- 4 Mayıs 2021
- 552
- 1.197
Abi çok bir ses çıkarmıyor ama eltim bakmak istemediği için haber yolluyor onlar da mecbur bakacak diye.Üstüne kv her cuma başlıyor aramaya beni size götürün diye
EvetHaftasonu sizde kalması için mi?
Eşinizin abisi ne şark kurnazıymış, evlerden ırak. Bütün kardeşler ağız birliği yapsın annelerine karşı. Anne böyle olmaz sana bir ev tutalım diye, Sonuçta abi annesinin hakkını yiyor, kardeşlerin bunda söz hakkı olmalı. Yani kaç yaşında kadının kurulu düzeninin olmaması çok saçma. Yaşlı insan hasta olsa ne olacak, valizini alıp ev ev gezecek mi, onun kendi düzeni olması lazım. Abi karşı geliyorsa annesine bir oda döşeyecek oturtacak kadını.Kızlar bizi destekliyorlar çok seviyorlar eşimi.Hatta bu sene eşim onlarla da konuştu bizim bakmamız imkansız diye onlarda bize gelsin annemiz biz bakarız diyorlar.Ama bu sefer kvdem onlara para veriyor ve abiyle hem para yüzünden hem de köydekiler annelerine damatlar bakıyor dedikleri için sorun çıkıyor
Sence baştan söylense bu kadın kabul eder miydi?Bizde boyle bir sorun yok. Gorumcelerden biri boşandi kaynanam iyice kizinin yanina yerleşti cocuguna bakip yemegini yapiyor. Başka kizlari da var zaten bana kalmaz.
Evlenmeden önce her kış kv ile kalacaksin deseler asla evlenmezdim zaten. Eşinizin eski nişanlisi paçayi kurtarmiş, size soylenmedi mi? Kabul edip sonradan dönmek her zaman daha zordur.
Ayri ev kabul etmiyorsa ne yapilir ki başka ben istemiyorum derdim baska da bir şey demezdim eşim dusunsun.
Hayır hayır ben evlenirken kışları gelip kalma konusu yoktu,arada sırada gelinir ona da zaten ben bişey demezdim.Eşimin nişanlı olduğu zamanlar yeni ameliyat olmuş ve felçden dolayı bakıma ihtiyacı çok daha fazlaymış.Bu durumda eski nişanlıya diyorlar ki sizde kalacak düğünden sonra siz bakacaksınız,kızda kabul etmeyip nişan atıyor.Biz nişanlıyken evlenirken vs kayınvaliden fizik tedaviyle baya düzelmişti şu anda da o kadar kötü değil,sol kısım tam düzelmiş değil sağda sıkıntı yok zaten,bir de şekeri ve baş ağrısı var işte yazları kendi evinde kalıyor parayla temizliğini yaptırıyor yiyecekler yaptırıp derin doncurusuna koyduruyor falan yani normal bir düzendeBizde boyle bir sorun yok. Gorumcelerden biri boşandi kaynanam iyice kizinin yanina yerleşti cocuguna bakip yemegini yapiyor. Başka kizlari da var zaten bana kalmaz.
Evlenmeden önce her kış kv ile kalacaksin deseler asla evlenmezdim zaten. Eşinizin eski nişanlisi paçayi kurtarmiş, size soylenmedi mi? Kabul edip sonradan dönmek her zaman daha zordur.
Ayri ev kabul etmiyorsa ne yapilir ki başka ben istemiyorum derdim baska da bir şey demezdim eşim dusunsun.
Sanki benim kayınvalidem ve kaynım konuda geçen kişiler öyle benzer sıkıntılar yaşamışız ... Uyumsuz ve dediğim dedik insanlarla uzlaşmak zor maalesefAslında o kadar haklısınız ki.Bence de sadece eşim değil annesi de abiye hem çok bağlılar hem de çok korkuyorlar.Mesela abisi benim gerdeğime varana kadar konuştu,yengesi aynı şekilde.Ben görüşmeyi kestim ama eşim asla vazgeçemedi onlardan.Kv de aynı şekilde ne yaparlarsa yapsınlar onun kalbini kıracak hiç bir hareketi yapmaz.Ve 3ünün de ortak lafı şudur elalem ne der?Abimle küsersem elalem ne der?Kızlarda kalırsam ya da kendime ev tutarsam elam ne der?O kadar elalem odaklı yaşıyorlar ki.Köydeki insanlar tabi ki konuşacaklar arkadan çünkü köyde başka yapılabilecek ne var yaşlı başlı tipler eninde sonunda herkesin arkasından bir şeyler söylüyorşar.Bizimkilerin işine geldiği için çok önemsiyor gibiler
Sence baştan söylense bu kadın kabul eder miydi?
Hele çalışan kadın işi daha zor eve gelecek bir de kaynanayi çekecek.
Açık sözlü olmak zaten en güzeli böyle ne benim yüzüm gülüyor ne eşimin ne de kendisinin daha mı iyi oluyor anlamıyor hiç sevgi kalmadı aramızdaBen bazen gereğinden fazla acik soylu oluyorum
Kayınvalıdeme direkt " ben saygıyı kaybetmek istemiyorum, o yüzden yanlış anlama mesafe iyidir. Aynı yerlerde ev istemiyorum. " demiştim.
