Hiçbiri müsait değilmiş de 30 yaşındaki kaynım hem bekar hem çalışmıyor.Çocukları kv’nize dönüşümlü bakabilirler.
Erkeğin bakması daha zor. Wc olayı var, banyo olayı var, üstünü değiştirme olayı var. İki oğlum var. İler de hastalansam ve oğlumun benim wc hallerimi, banyo hallerimi görmesini istemem. Hem kaynın çalışmıyor mu? Evde mi oturuyor?Hiçbiri müsait değilmiş de 30 yaşındaki kaynım hem bekar hem çalışmıyor.
O neden bakmıyor anlamadım.
Ben karışsam sanane derler.7 çocuk bir bakıcı tutabilir bence kimse bakamiyorsa,1 ay,2 ay ne kadar gerekliyse ,gerekiyorsa yatılı olacak şekilde.
Kadına üzüldüm acıkçası ama en mantıklı çözüm bu gibi zira herkesin işi gücü,sorumluluğu var,olmayanda belli ki onlar neden bakmıyor da ben bakacağım kafasında.
Bakıcı konusunu konuşun bence herkesle.
Evet evde genelde.Erkeğin bakması daha zor. Wc olayı var, banyo olayı var, üstünü değiştirme olayı var. İki oğlum var. İler de hastalansam ve oğlumun benim wc hallerimi, banyo hallerimi görmesini istemem. Hem kaynın çalışmıyor mu? Evde mi oturuyor?
Rahmetli annem de çok çekti hastalıktan bu dediklerimin hepsini ablamlar yaptı. Haa ablamlar olmasaydı gelinler yardım etmek zorundaydı. Diyelim onlarda yardım etmek istemediler o zaman kardeşlerin hepsi bir yardımcı tutardı tam zamanlı. Bu kadar basit.
Ben karışsam sanane derler.
Çünkü kp ölünce kv tüm malları -eşim hariç- 2 oğlu arasında paylaştırdı. Kızlara kocanıza mı yedireceğim deyip hiçbir şey vermedi.
O yüzden sanırım kızlar geri duruyor.
Olmaz tabi ki, hatta size okkalı cevap yapıştırsa hak etmiş olursunuz..Selam hanımlar;
Kv de dizlerinden ameliyat olacakmış. Ama 7 evladı var. Kim bakacak diye tartışma çıktı kardeşler arasında.
Bekar kaynım 30 yaşında, ben bakmam demiş.
Görümceler çalışıyoruz diye bakamayız demişler.
Büyük kayın mırın kırın etmiş.
Eşimin işyerinden izin alması imkansız çünkü çalışan sayısı yetersiz.
Kv zaten üç evladıyla aynı mahallede oturuyor ama hepsi eşim izin alsın diye bekliyor. Ama biz başka şehirdeyiz.
Şartları zorlayıp 2-3 gün izin alsa da yetmez çünkü dizlerinden ameliyat olacağı için uzun bir bakım süreci olacak.
Büyük görümcem tekstilde, kocası ve oğlu çalışıyor. Yani o işten çıkıp annesine bakabilir. Eşime ara söyle diyorum, söylemiyor. Kv -ki hiç sevmem kendisini, görüşmeyiz- bu yüzden ameliyatı ertelemek zorunda, bilinmeyen zamana.
Görümceyi ben arasam olur mu?
Zaten dağıttı.Olmaz tabi ki, hatta size okkalı cevap yapıştırsa hak etmiş olursunuz..
Kaynana mal mülk dağıtsa erkek evlatlar kız evlatları görmez, ama hastalık olunca kızlar baksın..
Bu durumda evlatları bakıcı tutsun bu süreç için en mantıklısı.
Bakıcı tutacaklarını sanmıyorum çünkü hepsi birbirinden bekliyor.7 evlat, 1 er hafta baksa, 7 haftada kadın işini görecek seviyeye gelir.
7 evlat, ayda 300 er lira verse,
Yanına yardımcı tutulur.
7 evlat bir anneyi evlerine sigdiramadiysa da daha biz ne diyelim?
İş beğenmemek değil hem tekstilde her zaman kolay iş bulabilmesi hem de kocasının ve çocuğunun zaten çalışıyor olması daha mantıklı geldi bana. Bu görümcem genelde sıkıldıkça çalışan biri olduğu için onu düşündüm ama sanane der o kesin.Eee kayın evdeymiş zaten
Bir de kadın yardımcı tutulur ev işi kişisel bakımı vs bir süre yapar
Zaten kısa süre sonra yürüyün diyor doktor tuvalete vs gider
Yalnız kimsenin işini beğenmeyip o çıkıversin ne olacak demek haddiniz değil
Çok biliyorsan sen gel bak derler üzülürsünüz
Tek makul teklif eve yardımcı bulmak
Bakıcı tutacaklarını sanmıyorum çünkü hepsi birbirinden bekliyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?