Kv cok bilmislikmi desem

Dedikodu yapmış da ne demiş? "Çocuğun kulağını deldirmiyor" demiş alt tarafı.
Ona bakarsanız konu sahibi de koca bir foruma kayınvalidesinin dedikodusunu yapıyor şu an. Hem de kafadan sakat diyerek.
Bir tek kayınvalidelerin konuştuğu şeyler dedikodudan sayılıyor galiba.
Kayınvalide sevmeyenler kulübü üyeleri annesiyle, kardeşiyle, arkadaşıyla asla kayınvalide dedikodusu yapmıyordur eminim.
Zavallının adı kaynana işte. Kendi anaları kesin melektir.

70 yaşında kadın çocuk bakmak zorunda kalmış. Yazık hem çocuğa hem kv deye.
Üzüldüm ikisinede ama en çok çocuğa.
Çocuk dağınıklığı toplamak zor, heryer oyuncak ıvır zıvır olunca kadın yoruluyordur, dağılmasını dökülmesinı istemiyordur. Daha az önce evde kızlara cırladım odalarınızı toplayın bu ne dağınıklık diye. Haksız değil yani.
Kadın 70 yaşında kendine göre yemek yapcakken şimdi evde küçük çocuk var. Küçük çocukla yaşlının yemeği aynı olurmu. Kendine yeri gelir bir çorba bi salata yapar, yanına zeytin peynir koyar karnını doyurur. Çocuk bunla doyarmı. Doymaz, ona görede yemek yapması gerekecek vs. bunalması, sıkılması çok normal;
tabiki çocuk açısından çok üzücü. Annesi istememiş- babannesi bunalmış- baba nerde? Şanbabası herhalde? Annesine bir yardımcı tutamamışmı. En azından eve haftada 1-2 kez gelen yardımcı olsa evi temizlese. Yaşlı başlı kadının başına atmış çocuğu. Oh gel keyfim gel.

Ama sizde çok aklı başında biri değilsiniz. Kadına kafadan sakat demek ne?? O nasıl bir kelime. İlerde çocuklarınızın eşleri sizin içinde kullanabilir bu uslubü. Kv yanlısı değilim, kim haklıysa onu tutarım. Çocuğa bukadar üzülüyorsanız onun için neyapiyorsunuz? Haftasonları kendi evinize alıp güzel vakit geçirtebilirsiniz mesela. Parka, sinemaya, yemeğe çıkarabilirsiniz. Kuzenleriyle vakit geçirir, o evden çıkmış olur. Babannede az dinlenir. Yaptığınızı sanmıyorum. Küçük çocuğum var diceksiniz kesin. Olabilir, eşinize bırakın, veya eşiniz çıkarsın çocukları.
Yok kulağını deldirmedim bilmem ne diye dedikodu yaptı diyorsunuz. Bunun dedikodusu olmaz anca laf etmiş olur. Sanki kadın zorla sizin çocuğa bakıcam demiş gibi bi tavır. Eminim bakmamak onun için daha iyidir ama belki yanlış anlarsınız, eltiminkine baktı benimkine bakmadı diye laf edersiniz diye düşündü.
Anca eleştirin. Annesi bırakmış nasıl anne diye asıl dedikoduyu siz yapiyorsunuz. Doğurmak ile anne olunmuyor bunu herkes biliyor. O iyi anne olamamış hata yapmış, o eksiği siz kapatmiyor veya kapatamiyorsanız ozaman lafda etmeyin. Ha tabiki öyle bir mecburiyetiniz yok, ama madem bukadar üzülüyorsunuz ya hani o yüzden dedim. Üzülmekle birşey değişmiyor malum, birşeyler yapmak gerekir.
Bu çocuğun annesi yoksa babası var ama dimi? O nerde ondan niye hiç bahsedilmiyor. Eminim gönlünce takılıyordur nasılsa annesi çocuğa “bakıyor”

