Kv nin bu yaptığı duygu sömürüsü değil mi?

Konu sahibi, kv niz sizin ev alamayacağınızı biliyordur, zaten sizde bunun mümkün olmadığını ifade etmişsiniz. Sizden beklentisi “biz ev alamıyoruz, kp eve dönsün sen bizim yanımıza gel” demenizi bekliyor.

Çok iyi yorum bence de böyle olabilir...

Çok iyi yorum bence de böyle olabilir...
Benim kv demde buna benzer girişimlerde bulundu. Eşimi boşayacağım oğullarım bana evlerinden bir oda versinler filan. Ben eşimle açık açık konuştum ayni zamanda eltimde kaynımla konuştu. Eşimle kaynım annelerine “senin derdin kendine hizmet ettirmek, kusura bakma tutarız bir ev orada oturursun” dediler olay kapandı.

Benim kv demde buna benzer girişimlerde bulundu. Eşimi boşayacağım oğullarım bana evlerinden bir oda versinler filan. Ben eşimle açık açık konuştum ayni zamanda eltimde kaynımla konuştu. Eşimle kaynım annelerine “senin derdin kendine hizmet ettirmek, kusura bakma tutarız bir ev orada oturursun” dediler olay kapandı.
Kaynananızın yüzünü görmek isterdim :KK52:

kp sokağa attı demişsiniz nerede şuanda kiminle kalıyor. eşine karşı sanırım vicdan yapıyor ve sizden ev alması için uğraşıyor. ne diyim allah yardımcınız olsun

Onceki konularımı bilenler tanırlar artik beni ama tanimayanlar icin ozetle kv kpye bosanma davasi acti. Kp sokakta kaldi. Bize sardi. Iki taraf da bizden maddi beklenti icinde. Daha neler neler ama ozetle bu sekilde.

Kv de yeni bir huy basladi. Daha dogrusu eskiden olan ozelligi iyice ayyuka cikti. Esim ariyor mesela kv hemen aglamakli konusuyor. Ne yapiyim oglum tek basima yemek yaptim bir kisilik diyor. Aman oglum ne yapiyim ben de yalnizim diyor. Kendisi atti kocasini sokaga.

Bugun esime watsaptan fotograf gonderdi. Esim yeni dogmus kvnin kucaginda. Fotografi masaya koyup telefonla fotografini cekip gondermis. Esim bakti hemen dedi ki yalniz kadin ne yapsin uzuluyor bunlara bakiyor cik cik cik cok cani sikiliyor tek basina diye ic gecirdi. Tamam da sana niye gonderiyor dedim. Gondermesin mi dedi hemen ciddilesti. Dedim neden beni dusman gibi algiliyorsun gondermesinin ne manasi var senin moralin bozuluyor. Kusura bakma da benim onceligim sensin dedim. Bisey demedi. Disaridaydik zaten. Kalktik yarim saat annesine gittik.

Sadece dert yandi. Sadece. Bizden esine ev almamizi istiyordu. Esim almak istemiyor almaz da. Kv dun gidip o evleri gezmis. Bize anlatiyor. Su ev su fiyata bu ev fiyata. En ince ayrintisina kadar. Biz de dedik olu yatirim onlar. Bu arada gittigimizde eve girdigimizde o fotograflari elimize tutusturup esimi ve kardeslerini nasil emzirdigine kadar anlatti. Memesini sagip cay kasigiyla iciriyormus. Allah askina lutuf gibi anlatiyor bunu. Annenin gorevi degil mi.

Sonuc olarak duygu somurusuyle laftaki fedakarliklariyla esimin gozunu boyuyor. Bu arada bu kadin kv ile ayni evde yasayamam diye esimi dort yasina kadar kendi kvsine birakmis baksin diye.

Ben cildiriyorum artik. Esim yarin yemege cagirdi bir de. Yarin da bir posta dinlerim. Artik yalniz kadin ayagina her animiza ortak olacak adim gibi eminim. En basta da tatillerimize.

