• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kv ve gorumce ikilisi ile basedemiyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Eşinizin ailesi, bir hafta oğullarını yardıma çağırmak sizden izin mi almalıydı? Göndermek göndermemek lafları çocuklar için kurulabilir ancak.
1 hafta yalnız kalamaz mısınız evinizde? Zaten eşinizle ayrı yaşıyorsunuz anladığım kadarıyla pandemi öncesi.

Paranın nereye gideceğine bu kadar takılmayın, eşiniz ailesine yardım edecek. Kendi oğlu için emri vaki de konuşabilir, kafasında planda kurabilir. Sizi dahil etmedikleri sürece üslupta sizi ilgilendirmez. Anne oğul arasında sonuçta.

Ordan otele donebilir otelin ne zaman cagiracagi belli degil
Benimle gecirebilecegi vakti bana hic sormadan anlatmadan bensiz gecirebilecegini dusunmesi cok mu normal?
Bu zamana kadar nasil yapiyorsa bundan sonrada oyle yapsinlar. Benim hayatimda hic bi zaman mecburiyetler olmadi kimseyi mecbur tutmadim nezaketen 2 cumle kurmak cokmu zor evli bir adam zor bir evliligi olan bir adam
Ayrica en basindan beri tek kalmami istemeyen o bende hic o evde tek kalmadim musait degil giris kat

Pardon sizin esiniz cocukmu surekli gonderirim gondermem banada sormalari gerekirsi falan? Tavriniz cok itici ortada ciddi bir sorunda yok zaten esiniz uzun zamandir evdeymis vir hafta ailesine yardima gitsin sizde cocuk degilsiniz ki evlenmissiniz kendi evinizde kalabilirsiniz. Hersey para olarakmi donmeli size bir hafta memleketine gitsin sizide illa geleceksin diye zorlamiyorki adami bi salin bune kontrol meraki? Bir hafta ailesinin yanina gitse siz sanki bir savas kaybedeceksiniz ben sizi haksiz buldum

4 yildir haftada 5 gun ayri 2 gun birlikte yasadik pandemiyle calistigi otel kapandi biraraya geldik
Bu doneme denk geldi. Ne zaman ayri kalacagimiz otele ne zmn donecegi ayrilabilecekmi ayrilamayacakmi belli degil
Kilit noktada bu
Yoksa normal bir evlilik olsa olay bambaska olurdu. 4 senedir de duzen kurulmus olurdu
Oyle bir zamanki belki ordan istanbula donecek otelden cagiracaklar.
Bırak gitsin Allah aşkına ya sanki böyle daha mı iyi oldu kavga kıyamet yan yana dursanız ne olacak Allah aşkına

4 yildir haftada 5 gun ayri 2 gun birlikte yasadik pandemiyle calistigi otel kapandi biraraya geldik
Bu doneme denk geldi. Ne zaman ayri kalacagimiz otele ne zmn donecegi ayrilabilecekmi ayrilamayacakmi belli degil
Kilit noktada bu
Yoksa normal bir evlilik olsa olay bambaska olurdu. 4 senedir de duzen kurulmus olurdu
Oyle bir zamanki belki ordan istanbula donecek otelden cagiracaklar.
O zaman başka. Ama eşinden ayrılmak istemiyorsan ve de esin gitmek zorunda ise sen de eşinle git. Eşin toplarken yanında olursun. Hem de senin için de hava değişimi olur. Rahatsızlığından dolayı da iş falan da yapmazsın.

Aynen anlıyırm cnm.
Sizin suana kadr durumunuz oldugundan kimse sormams ama artk is değisti.
Tek maasa düstünüz.
Ailesinin artk sorması lazım paranız var mı yok mu?
Benim esime teklif bile edemezler ters yöne dön 2 saat yol diye😂
Akıl var mantık var gelmesin.

