- 20 Nisan 2007
- 4.042
- 10.407
- 733
- 44
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Ben bunu neden buraya yazdığımı söylim.Tamam ev vs almayın da çantalar dolu geldik de ondan demeyin
1000 Euro ile burada ne çantalar dolar ama ev almak işin 50000 gerekir
Geldik evin yeme içmesini yaptık da ev alamadık tavrınız hoş gelmedi
Bazi siparisler oluyor trdekilerin ki esim bunu severek ben burda kaba taslak anlattim ve ben ekledim yani o demedi.kv bahsettigi kisi ufak bir canta ile gelip gidiyor biz 4 kisi bir sürü büyük bavul ve el cantalari ile gidiyoruz yani gocundugumuzdan değilEşinizin o kadar uzun uzun açıklama yapması, ellerimiz dolu geliyoruz, eve de alışveriş yapıyoruz o yüzden ev alamıyoruz demesi hoş değil.
Yapmayın madem bundan sonra.
Anneler başkası ev alınca kendi evlatları da alsın isteyebilir, mantıklı şeyler söylememis olabilir ama eşiniz daha yüzeysel geçiştirecek bir cevap verebilirdi.
Cok haklisiniz ama diger iki çocuğu baskin vaziyette bisey soylediklerinde ooo onlar daha iyi bilir oluyor ama bize sacmalayinca eşimde cevab verince esimle dalga gecer gibi oluyor.galiba farkinda değil dayanamicam bir gün soylicem artikEşinin verdiği bu tepkilerle sen boşuna canını sıkıyorsun. Eşin birsey demez anlarım ama gerekeni söylüyor. Daha niye düşünüyorsun ki. Ben olsam eşim gerekli cevapları veriyor diye hiç kafama takamazdım. Kayinvalidem Bana birsey diyecek olsada oğlunla konus anne derdim. Dua et eşine ki cevap veriyor.
Bazen diyorum küçücük kalsaydım.Ne güzeldi o zaman hayat herkesi ailem gibi bilirdim,öyle bakardım.Büyüdükçe insanların aile ilişkilerinden midem bulanıyor artık ya.Ne demek evsiz kal.Ev bahane bence eşiniz ne yaparsa yapsın annesi ona beceriksiz gözüyle bakar.Herkesi anlarımda annenin evlada düşmanlığını hiç anlamam...Ben kvnin potlarina alıştım, olaylari yanlış yerlerden yakalamasina ve yaptığı degerlendirmeler çoğu zaman hic mantığıma uymuyor. Zamanla bende onunla bu tarz konularda uzlaşamayacagimi ve aslinda hicte gerek olmadığını anladim.
Geçenlerde whatsappten görüntülü konuşuyorduk esimde vardi. Bir tanidik yurtdisinda yasiyor, devlet kirasini ödüyormus. Bu kisi markette calisiyor üç senedir, simdi tr de bir ev almış. Hayirli olsun ben o kisi icin sevindim.
Ama bu kisinin harcamalari farkli.
Türkiyeye gidince bir hafta max iki hafta kalir babasigilde durur ve ülkesine geri döner.
Biz gidince cantalari doldururz ufak tefek neye gücümüz yetiyorsa, gidince arabamizi kiralariz. Ev için alışveriş yeme icme derken bizde. Her sene böyle oldugundan hali ile birikmiyor. Biz yinede birikim yapıyoruz pandemiden önce sık sık altin alirdim. ama isteğinize göre bir ev bulamadık buralarda nasip olmadi.
Hatta kv yine ev lafini edince esim"anne biriktirdiklerimize geliyoruz yanıniza öyle kolay degil, bizde agactan toplamiyoruz gökten yağmıyor bizede"demisti. Kvde iyi gelme tr gibisinden küstü hani senede bir gelmeni bize cokmu gördün hesabi.
Simdi kv de bu sartlar altinda tr gelen birine ama bambaska gözlerle bakiyor. Sanki adam trilyoner havasiyla anlatıyor. Eşime kendince ev al tavsiyesinde bulunuyor ama nasil bir üslupla:/
Esimde güzelce tane tane anlatti, anne o kisi icin ne guzel ne mutlu. Ama sandigin gibi degil o isler. Genelde Devlet kirasini ödüyor ise, onun full calistiginida bilmiyordur. Oda calisip trde uygun bir yerde ev almistir. O kişi illa öyle yapti demiyorum ama çoğunluk öyle yapıyor. Kira ödemediği için o parayi biriktirip tabii ev alir trden.Öyle olsaydi bizde alirdik her sene gelince bir hafta evde yaninizda durur gelirdik. Belki öylesi iyi bilmiyorum benim aklima yatmiyor. Yatlarım katlarim olsun diyen biri degilim, şükür tr de bir evimiz var yeter. Ayrica o kisi gibi yapmakta doğru degil filan devlete karsi hak geciyor nasi hesabini veririm" tarzi konustu.
