• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kv Sorunu Bitmiyor

senin kocan senin ailenle görüşmezken bu baskısını ağzına odunla vurarak kapatırdım sanırım ,idengezsiz adam cevabını veremiyor musun sen bunun

Vermez olurmuyum bir haftadır konuşmuyorum nerdeyse.Bu kadar kıymetlilerse dizlerinin dibinden ayrılmasaydın bile dedim.

kocan senin ailene saygısızlık yapıyor ve sen eşin kadar tepki göstermiyorsun eminim.

sen benim ailemi sevip saymazken, ben senin ailene mecbur değilim desene.

Ya ne desem bir çözüme ulaşmıyor.Çok büyük lavgalarda ettik bu konuyla ilgili.Ama anlamıyor kendini ve ailesini mükemmel sanıyor biz şöyle bağlıyız böyle bağlıyız.

bende göçmenim eşimde göçmen en başında şunu söyleyeyim bizde gidilir gelinir kalabalık sofralar akraba günleri fazlasıyla olur iki tarftada ben katılamam çalıştığım için sizin yetiştirilme tarzınız öyleymiş göçmenlerin hepsi böyle gibi algı oluşturmayın aile olmayı beceyemeyecekseniz neden evlendiniz eşinizin ailesine değer vermek zorundasınız oda aynı şekilde aile olunursa habersizi gidip gelinirde sorun yapılmamalı eğer bu sorunsa gelecek çok daha büyük sorunlar var haberiniz olsun

Öyle bir algı yaratmadım konya ve göçmeni belirtmemin sebebi hayat tarzı farklılıkları.Zaten göçmen aileleri böyledir diye yazmadım benim ailem böyledir dedim.

Eger çalışan biri degilsen evde oldugun icin git derim kendi tecrübem ne kadar annen ailen şoyle boyle desende gitmek istemesende esin seni haksiz buluyor..ama sen git ailesi hakkinda yorum yapma inan onlarda zamanla anliyorlar cünkü sen ona ailen kotu deyince hep bir savunma modunda oldugu icin yapilan yanlislari idrak edemiyor ve kabullenmiyor ama sen ses etme bak kendi görecek.

Ben zaten şöylesiniz böylesiniz demedim.Ama kendi ailesine laf söyletmeyip hemen benin ailemle kıyaslayınca sinirleniyorum.

Sorun esinizdeymis. Siz gitmek istemediginiz bir yere gitmeyin elbette. Beni de ilk zamanlar her yere cagirirlardi mevlut hatim birsuru aktivite. Hic birine gitmedim. Tekrar tekrar cagirdilar gitmedim. Mecbur degilsiniz sonucta

Şimdi siz başbaşa olmak istiyorsunuz en doğal hakkınız ama,
Eşiniz tarafınıza bakılınca öyle görünmüyor.
Ve huylu huyundan da vazgeçmez.
Görüşmeyi ancak asgariye indirerek kırmadan başlamalısınız,bu şekilde de eşinizde sizi üzecek gibi görünüyor.

Artık hiç umrumda değil.Benim adıma plan yapılmasından haberim olmayan şeylerden trip atılmasından bundan sonra mesafeli olucam.Onlar böyle sıkboğaz ettikçe gidesim varsa da kalmıyor zaten.

Gitmek istemiyorsaniz gitmeyin ama uzaklaşmayinda sonucta eşinizin ailesi orta yolu bulmaya calisin boyle kalabalik aile oldugunu biliyormuydunuz yoksa bilmiyerekmi evlendiniz bilmiyorm ama isiniz zor esiniz anladigm kadariyla ailesine düşkün

benim ilk evliliğim kv yüzünden bitti ama tabiki sonradan karşımdaki insanın ailesine karşı gardımı aldım ama bana karşı çok düşünceliler bende öyle oldum görümcem mesela evine birşey alır benim beğeneceğimi düşünür banada alır eşim eve meyve alır annmede alır bunlar ufak tefek şeyler ama karşılıklı değerin göstergesidir bana göre ilk evliliğimden biliyorum ki böyle sorunlar varsa iş kocada biter orta yolu bulamayan karısına laf söyleten erkek olmaz olsun bana göre

Bende eşime dedim.Sen kendi ailenle bebim aramda denge kurmuyorsun ki.Onların sözcüsü gibisin diye.

Kızlar merhaba , yine ben.

Biraz uzun olacak ama buradan başka anlatabileceğim kimse yok.Yeni evliyim.Eşimle severek eğlendik.Birbirimizden epey farklıyız.Yetiştirilme biçimi olarak.
Ben göçmenim.Kendisi konyalı.

Benim ailem çok büyük bir aile değil.Onunkisi sırf kardeş yiğen anne baba 16 kişi.Bense 4.Her hafta bir akrabaya giderler.Gelenleri gidenleri bitmez.Kalabalık sofralara , kalabalık evlere alışmışlar.Bizde dayı teyze dışında kimseyle bir bağ yok.Yalnızdık hep kendi kendimize kaldık.

Asıl konuya gelirsem yapı olarak insanlarla mesafeliyim.Yalnızlığı bireyselliği daha çok seviyorum.Ve bu evliliğimde problemleri doğuran unsur.