Bir tek babasi gunduz arayip soruyor
Biz benim maasla her turlu gotururuz
Zaten bayramda gezdik gorumcede ortagida bir su almadi yuk olmasinlar yeter
Arabayi alali 1 ay olmadi siparisler basladi benimde cinlerim geliyor

Aynen anlıyırm cnm.
Sizin suana kadr durumunuz oldugundan kimse sormams ama artk is değisti.
Tek maasa düstünüz.
Ailesinin artk sorması lazım paranız var mı yok mu?
Benim esime teklif bile edemezler ters yöne dön 2 saat yol diye😂
Akıl var mantık var gelmesin.
Oğlum çalışmıyor gelin çalışıyor otel ne zaman açılacak belirsiz araba aldılar paraları var mı yok mu demiyorlar da katil ederler insanı . Benim kocamın ailesi erkek evlat sever Bunlar da kızlarını ayrı tutuyorlar . Hele görümcenin ortağına oha diyorum artık ben

O zaman başka. Ama eşinden ayrılmak istemiyorsan ve de esin gitmek zorunda ise sen de eşinle git. Eşin toplarken yanında olursun. Hem de senin için de hava değişimi olur. Rahatsızlığından dolayı da iş falan da yapmazsın.

Buda bi fikir ama o kdr gerildimki kimseyi goresim yok.
Gevsersem olabilir

Bende bugün ailemin yanına gidiyorum.1 hafta kalıcam izole bir yerde .Dün karar verdim eşime de dün söledim gideceğim ben diye (yeni evli sayilirim)sizin dediğiniz mantıkla benim de izin almam gerekirdi .Yapmayın lütfen böyle.seyler için yıpratmayın kendinizi. Adam gidip bir de para kazanacak sanıyorum üstüne :)Ben üstüne para da harcarım şimdi gidince 😃

Ordan otele donebilir otelin ne zaman cagiracagi belli degil
Benimle gecirebilecegi vakti bana hic sormadan anlatmadan bensiz gecirebilecegini dusunmesi cok mu normal?
Bu zamana kadar nasil yapiyorsa bundan sonrada oyle yapsinlar. Benim hayatimda hic bi zaman mecburiyetler olmadi kimseyi mecbur tutmadim nezaketen 2 cumle kurmak cokmu zor evli bir adam zor bir evliligi olan bir adam
Ayrica en basindan beri tek kalmami istemeyen o bende hic o evde tek kalmadim musait degil giris kat
Eşinizin kışın evde bunaldıginı söyleyen de sizsiniz aynı zamanda. Şimdi kayınvalide emri vaki yapmış diye eşinizin gitmemesini düşünmek bencillik olmuyor mü? Siz onlarla güç savaşına çekiyorsunuz konuyu, eşiniz açısından iyi olacaksa sizde gidin beraber ayrı kalmamış olursunuz.

Ayrıca siz mecbur tutmazsiniz annesi tutar. İkili ilişkileri sizin istediğiniz gibi olmak zorunda değil yine diyorum.
Sürekli olan şeyleri ayrı tutuyorum ama yılda bir kez istenen bir şeyi bu kadar mesele haline getirmeye gerek yok bence.

Ben şunu anladım yanlışım varsa düzeltin. Esas sorun eşin oraya gitmesi değil, yeni araba aldınız borçlarınız var ve arabanız olduğu için eşinizin ailesi bu durumu kullanıyor. Muhtemelen kendi arabaları yok bu yüzden de sen getir götür diyorlar...
Bunun dışında senede bir hafta nereye gideceğini de biliyorsunuz bence bunu sorun yapmayın. Arabayı yeni almışsınız ailesinin de hevesi olabilir ya da heves olmasa da imkan var o getirsin denilebilir. Bunlar ayda yılda bir olan tek tük şeyler bence kafaya takmayın.
Bahçe için de daha önce nasıl hallettilerse şimdi de öyle halletsinler demişsiniz ama anladığım kadarıyla eski rahmetli ortak işin büyük yükünü alıyordu ama hem kendisi hem oğlu vefat edince işler eşinizin ailesine kalmış. Ya işçi tutacaklar ya da aile içinde iş bölümü yapıp halledecekler.
Sorunları genele yaymak kendimizi daha mutsuz hissetmemize sebep oluyor, sorunu özel hale getirirseniz nokta atışı yaparsanız kendinizi daha az üzmüş olursunuz. Mesela Kayınvalidem/görümcen bizi hep kullanıyorlar deyip kanıt niteliğinde de olayları sıralamak yerine, Görümcem Kayınvalidem bunu yaptı buradaki yanlış şuydu demeniz daha doğru olur bilinaçaltına gönderdiğiniz mesajlar açısından. Yoksa zamanla bu şikayetleriniz kin ve düşmanlık olarak size geri döner hem eşinizle hem onun ailesiyle olan ilişkinizi bozar.

