- 24 Kasım 2023
- 1.112
- 247
-
- Konu Sahibi morciveert
Ya bu deveyi güdecek kv ti böyle kabul edeceksin ya da evinden çıkıp bu diyardan gideceksinKızlar geçen sene kaynanamla yeni evliyken sorunlar yasamıştım. Dün bu konuları açtı üstüne ekleye ekleye saçma sapan konuştu. Altlı üstlü oturuyoruz, onunda sevdiği bir arkadasım bana gelirken ona uğramıstı taa ne zaman. Dün onu söylüyor bana senin arkadasının benim evimde ne işi var diyor. Halbu ki öyle iyi davrandı ki o zaman ona, şimdi arkasından böyle konusuyor. Yarın görse yine iyi davranacak ama arkasından konusuyor. Çok sinir oluyorum bu duruma. Söylemediğim bi seyi söyledim olarak gösteriyor. Gerçeği anlatıyorum asla anlamıyor. Kızıyla da sorunları var bi ona bi bana bir yüklendi dün. Artık sinirden bende icimdekileri söyledim. Gecen sene yasananları ben unutmadım hala dedim. Sen yaptın, yine olsa yine yaparım ben diyor. O kadar yoruldum ki. Görüşme etme diyeceksinz evden cık diyeceksiniz ama esimi ikna edemiyorum, evden cıkmaya. Haliyle kiraya gecmek istemiyor. Böyle söylüyor söylüyor sonra hic bir sey olmamıs gibi davranmaya devam ediyor kv. Ben de artık nasıl davranacağımı bilemiyorum dengem şaştı artık.
Mesafeli durun hem de çok çok mesafeli gerekmedikçe konuşmayın evine gitmeyin geldiğinde muhabbetli olmayın eğer aynı yerde oturmaya devam edecekseniz sınırlarınızı çok net çizmeniz lazım.Kızlar geçen sene kaynanamla yeni evliyken sorunlar yasamıştım. Dün bu konuları açtı üstüne ekleye ekleye saçma sapan konuştu. Altlı üstlü oturuyoruz, onunda sevdiği bir arkadasım bana gelirken ona uğramıstı taa ne zaman. Dün onu söylüyor bana senin arkadasının benim evimde ne işi var diyor. Halbu ki öyle iyi davrandı ki o zaman ona, şimdi arkasından böyle konusuyor. Yarın görse yine iyi davranacak ama arkasından konusuyor. Çok sinir oluyorum bu duruma. Söylemediğim bi seyi söyledim olarak gösteriyor. Gerçeği anlatıyorum asla anlamıyor. Kızıyla da sorunları var bi ona bi bana bir yüklendi dün. Artık sinirden bende icimdekileri söyledim. Gecen sene yasananları ben unutmadım hala dedim. Sen yaptın, yine olsa yine yaparım ben diyor. O kadar yoruldum ki. Görüşme etme diyeceksinz evden cık diyeceksiniz ama esimi ikna edemiyorum, evden cıkmaya. Haliyle kiraya gecmek istemiyor. Böyle söylüyor söylüyor sonra hic bir sey olmamıs gibi davranmaya devam ediyor kv. Ben de artık nasıl davranacağımı bilemiyorum dengem şaştı artık.