Hak mi reva mi. Ben kv cekmek zorunda miyim siz soyleyin. Bi kosede oturmuyor da. Tum gorusme boyunca esime sarilmadan opmeden elini tutmadan bes dk gecirmez. Sapur supur. Daima canim oglum benim oglum. En kiymetli varligim. Diger kardeslere asla bu ilgi alaka yok. Esimin kardesi diyor ki para sizde diye sana oyle davraniyorlar. Ama esim halen uyanmiyor.
Bir benzer versiyonu da bizde var. Eşin emin ol herşeyin farkında ama yapacak birşeyi yok anne sonuçta. Bende bazen kızıyorum ama yapacak birşey yok. Mesela para istemez ama sıralar ihtiyaçlarını ihtiyaçları gerekli şeyler ama zaman içinde para harcadığı şeylere bakarım ihtiyaç değil baya baya lüks ötesi. Aynen para kimdeyse onunla hep daha yakın. Aynı şekilde çocuklarını ne zorlukla büyüttüğünü anlatır. Ya pardon da o çocukları o zor şartlarda yapmasaydın o zaman. Demeye kalksan hep o dillere pelesenk olmuş laf. Cahildik. He anam he bir sıra sıra çocuk yapmaya cahildiniz. Içimden söylediklerimi genelde dışımdan söylemem 100 de 1 ini söylesem zaten doğucu davut olmuş adım.
Bunun çaresi yok malesef. Allah yardımcın olsun.

Kızlar istisnalar vardır ama şu bi gercek kocası vefat eden kadın evde tek basına nereye kadar illaki oğullarından birine gider kırıcı değilim kimseyi üzmek istemem realite bu maalsef benim kayınpeder 87 yasında kv 67 daha istemye gelmeden eşim babam vefat edince anneme bakarmısın dedi düşünün daha isteme falan yok eşimgil iki kız iki erkek diğer oğlunun yanına bile gitmiyor bir gitmiş yemek yemiş öğlen vakti oğlu evinde ye demiş eltim zaten kv hiç sevmez yaptıgı yemeği dahi yemez şimdi benim eşime bir görseniz yakısıkşı oğlum marifetli oğlum diye yanımda seviyor sevsin birsey demem ama kv şimdiden yerini yapıyor hertarafım agrıyor diyor eşim dr götürüyor hiçbirseyi çıkmıyor geçen eşime dedim annen böyle böyle ayagım kolum agrıyor diyor e birsey cıkmamıs diyorum dediki annem gelinler iş görsün diye masus yapıyor diyor yani bende durum bu

Kaynananızın yüzünü görmek isterdim :KK52:
Suratı düştü. Siz evlendiniz beni unuttunuz moduna girdi. Zaten düşkün bir durumu yok. Evleri arabası var. Daha bekar iki çocuğu var. 50 yaşında, eli ayağı sağlam. Kv demin derdi, oğullarım hep yanımda olsun, maddi manevi hep destek olsunlar. Gelinlerim sürekli hizmet etsin. Kendisi dağınıktır. Doğru düzgün yemek yapmaz. Boşanıp bu sorumluluklardan kurtulmak istiyordu. Bizde de var “ben onları gözyaşımla büyüttüm”, bizi de İngiliz dadılar büyüttü zaten :KK45:

Sorumlu olur mu cnm benim.
Ben bile bilmiyordum rahatsızlarımı hamile olunca öğrendim. Hamile olmadan önce testler yaptırmıştım. Sonrasında doktor testler yaptı neler çıktı ömür boyu devam edecek hastalıklar. Çocuğun ne suçu var. Zaten ben evlat sahibi olabilmek için ne ameliyatlar oldum ölümlerden döndüm. Çocuk büyüyünce bunlarımı kaldir kondur anlatıp çocuğun duygularını alt üst mü edeyim.
Tabi ki konusu olur anlatılır, ikide bir anlatılmaz. Ama sizin kv resmen uyanıklık yapıp işini yürütmeye çalışıyor.
Kizi hamile simdi. Onunla basladi kendi hamilelik anilarini anlatmaya. Gorumcem de ben de zayifiz. Bigun bize dedi ki ben de sizin gibi zayiftim hatta siz sismansiniz benim yanimda. Ama ne oldu bakin kilo aldim. Siz benden beter olacaksiniz dedi. Kizi cok kizdi. Akil alir gibi degil. Ben hamile kaldigimda insallah yani ne yapacak bilmiyorum. Gelmissin 60 yasina ayip ya soyle dogurdum boyle emzirdim diye ortalikta anlatip duruyor.

İlerde oğlum ben yalnızım yanınıza tasınıyorum demesinde:KK35:

