KV sorunu abartıyor muyum sizce ?

muallaa

Üye
Kayıtlı Üye
9 Aralık 2024
100
56
13
31
Merhabalar hanımlar
Yaklaşık 10 gün kadar önce eşimin babası vefat etti. Ben iş yerimden izin aldım 1 hafta boyunca sabah 10 dan aksam 11 lere kadar oradaydım. Yatmaya eve geliyorduk. Bizim kültürde de biliyorsunuz gelinler hizmet eder. Misafirler gelen gidenler epey yorucu bir hafta oldu. Bu hafta dün yani pazartesi günü akşam yine oradaydık. Bugün tekrar aramış akşam gelir misiniz diye. Misafir gelecekmiş. Ben de işten oraya gideceğim akşam. Fenalık geldi artık. Ben mi abartıyorum sizce.
 
Kayinvalideniz uzuldu mu esinin vefatina? Belki yalniz kalmak istemiyordur. Esiniz tek oglu mu? Tek ogluysa ve esinin olumune uzulduyse, bir sure daha gidip geleceksiniz demektir
 
Cenazeye gelenlerin çaylı çorbalı ağırlanmasına gıcık oluyorum. Cenazeye mi geliniyor aş evine mi? Böyle bir kültürü tanımıyorum. Ne gelene hizmet ederim, ne de cenazemde hizmet edilsin isterim. Gelen baş sağlığına bir kap yemeğiyle gelsin, ev sahibine yedirsin. Mutfağa girsin, çayı o demlesin. Acısı olanlara hizmet ettirmek hangi kafanın ürünüyse artık...

Benim cenazemde de tembihleyeceğim oğlumu, gelinimi (Oğlum 8 yaşında ama ben ölümümü planladım bile evet ). Kimseye hizmet etmesinler. Tok doyuracaklarına, ihtiyacı olan bir öğrenciyi alıp okutsunlar.
 
Kayinvalideniz uzuldu mu esinin vefatina? Belki yalniz kalmak istemiyordur. Esiniz tek oglu mu? Tek ogluysa ve esinin olumune uzulduyse, bir sure daha gidip geleceksiniz demektir
Üzüldü evet ama 2 oğlu daha var. Onlar evli değiller. Evdeler yani. Calışmıyor olsam yine problem değil ama akşam bir de oraya gitmek zor geliyor bana da sanırım.
 
Üzüldü evet ama 2 oğlu daha var. Onlar evli değiller. Evdeler yani. Calışmıyor olsam yine problem değil ama akşam bir de oraya gitmek zor geliyor bana da sanırım.
Yani bu durumda yinede bir sure gideceksiniz gibi duruyor. Baska yardim eden falan yok mu?
 
Yemekleriyle geliyorlar ama sofra hazırlanıyor. Bulaşıklar yıkanıyor. Bir sürü tatlı geliyor tepsi tepsi börek geliyor. Sonra onlar kalmasın israf olmasın diye gelene gidene misafirlere ikram ediliyor falan falan.
 
Yani daha çok yeni, yaş sürecindeler hala bir süre daha yanlarında olunmalı diye düşünüyorum.
Bu cenaze evinde yeme içme mevzuları da bir an önce bitmeli, illa verilecekse de tek sefer olsun ,günlerce çaya varana kadar yemek içmek artık farklı bir şey oluyor.
 
Yemekleriyle geliyorlar ama sofra hazırlanıyor. Bulaşıklar yıkanıyor. Bir sürü tatlı geliyor tepsi tepsi börek geliyor. Sonra onlar kalmasın israf olmasın diye gelene gidene misafirlere ikram ediliyor falan falan.
Gelenler giriversinler mutfağa. Yakın arkadaşları, konu komşusu koşar insana böylesi günlerde. Sizi tek başınıza mı bıraktılar mutfakta kvnizle? Hırpalamayın kendinizi. Herkes çayını kendisi alsın. Plastik tabak alıverin, karton bardak vs. Bulaşıkla da uğraşmayın.
 