Eşin kiraya çıkmak istemiyorsa umursamaz olmayı öğrenmen lazım. Mesela çalışıyor musun evde misin evde olanlara daha çok sarıyor bu tarz insanlar . Duymazdan gelmeyi öğrenmen lazım en azından şöyle düşünmelisin bugün bu yaptığı söylediği beni ne kadar etkikeyebilirKızlar geçen sene kaynanamla yeni evliyken sorunlar yasamıştım. Dün bu konuları açtı üstüne ekleye ekleye saçma sapan konuştu. Altlı üstlü oturuyoruz, onunda sevdiği bir arkadasım bana gelirken ona uğramıstı taa ne zaman. Dün onu söylüyor bana senin arkadasının benim evimde ne işi var diyor. Halbu ki öyle iyi davrandı ki o zaman ona, şimdi arkasından böyle konusuyor. Yarın görse yine iyi davranacak ama arkasından konusuyor. Çok sinir oluyorum bu duruma. Söylemediğim bi seyi söyledim olarak gösteriyor. Gerçeği anlatıyorum asla anlamıyor. Kızıyla da sorunları var bi ona bi bana bir yüklendi dün. Artık sinirden bende icimdekileri söyledim. Gecen sene yasananları ben unutmadım hala dedim. Sen yaptın, yine olsa yine yaparım ben diyor. O kadar yoruldum ki. Görüşme etme diyeceksinz evden cık diyeceksiniz ama esimi ikna edemiyorum, evden cıkmaya. Haliyle kiraya gecmek istemiyor. Böyle söylüyor söylüyor sonra hic bir sey olmamıs gibi davranmaya devam ediyor kv. Ben de artık nasıl davranacağımı bilemiyorum dengem şaştı artık.
Kapınızı kapatın ve muhatap dahi olmayın, eşinize de madem bu evden çıkmıyorsun beni muhatap etmeyeceksin diyeceksiniz, biraz sert ve kararlı durun ...Kızlar geçen sene kaynanamla yeni evliyken sorunlar yasamıştım. Dün bu konuları açtı üstüne ekleye ekleye saçma sapan konuştu. Altlı üstlü oturuyoruz, onunda sevdiği bir arkadasım bana gelirken ona uğramıstı taa ne zaman. Dün onu söylüyor bana senin arkadasının benim evimde ne işi var diyor. Halbu ki öyle iyi davrandı ki o zaman ona, şimdi arkasından böyle konusuyor. Yarın görse yine iyi davranacak ama arkasından konusuyor. Çok sinir oluyorum bu duruma. Söylemediğim bi seyi söyledim olarak gösteriyor. Gerçeği anlatıyorum asla anlamıyor. Kızıyla da sorunları var bi ona bi bana bir yüklendi dün. Artık sinirden bende icimdekileri söyledim. Gecen sene yasananları ben unutmadım hala dedim. Sen yaptın, yine olsa yine yaparım ben diyor. O kadar yoruldum ki. Görüşme etme diyeceksinz evden cık diyeceksiniz ama esimi ikna edemiyorum, evden cıkmaya. Haliyle kiraya gecmek istemiyor. Böyle söylüyor söylüyor sonra hic bir sey olmamıs gibi davranmaya devam ediyor kv. Ben de artık nasıl davranacağımı bilemiyorum dengem şaştı artık.
Ama bu durumda kendimize olan öz saygımız nerede kalıyor ? Konu sahibesi oğluyla evli diye her şeye katlanmak zorunda mı ? O adamla evli olmasa başka kadınla evli olsa yine o evde oturacaklardı yani durum konu sahibesinden bağımsız gelişiyor. Kendini çok iyi koruması gerekiyor.Altlı üstlü oturuyorsanız her şeye katlanmak durumundasınız yapacak başka bir şey yok. Tamam deyin geçin. Yorum yapmayın,eleştirmeyin, idare edin.
