Bu kadar ayrıntıyı düşünüp değerlendirmek sizi yormuyor mu?
Üstelik kendisinden kilometrelerce uzakta olduğunuz bir kadının söylediklerini, yaptıklarını niye bu kadar dert ediyorsunuz?
Yaşlı,belli ki bazı konularda bakış açısı sağlıksız,yanında,yakınında değilsiniz, hayatınıza müdahale edemiyor,
eşinizi doldurmuyor,boşverin gitsin.
Kayınvaldenizi ve bakış açısını değiştirmezsiniz, kendi bakış açınızı değiştirin.
Ben 25 yıllık evliyim, geçtiğimiz iki hafta boyunca kayınvalidem ve kayınpederimi misafir ettim,onlar memlekette,
bu iki haftada bana müdahale ettiği konuları, verdiği akılları saysam bu sayfalar dolar inanın.
Çünkü kayınvalidemin yapısı böyle,
herkesi organize etmeyi,sorulmasa da fikir vermeyi,evlatlarının ve torunlarının hayatlarına müdahale etmeyi sever,normalde iyi biridir, severim,çok ciddi sıkıntılar yaşamadık
o nedenle ben artık 'onun yapısı bu' diye bakıyorum.
Bir örnek vereyim,onlar gelmeden yaptığım turşunun suyuna lahana sarmasından kalan lahanaları ve havuç,limon doğrayıp koydu, biraz emek verdi ya,kendi usulüne göre yaptı ve pek muhteşem oldu turşusu, bana diyor ki :
-bence kalan salatalık turşularını da bu lahana turşusunun üzerine ekle,bunu suyu daha güzel olmuş,salatalıklar lezzetlensin.
İnce düşünürsem 'senin turşu olmamış' diyor.
- olur anne eklerim, dedim,eklemedim,
gitti kadın evine beni mi takip ediyor?