• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kv Sorunu Bitmiyor

Kızlar merhaba , yine ben.

Biraz uzun olacak ama buradan başka anlatabileceğim kimse yok.Yeni evliyim.Eşimle severek eğlendik.Birbirimizden epey farklıyız.Yetiştirilme biçimi olarak.
Ben göçmenim.Kendisi konyalı.

Benim ailem çok büyük bir aile değil.Onunkisi sırf kardeş yiğen anne baba 16 kişi.Bense 4.Her hafta bir akrabaya giderler.Gelenleri gidenleri bitmez.Kalabalık sofralara , kalabalık evlere alışmışlar.Bizde dayı teyze dışında kimseyle bir bağ yok.Yalnızdık hep kendi kendimize kaldık.

Asıl konuya gelirsem yapı olarak insanlarla mesafeliyim.Yalnızlığı bireyselliği daha çok seviyorum.Ve bu evliliğimde problemleri doğuran unsur.

Kayınvalidem pazartesi cuma hatim grubunu çağırmış.Beni de aradı sende gel diye , bende müsait olursam gelebileceğimi söyledim.Pazartesi gidemedim.Gece uyuyamadım ve yetişemedim.Yalnız yardım etmemi gerektiren bir pozisyon yok.6 Kişiler zaten ikram yapmıyorlar.Öylr bişey olsa elimden geleni yaparım.

Neyse bugün eşimi aradı kayınvalidem.Yorulan cuma gelicek mi dedi.Eşimde gelicek dedi.Bende kızdım benim adıma neden karar veriyorsun diye.Birde benim gitmemin bu kadar mesele olması ayrı bir canımı sıktı.Zaten bir önceki konumda anlatmıştım.Bazı hoşlanmadığım şeylerden dolayı bir haftadır gitmiyordum mesafe koymak için.

Geçen haftada yurt dışında ki görümcem aradı.Anneme niye hiç gitmiyorsunuz.Kendi annene her hafta sonu gidiyorsunuz.( kendi ailemle onlar kadar görüşmüyorum. ) Annem üzülüyor gibi şeyler söyledi.

Bende bugün eşime hepiniz aynısınız diye bu telefon konuşmasını anlattım.Anlatmamıştım çünkü.Eşimde bağırmaya başladı gidicem görüşücem ailemle sen onları haketmiyorsun , sana değer vermesinler.Üzülmesinler.Ben annem yerinde olsam bu kızı getirme derim senin için.Konuşucam hepsiyle sana minnet etmesinler gibi şeyler söyledi.( eşimin değer diye söylediği şeyi ben hayatıma müdahale ve baskı olarak görüyorum çünkü herşeyi çok biliyorlar.Muhtemelen eşimde konuşacak.Bu konularda nettir. )

Şimdi kızlar ben cuma gideyim mi ?Ve ne yapmalıyım.Istiyorlar ki hep beraber olalım.Her gün telefonla tek tek hepsini arayayım.Akşam yemekleri yiyelim sabah kahvaltılarına gidelim.Bende eşimle başbaşa olmak istiyorum.

Yanlış isem beni aydınlatın lütfen.Sıkıldım bu mevzulardan ne yapayım ben ?
Teşekkürler şimdiden.
Sen eşinin ailesi ile sorun çıkarırsan eşin de senin ailen ile görüşmez, net. Bir sonraki konun da eşim benim ailemi görmeye gelmiyor olacaktır.
Türk toplumunda sadece eş ile evleneni görmedim ben tüm aile ile evleniyorsun aile ile uyuşamazsan da boşanıyorsun. Malesef durum budur.