Kayınvalidem pazartesi cuma hatim grubunu çağırmış.Beni de aradı sende gel diye , bende müsait olursam gelebileceğimi söyledim.Pazartesi gidemedim.Gece uyuyamadım ve yetişemedim.Yalnız yardım etmemi gerektiren bir pozisyon yok.6 Kişiler zaten ikram yapmıyorlar.Öylr bişey olsa elimden geleni yaparım.

Neyse bugün eşimi aradı kayınvalidem.Yorulan cuma gelicek mi dedi.Eşimde gelicek dedi.Bende kızdım benim adıma neden karar veriyorsun diye.Birde benim gitmemin bu kadar mesele olması ayrı bir canımı sıktı.Zaten bir önceki konumda anlatmıştım.Bazı hoşlanmadığım şeylerden dolayı bir haftadır gitmiyordum mesafe koymak için.

Geçen haftada yurt dışında ki görümcem aradı.Anneme niye hiç gitmiyorsunuz.Kendi annene her hafta sonu gidiyorsunuz.( kendi ailemle onlar kadar görüşmüyorum. ) Annem üzülüyor gibi şeyler söyledi.

Bende bugün eşime hepiniz aynısınız diye bu telefon konuşmasını anlattım.Anlatmamıştım çünkü.Eşimde bağırmaya başladı gidicem görüşücem ailemle sen onları haketmiyorsun , sana değer vermesinler.Üzülmesinler.Ben annem yerinde olsam bu kızı getirme derim senin için.Konuşucam hepsiyle sana minnet etmesinler gibi şeyler söyledi.( eşimin değer diye söylediği şeyi ben hayatıma müdahale ve baskı olarak görüyorum çünkü herşeyi çok biliyorlar.Muhtemelen eşimde konuşacak.Bu konularda nettir. )

Şimdi kızlar ben cuma gideyim mi ?Ve ne yapmalıyım.Istiyorlar ki hep beraber olalım.Her gün telefonla tek tek hepsini arayayım.Akşam yemekleri yiyelim sabah kahvaltılarına gidelim.Bende eşimle başbaşa olmak istiyorum.

Yanlış isem beni aydınlatın lütfen.Sıkıldım bu mevzulardan ne yapayım ben ?
Teşekkürler şimdiden.
Resmen kendimi gördüm. Aynı her şey yani. Biz de küçük aileyiz eşimin ailesi geniş ve çok alışmışlar hep beraber olmaya. Ben de kalabalığı severim ama sürekli olunca çok bunalıyorum. Ve her hafta gidiyoruz yani k.valideme. 1 hafta gitmesem konusu oluyor. 1 hafta gitmeyince bir sonraki hafta resmen mecbur gitmemiz gerekiyor gibi bir durum oluyor. K.validemi 3 gün üstüste aramasam hemen sesi falan değişiyor. Her gün gitsem sıkılmazlar yani o derece. Ama beni severler o yüzden art niyet olmadığı için çok kızamıyorum. Ve gidince eşim çok mutlu oluyor, napayım ben de alışmaya çalışıyorum.

Siz konuşun kv ile. Onun istediği kadar sık gidemeyeceginizi boşuna eşinizle konuşmaması bu konuyu sizinle konuşmasini soyleyin. Madem kırmak da istemiyorsunuz sadece önemli gördüklerine gitmeye çalışın. Sıfırdansa onu kabul eder. Sorana da bugün gelemedi pazartesi gelecel inş gibi cevap verir.

Gitmek istemiyorsaniz gitmeyin ama uzaklaşmayinda sonucta eşinizin ailesi orta yolu bulmaya calisin boyle kalabalik aile oldugunu biliyormuydunuz yoksa bilmiyerekmi evlendiniz bilmiyorm ama isiniz zor esiniz anladigm kadariyla ailesine düşkün

Kalabalık aile olduğunu biliyordumama.Kayınvalidem görümcem eşimin evlenmesi için o kadar istekliydi ki.Evlendi kıymete bindi.Düğün günü ağlamalar.Düğünün ertesi günü hemen yemeğe çağırmalar.1 Ay boyunva kayınvalidem eşim arayıp oğlum tıkırtı duyuyorum sen geldin sanıyorumdiyip ağladı durdu.Bilseydim böyle olacağını evlenmezdim.Biz kız aldık yani ailemle kısaca.

Resmen kendimi gördüm. Aynı her şey yani. Biz de küçük aileyiz eşimin ailesi geniş ve çok alışmışlar hep beraber olmaya. Ben de kalabalığı severim ama sürekli olunca çok bunalıyorum. Ve her hafta gidiyoruz yani k.valideme. 1 hafta gitmesem konusu oluyor. 1 hafta gitmeyince bir sonraki hafta resmen mecbur gitmemiz gerekiyor gibi bir durum oluyor. K.validemi 3 gün üstüste aramasam hemen sesi falan değişiyor. Her gün gitsem sıkılmazlar yani o derece. Ama beni severler o yüzden art niyet olmadığı için çok kızamıyorum. Ve gidince eşim çok mutlu oluyor, napayım ben de alışmaya çalışıyorum.

Iyiyken birşey olmuyorda en ufak bitşeyde kötü oluyorsunuz.

Back