Kv kışları kalacak yer problemi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Kvdemi ikna ettim diyelim,eşimin abisini nasıl ikna edeceğiz ki konuşmuyoruz bile birbirimizle kvdem de onun lafından çıkmıyor yoksa bu söylediklerinizi hep konuştuk eşim de ben de demekki aklın yolu bir ben yanlış bir fikir mi sundum diye düşünüyordum hep
Kayınvalideniz o büyük oğluşunun lafından çıkmıyorsa,o oğluşuda anaaaammm kiralara çıkamaazz gariban anam diyorsa alsın kendi evine :KK66: eğer birşey derse sizde böyle dersiniz. Her kış evinize almak zorunda değilsiniz, diğer çocuklara da üzüldüm kışları onlarda geçirmiş herkesin düzeni bozuluyor. Ayrıca eşiniz annem sığıntı mı ? bir orada bir burada benim gönlüm razı değil büyük ev olarak kendi evi olmalı diyebilmeli . 3-4 ay az süre değil .Belliki eşinizde kayınvalideniz gibi ,sesini çıkaramıyor.Eşinizin elinde hepsi...

Kvdemi ikna ettim diyelim,eşimin abisini nasıl ikna edeceğiz ki konuşmuyoruz bile birbirimizle kvdem de onun lafından çıkmıyor yoksa bu söylediklerinizi hep konuştuk eşim de ben de demekki aklın yolu bir ben yanlış bir fikir mi sundum diye düşünüyordum hep
Eşiniz nasılsa sizden yana çekinceğiniz birşey yok
Ya ev tut yada hep abimde kal diyeceksiniz çok basit
Hayır bu yaşlılar ne merak arkadaş kapı kapı gezmeye.
İnsan az üşenir. Gittiği yerde odası bile yoktur, nasıl rahat ediyorlar ben anlamiyorum ve çok kızıyorum. İmkanın var tut evini daya döşe, çağır haftada 2 bi yardımcı hem ses olsun hem işini yapsın. Arada gene git çocuklarını, torunlarını gör sev kal 1-2’gün dön evine. Ne bu milletin koltuğunda çekyatında yatma sevdası, kafaları sesde götürüyor hayret.
Ben daha şimdiden ses istemiyorum, herkes yatınca bi oh çekiyorum. Millet gelmiş 70 yaşında hala ortalıktan çekilmiyorlar

Valla ikna olmayan kendisi bakacak o zaman. Hatta kaynanan gelince de konuş bence. Bu şekilde size de zor olmuyor mu ? Geliriniz var ama muhtaç bırakılmaya çalışılıyorsunuz falan de
Eşim dünden hazır hala arada şurada kiralık ev var diye gelir😅Ama annesini ve abisini ikna edemedikten sonra neye yarar..

Yalnız kalan bir anne ona da hak verıyorum.
Ama Size de hak verıyorum.
Belki de en güzeli kışın kalması için bir ev tutmak. Emeklisi de vardır .yoksa bılr ortak ödersiniz. Ama bu sekilde 3 ay kalması gerçekten çok zor. Eli ayağı tutmasa neyse

Kendi anneniz gelsin kişi siz de geçirsin bakalım eşiniz ne kadar tahammül edebilirdi!

Valla ikna olmayan kendisi bakacak o zaman. Hatta kaynanan gelince de konuş bence. Bu şekilde size de zor olmuyor mu ? Geliriniz var ama muhtaç bırakılmaya çalışılıyorsunuz falan de
Kadının geliri+emeklisi var ama bir yer sahibi yapmıyor o kayınbirader . Ne değişik insanlar var... Anne de tuhaf ,demiyor ki oğlum göçebe gibi niye bir oraya bir buraya gideyim ? x şehrini daha çok seviyorum burada küçük bir ev bulun taşınmama yardım edin kendi düzenim olsun da demiyor ...

Eşinizin abi ne alaka ? Yazları orda mi kalıyor annesi?

Yakında ev tutalım dediniz diye bile eşiniz mutlu olmalı. Zira ben asla böyle kayinvalideyi bakamam istemem. Yakınıma hiç tasimam. Esim ilgilensin gitsin gelsin beni ilgilendirmez. Esim ilgilenmek zorunda ben değilim . Kimsenin anasini çekemem . Yeri geliyor anneme tepki koyuyorum eşimin annesi benim annemden üstün değil ya..
Ha iyi bir kayinvalide olur fenalık yapmaz öylesi ile zaten yakın oturma fikri ilgilenme durumu seve seve olur. Eğer evli olmasaydınız eşiniz tek yaşıyor olsaydı emin ol zor gelir olmaz derdi. Kendi yapmayacakları şeyi gelinden bekliyorlar .İnsan yeri geliyor sevdiği kocasını gözü götürmüyor anasini gözü götürürmü hiç?
Değmeyecek sizi yipratacaklar için kimseyi çekmeyin. Kimsenin oğlunun istekleri için gelmediniz bu hayata.