Kv sorunum bitmez zaten. Evde kendi torununa bakiyor yillardir ama ne bakma. Kaynim bosandi ve cocugun annesi evlendi 3 yasindan beri kaynanam ve kayinpederim cocuga bakiyorlar ama surekli bagirma cagirma vs. Kayinvalidem bana gore kafadan sakat cunku cocugun oyuncaklarini hep sakladi eline bir tane ik8 tane verirdi saklardi cocuk 6 yasina falan gelince komple sakladi. Neymis buyumus artik. Amac ev dagilmaisn surekli kiziyorlar cocuga cok yaramaz bu biktim Senden ama ne kizmalar. Meyve suyu katiyo cocuk ic artik diye basini bekliyor yere dokmesin diye cocuk. Su an 9 yasinda ama. Inaninki gelde cocuga sorun onun daha cok pskoljisi bozulmus herseye kiziyolar diye oyuncaklarimi bile sakladi hic oynatmadi diyor babannesi icin. Neyse konumuza gelelim aksam oradaydim benim 19 aylik olan cocugum durmadi baya ordan oraya gitmek istiyor falan. Kaynanamda bana sen ise girersen ben bakarim diyor ve ben birakmiyorum bugun esimde sen nasil Bakcaksin anne gormuyon mu nasil haraketli dedi kaynanam 70 yasinda. Kv de ben ogretirim ki diyor sanki ben daha iyi bakarim deer gibi. Odadan cikartmazmis yani bunu ogretecek diger odalara gitmek istiyor da sonucta merak donemi. Bunun gibi sacma sapan konusmalari oluyor canm sklyor telefon vermeye karsiyim ama bazen cok durmassa bes dk birseyler gösterip kapatiyorum. Bilmis bilmis aslinda hic vermicen teli falan boyle deyip bana karsi muhalefet yapiyor. Evet yanlista ama siz once kendi baktiginiz cocuga bi nasil Davraniyonuz ona bakin diyecegim olmuyor. Ne zaman gitsem. Sinirim. Bozuluyor.4 yas kizim var Kizimin kulagini deldirmedim Ay takti mesela Onaa daha6 aylikkenden neymis niye deldirmiyormusum erken bana gore dedim surekli onu dedi durdu ara ara gittigimde. Eltime egilmis. Bi gun cocugun kulagini deldirmiyor diyo fis fis tesadf duydum. Kizimin sacini topluyorum aslinda soyle yapcan surdan toka takcan vs.. Kizim bezi 3 yasinda birakti 3 yasina gelene kadar yok ben cocuklara 1 bucuk yasinda biraktirdim diye diye bi hal oldu. 14 aylikken emzirme artik sen kocaman oldu bu diyor 2 yasina kadar emzirecegim. Diyorum bunu bilr. Uzatti gorumcem ve kocasi var daha emziriyo cocugu dedi utandim enistemden. Ablamda kac aylik. Dedi 14 deyince anne daha erken dedi hattaa. Ya valla daha neler neler delirecegim birsey demek istemiyorum esim kusmeme karsi zaten hosta olmaz. Ofoff sorsan birseye karismam der
Yorumuna saygi duyuyorum olabilir belkide ben cok taktim zaten yapi olarak takinti vardi bende bilmiyorum ama iste surekli laf sokmaya calisiyor buna sinir oluyorum biraz.
Benim kayınvalidem de öyle .Ben gereksiz taktiginizi ya da yaşlılıktan yaptıklarını düşünmüyorum Benim kayınvalidem de aynı yaşlar 70 e yakın .Gözü sürekli kızımın uzerinde ,evimin üzerinde amaç beni eleştirmek .Ama kendi kızının çocuğu 11 yaşında hala altına yapıyor ,yemegini kendi yeni yemeğe başladı .3 yaşındaki çocuğun soracaklarini soruyor ama ona bir şey dediği yok .Hatta mükemmel bir cocukmus .Benimki de çocuğun elinden oyuncağı alır ,orasına burasına batarmis .Yok şuraya girmesin buraya girmesin .Yere yemek döküldü ayy su döküldü .Ben de gitmek istemiyorum .Çocuk sonra ağlama krizine girer.Bu sefer neden ağladı .Allah tan muhtaç olmadım kendim büyüttüm.CevaBİNİ veRİn kbarca benc .Yeri geldi mi her şeyi bilen profosor oluyorlar bir laf ettik mi yaşlı hiçbir şeyi bilmeyen oluyorlar .

70 yaşında kadın çocuk bakmak zorunda kalmış. Yazık hem çocuğa hem kv deye.
Üzüldüm ikisinede ama en çok çocuğa.
Çocuk dağınıklığı toplamak zor, heryer oyuncak ıvır zıvır olunca kadın yoruluyordur, dağılmasını dökülmesinı istemiyordur. Daha az önce evde kızlara cırladım odalarınızı toplayın bu ne dağınıklık diye. Haksız değil yani.
Kadın 70 yaşında kendine göre yemek yapcakken şimdi evde küçük çocuk var. Küçük çocukla yaşlının yemeği aynı olurmu. Kendine yeri gelir bir çorba bi salata yapar, yanına zeytin peynir koyar karnını doyurur. Çocuk bunla doyarmı. Doymaz, ona görede yemek yapması gerekecek vs. bunalması, sıkılması çok normal;
tabiki çocuk açısından çok üzücü. Annesi istememiş- babannesi bunalmış- baba nerde? Şanbabası herhalde? Annesine bir yardımcı tutamamışmı. En azından eve haftada 1-2 kez gelen yardımcı olsa evi temizlese. Yaşlı başlı kadının başına atmış çocuğu. Oh gel keyfim gel.

