman kendilerine uyan isteyecek mecburi birsey buluyorlar ayrica uslup ve niyet cok onemli bak beni alman cok onemli hayat meselesi sakin aksini dusunme diye yaklastiginizi hic sanmiyorum
Bahce isi konusunda esim ticaret ziyaret mantigi ile sicak baktigini soylemisti ama tum parayi yine 4 yildir oldugu gibi gorumce alacakmis bir torba findik gotur dedenin findigi diyeceklerini bile sanmiyorum
Diger yazdiklariniza elimden geldigince mesajlarimda cevap verdim uzgunum kizginim surekli bir sey geliyor her telefonda birsey oluyor soylediklerinin aksini asla dusunmuyorlar saygi duymuyorlar kirginlik ciksin istemiyorum sessiz kaldikca ustume gelicekler
Yanliz kalmam esim acisindan ihtimaller dahilinde degil eger bizim boyle ihtimalimiz olsaydi git bende kafa dinlerim derdim ama evde hic kalmadim giris kat sanirim gece kalamam en basta deprem korkusu var
E o zmn ben gidicem sende kendine bi care bul naparsan yap demis oluyor kendiyle celisiyor
Bahsettiginiz gibi esime hukmetme cabasi degil bizim evliligimiz zaten normal baslamadi ve esimin ailesi her istedginde cagirip benimde annemin evine gitmemi isteyemezler
Arabayla alma konusunda benden önce onlar teklif ederdi valla. Ki teklif eden teyzem ve eniştem. Kardeşimden de aynı samimiyeti beklerdim doğrusu. Ama araları iyi değilse bilemiyorum tabi.
Eşiniz günlük başka yerlere de gider para kazanırım dememiş miydi? Bu durumda gittiği yerden para kazanarak dönecek olması lazım. Başkalarına da mı ücretsiz toplayacak. Anne babaya yardım edilir ayrıca. Onun hesabı tutulmamalı bence. Evlat sahibi olacağınızı filan düşünerek karar verin. Size yardıma gelecek ama eşi yollamıyor gibi. Ya da tam tersi siz ailenize yardıma gitmek istiyorsunuz ama eşiniz izin vermiyor. Benim ailem izin alırdı şunu yapardı değil konu farz edelim ki çağırdılar yani.
Eşiniz 5 gün sizinle kalmıyorken nerede kalıyorsunuz?
Tamam o zaman ne yapın ne edin izin vermeyin kocanıza gitmesin madem.Annemde kaliyordum
Dugun ertelenen bir dugun. Ilk dugunde bizim arabamiz yoktu annem arabayi veririm dedi daha dugun tarihini ogrendigim an gorumceme gideriz sen aksama kadar randevu al dedim ertesi gune de al isinden olma dedim
Sanildigi gibi bir insan degilim kolay kolay bu noktaya gelmem. o imali ses tonunu duyacak birsey yapmadim.
Evet herkese ucretsiz toplayacak. Yani esim kendine oyalanacak birsey ararken oda aradigini bulamadi. Sigortasiz gunluk islerde aradik bulamadik.
Adam calısacak tüm parayı 4 yıldır alan görümce alacak?Erkek kardeş sahibi olarak yazıyorum. Kırk yılın başı bi yere düğüne gideceksem ve kardeşim aslında beni alabilecekken karısı izin vermiyor diye gelmese çok kırılırdım sanırım. Üniversiteden döndüğüm zamanlar yaşadığım şehirde havaalanı yoktu 1-2 kere teyzemlerin aldığı oldu. Yol da dediğiniz gibi gidiş dönüş toplamda 3-4 saati buluyor yani. Onlar o zaman beni aldı biz daha sonra onlara başka bi iyilik yaptık. Bunu bi başkasından da isteyemezdim sanırım. İnsan ilişkileri çok net faydalara dönmüş.
Eşiniz fındığa gidip hem akraba görecek hem para kazanacak zaten iş durumu net değil demişsiniz sanırım. Pandemi döneminde çalışamadığını düşünüyorum. Hem ziyaret hem ticaret gibi bi şey olacak. Adamı da antalyaya bizi tatile götür karın da gelmesin diye çağırmamışlar sonuçta. Ama siz olayı güç savaşına döndürmüşsünüz bence. Ondan izin verdim izin aldılar lafları çok geçiyor. Okurken insana gerginliğiniz geçiyor o derece kötü durmuş.
