- Konu Sahibi Less-is-More
-
Ya işte bende bu yaşadıklarınızı yaşamamak için ücretsiz izi almıştım. Hala ücretsiz izindeyim. Yine hamileyim ve bu bebeğim içinde ücretsiz izin alıcam. En güzeli kendin büyütmek. İmkan varsa bir süre alın bence de.Söylüyorum inanın ama söylemekle olmuyor
Kreş yaşına gelene kadar ikinci çocuğu düşünmüyorum. Önceden yaş farkı olmasın diyordum ama şimdi fikrim değişti. Kendim bakmak istiyorum sizin gibi.Ya işte bende bu yaşadıklarınızı yaşamamak için ücretsiz izi almıştım. Hala ücretsiz izindeyim. Yine hamileyim ve bu bebeğim içinde ücretsiz izin alıcam. En güzeli kendin büyütmek. İmkan varsa bir süre alın bence de.
Emzirme kampı diye grup var face de. Oraya bir göz atmani tavsiye ederim meme reddi dönemidir 8 aylıkken bizde de olmuştu. Uyku esnasında veriyordum memeyi. Kv ile konuşurken doktor dedi ki içeren cümleler kullanabilirsin.Birkaç hafta önce bıraktı emmeyi. Bu sebepten olabilir mi acaba? Sütüm bitti artık gelmiyor emmedigi için. Sebepsiz kafanı çeviriyor itiyor beni. Emmek istemiyor hiç.
Canım bende düşünmüyordum ikinci çocuğu zaten hiç istemiyordum ama olmuş işte Spiral kurbanı oldum ne güzel korunuyorduk biz hata olmuyordu artık çocuk istemediğim için spiral taktırdım 2. Ay hamile kaldım.Kreş yaşına gelene kadar ikinci çocuğu düşünmüyorum. Önceden yaş farkı olmasın diyordum ama şimdi fikrim değişti. Kendim bakmak istiyorum sizin gibi.
O zaman Allah şimdiden kolaylık versin canım. Hayırlısıyla doğsun hallolur bir sekildeCanım bende düşünmüyordum ikinci çocuğu zaten hiç istemiyordum ama olmuş işte Spiral kurbanı oldum ne güzel korunuyorduk biz hata olmuyordu artık çocuk istemediğim için spiral taktırdım 2. Ay hamile kaldım.
Tadımlık olsa neden ses edeyim. Aynen bir kase yedirmeye calisiyor. Başka şeylere ilgisini çekerek zorla bitirtiyor. Sorun bu zatenIlgilenen birini bulmussunuz bence yedirsin .. ben su an tez yaziyorum mesela ve cocugu bazen cidden ac birakiyorum galiba. Gerci ne versem tukuren kafasini ceviren bi cocuk da.. ac kaldigini da saatler sonra bi corba yedirmeye calisirsam hemen hapur hupur yemek istemesinden anliyorum.. yani benim nazina oynayacak vaktim.pek yok bu aralar. Sabah yemediyse aralarda da bi iki biskuvi veriyorum anca ogleden sonra corba faslimiz oluyor. Ay bu sabah yemedi dur sunu da yapiym bunu da hazrlaym demiyorum...
Bence cocukla yemek bakimindan ilgilenen biri olmasi da iyi bisey . Bu surecte bunu anladim yani.
Bence 1kase yedirmeye kalkismiyorsa ne bileyim saat basi tadimlik veriyorsa sorun olmaz . Ama tika basa yedirmeye bitirtmeye calisiyorsa cok sacma...
Evet ağzında tutmaya başladı zaten.Off ya çok sinir bozucu,yiyeceği varsa da yemez ki böyle.
Biraz acıkması gerek ki zevkle yesin yani.
Ayrıca biraz daha büyüyüp akli erince ağzında tutmaya da başlayabilir.
Bir dönem bende kızıma ısrar ettim tabağı bitsin diye,sonuç öğlen verdiğim köfte,akşam yanağının iç tarafında duruyordu. O gün acayip pişman olmuştum. Neden zorladım bu kadar diye.
