Kv evinden kurtuluş

Vay be ne kaynanalar var baksan benimkide çok iyi çok düşünceli görünür ama detaylarda boğar insanı

5 aylık bebem kovid oldu. Eşim kovid karantinada. 41 derece ateşli bebeği tek başıma attım arabaya gittim. 1 aydan itibaren tüm kontrollerine kendim gittim. Çok becerikliyim diye anlatmıyorum. İş başa düşünce yapılıyor.

Aynı fikirdeyim ama gel de anlat. Yandan gülüyor bide iddaliyim diye.

Eşim, eski işinde birkaç aylığına göreve giderdi. İki çocuğum var. O zamanlar bir tanesi bebekti. Hastalanınca goturuyordum doktora. Hiç de zor değil. Sizi manipule ediyor. Kanmayın buna. Çok uzak tut evi. Yoksa torun görme bahanesiyle evinizden çıkmaz.

Aynı fikirdeyim ama gel de anlat. Yandan gülüyor bide iddaliyim diye.
Kimseye bir şey anlatmak zorunda değilsiniz ki bütçenize uygun beğendiğiniz bir evi uzak yakın demeden tutup taşının, her şey yolunda giderse tek başına lohusalık da geçiriliyor çocuğa da bakılıyor, bebeğinize tek başınıza yetebilirsiniz yanınızda illa kayınvalide anne olmak zorunda değil.

Annemler yakındı bize ama araba mesafesi tabi. Lazim oluyordu. Birkez esimle ben hastaydık. Kizimı hastaneye göturmek istemedik daha önce hastaneye gidip grip kapmıştı. Annemi aradik gelmisti mesela. Ama sizin aynı il neticede uzak olsa nr olacak bur araba mesafesi degil mi. Annemler buze 1 saatti mesela

Anlatmaktan vazgeçtim artık zaten yaşayıp gorcez. Ona göre assssla yalnız kalinmamali küçük bebekle. Tecrübe konuşuyormuş

aslında şu an bilemeyeceğiniz bir durum eğer hiçbir şekilde yardım istemiyorsanız uzak olmakta fayda var ama ben arada çocuğu onlara verir işimi gücümü hallederim mantığındaysanız yakın mesafe olabilir. ben 4 yıl farklı şehirdeydim kızımı kimsenin yardımı olmadan büyüttüm çok şükür. tabi bunda kızımın çok kolay bir bebek olmasının da faktörü var. eğer kolik bir bebek olursa denize düşen yılana sarılır 5dk uyuyayım yeter ki diyip çağıracaksınız. yani hastalandığında da taksi ile gidebilirsiniz her problemin çözümü var. anne olmak demek ahtapota dönüşmek gibi aynı anda yapacağınız şeyler olacak ve ne kadar güçlü olduğunuza inanamayacaksınız ama kendi fikrim aşrı aşrı memleket

Kayinvalidenizle yakın oturursaniz çocuğunuza istediğiniz gibi bakamazsiniz bile herşeye karışır çocuklar da dakika başı hasta olmuyor benim çocuklarım arası 2.5 yaşti herseylerini tek başıma yapmıştım kayinvalideniz çocuk bahane ederek sizi yönetmek istiyor

Kapıları kapatmak gibi bir derdim yok zaten yine en fazla yarım saat bile sürmeyecek mesafede olacak 2 ailede. Derdim o yarım saat bile idare edemezsin algısı
Siz çalışacak misinjz peki. Bakıcı tutma durumunuza göre karar verin o zaman

hakli degil, isinize karismak istiyor, gerilmeden bazen duymazliktan gelerek bazen de kisa cevaplar vererek gecistir.

Siz çalışacak misinjz peki. Bakıcı tutma durumunuza göre karar verin o zaman
Çocuk 1 yaşına gelene kadar calismayacagim sonrada vardiyalı çalışmaya başlayacağım ve çalışma programım çok yoğun olmayacak gerektikçe anneler dönüşümlü bakacak

2 çocuğuma tek başıma bakıyorum. Aşırı da panik biriyim. Allah yardım ediyor. Çok şükür çeviriyorum işleri. Oğlumun kolu kırıldı 1 ay önce dışarıdan da bekli oluyor. Bebeğimi de kucağıma aldım atladım arabaya bağıra bağıra kornaya basa basa hastaneye gittim.
Bir iki hafta sonra bebeğim ishal kusma başladı oğlum alçılı kol ben çalışıyorum götürdüm hastaneye. Yani yapan yapıyor.

Cahil çok bilmiş birinin yardımındansa tek kalmayı yeğlerim. Herb*kolog tiplere tahammülüm yok. Bu tipler bırak yardımı, ömür törpüsü oluyor.

Cok guzel ilkyardim da biliyorsaniz hic dusunmeyin bile. Kayinvalideniz simdi tum dugmelere basacak. Biraz uzakta oturursaniz ufak bir bayilma aglama krizi de gelebilir. Bir sure sonra sabir cekmek guclu durursaniz duyarsizliga donusecek, etkilenmeyeceksiniz. Yani insallah.

Cahil çok bilmiş birinin yardımındansa tek kalmayı yeğlerim. Herb*kolog tiplere tahammülüm yok. Bu tipler bırak yardımı, ömür törpüsü oluyor.
Benim kv tam bir herb.kolog. insanı gerçekten aşırı yoruyormuş böyle tipler. Birde üstüne ben demistimcilik ekleniyor hiç çekilmiyor

Her ailenin dinamiği farklıdır.
Eğer sınır bilmez birisi ise uzakta olsa da sınır bilmeyecektir.
Yaptığım en doğru şeylerden biri kayınvalidemle aynı semtte oturmayı tercih etmek oldu.
Çünkü uzakta olsa ziyaret ettiğimizde tüm günü geçirmemiz gerekirken şu anda yeri geliyor bi yarım saat oturuyoruz geliyoruz. Yeri geliyor yürüyüş yaparken uğruyoruz.
Özellikle çocuktan sonra işe giderken de onlar baktığı için artı avantajlarını yaşadın.
Şu an birlikte yaşadığınız için tahammül gücünüz bitmiştir. Kendiniz toplayıp tarafsızca bi düşünün.

O zaman rahat ol :) annemle kayınvalidem çocuğa pütürlğ yedirme, sert şeyler verme dediler dediler şimdi her şeyi yiyebilen bir çocuk çok şükür. İlk Yardım biliyorum Allah muhtaç etmesin ama biliyorum rahat olun dedim. Boğazına takılan bir şey oldu mu da hep rahatlıkla çıkardık.

Onca yaşadıklarınızdan hiçbir ders çıkartmamışsınız, hala kaynanam haklı olabilir mi diyorsunuz. Pes!
Ailelerimiz yurtdışında, eşim de iş gereği arada şehir dışına çıkar. Çocuğum kaç kez acile gitmek zorunda kaldı, hiçbir zaman keşke ailelerimiz yakın olsaydı demedim.
Bana kalsa kayınvalidenizden olabildikçe uzaklaşın. Bunu da yapmazsanız daha çok konu açarsınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…