Şunu anlayamadım ama eşiniz pandemide yanınızda mıydı yoksa 2 gün eve mi gelip gitti? Yanınızda kalıyorsa ve maaş alamadıysa zaten özlem durumu olmaması lazım, 2 gün gelip gittiyse niye tek maaşa düşmüş oldunuz. Sizi mi işten çıkardılar?
Araba biraz lüks bi ihtiyaç. Paranız varsa araba alırsınız. Ev alsanız bile insanlardan beklentiniz olmamalı ama onu bir nebze anlayabilirdim. Araba aldınız diye niye zor durumda sansın sizi insanlar? Aksine durumları iyi demek ki araba almışlar denir.
Adam calısacak tüm parayı 4 yıldır alan görümce alacak?
Bu normal mi sizce?
Ben olsam ben de yollamam esimi.
Erkek kardes sahibi nedir ya ayrıca?
Kızı erkeği mi var kardesin.
Kardesi alabilecek konumda değilmis zaten kız söylemis,fazladan 2 saat yol cekcez demis.
Gelmeyiversin diüğüne.
Olaylara lütfen erkek kardes sahibi olarak bakmayın.
Salt insan olarak bakın bence.
Şu erkek evlat kız evlat ayrımı yapanKardaki cahillik kimsede yok buna benim kocamın ailesi de dahil
Valla kardeşin erkeği kızı var ki bizim evdeki erkek. Öyle biliyoruz biz en azından. Kız kardeş gibi davransam olmuyor mesela. Kız kardeş tepkileri alamıyorum evdekinden.Adam calısacak tüm parayı 4 yıldır alan görümce alacak?
Bu normal mi sizce?
Ben olsam ben de yollamam esimi.
Erkek kardes sahibi nedir ya ayrıca?
Kızı erkeği mi var kardesin.
Kardesi alabilecek konumda değilmis zaten kız söylemis,fazladan 2 saat yol cekcez demis.
Gelmeyiversin diüğüne.
Olaylara lütfen erkek kardes sahibi olarak bakmayın.
Salt insan olarak bakın bence.
Kkda 2 sey var gördüğüm hala sasırdıgımValla kardeşin erkeği kızı var ki bizim evdeki erkek. Öyle biliyoruz biz en azından. Kız kardeş gibi davransam olmuyor mesela. Kız kardeş tepkileri alamıyorum evdekinden.
İnsan olarak baktığım için zaten farazi olaylardan değil de direkt yaşadığım bir olaydan örnek verdim. Bir de izin verirseniz kendi bakış açıma göre yorum yaptım arabayla alma işine.
Fındık toplama işi aileye yardım olsaydı ya da eşi bu işten en azından gündelik gibi para kazanacak olsaydı ben hala mantıklı buluyorum. Siz bulmazsınız o sizin düşünceniz. Eşi yine de gitmek istiyorsa bu ailesinin suçu değil eşinin tercihi konu sahibinin. Hala da izin verdim yolladım yollamadım muhabbetlerini eşlet arasında yanlış buluyorum.
Neden fındık parasının yarısı eşinize verilmiyor
Evliyim. Hatta eşimin memleketinde yaşıyorum. Üstelik eşim memur. Buradaki çoğu kadının kaçmak isteyeceği şartlar bu üçü ama benim için hiç öyle işlemiyor. Ben de nasıl insanlarla nasıl kriterlere bakarak evleniliyor ona şaşırıyorum burada doğrusu. Eşim asla evimize karıştırmaz mesela. İkimiz de müsaitsek misafirimiz gelir. Kaynanama öyle çok sık gitmem haftada 1 en fazla 2. Çizelge gibi değil ama bu işler. Mesela 1 hafta çok sık gitmem gerekir sonra 2 hafta uğrayamam.Kkda 2 sey var gördüğüm hala sasırdıgım
1.Erkek aileleri cocıklarını bırakmıyorlar.
Artk ailesi var demiyorlar.
Evli misiniz bilmiyorm ama size yapılsa eminim siz de takılırdınız
2.de Adam memursa yandı(bu konuyla ilgisi yok tabi)
72 millet maasın pesinde.
Bilemiyorm bence aileler koca koca insanlrı zorlamamalı.
