kv ve eş sorunu

Ailesinin onay vermediği bir şeyi yapması pek mümkün değil,bu özgüven eksikliği ise sanırım evet

3 hafta yıllık iznin de ben çalışıyordum o dönem hergün annesine gitti oturmaya =(((
çok can sıkıcı cidden

annesının mudahele etmesı lazım
oğlum gelme evınde dur dıye
ya da herseyı danıstıgında sen evlendın artık eşinle halledin alacaklarınızı bızedanısma demelerı lazım ama bu zamanda oyle kv kp malesef yok

ben kv kızmıyorum zaten,eşim soruyor, ev alırken herhangi bir yardım da bulunmayacaklardı,bir bağı yok maddi anlamda.işi ayrı kesesi ayrı.sadece bir miktar kredi çekilecekti,ödeyemezsiniz dediler,eşim de ödeyemem dedi vazgeçti,ama ikimiz de çalışıyoruz ve yetişkin(!) insanlarız zaten bütçe hesabı yapıp bu yola çıkacaktık..

bu adam zaten çocuk. bu çocuğa başka bir çocuk yapma. bilmiyorum ben katlanmam böyle bir erkeğe ne tavsiye vereceğimi şaşırdım şuan.

Boşayacaksınız. Boşamadan önce de annenle olan evliliğinde mutluluklar dilerim diyeceksiniz. Ben böyle bir adamı boşadım. 2. Evliliğim bu, çok da mutluyum. Tavsiye ederim.

o kadar konu okudum böylesini görmedim.
eşiniz bağımlı yetişmiş olabilir mi ailesine.
sen tek basina bisey yapamazsın dur dur diye diye oda kendine olan güvenini kaybetmiş, evet tek başıma bisey beceremem.
kesin hata yaparim diye mi düşünüyor aceba.
belkide farkinda değil çocukluğundan kalan davranışlar olabilir.
bilmiyorum bana hiç normal gelmedi.
kesinlikle piskolojik bir boyutu olmalı.

Sen de her yapacagin seyi annene sor. Birsey alacaksaniz ara anneni alalim mi de, esin annesine gitmek istediginde dur anneme sorayim de, hic umudum yok ama belki empati kurabilir

O zaman kucuklukten oyle alismis demek ki baska da bir sey gelmiyor aklima hakkinizda hayirlisi :)

Bağlanma kuramı, psikolojide bireyin, başka bir kişiden yakınlık bekleme eğilimi ve bu kişi yanında olduğunda bireyin kendisini güvende hissetmesidir.

Bağlanma, genelde çocuk ile yetişkin bir birey -çoğu zaman anne- arasındaki olumlu bağı ifade etmek için kullanılan bir terimdir. Bağlanma kuramı hayvan gözlemleri ve deneyleri sonucunda gelişmiş bir kuramdır. Bağlanma ile ilgili ilk araştırmaları John Bowlby ve arkadaşları yapmışlardır.

Bağlanma kuramı insanların sosyal varlıklar olduklarını, diğer insanları yalnızca temel ihtiyaçlarını karşılayacak araçlar olarak algılamadıklarını kabul eder. Bu yönüyleNesne İlişkileri Kuramı’na benzemektedir.