Kızlar istisnalar vardır ama şu bi gercek kocası vefat eden kadın evde tek basına nereye kadar illaki oğullarından birine gider kırıcı değilim kimseyi üzmek istemem realite bu maalsef benim kayınpeder 87 yasında kv 67 daha istemye gelmeden eşim babam vefat edince anneme bakarmısın dedi düşünün daha isteme falan yok eşimgil iki kız iki erkek diğer oğlunun yanına bile gitmiyor bir gitmiş yemek yemiş öğlen vakti oğlu evinde ye demiş eltim zaten kv hiç sevmez yaptıgı yemeği dahi yemez şimdi benim eşime bir görseniz yakısıkşı oğlum marifetli oğlum diye yanımda seviyor sevsin birsey demem ama kv şimdiden yerini yapıyor hertarafım agrıyor diyor eşim dr götürüyor hiçbirseyi çıkmıyor geçen eşime dedim annen böyle böyle ayagım kolum agrıyor diyor e birsey cıkmamıs diyorum dediki annem gelinler iş görsün diye masus yapıyor diyor yani bende durum bu
Ama kaynanaların gelinlerinin çoğu çalışıyor artık. Ve onlar ev hanımıymıs gibi muamele bekliyor gelinden ve ne yazık ki sizin eve yerleşse en çok siz huzursuz olursunuz. Eşiniz annem annem der ama ne yemek ne çamaşır ve ne de omun misafiri ile ilgilenir. Sadece akşam yanında oturur ve sonra sizi onunla bırakıp arkadaşlarının yanına gider. Kaynananız sizde diye diğer aile fertleri hep size gelmeye kalkar. Düşününce bile kabus

Son düzenleme:
Çocuğunuz yok sanırım.Çocugunuz olsun da oyle konuşalım.Bir annenin evladını öpüp koklamasi kadar doğal birşey yok hele de hayatta ve sağ iken.Oğlu büyümüş evlenmiş evini ayırmış olabilir ama bir evlat annesinin gözünde asla büyümez.O hep annesinin küçük oğlu ya da küçük kızıdır.Esiniz sizin annenizle gorusmenize konuşmaniza opusmenize telefonla araşmaniza karışıyor mu ? Biraz kendi açınızdan bakın olur mu ? Çok klasik ama anne olunca anlarsiniz.

Kizi hamile simdi. Onunla basladi kendi hamilelik anilarini anlatmaya. Gorumcem de ben de zayifiz. Bigun bize dedi ki ben de sizin gibi zayiftim hatta siz sismansiniz benim yanimda. Ama ne oldu bakin kilo aldim. Siz benden beter olacaksiniz dedi. Kizi cok kizdi. Akil alir gibi degil. Ben hamile kaldigimda insallah yani ne yapacak bilmiyorum. Gelmissin 60 yasina ayip ya soyle dogurdum boyle emzirdim diye ortalikta anlatip duruyor.
Bunların içine şeytan kaçmış bu nedir ya bir ayakları mezara sallanıyor.
Hala gencecik insanlarla yarış içindeler.
Benim ailem çok ileri görüşlüdür. Annemden başka kimse ile görüşmüyorum böyle saçma sapan konuşmalar duymamak için.
Valla çok haklısınız ben sizi daha konunuzu okurken çok çok haklı buldum.
Hamile kalırsan 3 ay söyleme kimseye, ilk 3 ay seni sinir edecek her şeyden kaçın, özellikle kv denden kaç.

Ama kaynanaların gelinlerinin çoğu çalışıyor artık. Ve onlar ev hanımıymıs gibi muamele bekliyor gelinden ve ne yazık ki sizin eve yerleşse en çok siz huzursuz olursunuz. Eşiniz annem annem der ama ne yemek ne çamaşır ve ne de omun misafiri ile ilgilenir. Sadece akşam yanında oturur ve sonra sizi onunla bırakıp arkadaşlarının yanına gider. Kaynananız sizde diye diğer aile fertleri hep size gelmeye kalkar. Düşününce bile kabus
Aynen maalesef olacak olan bu yapacak birşey yok

Bunların içine şeytan kaçmış bu nedir ya bir ayakları mezara sallanıyor.
Hala gencecik insanlarla yarış içindeler.
Benim ailem çok ileri görüşlüdür. Annemden başka kimse ile görüşmüyorum böyle saçma sapan konuşmalar duymamak için.
Valla çok haklısınız ben sizi daha konunuzu okurken çok çok haklı buldum.
Hamile kalırsan 3 ay söyleme kimseye, ilk 3 ay seni sinir edecek her şeyden kaçın, özellikle kv denden kaç.
Biz de istiyoruz bebek ama oyle korkularim var ki emin olamiyorum. Gorumcem calismaya devam edecek dogumdan iki uc ay sonra. Bi cocugu daha var gorumcemin. Annesi bakar herhalde degil mi. Yani gorumcemin cocuklariyla ilgilensin de bana bulasmasin istiyorum. Ama ben oglumun cocuguna bakacagim diye tutturursa ne olacak bilmiyorum. Benden ne kadar uzak o kadar mutlu olurum.

