- 21 Nisan 2018
- 8.130
- 30.222
- 548
- 36
Ana hatlarını anladıkYorum yapan arkadaslara soruyorum. Nasil anladiniz? Ben hicbir sey anlamadim
Ben size değil yanlış anlamayın diğer arkadaş örnekler verdımValla bizde oyle birsey olmadi ztn kendileri istedigim herseyi yapti esimde maddi anlamda gucluydu cok keyifli cok rahat gecirmistik
Burda emir veren ben degilim bize emir veriliyor sizin gibi yaklasanda oldu cok kizanda oldu orta yol arayip fikir verende oldu
Bakalim sonuc ne olacak ben paldir kuldur kirip dokmek istemedim onlarin bana yaptigini yapmak istemedim
Esim 5 aydir yanimda diye benimle oglunu paylasma yarisina girdi mevzu findik toplama dugune gitme degil sadece kendisi ve oglu karar alip uygulama savasinda
Biseyler cozdum aslinda ama aralarda o kadar anlamsiz cumleler var ki baglanti kuramadim bir turluAna hatlarını anladık
Ben size değil yanlış anlamayın diğer arkadaş örnekler verdım
Bakın benım dedemın o kadar arsa tarla malı vardı. Burda cevızler dutlar elmalar bunlar satılırdı. Bız ayrı şehırdeydık amcamlar halamlar torunlar gelinler o paraları çatır çatır yedı. Ama bır sey olduğunda parayı bız yollardık dedemlerın evı halamlara daha yakın olsun dıye bız ev parası bırıktırırken o parayla gıdıp yakındakı evlerını yaptırdı . Diğer kardeşler bızde verırız dedı vermedıler. Babannem kolunu kırdı kı bakım ve yaşlı maaşlarını alan ınsanlar bızı harıtanın diğer ucuna gel hastaneye götür dedıler ışın absurtluğune bakın o maaslarla araba alınmış goturmuyorlar. Gıttı tabı kı. Her seyde babam karşıladı bız uyarmamıza rağmen. En son olay dedem ve kardesın davaları vardı arsadan tabı dedem yıne babama sen uğraş dedı zıra 30 senelık dava babama bızde avukat parası vercez dedıler vermedıler yıne paralar pufff. Tabı dava ıcın vekalet verdı babama ve torunlar gelıp sen nıye vekalet aldın şerefsız dedıler bakın bu torun ve bu torun benım burda çocuğumun hakkı var dedı şaka gıbı amcamın eşi yolunu kesıp küfür ettı. San ki babam mal almış halbu kı dedem vekalet verdı yaşlıyım uğraşamam dedı paralar bızden çıktı sonra dedem oldu bu ınsanlar hastanede geber öl dedıler işte değer vermedığın ama her şeyıne koşan babam hastanede başında bekledı dayımla bırlıkte. Onlar küfür edıp gıttıler aylarca kendıne gelmedı bayramda vs mezarına gıder aksatmadan doğuya şimdi babam yerlerı bölcek ama bızım harcadığımız paralar kazandığı davadan gelen ekstra yerler bedavadan bölüncek. Bız fazladan harcadığın para ıcın yer alman şart dıyoruz bakalım ne olacak. Sizin bu tarz şeylere karışmanız hoş durmaz. Oğul aıle arasında mal işiBen kendi acimdan tamamen suclandigim bir msj okudum ama herkes kendi yasadigini bilir zaten goremedigim noktalar icin konu actim
Bakın benım dedemın o kadar arsa tarla malı vardı. Burda cevızler dutlar elmalar bunlar satılırdı. Bız ayrı şehırdeydık amcamlar halamlar torunlar gelinler o paraları çatır çatır yedı. Ama bır sey olduğunda parayı bız yollardık dedemlerın evı halamlara daha yakın olsun dıye bız ev parası bırıktırırken o parayla gıdıp yakındakı evlerını yaptırdı . Diğer kardeşler bızde verırız dedı vermedıler. Babannem kolunu kırdı kı bakım ve yaşlı maaşlarını alan ınsanlar bızı harıtanın diğer ucuna gel hastaneye götür dedıler ışın absurtluğune bakın o maaslarla araba alınmış goturmuyorlar. Gıttı tabı kı. Her seyde babam karşıladı bız uyarmamıza rağmen. En son olay dedem ve kardesın davaları vardı arsadan tabı dedem yıne babama sen uğraş dedı zıra 30 senelık dava babama bızde avukat parası vercez dedıler vermedıler yıne paralar pufff. Tabı dava ıcın vekalet verdı babama ve torunlar gelıp sen nıye vekalet aldın şerefsız dedıler bakın bu torun ve bu torun benım