Dönsün evine,siz mutlu bebek mutlu
Öncelikle yoğurdu saat birde yedirecekti ben ikide yedirmesini istediğim için ikide yedi. Bir saat arayla meyve püresini yedirmeye çalışması sizce normal öyle mi? Siz herhalde tadımlık falan veriyor sanıyorsunuz. Bu çocuk o zaman saat başı yiyecekse günde on iki öğün yemesi lazım ki kendisi zaten gece uykusundan uyandırıp yedirmemi söylüyor. Her ne kadar uykunun daha önemli olduğunu söylesem de. 3,5da zorla meyve püresini yemeyi bitiren bir bebeğe 6da yine bir kase çorba yedirmeye çalışması da normal. Peki o zaman bebeğim neden ağlıyor tüm bunlar normalse? Yemek istemesi gerekmez mi? Ayrıca ben sırf onun hazırladığını yedirmemek için dışarda hazır meyve püresi almadım. Bu aldığım ikinci hazır püre. Eğer evde kalacak ya da eve dönecek morali kendimde Bulabilseydim zaten çorbasını yedirecektim. Nefes almaya ihtiyacım vardı ve mutlu bir anne de bebek için en az yemek kadar önemlidir değil mi? Yaptığım istisnaları sanki alışkanlığımmis gibi algılamassiniz nedense.Öncelikle ek gıda adı üzerinde ek gıdadır yine anne sütünü sağıp bırakmalısınız 6 ayına girince direkt ek gıdaya geçilmez. Öncelik yine anne sütüdür. Ayrıca her verdiğine gereksiz demişsiniz tok demişsiniz ama 11.30 da yemiş zaten yediği nedir ki onun. 2 de yoğurt yemiş o da ara öğündür sadece. Tutup bir kap yoğurdu bitirmemiştir.
1 saat falan sonra meyve püresi yeiebilir neyse yememiş zaten ağlamış 2 de verdiğiniz yoğurtla duruyormuş 6 da uyanmış bir çorba içme vakti zaten gelmiş dediğim gibi zaten ne kadar içecek ki ama çorbaya laf söylemişsiniz dışarı çıkartıp kısa bir zaman zaman sonra hazır meyve püresi vermişsiniz yemiş. Sırf yani o yedirmesin diye hazır şeyi dışarıda yedirmişsiniz çocuğa bari evde kayınvalidenizin yaptığını bir kaba koyup götürseydiniz.
Kaynana eliyle meyve püresi yapıyor, çorba yapıyor üstelik evdesiniz siz değil o hazırlıyor neymiş zorluyor diyorsunuz sonra dışarı çıkarıp hazır birşey verip yedi diyorsunuz. Enteresan doğrusu. Madem o kadar şikayetçisiniz evde siz hazırlayın çocuğuınuzun yiyeceklerini yaranamıyor demek bu olsa gerek. O kadın eşinizi falan büyütmedi çünkü hiçbirşey bilmiyor kadın evde o kadar yapıyor yedirmiyorsunuz hazırını alıyorsunuz çok bilinçlisiniz gerçekten kaynana da hiçbirşey bilmiyor ..
Yemin ediyorum benm kv bosuna caba gosterme anlatamazsin kendi cocuklarini da oyle yetistirmis hepsinin oral doneni sikintili esim sigara bagimlisi agzinda bir sey olmadan duramaz cocugum dersen biberon bagimlisi oldu anlatamiyorsun kafa o kadar aliyor cunkuBebeğim dokuz aylık ve doğduğu günden beri KV ile beraberiz. KV her şeye karışan, her şeyin en doğrusunu kendisi bilen, kendini ya da başkalarını sürekli övüp duran karakterde biri. Ev işlerinde ya da bebeğin ihtiyaçlarında çok yardımı oldu ama bunları hep kendisinin en güzelini ve en doğrusunu yaptığını düşündüğü için yaptığına eminim. Önceden beni düşündüğünden sanırdim ama artık öyle olmadığına inanıyorum.