Çok şükür ki çalışıyorum. İştede bunun gibi insanlarla uğraşıyorum gerçi, ama en azından iştekileri kafama takmıyorum bir kaç saatimi etkiliyor geçiyor. Ama kv yi çok takıyorum. Eşim arkamda duruyor hep cevap verir annesine hakkını yiyemem, benim umursamamayı öğrenmem gerekiyor niye bu kadar zorlanıyorum bilmiyorum.Eşin kiraya çıkmak istemiyorsa umursamaz olmayı öğrenmen lazım. Mesela çalışıyor musun evde misin evde olanlara daha çok sarıyor bu tarz insanlar . Duymazdan gelmeyi öğrenmen lazım en azından şöyle düşünmelisin bugün bu yaptığı söylediği beni ne kadar etkikeyebilir
Evet tam bu anlattığın tarzda bir şey yaşadım bende. O kadar sevdiği arkadaşım, geldi evine diye ne kadar mutlu olmuştu. Diğer arkadaşlarım uğramıyor diye içerliyordu laf arasında söylemişti. Ama şimdi diyor senin arkadaşının benim evimde ne işi var. Ben anlamadım bu işten bir şey. Anca kendimi üzüp duruyorum. Kızına da aynısını yapıyor o öz annesi olduğu halde umursamıyor onu takmıyor kafasına, ama ben niye böyleyim bilmiyorumÇok var böyle dengesiz kaynanalar , sınır bilmez , ağzından çıkanı bilmez , vara yoğa yorum yapar ve çelişkili davranışlarının farkedilmediğini zanneder , misal benim eski kv bi kere evine bir misafir gelmişti eşimin baba tarafından , insanların önüne sofralar kurdu , masaları donattı bana da dedi ki kızım biz büyük aileyiz hep böyle yemekli ağırlarız dedi insanların yanında , sonra da mutfağa geçtik insanlar yemek yerken söylendi durdu biz yemek hazırlıyoruz ama evlerine gidince bir bisküvi bi çay koyarlar önümüze dedi o an bi kafam karıştı ama anladım ki ikiyüzlü yani herkese karşı böyleler . Cahillikten diyorum. Yoksaymayı öğrenmek zorundasınız
çok saçma geliyor bana ama onca şey söyleniyor onca laf ediliyor, hop ir şey olmamış gibi yaşantısına devam edebiliyor. Bense düşünmeden duramıyorum, yaqni nasıl bir sey olmamıs gibi yapabilirim.Kapınızı kaptıp mesafe koyamıyorsanız Kayınvalideniz gib yapacaksınız. söyleyip hiç birşey olmamış gibi davranıyorsa sizde aynısını yapın. İçinizdekileri söylediniz akşama da yüzüne gülün. Yapacak bişey yok . Boşuna strese girmeye gerek yok.
Altlı üstlü de otursaniz mesafeli olun.Arkadasinizin düşünüp ona da uğramasından sonradan rahatsız olması da hoş değil.Fazla yüz göz olmayın,gidip gelmeyin.Kızlar geçen sene kaynanamla yeni evliyken sorunlar yasamıştım. Dün bu konuları açtı üstüne ekleye ekleye saçma sapan konuştu. Altlı üstlü oturuyoruz, onunda sevdiği bir arkadasım bana gelirken ona uğramıstı taa ne zaman. Dün onu söylüyor bana senin arkadasının benim evimde ne işi var diyor. Halbu ki öyle iyi davrandı ki o zaman ona, şimdi arkasından böyle konusuyor. Yarın görse yine iyi davranacak ama arkasından konusuyor. Çok sinir oluyorum bu duruma. Söylemediğim bi seyi söyledim olarak gösteriyor. Gerçeği anlatıyorum asla anlamıyor. Kızıyla da sorunları var bi ona bi bana bir yüklendi dün. Artık sinirden bende icimdekileri söyledim. Gecen sene yasananları ben unutmadım hala dedim. Sen yaptın, yine olsa yine yaparım ben diyor. O kadar yoruldum ki. Görüşme etme diyeceksinz evden cık diyeceksiniz ama esimi ikna edemiyorum, evden cıkmaya. Haliyle kiraya gecmek istemiyor. Böyle söylüyor söylüyor sonra hic bir sey olmamıs gibi davranmaya devam ediyor kv. Ben de artık nasıl davranacağımı bilemiyorum dengem şaştı artık.
Normalde bende yapamam ama mesafe koyarım mesafeyi kabul etmiyorsa onun gibi olucaksınız. bu taktiği yakın arkadaşım yapıyor. Aralarında saygı vs kalmadı laçka bir ilişkileri var bence berbat ama kız diyor ki en azından artık içimde tutup kendi kendimi yemiyorum. Kayınvalidesi ona saydırıyor o şaka yaparmış gibi lafları söylüyor. Sonra da annecim nasılsın. Altlı üstlü oturmanın dezavantajları kira da vermiyorsunuz o yüzden bi çözüm bulmak zorundasınız.çok saçma geliyor bana ama onca şey söyleniyor onca laf ediliyor, hop ir şey olmamış gibi yaşantısına devam edebiliyor. Bense düşünmeden duramıyorum, yaqni nasıl bir sey olmamıs gibi yapabilirim.