Son düzenleme:
Eşinizin kışın evde bunaldıginı söyleyen de sizsiniz aynı zamanda. Şimdi kayınvalide emri vaki yapmış diye eşinizin gitmemesini düşünmek bencillik olmuyor mü? Siz onlarla güç savaşına çekiyorsunuz konuyu, eşiniz açısından iyi olacaksa sizde gidin beraber ayrı kalmamış olursunuz.

Ayrıca siz mecbur tutmazsiniz annesi tutar. İkili ilişkileri sizin istediğiniz gibi olmak zorunda değil yine diyorum.
Sürekli olan şeyleri ayrı tutuyorum ama yılda bir kez istenen bir şeyi bu kadar mesele haline getirmeye gerek yok bence.

Ama surekli birsey istiyorlar
Vefat eden teyzesinin sagliginda defalarca gittim
Yogun bakimda 40 gun kaldi
Kv Her haftasonu agladi niye gidip beklemiyormusuz kapida bekleyenleri en son ne zaman gorduler hatirlamiyorum bahsettigim 10 dk ugramak degil tum cumartesi cuma aksami veya ne kdr o sehirdeyse o kdr beklemek
Konu degisiyor ama talepler asla bitmiyor
O zmn ben kiyameti kopardim en son anne sagliginda gittik simdi gelmeyen cocuklari bekliyor bence sorun yok dedi sustu
Kv 40 gune kac hsonu denk geldiyse aglamisti
Kv Cenaze de niye sabaha kadar oturmadik diye aglamisti
Vefat etti dediler hastahaneye kosa kosa gittik annemde geldi esim izinde benim yanimdaydi tutturdu esime sen kal o annesiyle donsun saat gece 11 taksi bekliyoruz ulasim yok isteyene hastahane ismi bile veriririm
Anne esimi burda birakayimmi sabaha kadar niye bekliyim sabah erkenden geliriz dedi
Bu ilk olay degilki
Bu en sinirlari astiklari olay
O kadar psikopat degilim gercekten degilim kotu hissettiriyorlar uzuyorlar kirmadan dert anlatmak hislerimi anlatmak istiyorum

Gorumcen bir gün önceden sana gelse ..sizden hep beraber yola ciksaniz çok daha mantıklı değil mi? Diğer bağ bahçe olayına ben olsam çok karismazdim..çalışacak olan,emek harciyacak olan sonuçta esin ,içi öyle rahat edecekse gitsin yardım etsin ailesine (yalnız kalmana mani bir hastalığının olmadığını varsayarak yorumladim)

Ben şunu anladım yanlışım varsa düzeltin. Esas sorun eşin oraya gitmesi deü,l, yeni araba aldınız borçlarınız var ve arabanız olduğu için eşinizin ailesi bu durumu kullanıyor. Muhtemelen kendi arabaları yok bu yüzden de sen getir götür diyorlar...
Bunun dışında senede bir hafta nereye gideceğini de biliyorsunuz bence bunu sorun yapmayın. Arabayı yeni almışsınız ailesinin de hevesi olabilir ya da heves olmasa da imkan var o getirsin denilebilir. Bunlar ayda yılda bir olan tek tük şeyler bence kafaya takmayın.
Bahçe için de daha önce nasıl hallettilerse şimdi de öyle halletsinler demişsiniz ama anladığım kadarıyla eski rahmetli ortak işin büyük yükünü alıyordu ama hem kendisi hem oğlu vefat edince işler eşinizin ailesine kalmış. Ya işçi tutacaklar ya da aile içinde iş bölümü yapıp halledecekler.