Ben öğretmenim ve oğlum beş ayına girdikten bir hafta sonra ise basladim. O zaman yavaş yavaş ek gıdaya başladık ama ben çoğunlukla iki ogunluk süt sagip bırakıyordum. Altı ayı dolunca tamamen ek gıdaları vermeye başladık ve sorunların çoğu burdan sonra patlak vermeye başladı. KV asla çocuğun doyduguna inanmayan bir insan. Saat başı çocuğun ağzına birşeyler tıkıyor ve çocuk artık bıktı yemek yemekten. Sonra da bu çocuğun iştahı yok bugün hiçbir şey yemedi diye söylenmeye başlıyor. Çocuğumun boyu da kilosu da olması gereken seviyede ama gel de anlat. Güzellikle anlatıyorum, arkadaşlarının yanında laf vuruyorum ama yok. Kadın kendi bildiğini okumaktan vaz geçmiyor ve ben artık sabır noktasını çoktan geçtim. Ona laf anlatamayinca eşime sariyorum. O da bana hak veriyor, konuşuyor ama yok kadın çocuğa büyük adam muamelesi yapmaktan vazgeçin geçmiyor. Dünkü olayı anlatayım.
Okuldan geldim sınav işlerimi hallediyorum. Saat 11.30 gibi geldiğimde birşeyler yedirmişti. 12 gibi aldım uyutmaya götürdüm ama ezan sesine uyandı ve saat bir gibi kalktı. Yoğurt çıkardım, saat 2 gibi yoğurt yedi. Ben bilgisayarın başına döndüm. Baktım çocuk ağlıyor. Meyve püresi hazırlamış daha üzerinden bir saat geçmiş onu yedirmeye calisiyor. Ağladıkça ağzına tepiyor. Artık kavga edecektim ama kendimi nasıl tuttum hayret ediyorum. Mesaj attım eşime ben ücretsiz izine ayrılıyorum annen evine dönsün artık diye. Kavgasız gürültüsüz gitsin yeter ben ilgilenirim çocuğumla dedim. Şu okul işlerimi bitirip ayrılacağım izne.
Sonra çocuk dört gibi uyudu. Uyandığında saat altı falandı sanırım. Uyanır uyanmaz şehriye çorbası yedirmeye calisiyor. Çocuk yine ağladı, istemiyor çünkü. Aç da olsa yemek yeme fikrinden soğudu yavrum. Kadındaki mantık su, hic ağzı boş kalmasın, sürekli bağırsakları çalışsın, ne bulursan ağzına tep. Aldım oğlumu giydirdim, dışarı çıktık. Eşim de spora girdi o arada. Biraz parkta gezdirdim, sonra marketten meyve püresi aldım, bı cafede oturdum onu yedirdim ve yavrum seve seve yedi hiç aglamadan. Eve geldik, zaten surat beş karış bu hiç birşey yemeyecek mı diye sordu. Ben de meyve püresi aldım yedirdim dedim. Öyle olur mu, bu çocuk yemek yemeyecek mı, günde bir kere yemesi gerekiyor onu ( biliyorum ve bu hazır alıp yedirdigim ikinci meyve püresi, kendim evde hazırlar veririm hep) diye söyleniyor. Ben de gördün yemek istemedi dedim her gün mü yediriyorum ben bunu dedim. Ki zaten ne istersem yediririm sanane diyeceğim kavga başlayacak. İçimden sabrediyorum az kaldı gidecek diye. Şimdi arkadaşlar ben mi çok abartıyorum sizce? Uzun olmuş olabilir. Daha çok şey var anlatmadigim ama en büyük sorunum bu. Yani bir bebek bu kadar sık beslenir mı? Sinir olmakta haksız mıyım?
Her cümlesine aynen katılıyorum..yazik cidden..konu sahibi soguk memnuniyetsin biri.kadin sanki mecbur.Öncelikle ek gıda adı üzerinde ek gıdadır yine anne sütünü sağıp bırakmalısınız 6 ayına girince direkt ek gıdaya geçilmez. Öncelik yine anne sütüdür. Ayrıca her verdiğine gereksiz demişsiniz tok demişsiniz ama 11.30 da yemiş zaten yediği nedir ki onun. 2 de yoğurt yemiş o da ara öğündür sadece. Tutup bir kap yoğurdu bitirmemiştir.
