• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kv mecburiyeti ve eşim

Dolmayı yapan kadın mısafır mı agırlayamıcakmıs enterestıng. OzMan sızde ondan bısey ıstemeyın

Evlendiğim günden beri bana bunu yapıyorlar. Önceleri anlamıyordum çaktırmadan yapıyorlardı.
Şimdilerde ne zaman emrivaki yapsalar ben eşime "ben gitmiyorum sen gitmekte özgürsün" diyorum. Gitmiyoruz ve olay kapanıyor.
Kimsenin hizmetçisi değilim. Fellik fellik gezmeyi bilen her şeye yetişen bir zahmet evini temizlesin misafirini ağırlasın. Kimse kimsenin hizmetçisi değil.

te
Evlendiğim günden beri bana bunu yapıyorlar. Önceleri anlamıyordum çaktırmadan yapıyorlardı.
Şimdilerde ne zaman emrivaki yapsalar ben eşime "ben gitmiyorum sen gitmekte özgürsün" diyorum. Gitmiyoruz ve olay kapanıyor.
Kimsenin hizmetçisi değilim. Fellik fellik gezmeyi bilen her şeye yetişen bir zahmet evini temizlesin misafirini ağırlasın. Kimse kimsenin hizmetçisi değil.
tebrik ederimm

Sakin olun takılmayın.. Yapabilecek durumunuz varsa kaynananızın eli iyileştiğine emin olasıya kadar yardım edin . Yapamıcak gibi hissedersenşz gelemiceğinizi iyi olmadığınızı sizi hesaba katmamasını işlerini kendisinin halletmek zorunda olduğunu söyleyin... Eli tam iyileştiğinde de yardıma gitmeyin kendi işlerinizin olduğunu söyleyin

Mesafe,mesafe,mesafe.Yavaş yavaş kendinizi geri çekin.İşte yoruldum zaten hamileyim.Belim ağrıyor.Gelemem isim var.Benimde misafirim var.Misafirlige gideceğim vs.vs.Sonra da bahaneniz bebek olur.Siz ne kadar iyi niyetli olursanız o kadar kullanılırsiniz.Cunku kv ler genelde iyi niyetten anlamazlar.Yapmak zorunda zaten gelinin görevi gibi görüyorlar.Elini veren kolunu kaptırıyor.Esini tatlı dille izah ederek yanına al.Annesini sürekli kötüleme.Hamileyim rahatsızım işte yoruluyorum.Her misafirde gidemem.Kendime ancak yetiyorum.Lutfen benim adıma kimseye söz verme.vs.Bebeğinizi sağlıkla kucağınıza alın.

kendiniz kaşınıyorsunuz. canım şunu çekti yap da yiyelim ne? kendinize bir yemek pişiremediniz mi? hadi onu geçtim rica edeceğiniz bir yakınınız anneniz ablanız arkadaşınız da mı yok kaynanayla ne bu samimiyet?
siz böyle canım çekti yapacak mecbur tavrına girerseniz o da gelecek ikram hazırlayacak mecbur tavrına girer.

ben de nişanlıyım, geçen hafta annesi iş çıkışı gelin bizde yemek yiyelim dedi (nişanlım ailesinden ayrı yaşıyor) gittik yedik. ayrılırken yarın da balık yapayım yiyelim diyor! benim de işime gelirdi belki iş sonrası hazır yemek ama her gün her gün alışmasın diye anında koydum mesafeyi: benim yarın programım var dedim başka zaman yine geliriz sağolasın ellerine sağlık dedim kapattım.
yüz göz olmayın, herkes sınırını bilir kimsenin başı ağrımaz.

Düzeltme yapmak istiyorum. Baştaki şunu canım çekti sizde yiyelim kısmını yanlış anlamışım. Ben siz yapıp onlara götürüp beraber yiyelim dediniz diye saçma bir düşünceye kapılarak yorum yazdım.
Siz canım şunu çekti diyerek bir şey isteyebiliyorsanız kayınvalide de isteyebilir.