Ama sizde çok aklı başında biri değilsiniz. Kadına kafadan sakat demek ne?? O nasıl bir kelime. İlerde çocuklarınızın eşleri sizin içinde kullanabilir bu uslubü. Kv yanlısı değilim, kim haklıysa onu tutarım. Çocuğa bukadar üzülüyorsanız onun için neyapiyorsunuz? Haftasonları kendi evinize alıp güzel vakit geçirtebilirsiniz mesela. Parka, sinemaya, yemeğe çıkarabilirsiniz. Kuzenleriyle vakit geçirir, o evden çıkmış olur. Babannede az dinlenir. Yaptığınızı sanmıyorum. Küçük çocuğum var diceksiniz kesin. Olabilir, eşinize bırakın, veya eşiniz çıkarsın çocukları.
Yok kulağını deldirmedim bilmem ne diye dedikodu yaptı diyorsunuz. Bunun dedikodusu olmaz anca laf etmiş olur. Sanki kadın zorla sizin çocuğa bakıcam demiş gibi bi tavır. Eminim bakmamak onun için daha iyidir ama belki yanlış anlarsınız, eltiminkine baktı benimkine bakmadı diye laf edersiniz diye düşündü.
Anca eleştirin. Annesi bırakmış nasıl anne diye asıl dedikoduyu siz yapiyorsunuz. Doğurmak ile anne olunmuyor bunu herkes biliyor. O iyi anne olamamış hata yapmış, o eksiği siz kapatmiyor veya kapatamiyorsanız ozaman lafda etmeyin. Ha tabiki öyle bir mecburiyetiniz yok, ama madem bukadar üzülüyorsunuz ya hani o yüzden dedim. Üzülmekle birşey değişmiyor malum, birşeyler yapmak gerekir.
Bu çocuğun annesi yoksa babası var ama dimi? O nerde ondan niye hiç bahsedilmiyor. Eminim gönlünce takılıyordur nasılsa annesi çocuğa “bakıyor”
70 yaşında kadın bir çok genç anneden daha iyi çocuk bakıyor gibi geldi bana.

Annesi Kafadan sakatsa oğlunu bende almazdım, dünya iyiside olsa istemezdim. Malum gen aktarımı denen birşey var. Doğacak çocuğumu düşünürdüm herşeyden önce.
ben aynı fikirde değilim. Bi insanı ailesiyle yargılamayı büyük bi haksızlık olarak görüyorum. Kimse ailesini seçemiyor, kimse ailesinden sorumlu değil, herkes kendinden sorumlu diye düşünüyorum ben. Tabi genetik olarak geçebilecek psikolojik bi hastalık gibi durumlarda bi şey diyemiyorum.

Sunuda soylemek istiyorum
Ben sahsen 70 yasima geldigimde cocuk bakmak istemem
Torunum olursa gelsin 1 2 gun en fazla bitti yada anne babanin isi varsa idarelik arada bakarim
Ama yok anne ise girecek cocuga ben bakacam birakin bu isleri
Benim annem 52 yasinda 16aylik bebegimi birakmamak icin dogumdan hatta hamilelikden beri calismiyorum
Sen dogur kaynana anne baksin cok sacma bir dongu olarak goruyorum bu olayi
Cocukdan sorumlu olan anne babadir, annane babanne degildir
70 yasindaki kadin nekadar verimli olabilirki zaten

Annesi Kafadan sakatsa oğlunu bende almazdım, dünya iyiside olsa istemezdim. Malum gen aktarımı denen birşey var. Doğacak çocuğumu düşünürdüm herşeyden önce.
Annem cok farkli bir insan ben cok farkli
Annem at gozlukleriyle dolasan ruh hastaliklari olan birisi

ben aynı fikirde değilim. Bi insanı ailesiyle yargılamayı büyük bi haksızlık olarak görüyorum. Kimse ailesini seçemiyor, kimse ailesinden sorumlu değil, herkes kendinden sorumlu diye düşünüyorum ben. Tabi genetik olarak geçebilecek psikolojik bi hastalık gibi durumlarda bi şey diyemiyorum.
Kimse ailesini seçemiyor evet ama evleneceğim adamın ailesini pek ala seçebilirim. Ağaç kavundan çıkmıyor kimse, illaki ailesinden birşeyler alıyor herkes. Hele hele kafadan sakat dediğim kadının oğluyla neden evleneyim. O kadın yetiştirmedimi oğlunu. Kendisi “kafadan sakat” biri sağlıklı ve aklı başında birey yetiştiremez. Yetiştirebiliyorsa da kafası gayet iyi demektir.