Yani kendince fetva filan vermedi esim cok makul acikladi.
Kv dedigi tek sey iyi öbür tarafta görürüz (kisaca lafi yani suna getiriyor sen bu tarz islere girmiyosun vebal almamak icin ama bu insanlarda yapıyor, obur tarafta görürüz ne kadar haklisin-kisaca haksizsin-diyor.) Senide anlıyorum demedi daha cok iyi ne halin varsa gör tarzı konuştu.
Iyi sende evsiz kal ne diyim diyor esime. Esimde patladi ben evsizmiyim mis gibi evde oturuyorum ev sahibi bile durduk yere beni cikartamaz ne yani kendi evim olmayinca adamdan sayilmiyormuyum? Ben burda kimseye muhtac degilim anne en önemlisi bu. Almanlar bile sormuyor evin kira mi senin mi diye, evim malim.olsun kafasinda degiller kirada oturmak onlara dokunmuyor yani illa ev sahibi hala olamadim diye caresizlikten perisan mi edim kendimi "dedi. Hatta abisi ile ilgili konuşacakti kimseye muhtac degilim derken esim ama cümleyi bitirmedi. Abisi genelde is begenmiyor meslegi yok masa basi isi olsun diyor ve kvgil herrrr konuda göz kirpmadan destek oluyorlar(neden göz kirpmadan diyorum çünkü esime gelince cok elestiri yapabiliyor.)
Gerçekten Türkiye'de kirada oturanlar akilsiz mi oluyor? Yada Almanya'da yaşayıp evler alamayan biri bos bir insan mi? Yoksa okumamis kendini gelistirmemis bazi cahil kesimin düşünce tarzi mi? Evladinin burda ev sahibi olmasini istemesini cok iyi anliyorum ama bizim kendi evimiz yok iken Çulsuz damgasini yememiz esimide benide cok rahatsız etti.
Ama ben yine de bu açıklamak ikna olmadım, sevgili D damdan ın yorumuna katıldığımı belirtmek istiyorum.Ben bunu neden buraya yazdığımı söylim.
Yine bir zamanlar ev alamadin kac senedir ordasin insanin bir yatirimi olur dedi. Esimde yine anlatti trde gibi değil bos siteler evler bulunmuyor anca denk gelmek lazim sana uyması lazim dedi. Kvde hic biriktiremedin mi filan diye laf sokmaya calisinc esim dedi anne ona bakarsan bir sene biriktirdiğim ile geliyorum görmüyor musun? Beraber geziyor arabamizi kiralıyoruz. O zaman gelince mümkün mertrbe elimi pek biseye atmicam oda benim hosuma gitmez dedi. Kvde hemen küstü iyi gelme madem iyiki senede bir kere geliyosun filan dedi.
Simdi her sene tr icin çocuklu bir aile hazirlik yapar gelir orda harcarsa küçümsenmeyecek kadar bir meblağ olusur. Haaaa simdilerde Euro yüksek tabii bizim acimizdan biraz daha rahat oldu.
Ama az bir para degil, o parayi pesinat icin biz kenara koyabiliriz anlatmak istedigim bu. Sonra kv bu adamı örnek gösterdi yine bir gün, durumu cok iyi, oda biriktiriyor ne var oda geldi kaldi ailesinde dedi. Esimde hangi sartlar altinda kaldigini sorunca kv adamin yanliz bir hafta sadece babasigilde kaldığını söyledi. Esimde oyle biz yapsak bizde kaliriz ama siz razi gelmiyosinuz iki hafta bile size az geliyor dedi.