Eşinizin abi ne alaka ? Yazları orda mi kalıyor annesi?
Hayır ben evlendiğimden bu yana ilk defa bu kış onlarda kalıyor.Diğer kışlarda hep kızlarındaydı 3 tane kızı var.Ama kızlara gitmeden 1 ay önce buraya gelip hem abide hem bizde kalırdı.Bu kış abi izin vermedi kızlara gitmesine millet laf ediyor diye.Nisan gibi köyde evi var oraya gidecek yazları kendi evinde kalıyor

Acaba kaynana mi istiyor böyle dönüşümlü kalmak?
Kayınvalidem aslında hep bizde kalmak istiyor yıllardır bu haftasonu gelme olayı bizim engellemiş halimiz.Mesela kasım ayında bir ara tatil oldu öğretmen ve öğrenciler için.Bakanlıktan daha bize yazısı gelmeden kvdem beni aradı ki tatilmişsiniz.Sonra da o tatili komple bizimle geçirdi,ben başka bir plan yapmıştım ama eşim annesine abimlere götüreyim diyemediği için öyle oturduk evde bol bol yemek ve temizlik yaptım 2 küçük çocuk kv ve izin almış bir eş ile🤦🏻‍♀️Sonraki haftasonları da hep aynı geçti.Şu son iki haftasonudur getirmedik.Ama sabahtan beri telefonları susmuyor eşimin.

Ev tutulmasına karşı çıkan abi alacak anasını bakacak öyleyse.
Abi çok bir ses çıkarmıyor ama eltim bakmak istemediği için haber yolluyor onlar da mecbur bakacak diye.Üstüne kv her cuma başlıyor aramaya beni size götürün diye

Hayır ben evlendiğimden bu yana ilk defa bu kış onlarda kalıyor.Diğer kışlarda hep kızlarındaydı 3 tane kızı var.Ama kızlara gitmeden 1 ay önce buraya gelip hem abide hem bizde kalırdı.Bu kış abi izin vermedi kızlara gitmesine millet laf ediyor diye.Nisan gibi köyde evi var oraya gidecek yazları kendi evinde kalıyor
Abi parasını yiyordur da ondan. Kendi adına konuşsun.

Eşiniz de bişi diyemiyor belli.
Benim eşim de pek bisi diyemez, o demediği zamanlarda maalesef iş başa düşer
Ben söylerim
Size de taVsıyem kayınvalıdrye açıkça " ev tutulması gerektiğini " söylemeniz.
İnsan kendi annesine tahammül edemıyorkenn....

Eşim hala kiralık ev tutalım yakınımızda olsun ama evimiz ayrı olsun diyor.O da durumdan memnun değil kendisi doğumsal anomaliye sahip ve çoğunlukla yakın akrabalar tarafından büyütülmüş kayınvalidembebeği gördüğünde çok endişelendiği için bakımını tam sağlayamamış.Sonrasında 11 yaşında başka bir ilde yatılı okula başlamış ve mezun olup atanana kadar hiç aramamışlar eşimi bu yüzden kırgınlığı da var.Kendisi 21 yaşında memur olarak atanmış(evlendiğimizde 30 yaşındaydı)o aradaki sürede herkes aynı şeyi söylüyor çok güzel ilgilendi ailesiyle maddi manevi diye.
Konunun bu kısmı olmasa açıkçası siz değil ama çocukları bir duzen oturtturmak zorunda derdim. Yani sonuçta hepimiz çocuk büyütüyoruz ki kabul edelim hepimizin hayatı hem çocuk olduktan sonra değişiyor, hem zorlaşıyor. Lakin eşinize yapılana üzüldüm. Eşiniz net olsun. Benim elimden gelen bu herkes elini taşın altına soksun desin.

