KV ile çocuk büyütmek

Kreş yaşına gelene kadar ikinci çocuğu düşünmüyorum. Önceden yaş farkı olmasın diyordum ama şimdi fikrim değişti. Kendim bakmak istiyorum sizin gibi.

Birkaç hafta önce bıraktı emmeyi. Bu sebepten olabilir mi acaba? Sütüm bitti artık gelmiyor emmedigi için. Sebepsiz kafanı çeviriyor itiyor beni. Emmek istemiyor hiç.
Emzirme kampı diye grup var face de. Oraya bir göz atmani tavsiye ederim meme reddi dönemidir 8 aylıkken bizde de olmuştu. Uyku esnasında veriyordum memeyi. Kv ile konuşurken doktor dedi ki içeren cümleler kullanabilirsin.
Bence de bir çocuk doktoruna birlikte gidin. Eşin konuşsun annesi ile. Karnı ağrıyor geceleri uyuyamıyor desin. 9 aylık bebeğe şehriye çorbası çok fazla.
Benim annem senin kv gibi. Bende çok sınır oluyorum. Ama dün doktora götürdük doktor böyle böyle dedi diye anlatıyorum. Mesela inek sütu vermeye çalışıyordu. Anne bak sen böyle veriyorsun ama gece karin ağrısından uyuyamıyor bu çocuk 10 kez uyanıyor dedim. Gerçekten de öyle bebeğim geceleri çok sık uyanır karin ağrısı hiç gecmez. Bazen etki ediyor bazen etmiyor :)

Kreş yaşına gelene kadar ikinci çocuğu düşünmüyorum. Önceden yaş farkı olmasın diyordum ama şimdi fikrim değişti. Kendim bakmak istiyorum sizin gibi.
Canım bende düşünmüyordum ikinci çocuğu zaten hiç istemiyordum ama olmuş işte Spiral kurbanı oldum ne güzel korunuyorduk biz hata olmuyordu artık çocuk istemediğim için spiral taktırdım 2. Ay hamile kaldım.

O zaman Allah şimdiden kolaylık versin canım. Hayırlısıyla doğsun hallolur bir sekilde

Ilgilenen birini bulmussunuz bence yedirsin .. ben su an tez yaziyorum mesela ve cocugu bazen cidden ac birakiyorum galiba. Gerci ne versem tukuren kafasini ceviren bi cocuk da.. ac kaldigini da saatler sonra bi corba yedirmeye calisirsam hemen hapur hupur yemek istemesinden anliyorum.. yani benim nazina oynayacak vaktim.pek yok bu aralar. Sabah yemediyse aralarda da bi iki biskuvi veriyorum anca ogleden sonra corba faslimiz oluyor. Ay bu sabah yemedi dur sunu da yapiym bunu da hazrlaym demiyorum...
Bence cocukla yemek bakimindan ilgilenen biri olmasi da iyi bisey . Bu surecte bunu anladim yani.
Bence 1kase yedirmeye kalkismiyorsa ne bileyim saat basi tadimlik veriyorsa sorun olmaz . Ama tika basa yedirmeye bitirtmeye calisiyorsa cok sacma...

Tadımlık olsa neden ses edeyim. Aynen bir kase yedirmeye calisiyor. Başka şeylere ilgisini çekerek zorla bitirtiyor. Sorun bu zaten

Off ya çok sinir bozucu,yiyeceği varsa da yemez ki böyle.
Biraz acıkması gerek ki zevkle yesin yani.
Ayrıca biraz daha büyüyüp akli erince ağzında tutmaya da başlayabilir.
Bir dönem bende kızıma ısrar ettim tabağı bitsin diye,sonuç öğlen verdiğim köfte,akşam yanağının iç tarafında duruyordu. O gün acayip pişman olmuştum. Neden zorladım bu kadar diye.
Dönsün evine,siz mutlu bebek mutlu

Evet ağzında tutmaya başladı zaten.

Öncelikle ek gıda adı üzerinde ek gıdadır yine anne sütünü sağıp bırakmalısınız 6 ayına girince direkt ek gıdaya geçilmez. Öncelik yine anne sütüdür. Ayrıca her verdiğine gereksiz demişsiniz tok demişsiniz ama 11.30 da yemiş zaten yediği nedir ki onun. 2 de yoğurt yemiş o da ara öğündür sadece. Tutup bir kap yoğurdu bitirmemiştir.

1 saat falan sonra meyve püresi yeiebilir neyse yememiş zaten ağlamış 2 de verdiğiniz yoğurtla duruyormuş 6 da uyanmış bir çorba içme vakti zaten gelmiş dediğim gibi zaten ne kadar içecek ki ama çorbaya laf söylemişsiniz dışarı çıkartıp kısa bir zaman zaman sonra hazır meyve püresi vermişsiniz yemiş. Sırf yani o yedirmesin diye hazır şeyi dışarıda yedirmişsiniz çocuğa bari evde kayınvalidenizin yaptığını bir kaba koyup götürseydiniz.

Kaynana eliyle meyve püresi yapıyor, çorba yapıyor üstelik evdesiniz siz değil o hazırlıyor neymiş zorluyor diyorsunuz sonra dışarı çıkarıp hazır birşey verip yedi diyorsunuz. Enteresan doğrusu. Madem o kadar şikayetçisiniz evde siz hazırlayın çocuğuınuzun yiyeceklerini yaranamıyor demek bu olsa gerek. O kadın eşinizi falan büyütmedi çünkü hiçbirşey bilmiyor kadın evde o kadar yapıyor yedirmiyorsunuz hazırını alıyorsunuz çok bilinçlisiniz gerçekten kaynana da hiçbirşey bilmiyor ..