merhaba arkadaşlar. daha öncede yazmıştım sorunları bi kaç kez ama yinede iyi niyetimden kv ile iyi geçinmek için elimden geleni yaptım. ama malesef olmuyor galiba. sürekli bi hizmet mecburi olcak havasında bıktım artık.
uzatmadan olayı anlatmak istiyorm. salı akşamı aradım kayınvalidemi canım şunu çekti yarın gelelimde sizde yiyelim dedm tmm dedi. ertesi gün gittik yemek yerken cumartesi günü kp amcası gelmiş. amcanlar gelcek salonun peteği yakayım dedi. kalabalığız dedi. bizide kendi kendine düşünüp olayın içine zaten dahil etmş sizde gelin demek yok gelirsiniz manasında düşünüyor hep. bende anladım durumu eşim çalışıyor biz gelemeyz zaten 4 kişisiniz açma peteği oturma odası size yeter dedm. oda niye gelmicek mi işte sonuçta dedi. bende geç geliyor 11 12 de dedim. eşimde vardı. hemde bi onlar değil gelini damadıda gelcek dedi. eşimde hemen ordan atladı sende gel müsait olursan işin olmazsa dedi bana. ben eşim karışmz die umuyodum. kv ordan hemen atladıı ne işin müsait olmazsa ben napayım aradılar çaya die gündüzden bişiler yapılcak mecbur gelecek sonuçta dedi benm için. cvp vermedim. konuşmaya devam etti gündüzden gelirsin bişiler yapılcak akşamada kalırsın zaten ertesi günde pazar evde dinlenirsin die konuştuk. onada cvp vermedm. (elinde ameliyt oldu şuan düzeldi ama tam net değil tabi.) ve çok bozuldum. müsaitsen gelde yapalım demek yerine mecbur gelcek ben elimle napayım die söyledi. ben mecbur muyum ? değilim ama gelde anlat. ve ben çalışıyorm 7 aylık hamile halimle. hiç bişi demedm. moralim bozuldu cvpta vermedim. bugünde misafiri gelcek. çarşamba gittiğimizde 3 kerede ayy cumada misafir gelcek ben napcam ne ikram etcem falan diyor. duymamazlıktan geldm. desem ki yarında geliyim akşam bişiler yapalım desem tmm dicekti. neyse komşuya söyleyim bari falan dedi. eşidme söyle dedi. dünden bişiler yapılmştır illaki. madem komşun gelcek cumartesiede yaptırılabilirken benden neden böyle şeyler sürekli bekleniyor anlamıyorum beklemeyide geçti mecburmuşum gbi knuşulması normal miii. eşimle evde birbirimize girdik gece 12 1 :KK43: sen karışma kadın işine annen bişi demeden sen ne diosun dedim. ben kötü amaçlı demedm dedi. karışma ddm derken birbirimize girdik. birbirimize söylemediğimiz kalmdı. gelen misafir mi çay koycakmıştı olur muymuşta annesiinin eli belliymişte. evet elinden rahatsz ama inanın yardım etmicek biri değilim ben sadece bana saygı duyulsun istiyorm. mcburiyt nedir :KK43: çok ağladım hamile halimle :KK43: sonra işte sarıldı falan ama içimden atamıyorum söylenenleri tartışmamızı kv yersiz tepkisini :KK43:
ben onlara layık değilim çalıştığım halde herşey bende bekleniyor elimden gelenide hep yaparım ama bu durumlar beni soğuttu. onlara ev kızı lazımmış herşeye koşan eden bunu anladm artıkk .. 2 gündür kendime gelemedim. yarın gidicek olmamın gıcıklığıda cabası :KK43:(

ya sizinde kv niz böyle mi yada böyle şeyler sizdede var mı nolur yardımcı olun artık bıktım ben napmam gerektiğini bilmiyorm :KK43: (eşimle tek kavgamızda daima annesi zaten)
Haftada 1 gün kv.ye çaya yada yemege gidoyorsan. Canim şunu çekti aksama yap diyorsan sende onun isteklerini yapicaksin tabiiki.
Ben hamileligim boyunca bulantidan geberip acta kalsam ayda 1 bile gitmedim kvme. 2 ayda 1 giderdim