Kayınvalideniz o büyük oğluşunun lafından çıkmıyorsa,o oğluşuda anaaaammm kiralara çıkamaazz gariban anam diyorsa alsın kendi evine :KK66: eğer birşey derse sizde böyle dersiniz. Her kış evinize almak zorunda değilsiniz, diğer çocuklara da üzüldüm kışları onlarda geçirmiş herkesin düzeni bozuluyor. Ayrıca eşiniz annem sığıntı mı ? bir orada bir burada benim gönlüm razı değil büyük ev olarak kendi evi olmalı diyebilmeli . 3-4 ay az süre değil .Belliki eşinizde kayınvalideniz gibi ,sesini çıkaramıyor.Eşinizin elinde hepsi...
Aslında o kadar haklısınız ki.Bence de sadece eşim değil annesi de abiye hem çok bağlılar hem de çok korkuyorlar.Mesela abisi benim gerdeğime varana kadar konuştu,yengesi aynı şekilde.Ben görüşmeyi kestim ama eşim asla vazgeçemedi onlardan.Kv de aynı şekilde ne yaparlarsa yapsınlar onun kalbini kıracak hiç bir hareketi yapmaz.Ve 3ünün de ortak lafı şudur elalem ne der?Abimle küsersem elalem ne der?Kızlarda kalırsam ya da kendime ev tutarsam elam ne der?O kadar elalem odaklı yaşıyorlar ki.Köydeki insanlar tabi ki konuşacaklar arkadan çünkü köyde başka yapılabilecek ne var yaşlı başlı tipler eninde sonunda herkesin arkasından bir şeyler söylüyorşar.Bizimkilerin işine geldiği için çok önemsiyor gibiler

Valla açık açık konuşmanız gerekiyor, ayrı eve çıkmana oğlun mani oluyorsa onda kalman gerekir, biz ayrı evin olsun diyoruz bizi dinlemiyorsun, kimin sözünü dinliyorsan onda kalman gerekir diye. Kız kardeşler ne diyor bu işe. Eşinizin abisi paradan vazgeçmiyorsa bakmak zorunda annesine. Bende karışmam kimin maaş kartının kimde olduğuna ama maaş kartına el koyup annesine bakmaktan kaçınan olursa lafımı söylerim.

Abi parasını yiyordur da ondan. Kendi adına konuşsun.

Eşiniz de bişi diyemiyor belli.
Benim eşim de pek bisi diyemez, o demediği zamanlarda maalesef iş başa düşer
Ben söylerim
Size de taVsıyem kayınvalıdrye açıkça " ev tutulması gerektiğini " söylemeniz.
İnsan kendi annesine tahammül edemıyorkenn....
O kadar çok söyledim ki benim evimde tamam dedi,biz eşyaları ayarladık ben yapamam abin izin vermez diyip vazgeçti.Şimdi de durum ortada içeride hala eşimin telefonu çalıyor bugün özellikle bıkmış durumdayım..

O kadar çok söyledim ki benim evimde tamam dedi,biz eşyaları ayarladık ben yapamam abin izin vermez diyip vazgeçti.Şimdi de durum ortada içeride hala eşimin telefonu çalıyor bugün özellikle bıkmış durumdayım..
İnsan gibi laftan anlamıyorsa o zaman daha acık olacaksınız
İnsan gurur yapar alınır yahu!
" abimde kal o zaman anne " diyecektiniz!

Ya da eşinizle ciddi şekilde sürekli kavga edip konuşmayacaksınız
Eşiniz de açıkça söyleyecek o zaman annesine

Çekilir dert değil

Valla açık açık konuşmanız gerekiyor, ayrı eve çıkmana oğlun mani oluyorsa onda kalman gerekir, biz ayrı evin olsun diyoruz bizi dinlemiyorsun, kimin sözünü dinliyorsan onda kalman gerekir diye. Kız kardeşler ne diyor bu işe. Eşinizin abisi paradan vazgeçmiyorsa bakmak zorunda annesine. Bende karışmam kimin maaş kartının kimde olduğuna ama maaş kartına el koyup annesine bakmaktan kaçınan olursa lafımı söylerim.
Kızlar bizi destekliyorlar çok seviyorlar eşimi.Hatta bu sene eşim onlarla da konuştu bizim bakmamız imkansız diye onlarda bize gelsin annemiz biz bakarız diyorlar.Ama bu sefer kvdem onlara para veriyor ve abiyle hem para yüzünden hem de köydekiler annelerine damatlar bakıyor dedikleri için sorun çıkıyor

Bizde boyle bir sorun yok. Gorumcelerden biri boşandi kaynanam iyice kizinin yanina yerleşti cocuguna bakip yemegini yapiyor. Başka kizlari da var zaten bana kalmaz.
Evlenmeden önce her kış kv ile kalacaksin deseler asla evlenmezdim zaten. Eşinizin eski nişanlisi paçayi kurtarmiş, size soylenmedi mi? Kabul edip sonradan dönmek her zaman daha zordur.
Ayri ev kabul etmiyorsa ne yapilir ki başka ben istemiyorum derdim baska da bir şey demezdim eşim dusunsun.🙄🙄

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X