Onu al bunu götür diye.
Özgür irademle canım yapmak isterse yaparım .
Bilemeyrum bu benim düsüncem tabi
Kkda 2 sey var gördüğüm hala sasırdıgım
Onu al bunu götür diye.
Helal olsunEvliyim. Hatta eşimin memleketinde yaşıyorum. Üstelik eşim memur. Buradaki çoğu kadının kaçmak isteyeceği şartlar bu üçü ama benim için hiç öyle işlemiyor. Ben de nasıl insanlarla nasıl kriterlere bakarak evleniliyor ona şaşırıyorum burada doğrusu. Eşim asla evimize karıştırmaz mesela. İkimiz de müsaitsek misafirimiz gelir. Kaynanama öyle çok sık gitmem haftada 1 en fazla 2. Çizelge gibi değil ama bu işler. Mesela 1 hafta çok sık gitmem gerekir sonra 2 hafta uğrayamam.
Eşimin kardeşi yakın şehire gelecek olsa ve alabileceğim bi yerse ondan önce ben teklif ederim hatta olayı komple gezmeye çeviririm. Gezmişken görümcemi de almış oluruz. İki taraf da mutlu olur. Ama konu açılır açılmaz alamazsın kaç saatlik yol filan diye girsem konuya hem evimizde huzur kalmaz hem de eminim başka zaman bir şekilde önüme gelir.
Bence hayatı kendi kendimize zorlaştırıyoruz.
Evliyim. Hatta eşimin memleketinde yaşıyorum. Üstelik eşim memur. Buradaki çoğu kadının kaçmak isteyeceği şartlar bu üçü ama benim için hiç öyle işlemiyor. Ben de nasıl insanlarla nasıl kriterlere bakarak evleniliyor ona şaşırıyorum burada doğrusu. Eşim asla evimize karıştırmaz mesela. İkimiz de müsaitsek misafirimiz gelir. Kaynanama öyle çok sık gitmem haftada 1 en fazla 2. Çizelge gibi değil ama bu işler. Mesela 1 hafta çok sık gitmem gerekir sonra 2 hafta uğrayamam.
Eşimin kardeşi yakın şehire gelecek olsa ve alabileceğim bi yerse ondan önce ben teklif ederim hatta olayı komple gezmeye çeviririm. Gezmişken görümcemi de almış oluruz. İki taraf da mutlu olur. Ama konu açılır açılmaz alamazsın kaç saatlik yol filan diye girsem konuya hem evimizde huzur kalmaz hem de eminim başka zaman bir şekilde önüme gelir.
Evliyim. Hatta eşimin memleketinde yaşıyorum. Üstelik eşim memur. Buradaki çoğu kadının kaçmak isteyeceği şartlar bu üçü ama benim için hiç öyle işlemiyor. Ben de nasıl insanlarla nasıl kriterlere bakarak evleniliyor ona şaşırıyorum burada doğrusu. Eşim asla evimize karıştırmaz mesela. İkimiz de müsaitsek misafirimiz gelir. Kaynanama öyle çok sık gitmem haftada 1 en fazla 2. Çizelge gibi değil ama bu işler. Mesela 1 hafta çok sık gitmem gerekir sonra 2 hafta uğrayamam.
Bunun birde şöyle versiyonu varKkda 2 sey var gördüğüm hala sasırdıgım
Onu al bunu götür diye.
Bunun birde şöyle versiyonu var
Evlenirken kız tarafı ve kadında dahıl her şeyi aileden bekliyorlar. Eşyalarım alınsın altınlarımı yapsınlar ayyy bındallımı almadılar danat değil aileden bekliyorlar hee bir de ev sözleri vardı almadılar☺
Birde koca koca insanlar her sıkıştıklarında para isterler çünkü yapmak zorundalar
Heee bıngo olay var aıleden para mal kalcağınzaman en önde atılan evlat olmuyor nedense mısal konu sahıbının tek rahatsız ettığı emır verır gıbı yönetmek istemesı ve ev yapıcaklardı bıze 4 yıldır şunu şunu vermedıler diyişi rahatsız etti. Malum para onların mal onların istediklerine verirler hayatta bu insanlarevladı laf etmıyorken 3. şahısların araya girmesini absürt buluyorum malum kendi babasının parası değil. ☺
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?