"Ev bakıyorduk, kendi binasında bakmaya başladı ondan dolayı uyardım kendısını"
Kendi binasını gec aynı mevkide bile istemedim.
Bu sekılde açıkça konuşmanın kime zararı olabilir ki, e alınan da kusura bakmayacak.
Yaşlı bakıma muhtaç olsa karşılıklı evler alırdık . Biz de insaniz sonucta. Ama ne olursa olsun aynı evde olmaz. Karşılıklı daire olur, ama aynı ev asla.
Şimdi biraz daha yaşlanacak sizin kayınvalide
Bu sefer kalma süresi daha da uzayacak. Bir ev olsa onun için daha iyi olur .
Ben baştan kabul eden çalışan kadın hiç görmedim sonradan yıkılıyorlar hep özellikle batida.Niye etmesin? Kaynanayla ayni evde oturmayi kabul edenlerin hepsine yalan mi soyluyorlar? Calisan ve kaynanayla oturan bunu baştan kabul etmiş kadinlar da var. Pişman oluyorlar o ayri. İmkansiz bir sey soruyorum sanki
Hayır hayır ben evlenirken kışları gelip kalma konusu yoktu,arada sırada gelinir ona da zaten ben bişey demezdim.Eşimin nişanlı olduğu zamanlar yeni ameliyat olmuş ve felçden dolayı bakıma ihtiyacı çok daha fazlaymış.Bu durumda eski nişanlıya diyorlar ki sizde kalacak düğünden sonra siz bakacaksınız,kızda kabul etmeyip nişan atıyor.Biz nişanlıyken evlenirken vs kayınvaliden fizik tedaviyle baya düzelmişti şu anda da o kadar kötü değil,sol kısım tam düzelmiş değil sağda sıkıntı yok zaten,bir de şekeri ve baş ağrısı var işte yazları kendi evinde kalıyor parayla temizliğini yaptırıyor yiyecekler yaptırıp derin doncurusuna koyduruyor falan yani normal bir düzende
Canım yumuşak huylu olsa ne olur ki? Benimki evime geldiğine yemekten tut her işimi yapar. Çocuğu yedirir, oynatır.Bence abi kardeş hikaye
Kadın kendi kalmak istese ayrı evde kim hayır diyebilir
Benim param kim karisabilir
Kadının işin geliyor çünkü yalnız kalmak istemiyor.
Mesela benim kaynanam da asla yalnız kalmaz köyde esimin abileri ile kalıyorlar
Ama kadın şuan çalışıyor hepsinin işine geliyor
İlerde elden ayaktan düşse hepsi postalar biraz da o oğlun onun başını agrit derler.
Allah elden ayaktan dusurmesin.
Bir de sizin kaynana nasıl
Yumuşak huylu mu karışır mi
Benimki bir gün çekilmez.
Allah elden ayaktan dusurmesin zor.
Ben baştan kabul eden çalışan kadın hiç görmedim sonradan yıkılıyorlar hep özellikle batida.
Doğu da nasıl bilemem.
Şuan okumayan köyde kalabalık ailede yetişen kizlar dahi istemiyor.
Yok biz ikimiz de doğu karadenizliyiz ve benim dedemler de aynıydı yıllarca çektik hem de kendi evimize çıkıp tek bir çöp görmememize rağmen.Şimdi de aynı şey oluyor evlenirken biz adet bilmeyiz dediler hiç bir şey yapmadılar yıllarca borç ödedim,ki iyi ki ödemişim.Evlendikten sonra en geleneksel aile haline geldiler.Ayrıca beni de kapalı değilim diye istememişlerdi eşimin abisi yanıma gelmesin utanıyorum öyle başı açık birisiyle aynı ortamda olmaktan demiş eltim gelip anlatmıştıSiz batilisiniz esiniz dogulu mu.benim esim tarafinda da kv hep batiya kacamak yapip poposunu isitmak istiyor. Ben en bastan dedim istemem diye. Ben kurt degilim diye aile beni istememisti o yuzden kimse elini suya sabuna surmedi. Bu sebepten ne giderim ne kabul ederim kimseyi.
Aslında benim acik sözlü olmam biraz da sinirimden geliyor.Açık sözlü olmak zaten en güzeli böyle ne benim yüzüm gülüyor ne eşimin ne de kendisinin daha mı iyi oluyor anlamıyor hiç sevgi kalmadı aramızda
HaklısınCanım yumuşak huylu olsa ne olur ki? Benimki evime geldiğine yemekten tut her işimi yapar. Çocuğu yedirir, oynatır.
Ama ev üzerine ev olmaz ki.. ne yaparsa yapsın sonucta insaniz bazı şeylere uyuz olabiliyoruz
İnsan kendi annesini çekemiyor.
Ben her zaman " herkes olduğu yerde kalmalı" kafasınndayım.
İnsan rahat edemiyor ki doğru dürüst
E insan kendi evinde de rahat edemeyecekse zor yanı