O yaşta bir kadın ancak yedi-içti-yıkandı herşey tamam diye düşünür.
Psikolojisini bilemez, dersleri ne durumda bilemez. Ödevlerine yardım edemez vs.
Çocuk şu an 9 yaşında, konu sahibinin rahatsız olduğu şeyler de birkaç aydır olan şeyler değil, yıllardır olan şeyler. Bu kadar düşünüyorsa alsaymış kendi baksaymış di mi?

Çocuk şu an 9 yaşında, konu sahibinin rahatsız olduğu şeyler de birkaç aydır olan şeyler değil, yıllardır olan şeyler. Bu kadar düşünüyorsa alsaymış kendi baksaymış di mi?
Evet
Alıp bakmasa bile ilgilenseymiş.
Oturduğu yerden çocuğun annesini eleştirmiş- kv desini kötülemiş. Kendi ne gibi destek vermiş

Takdir edilesi, eli öpülesi insanları yermek ne kadar acımasızca. Kadın ununu eleyip duvara asması gereken yaşta bakmakla yükümlü olmadığı bir çocuğa bakmış ve bakmaya devam ediyo. Sen de kadının kendince doğru bildiklerini sana aktarmasını kurup sana kaynanalık yapıyomuş gibi algılıyosun. Kadının sana kaynanalık yapacak hali mi var?

Kimse ailesini seçemiyor evet ama evleneceğim adamın ailesini pek ala seçebilirim. Ağaç kavundan çıkmıyor kimse, illaki ailesinden birşeyler alıyor herkes. Hele hele kafadan sakat dediğim kadının oğluyla neden evleneyim. O kadın yetiştirmedimi oğlunu. Kendisi “kafadan sakat” biri sağlıklı ve aklı başında birey yetiştiremez. Yetiştirebiliyorsa da kafası gayet iyi demektir.
Katılmıyorum. Kendi kendini yetiştirmiş, berbat ailelerden gelmiş ama kendisi çok düzgün insanlar var bu düşünce o insanlara haksızlık. Kendi kendini yetiştirebilen yetiştiriyor. Herkes illa aileden bi şey almıyor yani.

Ah kardesim sen bi cocukla konussan yavrum oyle yarim kalmiski. Evde annesi olmasi gerekirken annesi evlendi cocugu bunlara verdi 3 yasindayken tamam haklilar zor geliyodur ama sirf ogullari kizmasin diye iste bakiyolar sozde. Bakari diyorlar ama itekaka bakiyolar dedigin gibi. Ogullarini cok seviyorlar ama bak ama o torununa sevgi sifir gibi goruyorum ben.
Kayınvalideniz nasıl biridir bilemem lakin siz de onun sözlerini kafanıza fazla takıyorsunuz, ne derse desin onun söylediklerini yapacak, kayınvalidenize göre hareket edecek değilsiniz hoş.
9 yaşındaki çocuk için üzüldüm, anne babası dururken babaannesiyle yaşamaya mahkum edilmiş, yalnız 70 yaşında birinin çocuk bakması da kolay değildir, 49 yaşındayım yeri geliyor çocuk sesini başım kaldırmıyor, 70 yaşındaki kadın ne yapsın🤷‍♀️
Geliniyle oğlunun düşüncesiz ebeveynliğinin suçu kayınvalidenizin değil, çocuk yapıp yazık eden anne baba da.
Dilerim o çocuk büyüdüğünde ikisinin de suratına bakmaz.

tum bu dedıklerınızı yapmayan kaynana var mı ya :)
sanırım hepımız gecmısızdır bu yollardan
ılk sıralar ınsan sinir oluyorda
zamanla sadece kaynana degıl tum ınsanların hadsızce herseye karıstıklarını gorunce genel olarak ınsanlarda problem oldugunu anlayıp yav he he deyıp gecıstırmeyı kulaklarınızı kapatmayı ogrenıyorsunuz

X