Ha tabii bizde ona göre desek birikim yapıyoruz veya ev alicaz aldik buraya bi haftaligina on günlüğüne geldik belki anlarim ama kv zaten herseyi elestiriyor. Bu sefer ne anladim almanya aci vatan senede bir kere bir hafta mi olur diyo çünkü 20 gün kalinca biz ve full beraber gezincede ayni tepkileri veriyor. Baskasi yapinca çok kiymetli oluyor
Birikim yapip altin alıyoruz, ve net 2-3bin euro ile tr gidiyor orda rahatca herşeyi yapıyorduk. O zamanlar euro yüksek degildi. Bidr bunun ön hazırlığı var. Bu bahsettigim ücretin icinde araba kiralama gezme yeme icme alışveriş var. Çocuk olunca ihtiyac cok oluyor yoksa bizde harcamiyorduk. Büyük çocukları ile tr yazin giden akrabalarim daha cok harciyor mesela. Ama dediğim gibi Euro yüksek olunca bu fiyat degisebilirAma ben yine de bu açıklamak ikna olmadım, sevgili D damdan ın yorumuna katıldığımı belirtmek istiyorum.
bir tatilde bütün bir sene biriktirdiğinizi nasıl bitiriyorsunuz ki ?
Her ay 100 Euro atsanız kenara 1 sene de 1200 Euro yapar 11 bine yakın para.(ki bundan fazla da kenara atıyor olabilirsiniz bilemem ) Gittiğinizde ne kadar kalıyorsunuz ki ? 3 ay kalıyorsanız tabi bilemem ama bu para ile ailenizin yanında 1 ay kalamıyor musunuz ? Ben de almanyadayım ve gerçekten Türkiye’ye gittiğimizde ne istersek yapabiliyoruz, arabamızı kiralıyoruz ne bileyim istediğimizi yiyip içiyoruz, alışveriş yapıyoruz.( bu burda yaşayanlar için güzel avantaj ama Türkiye’de ki insanlar için çok üzücü ve haksızlık ama konuyu saptırmak istemiyorum )
Eşinizin ailesi siz gidince hiç bir şeye karışmıyor mu herşeyi siz mi karşılıyorsunuz anlayamadım.
eğer böyle değilse ayda 100 Euro ile birikim yapıp ev almanız zaten mümkün değil.
Birikim yapip altin alıyoruz, ve net 2-3bin euro ile tr gidiyor orda rahatca herşeyi yapıyorduk. O zamanlar euro yüksek degildi. Bidr bunun ön hazırlığı var. Bu bahsettigim ücretin icinde araba kiralama gezme yeme icme alışveriş var. Çocuk olunca ihtiyac cok oluyor yoksa bizde harcamiyorduk. Büyük çocukları ile tr yazin giden akrabalarim daha cok harciyor mesela. Ama dediğim gibi Euro yüksek olunca bu fiyat degisebilir
Siz uzaktasınız diye öyledir. Her zaman kendi yanındakiler daha farklı olur. Daha az konudur hal hatır sorar kapatırsınız. Muhabbeti hic uzatmayın yoksa durduk yere canınızı sıkacak belli kiCok haklisiniz ama diger iki çocuğu baskin vaziyette bisey soylediklerinde ooo onlar daha iyi bilir oluyor ama bize sacmalayinca eşimde cevab verince esimle dalga gecer gibi oluyor.galiba farkinda değil dayanamicam bir gün soylicem artik
Ben derdimi anlatamiyorum. Siparisler ile gidiyoruz diyorum. Bu azimsanmicak kadar para. Bununla elbette ev alinmaz ama pesinat icin birikebilir. Biz 500 euro ile gitsekde 3 bin euro ile gitsek ki. U üç bin sadece orda cebimizde harcanacak para- biz kv göre beceriksiziz. Evin eksikleri alinmaya gelince hic bitmez istekleri en sonunda esimin kardesi annesine kizdi karisma işlerine bisey isteme adam seni bi mutlu edemedi bi isteklerin bitmedi diye.Ama Euro hep değerli idi
o yazdığınız miktarları olağan bir tatilde de harcanıyor
yani şöyle diyeyim sizin 5 gün tatil yaptığınız miktar ile Tr de yaşayanlar 1 gün tatil yapıyor
bugün 25000 eder yazdığınız miktar, 2019 Ağustos sonunda 6,38 imiş euro 15000 etsin
yani bu miktarlar ile ev vs alınmaz ki
her sene 15000 biriktirseniz 10 senede 150000 eder Euro değer artışı ile belki alınır ev
