• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kv hamile kalmamdan korkuyor

TATLIM hamile kalmadan değil hamile kalınca söyle.Bu kv bir enteresan.Benim kayınvalidemde ne zaman bebek konusu açılsa yok daha erken yok daha yapmayın yok çok masraf derdi.. Bu konuda çok ciddi tartıştık şimdi hamileyim herşey zamanında güzel diyor Allah herkese nasip etsin diyor.

Benimkide istemiyodu hatta bi kaç tembihledi bende oğluna dedim sonra herkes duydu tabi tartışma vs olunca.
Bidaha diyemedi.hamile kaldım seneler sonra telf açtım dedim o an şok oldu heralde:))) bişey diyemedi.
Sonra düşük yaptım ay çokbsevindiydim tüh müh iki gün aradı düşükten sonra.
Bir ay sonra tekrar hamile kaldım.üç ay demefim kimseye sonra birine dedim herkes duymuş. Ama eşimin ailesinden bi kişi aramadı sormadı.kv arayıp üstü kapalı halin vaziyetin nasıl durumlar diye agız yoklu anlamamazlıktan geldim iyiyiz deyip geçiştirdim.

Aslada söylemeyi düşünmüyorum kendim sorarsa anca yada gidip hamilelik mevzusu konuşmayı.
Hatta üç hafta önce oraya gitmiştim hiçbişey sormadı etmedi.
Tesadüf birini gördüm tebrik etti hayırlı olsun dedi.nerden duydun deyince kv sölemiş.

Ha benim için dertmi yada üzülüyom mu asla tam tersi catlasın:))))))) hoşuma gidiyo

Kv'ye ya da etrafınızdaki insanlara adet tarihini bildirmek ne tuhaf, gecikir test yaparsınız pozitifse söylersiniz de dereyi görmeden paçaları sıvamak deyimi cuk oturmuş konunuza, çocuk istediğimi etrafımdaki kimse bilmezdi hamile olduğumu duyan şok olmuştu hiç renk vermedin deyip şaşırmıştı herkes kv de dahil. Özeliniz size kalsın bu kadar şeffaf olmanın alemi yok

İlaç dediği nedir
Belki hamilelikte kullanılmayacak bir şeyse bebeğe bir seyolcak diye korkmuştur
Bir babanne bu kadar kötü olamaz sanmıyorum

Yani bence de bu tavrının altında başka sebep var. İstememesinden değilde eksik bilgi var gibi geliyor bana.
Çünkü bu konuşma herşekilde olabilir. Eşiniz çocuk istemiyordur, siz istemiyorum diyordunuz, plansız bir gebelik gibi yansıtmış olabilirsiniz vs. vs....
yoksa istemeyen kaynana bile bu tepkiyi vermez.

Hamile kalınca bile 3-4 aylık olmadan söylemeyin. Şimdi kv'nin korktuğunu ögrenmişsiniz. Ben olsam imkanım yerindeyse kv inat hamile kalabilirdim. İyi bir şeye facia gibi kötü tepki gösteren insanlarla inatlaşmayı seviyorum

Ilk bebegimi kaybettigim için hem esimin ailesi hem benim ailem gozumuzun içine bakiyorlardi yeni bi bebek haberi icin. Buna ragmen 7.haftada kalp atisini alana kadar soylemedik kvalideye. Hatta bana kalsa 12.hafta dolmadan kimseye soylemeye niyetim yoktu ama mecbur kaldim bazi durumlardan dolayi. Kesinlestirneden en yakinlara dahi soylemeyi dogru bulmuyorum

Herkese Merhaba,
Bir davranışla karşı karşıya kaldım ve fikir almak istiyorum. Adetimin 1 hafta geciktiğini sanıyordum bu sabaha kadar. Ama daha 2 günüm varmış dün akşam kvye gittik. Ona dedim adetim gecikti 6 gündür. Kadın ağzını korkarak eliyle kapadı, aaaa napacaksınız aaaa sen ilaç kullanmıyor musun ne olacak şimdi diyerek kötü bir şekilde üzülerek şok oldu. Bu benim kv, kendi kızının çocuklarına hergün hediyeler alır, hergün onları görmeye gider onlarsız 1 gün bile geçiremez. Bana gelince neden?
İlerde bebek olması durumunda kime söylememeniz gerektiğini öğrenmiş oldunuz.. borcunuz filan mı var belki sizi düşünerek demiştir tamam gelen nasibiyle gelir ama bebek demek bi sorumluluk bi masraf demek

Yav adetinizin tarihini unutmuş, gecikmesini günlerini karıştırmışsınız zaten. Bunu tüm aileye söylemiş, en son kayınvalideye söylemişsiniz. O da ciddiye alıp ah vah yapmış. Kusura bakmayın ama konu çok komiğime gitti. :)) insan niye adetinin geciktiğini tüm sülaleye duyurup, bir de buna ne tepki bekler anlamadım. Alt tarafı adet gecikmiş ya, adet. Duyan da 6 aylık hamile sanır sizi. Kayınvalide veya bir başkası ne yapsın ki buna... Bana biri adetim gecilikti dese "eee? Banane?" diyesim gelir.

Biraz olgunlaşın bence çocuk düşünmeden önce.
Kayınvalide korkmuş mu korkmamış mı, niye öyle yapmış, oracıkta gayet sorabilirdiniz. Basit iletişim bunlar yani. Bizim millette anlayamadığım şekilde, inanılmaz bir iletişim problemi var nedense.

Bence konu sahibi bilincaltinda kv ye yaranmaya calisiyor
Gorumcenin cocuklarinin ustune titriyormus ya.

Benim de cocugum olursa bana da iyi davranir beni daha cok sever diye dusunup olmayan gebeligi hemen soylemek istedi sanirim:deli:

Baska bir aciklamasi yok cunku bu durumun
Gercekten tuhaf ve komik:deli:

Adetimin geciktiğini söyleyeceğim en son kişi bile olamaz bı kayınvalide .. Listem de dahi yok

ilaç kullanmıyor muydun diyen valideye neden kızdınız?
korunuyor musunuz onu mu kastediyor.
Üstelik hamile olmayabilirsiniz istemese kime ne

Back