Bazı bağlanma kuramcılarına göre, bir kişinin erişkinlikte başka insanlarla kuracağı ilişkinin niteliği ve insanlardan beklentileri, bu kişinin küçüklüğünde annesiyle kuracağı bağlanma ilişkisi ile belirlenir. Anne ve çocuk arasındaki sıcak duygular, özellikle korku ve stres anlarında birbirlerine sağladıkları rahatlık ve destek bağlanmayı oluşturur. Bağlanma iki taraflı bir ilişkidir ve her iki tarafın da birbirinin ihtiyaçlarını karşılaması ile gelişir. Yeni doğan bir bebek beslenmek, temizlenmek, ısınmak, korunmak, kısaca yaşayabilmek için anneye ya da başka bir bakıcıya muhtaçtır. Ancak anneler, babalar ya da çocuğa bakmakla yükümlü diğer yetişkinler çocuğun bakımını sadece bir görev olarak algılamazlar, bundan mutluluk ve tatmin de sağlarlar. Çocukla yaşadıkları etkileşimin sonucunda onunla aralarında hissettikleri bağ giderek güçlenir. Bu bağlanmanın oluşmasında bebeklerin bir takım davranış özellikleri etkili olur. Bebeğin, ana-babasıyla iletişiminde kullandığı ve hayatının ilk dokuz ayında geliştirdiği davranışlarına bağlanma davranışları denir. Emme, sokulma/uzanma, bakış, gülümseme, ağlama bebeğin başlıca bağlanma davranışlarıdır.
bu yazı alıntıdır.
lutfen baglılık kuramını detaylı arastır.çözümün burada.
nette bır suru bilgi var.
ve romantik ilişki becerileri diye de yaz araştır. ( romantizm ile alaakası yoktur farklı birsey. )

Traji komik hakkaten, adamın anlamadığı duşbaşlığından annesi ne anlıyor acep?

Kaç yaşında eşiniz? Çok vahim, niye evlenmişki kendi başına en basit kararları almaktan aciz ise. Bir de hergün annesiyle ne sohbet ediyor acaba?

Nişan, flört döneminde hiç kendini belli etmedi mi?

Ayy ne kadar üzücü bi hayat (( Allah yardimciniz olsun.
Biz balayininin son gunu, dönüşte evimizde hiç birşey olmadığı için market alışverişi yapalım dedik. Eşim babasini aradi, hangi marka zeytinyağı iyidir şu mu şu mu dedi. Babasinin da eskiden marketi varmış, bu işlerden anlar diye. Başladı babasi söylenmeye, sen pahali alirsin, kazik yersin, fiyatlari bilmezsin, ordan alma surdan al, vs vs.. Esimin o günkü sinirini unutamam ve bir daha asla birsey sormadi babasina. Ben bazen sor derim, yine de sormaz. Aksam eve gelince bi opup başımın üstüne koyayim

Hiç normal değil bunlar .
Ama sizde susup oturmak yerine işleri değiştirebilirsiniz.
Duş başlığımı alıcaksınız gidin kendiniz alın. Hastaneye mi gidiceksiniz o aradığı anda sizde taksi durağını arayın kendiniz gidin.

Ve söyleyin kvniz bundan sonra nealıcaksa arayıp size sorsun böyle böyle yaptığının yanlış olduğunu anlasın.

şuan 36 yaşında,kv çok meraklı her şeyi soruyor,benim eşim de neden sordun demez herşeyi anlatır,ne yaptık nereye gittik..zaten ben bunlara kızıyorum diye yalnız gitmeyi tercih ediyor artık.ne yazık ki anlamadım nişan dönemin de çünkü akşam annesinin yanına gidiyordu konuşuyor karar alıyor sonra bana kendi kararı gibi söylüyormuş ama şimdi anlıyorum böyle olduğunu..

saygılarımı sunun lütfen benim eşim balayına da gelmelerini istemişti =((

Az değilmiş yaşı Keşke hem cinsi biri durumu farkedip sizden bağımsız alay etse şu haliyle, sen de adamım diye geçiniyorsun, yetişkin bile olamamışsın diye damardan girse. Erkekliğine laf edilse belki biraz silkelenir, yoksa siz çok yıpranacaksınız. Hakkaten ne tuhaf anneler, ne garip yetiştirilen evlatlar var

saygılarımı sunun lütfen benim eşim balayına da gelmelerini istemişti =((

Ayyy (((( hamileyim dua ettim size inanin, gerçekten çok üzüldüm. Babasi var mi esinizin? Sadece annesine mi duskun, butun aile fertlerine mi? Acaba cocugunuz olsa kendini bi aile kurmus gibi hisseder mi? Kendi evinin sahibi gibi yani

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…