olağan bir ailenin ortalama tatili de buna yakın tutar diyoruz, parayı gelince size harcadık gibi bir durum yok
tr ye gelmeyip İspanya ya tatile gitseydiniz de onu harcayacaktınız muhtemelen
ya da kabaca 100 Euro ile bir gecelik otel masrafı olur 4 kişilik ailenin Antalya da lüks otelde 20 gün kalınca bu yazdığınıza tekabül eder
o diğer kişinin yaptığı, her kuruşunu biriktirmek devletten geçinmek vs zaten makul değil
lakin biz geldik orada sizinle harcadık da ev alamadık söylemi de hoş olmuyor
Öyle doğru konuştunuz ki. Bunu annemle oturup konuşabilirim kendide buna varabilir, ama kv annemle yaşıt olmasına rağmen sığ düşünüyor. Hani yaşlı olduğundan görmemiş etmemiş onun zamani farkliydi diyemiyorum. Kadin umreye hacca gitmis ama hep gözümün icine baka baka parayi boooooyle sıkıcan tutucan diyordu. O zamanlarda yeni evliydik. Az bir para ile izinr giderdik. Eşimle arada bir çarşiya cikmamiz gözüne batmıştı galiba çünkü kv göre ancak zengin olan harcayabilir, zengin olmayanlar birikim yapmali oda nasi oluyorsa işteşu mal mülk aşkını anlamıyorum, anlamayacağım da. herkesin kendine ait ev alma imkanı yok. neden kirada oturanlar akılsız olsun? bunu bir de sormanız ayrı enteresan. kimisi diyor ki isterse bir oda olsun benim olsun. leş gibi evlere para verip alınca onu marifet sayıyorlar. bazı evler var hayatınızı satsanız alamazsınız mesela, çok pahalı. ama kirasını ödeyebildiğiniz sürece içinde oturup o evde yaşamının hazzına varabiliyorsunuz. bana göre türkiyede apartman dairesi satın almak çok saçma. komşularla genelde sorun yaşıyor millet. yani duvar yerine resmen kağıt konulmuş evlere yığınla para döküp sonra komşuyla gürültü yüzünden birbirine giriyor millet. burda da konusu var ev aldık pişmanız taşınamıyoruz da gibi gibi bir sürü konu. huzurla yaşamak için müstakil falan almak lazım o da çok az kaldı artık, her yere apartman diktiler. ben sevmiyorum apartman olayını ama mecburuz. biz de kiradayız. neden havaya giden para olsun ki? satın aldığınız bir evde kiracı otursa kaç senede o ev için ödediğiniz para çıkar? 400 bin liralık bir ev olsun, kirası 1000 tl olsun. kiracı içinde 10 sene bile otursa kira zamlarıyla beraber 10 sene içinde en iyi ihtimal 150 bin lira civarını anca çıkarmış olur. bu açıdan hesaplayınca çok da mantıklı sayılmaz aslında. kendiniz çalışıp alınca da peşin alamıyorsanız kredi kısmını zaten senelerce ödüyorsunuz kira gibi. e 3 günlük dünya yani nerde mantık? anca çoluğunuz çocuğunuz rahat etmiş olur işte. kolay deği bu işler. uzaktan sanıldığı gibi değil.
benim annem de dün kalkmış kızım daha gençsiniz paralı işler yapın falan diyor. ben çalışıyorum, düzenli gelirim var zaten. ama sürekli bunu diyor. kolay sanki. nefret ediyorum birilerinin akıl vermesinden. millet geçinemiyor anamın bana söylediği şeye bak. şükretmek lazım.
Malumunuz üzere burada bir konu açınca ve kısa yazınca üyeler olayi tam anlayamayabiliyorlar. Bir yazdığım cümle içinden seçilerek alınıyor ve yanlis anlaşılmaya sebeb oluyor. Ben detaylari okuyucular anlasin ona göre yorum yapsin diye verdim. Mesela kaynima cok yardim ediyorlar ama gibi bisey yazsaydim burda"sana ne istedigine yardim eder kv, sana mi soracakti" denilebilir.Çok fazla uzatmişsınız , gereksiz detaylar vermişsiniz konumuzda.
Yani eğer böyle bir düşünce yapınız varsa yazıdaki gibi çok yorucu olur hayatiniz.
Kim kime ne demiş, ne düşünmüş kimin umrunda. Üstelik eşinizin annesi bu kişi. Huyunu suyunu bildiğiniz kişiler.
Bilemedim çok basit bir mesele.