Ayni durum bndede vrdi (halen var tabi ). Gdip geliyodm sonra bi ara gitmedm aramstm ole snrda bana telfnd sole dedi smdimi aklma gelmiss aramak digrki gelinler gbi deilmsm fln filan canm cok skldi bidaha ne arardm ne gittim 1 ay ole gecti 1 aydn sonra hamile oldugumu ogrendm tabi ne hayrli olsuna aradi nede geldi dusuk tehlkem vrdi kanamam oluyodu aramadida kendi annem geliyodu 2 3gunde bi evmi temzliyodu yemegimi yapiyodu ( ha ama soncta benm annem ne ypmasada kiymetli o taraf olur es icin ).neyse iste 1 ay gecti kurtj olcm tabi esimin annesi kardeside geleckms soledi bana kndi annem geldi onun annesi geldi yatas verdi doktor odaya girdik tabi ben hc konusmadm kurtj oldum ciktk eve geldik yne kendi annem geldi eve 2 saat durul gitti aksamada kv geldi durdu birzz iste bu zmndn basladi esim anneme gdcn hatta sbh oraya birkcm is cikisi alacam seni dedi tbi krsi geldm istemiyodm bole olmsini kavga ettk ya esimi karsima alip kavga etmeye aramzn yuvmzn bozulmsini izlecm yada gidp gelcm okdrr dusundmki okdr agldmki ne zmn gdym desem esime olan sevgm engel oluyo bana gdmedm nyse kabullndm smdi bizden ckmiyooooo hafta ici gece gunduzz burda kaliyo hsfta sonuds gidiyo eve halen burdaa bende bunaliyom napacgmi blmiyom gozumde yas kalmdi tukndm artk...

Sizinki benimkinden beter.Gerçi benden yüz bulsalar istekleri bitmez ama yine de yetmiyor.Eşinle konuş bence bu konuyu kendi hayatımızı yaşayalım annen yine gelsin ama biz müsait ve uygun olduğumuz da diye belirt.Ne diyim belki etki eder.Benim eşim çok sert ve hiç başka bir görüşe açık değil dinlemez.Umarım senin eşin öyle değildir.Gerçi kelin ilacı olsa kendi başına sürermiş. Ne diyim umarım halledersin.

Sizinki benimkinden beter.Gerçi benden yüz bulsalar istekleri bitmez ama yine de yetmiyor.Eşinle konuş bence bu konuyu kendi hayatımızı yaşayalım annen yine gelsin ama biz müsait ve uygun olduğumuz da diye belirt.Ne diyim belki etki eder.Benim eşim çok sert ve hiç başka bir görüşe açık değil dinlemez.Umarım senin eşin öyle değildir.Gerçi kelin ilacı olsa kendi başına sürermiş. Ne diyim umarım halledersin.
Benimkide bu konuda kati en sonunda tak edecek kafama cikip gdcm bazen dyanlmszzz oluyo yaaa suan bile yazarken agliyomm:(

Aynen öyle hiç tanımadığım insanlarla kayınvalidemin tanıdığı diye muhattap olmak istemiyorum.Bu gelin gösterme merakını bir türlü kabullenemiyorum.

Bende aslında kv de muhabbetinde hiç birşeyi kabullenemiyorum o yüzden yeni evlilere tek tavsiyem istediğinizi yapın,istemediğiniz şeylere kendinizi sırf evlendim diye mecbur hissetmeyin,yapmak zorunda değiliz.

Sırf eşin senin adına karar vermesi ve kayın validenin seni adam yerine koymayıp seni aramamasına istinaden cuma gitmem. Bir süre gitmem.
Eşine ailene gitme falan deme. Gitmek istiyorsa gitsin. Lakin o sensiz giderse sende kendine plan yap. Evde kös kös oturma( öyle olunca dolup taşıyorsan tecrübe ile sabit:))) )

Hiiiiccc alıştırma sonra basın ağrımasın. Mesafe iyidir ,esin de zamanla öğrenir ..

Niye eş aileleri kadınlara inek muamelesi yapıyor anlamıyorum .etinden sütünden nesinden faydalanırsam kardır hesabı ..az yiyip yardımcı tutsunlar ..

Hiiiiccc alıştırma sonra basın ağrımasın. Mesafe iyidir ,esin de zamanla öğrenir ..

Niye eş aileleri kadınlara inek muamelesi yapıyor anlamıyorum .etinden sütünden nesinden faydalanırsam kardır hesabı ..az yiyip yardımcı tutsunlar ..