Yani bu durumda yinede bir sure gideceksiniz gibi duruyor. Baska yardim eden falan yok mu?
Yardım eden var sağolsunlar ama ev sahibi olunca ağırlık bende oluyor. Eşimin ailesi genel olarak kendileri kalabalık aile amcaları onların eşleri cocukları gelinleri hep birlikte sabahtan geliyorlar. bir de akşam yemeğe kalıyorlar sürekli kendimize hazırlayıp kendimiz yedik bazı günler. Vakitlice kalkıp gitmiyorlar.
 
En sinir bozucu tarafı da cay zaten cenaze evinde de cay içilmesin ya.
 
mutfakta tek başıma değilim ama yine de yorucu. Bir de bu kadar cok kişi ağırlamaya alışık değilim sanırım o da yordu.
 
En sinir bozucu tarafı da cay zaten cenaze evinde de cay içilmesin ya.
Ben zaten bizim milletin yerli yersiz her olumsuz koşuldaki bu çay sevdasına acayip gıcığım, ortalık çoluk çocuk dolu demlikler havada uçuşuyor , bardaklar ister istemez karışıyor ıyyy mide bulandırıcı, git evinde ziftlen çayını da yani.
Yemek hadi diyorum ya tek seferlik okeyim ama çay başka bir hizmet boyutu artık.
 
Siz normalde de bir işte çalışıyormuşsunuz. Keşke bu kadar yıllık izin almasaydınız hadi bir-iki gün neyse de neden sırf kadınsınız diye işinizi gücünüzü bırakıp günlerce hizmet etmeniz bekleniyor? Erkekler ne güne duruyor? Zaten yas evlerinde yeme içme hizmeti beklenmesinden çok rahatsız oluyorum bence bundan sonra yapmayın bir şey. Sizinki de can yahu.
 
Çay vermeyelim diyorum mesela yok diyorlar hava soğuk olunca bir de ısınsın herkes diyorlar. Amcaların gelinleri kızları falan da var mutfakta bi bakıyorum çay konmuş yine.
 
Eşim çok üzgündü aslında onun için izin aldım ama misafirlerden eşimi de göremedim maalesef. Bugün de gidip artık gitmeyeceğim. İnsan düşünüyor birde ister istemez acaba abartıyor muyum diye ama abartmıyorum sanırım teşekkürler
 

evet abartıyorsunuz. 10 gün olmuş herkesin acısı taze. Kayınvalideniz yalnız kalmak istemiyor olabilir. Ben de çok yeni babamı kaybettim. Her şeyle ama her şeyle eşim ilgilendi Allah razı olsun. Çünkü hiç bir şeyi gözüm görecek gibi değildi. 15-20 gün iş çıkışı uğradık bir şey lazım mı diye. lazım değil dese bile bir saat oturup kalktık evde bir ses bir nefes olsun diye. Eşim anneme yalvardı seni bize götürelim biraz kal kafan dağılsın diye annem istemedi.

Diyorum ki böyle durumlar kalanlara zor ama çok şükür ki eşim ona yük olduğumuzu asla hissettirmedi. Siz de gönlünü kırmayın eşinizin kayınvalidenizin. Biraz daha zaman verin her şey daha iyi olacak.
 
Hayır asla abartmıyorsunuz insanlar çok saygısız ve sınır bilmez kesinlikle
 
evet haklısınız acıları cok taze ama hala gelen giden o kadar fazla ki. Biz yine uğrayalım problem yok ama hiç kendi başlarına kalamadılar bile. Bugün mesela yine misafir gelecek yemek getireceklermiş. Birlikte yenilecek. Yine bütün mutfak sorumluluğu bende anlayacağınız bunu sevmiyorum. Yoksa uğramak falan hiç problem değil.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…