Valla Türkiye de bana da verdiğim kira gereksiz geliyor ama Almanya da olsam böyle düşünmezdim çünkü orda sosyal devlet ihtiyaç durumunda size her türlü bakar ama Türkiye de evin yoksa emekli olunca kuş kadar maasla perişan olursun.Ben kvnin potlarina alıştım, olaylari yanlış yerlerden yakalamasina ve yaptığı degerlendirmeler çoğu zaman hic mantığıma uymuyor. Zamanla bende onunla bu tarz konularda uzlaşamayacagimi ve aslinda hicte gerek olmadığını anladim.
Geçenlerde whatsappten görüntülü konuşuyorduk esimde vardi. Bir tanidik yurtdisinda yasiyor, devlet kirasini ödüyormus. Bu kisi markette calisiyor üç senedir, simdi tr de bir ev almış. Hayirli olsun ben o kisi icin sevindim.
Ama bu kisinin harcamalari farkli.
Türkiyeye gidince bir hafta max iki hafta kalir babasigilde durur ve ülkesine geri döner.
Biz gidince cantalari doldururz ufak tefek neye gücümüz yetiyorsa, gidince arabamizi kiralariz. Ev için alışveriş yeme icme derken bizde. Her sene böyle oldugundan hali ile birikmiyor. Biz yinede birikim yapıyoruz pandemiden önce sık sık altin alirdim. ama isteğinize göre bir ev bulamadık buralarda nasip olmadi.
Hatta kv yine ev lafini edince esim"anne biriktirdiklerimize geliyoruz yanıniza öyle kolay degil, bizde agactan toplamiyoruz gökten yağmıyor bizede"demisti. Kvde iyi gelme tr gibisinden küstü hani senede bir gelmeni bize cokmu gördün hesabi.
Simdi kv de bu sartlar altinda tr gelen birine ama bambaska gözlerle bakiyor. Sanki adam trilyoner havasiyla anlatıyor. Eşime kendince ev al tavsiyesinde bulunuyor ama nasil bir üslupla:/
Esimde güzelce tane tane anlatti, anne o kisi icin ne guzel ne mutlu. Ama sandigin gibi degil o isler. Genelde Devlet kirasini ödüyor ise, onun full calistiginida bilmiyordur. Oda calisip trde uygun bir yerde ev almistir. O kişi illa öyle yapti demiyorum ama çoğunluk öyle yapıyor. Kira ödemediği için o parayi biriktirip tabii ev alir trden.Öyle olsaydi bizde alirdik her sene gelince bir hafta evde yaninizda durur gelirdik. Belki öylesi iyi bilmiyorum benim aklima yatmiyor. Yatlarım katlarim olsun diyen biri degilim, şükür tr de bir evimiz var yeter. Ayrica o kisi gibi yapmakta doğru degil filan devlete karsi hak geciyor nasi hesabini veririm" tarzi konustu.
Yani kendince fetva filan vermedi esim cok makul acikladi.
Kv dedigi tek sey iyi öbür tarafta görürüz (kisaca lafi yani suna getiriyor sen bu tarz islere girmiyosun vebal almamak icin ama bu insanlarda yapıyor, obur tarafta görürüz ne kadar haklisin-kisaca haksizsin-diyor.) Senide anlıyorum demedi daha cok iyi ne halin varsa gör tarzı konuştu.
Iyi sende evsiz kal ne diyim diyor esime. Esimde patladi ben evsizmiyim mis gibi evde oturuyorum ev sahibi bile durduk yere beni cikartamaz ne yani kendi evim olmayinca adamdan sayilmiyormuyum? Ben burda kimseye muhtac degilim anne en önemlisi bu. Almanlar bile sormuyor evin kira mi senin mi diye, evim malim.olsun kafasinda degiller kirada oturmak onlara dokunmuyor yani illa ev sahibi hala olamadim diye caresizlikten perisan mi edim kendimi "dedi. Hatta abisi ile ilgili konuşacakti kimseye muhtac degilim derken esim ama cümleyi bitirmedi. Abisi genelde is begenmiyor meslegi yok masa basi isi olsun diyor ve kvgil herrrr konuda göz kirpmadan destek oluyorlar(neden göz kirpmadan diyorum çünkü esime gelince cok elestiri yapabiliyor.)
Gerçekten Türkiye'de kirada oturanlar akilsiz mi oluyor? Yada Almanya'da yaşayıp evler alamayan biri bos bir insan mi? Yoksa okumamis kendini gelistirmemis bazi cahil kesimin düşünce tarzi mi? Evladinin burda ev sahibi olmasini istemesini cok iyi anliyorum ama bizim kendi evimiz yok iken Çulsuz damgasini yememiz esimide benide cok rahatsız etti.