Sizin yaptiginizda nankorluk..benim kv 1 hafta bile bakmadi 5 aylik bebegime mecbur bakici buldum.5 aylik bebegi sabah erkenden uyandirip baskasinin evine birakip okula gectim.
Benden bu kadar diyip gitti ki ben bileylerinide almistim sadece 1 ay istemistim kendisinden..
Sizin kv bakmis buyutmus..insan gibi deyin sizde sakaya alin anne yeter abartiyosun ama inan yedirdiklerin fazla gibi...
Ama hic uyarmamisinizki zit zit cevap vermisiniz.
Kadin evde cocugunuza n maas kazanin bide utanmadan ogluna sikayet edin..

Öncelikle yoğurdu saat birde yedirecekti ben ikide yedirmesini istediğim için ikide yedi. Bir saat arayla meyve püresini yedirmeye çalışması sizce normal öyle mi? Siz herhalde tadımlık falan veriyor sanıyorsunuz. Bu çocuk o zaman saat başı yiyecekse günde on iki öğün yemesi lazım ki kendisi zaten gece uykusundan uyandırıp yedirmemi söylüyor. Her ne kadar uykunun daha önemli olduğunu söylesem de. 3,5da zorla meyve püresini yemeyi bitiren bir bebeğe 6da yine bir kase çorba yedirmeye çalışması da normal. Peki o zaman bebeğim neden ağlıyor tüm bunlar normalse? Yemek istemesi gerekmez mi? Ayrıca ben sırf onun hazırladığını yedirmemek için dışarda hazır meyve püresi almadım. Bu aldığım ikinci hazır püre. Eğer evde kalacak ya da eve dönecek morali kendimde Bulabilseydim zaten çorbasını yedirecektim. Nefes almaya ihtiyacım vardı ve mutlu bir anne de bebek için en az yemek kadar önemlidir değil mi? Yaptığım istisnaları sanki alışkanlığımmis gibi algılamassiniz nedense.
Tabi ki bebeğimi ben yedirmek istiyorum ama ufacık bir işimi görene kadar çocuğu alıp yedirmeye başlıyor. Dedim ki bilgisayarda e okul işlerimi hallediyordum. Zahmet Edip bana sorsa benim de haberim olurdu. Biraz daha dikkatli okuyun isterseniz

Yemin ediyorum benm kv bosuna caba gosterme anlatamazsin kendi cocuklarini da oyle yetistirmis hepsinin oral doneni sikintili esim sigara bagimlisi agzinda bir sey olmadan duramaz cocugum dersen biberon bagimlisi oldu anlatamiyorsun kafa o kadar aliyor cunku

Her cümlesine aynen katılıyorum..yazik cidden..konu sahibi soguk memnuniyetsin biri.kadin sanki mecbur.
Bide esini doldurmus..cocugunu buyutmus bi allah razi olsun yok..bakicilara para bayilsinda o zaman gorururum ben konu sahibini

Eşim de sigara bagimlisi

Öneriler daha çok kafanızı karıştırır. İşin Aslı çocuğa bağlı bir şey.
Ama kendi tecrübem,
Yerinizde olsam arada verdiğim salatalık, pestil gibi şeyleri kaldırır,
çorba+köfte denerdim mesela. Hani 1 çay bardagı çorba yemesin, onun yerine yarısı kadar çorba ve köfte yesin gibi.
Yada
Miktarları değiştiremiyorsanız yediği şeylerin kalorilerini arttırabilirsiniz.
Örneğin kahvaltısına tahin ekleyin. Sağlıklı yağ içerir.
Yada yoğurdu sade yerine her gün olmasa da arada meyveli yoğurt verin, açılan bir öğünde de köfte yedirin.
Hurma mesela besleyiciliği çok yüksek bir besin,
İrmik su ile muhallebi pişirip hurma ile blenderdan geçip tatlı hazırlayabilirsiniz
Eğer çocuğunuz katı tüketmeyi seviyorsa keci boynuzu unu oluyor, onunla yapılan pankek tarifi var, Benim çocuklar bayılıyor :)

Benim küçük 10 aylık,
Sabah 1 pankek, 1 tatlı kaşığı kadar tuzsuz ev peyniri, 3-4 zeytin
Yada 1 yumurta sarışından tereyağlı peynirli omlet, salatalık

Uykudan önce yoğurt/ bazen meyveli
Uyandığında biraz çorba
1-2 saat kadar sonra 2 köfte,
1 saat sonra 1 meyve yada kuru meyve
Sonra yine uyku, uyandığında çorba
Aralarda da emiyor ama sütüm epey az
Gece uyumadan bazen irmikli hurmalı tatlı
Gecede 2 kere formül mama içiyor.
Gününe göre azalıp arttığı oluyor ama genelde böyle :)

Her cümlesine aynen katılıyorum..yazik cidden..konu sahibi soguk memnuniyetsin biri.kadin sanki mecbur.
Bide esini doldurmus..cocugunu buyutmus bi allah razi olsun yok..bakicilara para bayilsinda o zaman gorururum ben konu sahibini
Yaşadığım durumu siz de mi yasiyorsunuz? Bir annenin bebeği için endişelenmesi falan. Bir anlam ifade ediyor mu? Ben istemedim bebeğime bakmasini

Benım annemde oyle... Bunda kotu bır sey yok... Yazık kadın kendince ıyı bakıyorum dıye duşunurken..

Sizin için yazdıklarımı tekrar okudum. Zit cevap verdiğim kanısına nasıl vardınız hayret ediyorum. Bakmak zorunda değil. Ben gelip bakar mısın demedim asla. Kendisi hevesliydi zaten. Olmadı anlaşamadım. Asla kötü birşey söylemeden kendi yoluma bakıyorum. İlla eyvallah diyip şükür mu etmeliyim?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…