Bunlara bende varım ama 10gun kala plan yapilmasa bi bekleseler de yapmadigimiza sitem etseler
Biz araba istiyorduk bayrama 1 gun kala netlesti hizli gelisti
Biz almasaydik benden kredi isteyecekler kendilerine araba isteyeceklerdi
Para konulari var ev yenileniyor kullandigi arabayi satti en kucuk kardese kredi cektirecekmis sigortasiz calismayan 20 yasinda cocuk araba alacakmis.
Bayrama gitmeden hep bu muhabbeti yaptilar
Araba icin 1 kez hayirli olsun demediler. Yorum yapmadilar
Simdi onlar araba almaktan vazgecmis gerek yokmus
Bilmiyorum fazla hassasim sanirim he he diyip geciyordum bunalttilar kaldiramiyorum

Gorumcen bir gün önceden sana gelse ..sizden hep beraber yola ciksaniz çok daha mantıklı değil mi? Diğer bağ bahçe olayına ben olsam çok karismazdim..çalışacak olan,emek harciyacak olan sonuçta esin ,içi öyle rahat edecekse gitsin yardım etsin ailesine (yalnız kalmana mani bir hastalığının olmadığını varsayarak yorumladim)

Evet bende boyle istiyorum gulus cumbus hazirlanip rahat rahat gitmek var
Ama gelemezmis annesi oyle diyor sen ayarla mutlaka git al diyor
Ona biz karar veririrz anne dedi
Bu isin birde donuste geri birakmasi var.

Bir haftalık iş için bu kadar tantana gerekli mi cidden? Bir de eşinizden bahsetme şekliniz çok itici. "Gönderirim, göndermem, izin veririm vermem." Adamın tasmasını arada gevşetin de rahat nefes alsın.

Görümceyi arabayla almak kısmı çok saçma onda size katılıyorum

Erkek kardeş sahibi olarak yazıyorum. Kırk yılın başı bi yere düğüne gideceksem ve kardeşim aslında beni alabilecekken karısı izin vermiyor diye gelmese çok kırılırdım sanırım. Üniversiteden döndüğüm zamanlar yaşadığım şehirde havaalanı yoktu 1-2 kere teyzemlerin aldığı oldu. Yol da dediğiniz gibi gidiş dönüş toplamda 3-4 saati buluyor yani. Onlar o zaman beni aldı biz daha sonra onlara başka bi iyilik yaptık. Bunu bi başkasından da isteyemezdim sanırım. İnsan ilişkileri çok net faydalara dönmüş.

Eşiniz fındığa gidip hem akraba görecek hem para kazanacak zaten iş durumu net değil demişsiniz sanırım. Pandemi döneminde çalışamadığını düşünüyorum. Hem ziyaret hem ticaret gibi bi şey olacak. Adamı da antalyaya bizi tatile götür karın da gelmesin diye çağırmamışlar sonuçta. Ama siz olayı güç savaşına döndürmüşsünüz bence. Ondan izin verdim izin aldılar lafları çok geçiyor. Okurken insana gerginliğiniz geçiyor o derece kötü durmuş.

Şunu anlayamadım ama eşiniz pandemide yanınızda mıydı yoksa 2 gün eve mi gelip gitti? Yanınızda kalıyorsa ve maaş alamadıysa zaten özlem durumu olmaması lazım, 2 gün gelip gittiyse niye tek maaşa düşmüş oldunuz. Sizi mi işten çıkardılar?