Kendinize olan özsaygınız başkasının evinde oturmanız durumunda işlemez ki. Konu sahibi evlenirken düşünmeliydi bunu. Elbette bir adamla evliyiz diye anasının her şeyine katlanmak zorunda değiliz. Ama kendi evimizde kendi imkanlarımızla yaşamalıyız. Başka kadınla evli olsa dediniz ,yine aynı sorunlar yaşanacak diye bir kural yok ki. belki daha iyi anlaşan bir gelin olur konu sahibinin yerinde,bunu bilemeyiz ki?Ama bu durumda kendimize olan öz saygımız nerede kalıyor ? Konu sahibesi oğluyla evli diye her şeye katlanmak zorunda mı ? O adamla evli olmasa başka kadınla evli olsa yine o evde oturacaklardı yani durum konu sahibesinden bağımsız gelişiyor. Kendini çok iyi koruması gerekiyor.
Kendi zevkimize göre yaptık evimizi her şeyi biz seçtik yaptık. Ama onun yüzünden huzur yok.Normalde bende yapamam ama mesafe koyarım mesafeyi kabul etmiyorsa onun gibi olucaksınız. bu taktiği yakın arkadaşım yapıyor. Aralarında saygı vs kalmadı laçka bir ilişkileri var bence berbat ama kız diyor ki en azından artık içimde tutup kendi kendimi yemiyorum. Kayınvalidesi ona saydırıyor o şaka yaparmış gibi lafları söylüyor. Sonra da annecim nasılsın. Altlı üstlü oturmanın dezavantajları kira da vermiyorsunuz o yüzden bi çözüm bulmak zorundasınız.
Kendi evimdeyim ben. Kayınvalidemin üst katında oturuyoruz. Hiç bir hakkı yok evimizde.Kendinize olan özsaygınız başkasının evinde oturmanız durumunda işlemez ki. Konu sahibi evlenirken düşünmeliydi bunu. Elbette bir adamla evliyiz diye anasının her şeyine katlanmak zorunda değiliz. Ama kendi evimizde kendi imkanlarımızla yaşamalıyız. Başka kadınla evli olsa dediniz ,yine aynı sorunlar yaşanacak diye bir kural yok ki. belki daha iyi anlaşan bir gelin olur konu sahibinin yerinde,bunu bilemeyiz ki?
Benim evim benim kuralım. Kaynana evi,kaynana kuralı.
Evet çevredeki insanlar hep gelinleri ile yiyip içiyorlar onlara normal geliyordur bir şey diyemem. Onlara özenip zaten ilk zamanlar çok sıkıntılar yaşattı. Ben evimde yeyip içmeyi istediğim için birlik olmayı kabul etmediğim için demediğini bırakmamıştı bana. Çevresinde bunları görüyor, böyle istiyor. O gelinler daha anlayışlı demek ki. Kendilerini yıpratıyorlar ama. Bilemem belki çok iyi insandır kayınvalideleri. Ama ben kendi öz annemle de sürekli beraber yemeyi istemezdimKendinize olan özsaygınız başkasının evinde oturmanız durumunda işlemez ki. Konu sahibi evlenirken düşünmeliydi bunu. Elbette bir adamla evliyiz diye anasının her şeyine katlanmak zorunda değiliz. Ama kendi evimizde kendi imkanlarımızla yaşamalıyız. Başka kadınla evli olsa dediniz ,yine aynı sorunlar yaşanacak diye bir kural yok ki. belki daha iyi anlaşan bir gelin olur konu sahibinin yerinde,bunu bilemeyiz ki?
Benim evim benim kuralım. Kaynana evi,kaynana kuralı.