burda çocuğumun hakkı var dedı şaka gıbı amcamın eşi yolunu kesıp küfür ettı. San ki babam mal almış halbu kı dedem vekalet verdı yaşlıyım uğraşamam dedı paralar bızden çıktı sonra dedem oldu bu ınsanlar hastanede geber öl dedıler işte değer vermedığın ama her şeyıne koşan babam hastanede başında bekledı dayımla bırlıkte. Onlar küfür edıp gıttıler aylarca kendıne gelmedı bayramda vs mezarına gıder aksatmadan doğuya şimdi babam yerlerı bölcek ama bızım harcadığımız paralar kazandığı davadan gelen ekstra yerler bedavadan bölüncek. Bız fazladan harcadığın para ıcın yer alman şart dıyoruz bakalım ne olacak. Sizin bu tarz şeylere karışmanız hoş durmaz. Oğul aıle arasında mal işiSızınkıler sönürmüyorda anlattığımız kadarıyla bırakın aılesıne yardımcı olsun sızınde evladınız ılerde ıhtıyacınızda yanınızda olmazsa emın olun kırılırsınız. Yol konusu ıse ortada kaldım ben gıder mıydım gıderdım kardeşi yapsın yabancı değil derdım o yuzden o konuda herkes farklı düşünür
Gözümde adamı, iki tarafından çekiştiren iki kadın canlandı. Dikkat edin adam ortadan ikiye ayrılmasın
Açtığınız konu karışıktı, sonradan yaptığınız yorumlar da anladım konuyu. İş eşiniz de bitiyor. Kardeşini almaya, bana zor olur o kadar yolu gidip gelmek diyebilir. Ya da fındık işinde, bir çuval fındığınız nasip olmadı gelemem, hem işten çağırabilirler beni diyebilmeli. Siz ne derseniz diyin, eşiniz hayır diyemediği sürece sorununuz çözülmeyecek. Buna izün vermeseniz bile iki gün sonra başka birşey çıkarO zaman sana daha cok dustu diye olay cikaracak bir kv niye bana yok diyecek bir gorumceye sahibim
2 ye ayirinca sorun cozulmeyecek
Açtığınız konu karışıktı, sonradan yaptığınız yorumlar da anladım konuyu. İş eşiniz de bitiyor. Kardeşini almaya, bana zor olur o kadar yolu gidip gelmek diyebilir. Ya da fındık işinde, bir çuval fındığınız nasip olmadı gelemem, hem işten çağırabilirler beni diyebilmeli. Siz ne derseniz diyin, eşiniz hayır diyemediği sürece sorununuz çözülmeyecek. Buna izün vermeseniz bile iki gün sonra başka birşey çıkar
Esinizin ailesi size sormak zorunda degil. Esiniz size danisip öyle söz verecek.
Ve pankart yaptirmak lazim: Yasayan adamin mirasi yok. Isterse kizina yardim eder ister etmez. Buna sinirlenecek en son kisi Sizsiniz. Kayinpederim dard olan kizina dükkan aliyorsa alsin. Para onun. Emegini veren o. Baskalara ne oluyor
1 hafta için mi bu tantana ya. Sanki 1 yıl demişler. Bana karşı iyiler diyorsunuz sanırım paraya da ihtiyacınız yok. Eşinizin kardeşi nihayetinde bu kadar da eşitlik adalet peşinde olmayıverin hiç mi kendi kardeşiniz için fedakarlık yapmıyorsunuz? Dert aramışsınız kendinizle resmen
Sanki eşinizden değil çocuğunuzdan bahsediyorsunuz. Göndermeyeceğim yok göndereyim mi vs! Biraz elinizi dilinizi adamın üstünden çekseniz mi acabaMerhaba sevgili kk
Konu acsammi acmasammi diye cok dusundum sistim patlamaya hazir bomba gibiyim sessiz kaldikca daha cok bunaliyorum kendimi anlatmanin yolunu bulamiyorum
4 yillik evliyim. Pandemiye kadar ayri sehirlerde goturduk. Kv ile Burada anlatacagim konuya benzer sorunlar yasadik ama ara benim cinnetim ve taleplerin mantiksizligi haftasonu 2 gun gorusmenin getirdigi zorunluluklar ile hersey benim istedigim gibi sonuclandi.
Mantiksiz bencil bir insan olmadigimi dusunuyorum esimin ailesine saygim kendi aileme dur diyecek gucum var yapabilecegim herhangi bir seyi kimseden kiskanmam ama emir yada hadsizce soylenen seyler beni sinir eder asla yapmam
Konumuz esimin annesinin 3 ortakli 1 ton civari findik veren bahcesi. 10 kg de ciksa bir surec ve vakit ayirmak gerekiyor.
Bu yil yeni bir duzen kuruluyor cunku ortaklardan biri ve oglu pespese vefat etti.