Benim sorunum gerçekten görüşmek istememek değil.Sadece dengeyi sağlamak.Çok sıkı fıkı olmadan saygı sevgiyi kaybetmeden 10 günde bir 2 haftada bir görüşmek istiyorum.Ama eşim hiç görüşmek istemiyormuşum gibi anlıyor.

Benim sorunum gerçekten görüşmek istememek değil.Sadece dengeyi sağlamak.Çok sıkı fıkı olmadan saygı sevgiyi kaybetmeden 10 günde bir 2 haftada bir görüşmek istiyorum.Ama eşim hiç görüşmek istemiyormuşum gibi anlıyor.

Birde ben tek gelinim ondan da sanırım.Eşimin bir erkek kardeşi varmış ama çok küçük yaşta vefat etmiş.Eşim tek erkek çocuk yani.

Birde ben tek gelinim ondan da sanırım.Eşimin bir erkek kardeşi varmışama çok küçük yaşta vefat etmiş.Eşim tek erkek çocuk yani.

Doğru düşünüyorsun, eşini buna ikna et ..diğer türlü ilişkiler lackalasiyor. .

Senin ailene hangi aralıklarla gidiyorsunuz ?

Yeni evliymişsiniz ilk zamanlar alışana kadar bu tarz sorunlar olur bende yaşadım çevremde de çok görüyorum ne ilk ne sonsun yani zamanla alışır o aileye benimsersin yeterli geçinmeye gönlün olsun gidiyimmi gitmeyimmi diye düşünmek yerine git kuran okunuyormuş sende iki dua edersin kayınvaldeninde gönlü olur bi taşla iki kuş bu sebeplerden ne kendini ne eşini nede annesini üzmeye deymez kayınvalden nasıl biri başka sorun varmı bilmiyorum ama bu gitme gelme sorun etmeye deymez bence

gitme. ayrıca madem bu kadar farklıydınız, ilk tartışmada sizi böyle ezen bi erkekle neden evlendiniz?

Ben 5 yıllık evliyim ve inan son 2 yıldır rahatım,çünki ben aptal gibi istemesemde her hatmine,her gününe ,her misafirine gittim,her işine koştum,gitmediğimde şikayetler kocasını doldurup onunda eşime söylemesi,eşimin gelip bana söylenmesi evde sürekli huzursuzluk ve bende hep istemesemde yaptım bazı şeyleri..ne kadar gittimse hep daha fazlasını istediler,gittiğimde yaptığımda hiç bizaman gözlerine görünmedi.Sonunda tavrımı koyup gitmemeye başladım,eşim yanlız gitti ben gitmedim şimdi doğru düzgün görüşmüyorum aynı sitede oturuyoruz aylar oldu belki görmediğim.ve o kadar pişmanımki keşke en başta tavrımı koysaydım mecbur değilim herşeyine koşmaya deseydim, yinede buna şükür.

Ayyy ne güzel görüşmemeniz . Evet hep daha daha daha diyorlar .Mesafeyi en başta bahanelerle koymak gerek sürü halinde yaşamaya bayılıyor bazısı

kayınbabam balayında hergün aradı . ozmanlar yeniyd,im rahatsız olurdum ama anlatamazdım.

kayınvalide iki güne bir konusmak isterdi kendi annemle görüsürüm ama babamla bile okadar sık görüşmem .

bazen aradılar acmamdım .bazen aradılar ogluna verdim teli.
sonra araya sogukluk girdi zaten az aramaya basladılar .

hergün ogullarını arayanlar simdi onada alıstı aramıyorlar hergün

görümcene deseydin sen karısma benim ile onların arasında kırıldıgın yerleride soyleseydin. benim annemle karsılastırmanda yanlıs desydin.
her hafta gitmek zxorunda degilsin .

görümcen hadsiz ne hakkı var.keni cokmu gidiyor kv sine

esinede birsey demeyecegim sacmadavranıyıor.

ama sen esine yinede de senin aileni seviyorum ama benim karakterim bu . cok muhabbet tez ayrılık getirir .beni bu konuda zorlama diye
benim babam seni cagırsa ona buna hosuna gidermi herzman .senin yapmak istediğin sey farklı olabilir dersin

Back