merhaba arkadaşlar. daha öncede yazmıştım sorunları bi kaç kez ama yinede iyi niyetimden kv ile iyi geçinmek için elimden geleni yaptım. ama malesef olmuyor galiba. sürekli bi hizmet mecburi olcak havasında bıktım artık.
uzatmadan olayı anlatmak istiyorm. salı akşamı aradım kayınvalidemi canım şunu çekti yarın gelelimde sizde yiyelim dedm tmm dedi. ertesi gün gittik yemek yerken cumartesi günü kp amcası gelmiş. amcanlar gelcek salonun peteği yakayım dedi. kalabalığız dedi. bizide kendi kendine düşünüp olayın içine zaten dahil etmş sizde gelin demek yok gelirsiniz manasında düşünüyor hep. bende anladım durumu eşim çalışıyor biz gelemeyz zaten 4 kişisiniz açma peteği oturma odası size yeter dedm. oda niye gelmicek mi işte sonuçta dedi. bende geç geliyor 11 12 de dedim. eşimde vardı. hemde bi onlar değil gelini damadıda gelcek dedi. eşimde hemen ordan atladı sende gel müsait olursan işin olmazsa dedi bana. ben eşim karışmz die umuyodum. kv ordan hemen atladıı ne işin müsait olmazsa ben napayım aradılar çaya die gündüzden bişiler yapılcak mecbur gelecek sonuçta dedi benm için. cvp vermedim. konuşmaya devam etti gündüzden gelirsin bişiler yapılcak akşamada kalırsın zaten ertesi günde pazar evde dinlenirsin die konuştuk. onada cvp vermedm. (elinde ameliyt oldu şuan düzeldi ama tam net değil tabi.) ve çok bozuldum. müsaitsen gelde yapalım demek yerine mecbur gelcek ben elimle napayım die söyledi. ben mecbur muyum ? değilim ama gelde anlat. ve ben çalışıyorm 7 aylık hamile halimle. hiç bişi demedm. moralim bozuldu cvpta vermedim. bugünde misafiri gelcek. çarşamba gittiğimizde 3 kerede ayy cumada misafir gelcek ben napcam ne ikram etcem falan diyor. duymamazlıktan geldm. desem ki yarında geliyim akşam bişiler yapalım desem tmm dicekti. neyse komşuya söyleyim bari falan dedi. eşidme söyle dedi. dünden bişiler yapılmştır illaki. madem komşun gelcek cumartesiede yaptırılabilirken benden neden böyle şeyler sürekli bekleniyor anlamıyorum beklemeyide geçti mecburmuşum gbi knuşulması normal miii. eşimle evde birbirimize girdik gece 12 1 :KK43: sen karışma kadın işine annen bişi demeden sen ne diosun dedim. ben kötü amaçlı demedm dedi. karışma ddm derken birbirimize girdik. birbirimize söylemediğimiz kalmdı. gelen misafir mi çay koycakmıştı olur muymuşta annesiinin eli belliymişte. evet elinden rahatsz ama inanın yardım etmicek biri değilim ben sadece bana saygı duyulsun istiyorm. mcburiyt nedir :KK43: çok ağladım hamile halimle :KK43: sonra işte sarıldı falan ama içimden atamıyorum söylenenleri tartışmamızı kv yersiz tepkisini :KK43:
ben onlara layık değilim çalıştığım halde herşey bende bekleniyor elimden gelenide hep yaparım ama bu durumlar beni soğuttu. onlara ev kızı lazımmış herşeye koşan eden bunu anladm artıkk .. 2 gündür kendime gelemedim. yarın gidicek olmamın gıcıklığıda cabası :KK43:(

ya sizinde kv niz böyle mi yada böyle şeyler sizdede var mı nolur yardımcı olun artık bıktım ben napmam gerektiğini bilmiyorm :KK43: (eşimle tek kavgamızda daima annesi zaten)
Hasta numarasi yapin belim agriyor ayaga kalkcak halim kalmadi de ama eve gittiginde uyuycan esine de cakma :) böyle kvlerden nefret ediyorum benim kvde benden beklentisi cok yüksekti ama hic okadar yardim etmedim birseyler isteyemiyor benden beklentisi düstü :)

Bu arada görümceniz varsa annesine yardım edebilecek onun etmesi lazım yani sizde içinizden gelirse ge
misafirim gelcek bana yardım et deseydi zaten sorun olmucaktı. eşimin lafının üzerine bi anda mecbur yani işi olmazsa ne ben napayım gündüzden gelirsn yapılır bişiler yarında pazar zaten dedi. ben bu lafa takıldım. ben zaten hep yardımcı olmuştm oluyorumda ama görevimmiş gibi sizede davranılsa sizede batmaz mı ? annem konusuna gelince annem mecbur demez gel müsaitsen der ama bnm kvdem kişilik olarak gelinin her daim hizmet etmesi gerektiğini düşünen birisi.
Evet uslûp yanlış eşinin hareketi zaten hiç olmamış sana katılıyorum bu noktalarda zaten ama bence mesafeyi korumalısın ne kadar zamandır evlisin bilmiyorum ama bu zamandan sonr bir set çek bence çünkü rahatsız olduğun durumlar müdahale etmezsen daha da artarak seni daha çok rahatsız edecek .. bir de bir şey bir kere batmaya başladımı insana herşey rahatsız etmeye başlar bir süre sonra anlatabildim mi bilmiyorum ama geri çek kendini her anlamda .. eşinlede bu konuları tartışmadan konuş bence onu o anne büyüttü ve bu nedenle ondan çokta farklı bir zihniyete sahip olamaz tatlı tatlı işle adama yaptığının yanlış olduğunu saldırırsan olmaz