Araba biraz lüks bi ihtiyaç. Paranız varsa araba alırsınız. Ev alsanız bile insanlardan beklentiniz olmamalı ama onu bir nebze anlayabilirdim. Araba aldınız diye niye zor durumda sansın sizi insanlar? Aksine durumları iyi demek ki araba almışlar denir.

Erkek kardeş sahibi olarak yazıyorum. Kırk yılın başı bi yere düğüne gideceksem ve kardeşim aslında beni alabilecekken karısı izin vermiyor diye gelmese çok kırılırdım sanırım. Üniversiteden döndüğüm zamanlar yaşadığım şehirde havaalanı yoktu 1-2 kere teyzemlerin aldığı oldu. Yol da dediğiniz gibi gidiş dönüş toplamda 3-4 saati buluyor yani. Onlar o zaman beni aldı biz daha sonra onlara başka bi iyilik yaptık. Bunu bi başkasından da isteyemezdim sanırım. İnsan ilişkileri çok net faydalara dönmüş.

Eşiniz fındığa gidip hem akraba görecek hem para kazanacak zaten iş durumu net değil demişsiniz sanırım. Pandemi döneminde çalışamadığını düşünüyorum. Hem ziyaret hem ticaret gibi bi şey olacak. Adamı da antalyaya bizi tatile götür karın da gelmesin diye çağırmamışlar sonuçta. Ama siz olayı güç savaşına döndürmüşsünüz bence. Ondan izin verdim izin aldılar lafları çok geçiyor. Okurken insana gerginliğiniz geçiyor o derece kötü durmuş.

Şunu anlayamadım ama eşiniz pandemide yanınızda mıydı yoksa 2 gün eve mi gelip gitti? Yanınızda kalıyorsa ve maaş alamadıysa zaten özlem durumu olmaması lazım, 2 gün gelip gittiyse niye tek maaşa düşmüş oldunuz. Sizi mi işten çıkardılar?

Araba biraz lüks bi ihtiyaç. Paranız varsa araba alırsınız. Ev alsanız bile insanlardan beklentiniz olmamalı ama onu bir nebze anlayabilirdim. Araba aldınız diye niye zor durumda sansın sizi insanlar? Aksine durumları iyi demek ki araba almışlar denir.

Bizim yol ters istikamette kaliyor toplamda 2 saatlik yol gidiste 4 e donuste 4 e cikiyor donuste birakilir ama 1 gece onceden bize gelir ters istikamet 120 km yol mutlaka git al diye 10 gun once siparis verilir emir verilirse insanlar yapacaklarinida yapmaz
Kaldiki tek istekleri bu degil her zaman kendilerine uyan isteyecek mecburi birsey buluyorlar ayrica uslup ve niyet cok onemli bak beni alman cok onemli hayat meselesi sakin aksini dusunme diye yaklastiginizi hic sanmiyorum

Bahce isi konusunda esim ticaret ziyaret mantigi ile sicak baktigini soylemisti ama tum parayi yine 4 yildir oldugu gibi gorumce alacakmis bir torba findik gotur dedenin findigi diyeceklerini bile sanmiyorum

Diger yazdiklariniza elimden geldigince mesajlarimda cevap verdim uzgunum kizginim surekli bir sey geliyor her telefonda birsey oluyor soylediklerinin aksini asla dusunmuyorlar saygi duymuyorlar kirginlik ciksin istemiyorum sessiz kaldikca ustume gelicekler

Yanliz kalmam esim acisindan ihtimaller dahilinde degil eger bizim boyle ihtimalimiz olsaydi git bende kafa dinlerim derdim ama evde hic kalmadim giris kat sanirim gece kalamam en basta deprem korkusu var
E o zmn ben gidicem sende kendine bi care bul naparsan yap demis oluyor kendiyle celisiyor
Bahsettiginiz gibi esime hukmetme cabasi degil bizim evliligimiz zaten normal baslamadi ve esimin ailesi her istedginde cagirip benimde annemin evine gitmemi isteyemezler

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back