Biz de istiyoruz bebek ama oyle korkularim var ki emin olamiyorum. Gorumcem calismaya devam edecek dogumdan iki uc ay sonra. Bi cocugu daha var gorumcemin. Annesi bakar herhalde degil mi. Yani gorumcemin cocuklariyla ilgilensin de bana bulasmasin istiyorum. Ama ben oglumun cocuguna bakacagim diye tutturursa ne olacak bilmiyorum. Benden ne kadar uzak o kadar mutlu olurum.
Sizin kv niz oğlumun çocuğuna bakacağım die tutturabilir. Allah hidayet versin kv nize inşallah.

Esini sokaga atan sizin cicuga bakmaz.
Bu gidisle siz bu kv den cok cekersiniz. Kvnin bosamak istedigi esine ev aldirmasi hatta daha ileri gidip ev bakmasi cok ilginc. Madem o kadar aciyorsun neden sokaga attin deseydiniz.
Ben bu evlilik icin cocugu erken goruyorum cunku bu gidisle kv hem yalnizlik hem de cocuga bakma bahanesine sizin eve yerlesebilir. Ikinci adimi sizin eve yerlesmek ya da beraber yasamak olabilir. Baska bir sehire gitme sansiniz varsa huzurunuz icin gidin bence.

Esini sokaga atan sizin cicuga bakmaz.
Bu gidisle siz bu kv den cok cekersiniz. Kvnin bosamak istedigi esine ev aldirmasi hatta daha ileri gidip ev bakmasi cok ilginc. Madem o kadar aciyorsun neden sokaga attin deseydiniz.
Ben bu evlilik icin cocugu erken goruyorum cunku bu gidisle kv hem yalnizlik hem de cocuga bakma bahanesine sizin eve yerlesebilir. Ikinci adimi sizin eve yerlesmek ya da beraber yasamak olabilir. Baska bir sehire gitme sansiniz varsa huzurunuz icin gidin bence.
Maalesef biz sehir degistiremeyiz. Gorumceme sordum gercekten bosanacaklar mi diye. Bilmiyorum ama annem ayni evde yasamam babanla diyor dedi. Hersey muallak. Erkek torunu var. Kizinin cocugu. Cocuk annesiyle babasinin karisimi. Ikisine de benziyor. Kv yine tutturdu bu ayni benim oglum. Esim icin diyor. Esime de benzemiyor cocuk. Yanaklari kizardi diyor benim oglumun da yanaklari kizarirdi. Cocuk ne yapsa benim esim de kucukken onu yapiyor oluyor. Esimin kopyasiymis. Ona baktikca esimi goruyormus. Allah askina bu nasil bir hastalik turu. Adi ne bunun. Ne olsa oglu. Bize gelince komsularini arayip esimin meslegiyle ovunc duydugunu paylasiyor. Esimde nasil bir cevher varmis var arkadas. Ben ne yapacagim. Benim yapmam gereken izlemem gereken yol ne. Nasil cikacagim bu isin icinden.

Maalesef biz sehir degistiremeyiz. Gorumceme sordum gercekten bosanacaklar mi diye. Bilmiyorum ama annem ayni evde yasamam babanla diyor dedi. Hersey muallak. Erkek torunu var. Kizinin cocugu. Cocuk annesiyle babasinin karisimi. Ikisine de benziyor. Kv yine tutturdu bu ayni benim oglum. Esim icin diyor. Esime de benzemiyor cocuk. Yanaklari kizardi diyor benim oglumun da yanaklari kizarirdi. Cocuk ne yapsa benim esim de kucukken onu yapiyor oluyor. Esimin kopyasiymis. Ona baktikca esimi goruyormus. Allah askina bu nasil bir hastalik turu. Adi ne bunun. Ne olsa oglu. Bize gelince komsularini arayip esimin meslegiyle ovunc duydugunu paylasiyor. Esimde nasil bir cevher varmis var arkadas. Ben ne yapacagim. Benim yapmam gereken izlemem gereken yol ne. Nasil cikacagim bu isin icinden.
Bu neden boyle ben de bilmiyorum. Bunu ben de yasadim. Erkek anneleri kizlarini degil de ogullarini evlendirince gelin ile yarisa girisiyorlar. Bunu yapan anneler de genellikle esleriyle problemi olanlar. Esiyle arasi olmayan ya da esinden yeterli sevgi ilhi ve sefkat gormeyen anneler ogullarina sariyorlar. Sizin yapacaginiz birsey yok. Aradaki dengeyi esiniz korumali. Zor nir durum biliyorum. Yapilacak tek sey siz kv ile araya mesafe koymalisiniz. Mumkun mertebe gittiginizde de uzak mesafeli fazla konusmayan olmalisiniz ancak yeri geldiginde hakkinizi da korumalisiniz. Gelin olmak demek kendini ezdiren olmak demek degil.

Back