Findik parasini ben evlendigimden beri gorumcem ve ortagi aldi. Ortak ile Aralarinda herhangi bir anlasma borc kar zarar durumu yok. Ayni evde yasiyorlar. Aileye 4. Mirasci gibi oldu. Gorumcem 38 yasinda kuafor ve isleri 4 yildir cok kotu anne baba bakiyor. Hatta gelecek tek mirasttan baba dukkan almayi dusunuyor esimin ve kardesinin payini ayirmadan, onay riza sormadan.
Aylardir kv cok cirkin bir uslupla esimi findiga cagiriyor. Ben x.. i findiga alicam. Agustos sonunda orda. Daha unuttugum bir suru sey. Hayatta olan diger ortak ariyor once ben toplarim siz telas etmeyin diyor esim siz nasil isterseniz diyor ben tabiki gelirim diyor bana soran yok esim sanki bekar kendi yasiyor is ortalama 1 hafta surecek. Bunun aciklamasinida orda oylesine soyledigim cumleler seni kirmak istemiyorum ama cozum bulamiyorum seklinde yapti
Once esim gunluk calisir harclik cikaririm dedi, cunku tek bahce bu bahce degil diger bahcelerde baska isci calisacagina ben calisirim hem herkesi gorurum dedi. Kac aydir evde bu kis evde gecirecek oturmaktan bunaldi.
Ben haftasonu olmaz ama haftaici git madem dedim hem akrabalarini gorsun hem oyalansin hemde annesiyle gorussun istedim.
Ornegin cumartesi is baslasa o pazartesi gidecekti en gec cuma donecekti.
Ama kv tavri her gun aramasi parayi oldugu gibi yine gorumceye verecek olmasi ( kendide ihtiyaci var ) beni cok gerdi.
Arayip esimin istemedigini soylesem yada siz bekar gibi hareket edip plan yapiyorsunuz ama ben razimiyim hic dusundunuzmu 4 yildir zaten ayriyim gorumcenin alacagi 8bin icin 1 hafta ayri kalamam desem hastalanicak duygu somurusu yapacak. Ama gururuma dokunuyor. Herkes el birligi ile beni delirtmeye ugrasiyor.
Olay su anda aylardir esimin pandemiden dolayi yanimda olmasi onunda esimi cagirmasi benim sessizce anneme gidip kalmam onlar ne kadar isterse ne isterse oyle olacak.
Gorumce vefat eden akrabalarina cok uzuldu sagligi yerinde degil bence birazda abarti
Haftasonu yine kv bu konuyla alakali bir telefon konusmasi yapti
Evde biz kavga kiyamet cikardik. Gece 3 e kdr uyumadik.
Dun aksam hic birsey yokmus gibi karsiladi
Ben anneme yardim ediyorum olaya sadece boyle bakiyorum diyor.
Aksam esim annesine telefonda biz istedik ama esila ile hic konusmadim bakalim o ne diyecek icazet verecekmi dedi tabi gelceksin mecbur geleceksin diyor
Ne yapayim.arayip isci tutuyorum bizi rahat birakin mi diyeyim. Kv telefonda bayilsin bide hakli konumuna dussun.
Adam hasta olacak
Bu arada cumadan itibaren gidip kalabilecegim bir yer yok aklima yeni geldi annem evde yok.
Gondersem onlar baskin cikacak seneye yine ayni tantana cunku akil mantik yok calismadigi icin cagirmiyorlar gondermesem esime haksizlik buyudugu koyu akrabalarini cocuklugunu goremeyecek
Haftaya dugun var yeni araba aldik gorumceyi ters istikamet git gel 120 km yoldan alacakmisiz 2 saatlik yol 4 saat oluyor buna esimde cok kizdi.
Biz dugune gitmeyecegiz daha dogrusu kapidan taki birakip cikacagiz ben gitmeyecektim ama yanliz birakmam benim akrabamin nisanina da esim soforluk yapti biz kapidan iceri girmedik teyzemi koridorda gorup ciktim
Gorumcem tek bobrekli annesini zorla dugune goturen bir insan o dugunde kalmak isteyecek valla konus isine gelirse biz kalmayacagiz dedim
Bana somut cumleler fikirler bulun nolur
Illa kotuluk mu yapayim baska yol yokmu
Bu arada kotu iliskimiz yok emekleri var guzel gunler var ben kotuluk istemiyorum. Aslinda olgun insanlar ama konuya gorumce dahil olunca isler karisiyor.
Onunlada kotu iliskim yoktu. Su an kendi secimi boyle. Esim bile bizim tanidigimiz insan degil diyor
Kocanız gidip çalışmayı dert etmiyor bence bırakın gitsin. Siz evde yalnız kalamıyor musunuz?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?