belki inanmazsın hamileymişim haberim yok çok ağır grip geçirdim. 1 hafta yattım. o ara kv ameliyt oldu evimde yatırmadılar beni orda yattım. evde yatta dinlen kızım diyen olmadı. içerisi misafir dolu ben ateşten ölüyorum o şekilde ordaydım illa orda durdum yattım gece evime gittim.. sebebte annesi ameliyt oldu ve ben hasta evde tek durmaym. annem bi sokak altımda gelip bakamadı evde bırakmadıkları için. misafr kendi gelcekmş aramış anlattığı öyle ama yinede hazırda alınabilirdi eşimde yok tek başıma orda olucam. hizmet etmekte bişi değil mecburi koşulması çok canımı sıktı
Valla sende çok taviz vermişsin bu ne canim! Hastaysam ve canim evimde yatmak istiyorsa evimde yatarım devamlı müdahaleye nasıl katlanıyorsun heleki hastayken benim hiç tahammülüm olamaz bence rest çekmelisin başka türlü alışacak gibi durmuyorlar

Sizin esiniz bu durumdan rahatsiz oldugunuzu bilmiyormu ki pat diye annesinin yaninda isin yoksa git dedi. Mesela benim esim huyumu bildigi icin benden once yerime bahane uydurur boyle durumlarda. Ayrica kayinvalide madem pasta borek yapamiyor elinden rahatsiz cay bile koyamiyor neden misafir cagirdi. Hadi misafir emrivaki yapti geliyorlar. E kadinin halini gore gore 100 cesit ikram beklemezler. Cayida gelen misafir kendi doldurup icebilir ne var ki. Benim annemde ameliyatli evine giden kendi pisirip yiyip icip bulasigi toplayip cikiyor. Annem kimseyide cagirmiyor hizmete falan. Tum bunlar konusulurken diyeceginiz tek sey ben hamileyim, zaten hafta ici canim cikiyor calisiyorum biliyorsun, cok fazla dolanamam misafire falan bir sey olur diye korkuyorum kusura bakma anne, istersen evden 1 2 cesit yapar esimle gonderirim diyecektiniz. Bunu soylemek neden b kadar zor ki. Esinizede bir daha sizin adiniza plan yapmamasi gerektigini iyice bir ogretmeniz lazim. Gerektiginde ailesine karsi sizin yerinize bahanede sunup bazi istekleri siz duymadan reddetmeli. Biraz acik sozlu olmanizin zamani gelmis de geciyor. Esinde o kadar annesine kiyamiyorsa gitsin kendi hizmet etsin. Hamile karisini annesine hizmete kosarak iyi evlat mi oluyor. Sizde bir daha hic bir sey istemeyin ondan. Yani insanlar illaki birbirinden bir sey ister ama mecbur kelimesi gecmeden. Rica ederse guzel dille soylerse insan zaten kendi ister.Benim oz annem bile mecbursun yapacaksin demez bana, dese ona da yapmam. Keske kizim sen guzel yapiyorsun bikac cesit bir sey yapar misin, sende yanimda olsan mutlu olurum deseydi sizde bu kadar ofkelenmezdiniz.

Neden sürekli misafir geliyor yapamıyorsa hazır kurabiyeler var markette ondan alın

Hem hamile hem çalışan bi insan olarak yazık size ya.

Ya ben bu kayınvalideye benim canım şunu istiyor hadi sizde yiyelim demem ki o da benden bişey bekleyemesin,gidince de sancım var der otururum valla,koşturmam ki. Evi topluyorum mesela şuan 15 dakika yapıp 15 dakika dinleniyorum ancak ilerliyor iş güç ki eşim de yardım ediyor,siz nasıl bu kadar hizmet ediyorsunuz/edebiliyorsunuz anlamıyorum. Canınınız kıymetini bilin.

Back
X