1 saat falan sonra meyve püresi yeiebilir neyse yememiş zaten ağlamış 2 de verdiğiniz yoğurtla duruyormuş 6 da uyanmış bir çorba içme vakti zaten gelmiş dediğim gibi zaten ne kadar içecek ki ama çorbaya laf söylemişsiniz dışarı çıkartıp kısa bir zaman zaman sonra hazır meyve püresi vermişsiniz yemiş. Sırf yani o yedirmesin diye hazır şeyi dışarıda yedirmişsiniz çocuğa bari evde kayınvalidenizin yaptığını bir kaba koyup götürseydiniz.
Kaynana eliyle meyve püresi yapıyor, çorba yapıyor üstelik evdesiniz siz değil o hazırlıyor neymiş zorluyor diyorsunuz sonra dışarı çıkarıp hazır birşey verip yedi diyorsunuz. Enteresan doğrusu. Madem o kadar şikayetçisiniz evde siz hazırlayın çocuğuınuzun yiyeceklerini yaranamıyor demek bu olsa gerek. O kadın eşinizi falan büyütmedi çünkü hiçbirşey bilmiyor kadın evde o kadar yapıyor yedirmiyorsunuz hazırını alıyorsunuz çok bilinçlisiniz gerçekten kaynana da hiçbirşey bilmiyor ..
Eşim de sigara bagimlisiYemin ediyorum benm kv bosuna caba gosterme anlatamazsin kendi cocuklarini da oyle yetistirmis hepsinin oral doneni sikintili esim sigara bagimlisi agzinda bir sey olmadan duramaz cocugum dersen biberon bagimlisi oldu anlatamiyorsun kafa o kadar aliyor cunku
Ne kusuru tesekkur ederim yazdiklariniz için. Eline pestil, salatalık, meyve falan veriyorum. Onlardan da az olsa yediği için tam acikmiyor sanırım. Bir çay bardağı yoğurt, bir çay bardağı çorba, meyve püresi, sabah kahvalti, bazen irmikli kuru meyvelerle bulamaç yapıyorum. Bunları bir günde yerse mamaya ya da anne sütüne sıra gelmiyor. Bunlar zaten bütün ogunlerini dolduruyor. Gece de mama veriyorum. Ne yapmamı önerirsiniz. Mesela yoğurtla çorba miktarını yarıya indirip bir öğünde mı versem. Onun yerine de mama mı icirsem?
Yaşadığım durumu siz de mi yasiyorsunuz? Bir annenin bebeği için endişelenmesi falan. Bir anlam ifade ediyor mu? Ben istemedim bebeğime bakmasiniHer cümlesine aynen katılıyorum..yazik cidden..konu sahibi soguk memnuniyetsin biri.kadin sanki mecbur.
Bide esini doldurmus..cocugunu buyutmus bi allah razi olsun yok..bakicilara para bayilsinda o zaman gorururum ben konu sahibini
Sizin için yazdıklarımı tekrar okudum. Zit cevap verdiğim kanısına nasıl vardınız hayret ediyorum. Bakmak zorunda değil. Ben gelip bakar mısın demedim asla. Kendisi hevesliydi zaten. Olmadı anlaşamadım. Asla kötü birşey söylemeden kendi yoluma bakıyorum. İlla eyvallah diyip şükür mu etmeliyim?Sizin yaptiginizda nankorluk..benim kv 1 hafta bile bakmadi 5 aylik bebegime mecbur bakici buldum.5 aylik bebegi sabah erkenden uyandirip baskasinin evine birakip okula gectim.
Benden bu kadar diyip gitti ki ben bileylerinide almistim sadece 1 ay istemistim kendisinden..
Sizin kv bakmis buyutmus..insan gibi deyin sizde sakaya alin anne yeter abartiyosun ama inan yedirdiklerin fazla gibi...
Ama hic uyarmamisinizki zit zit cevap vermisiniz.
Kadin evde cocugunuza n maas kazanin bide utanmadan ogluna sikayet edin..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?