merhaba arkadaşlar evlendikten sonra öğrendim ki kv bizimle yaşayacakmış. eşim bana bundan hiç bahsetmemişti, evlendikten sonra kv sürekli ben oğlumla yaşayacam ondan ayrılmam ölümde de dirimde de onun yanındayım dediğine şahit oldum, daha doğrusu sürekli benim yanımda söyledi duysun diye.ne yapmam gerektiğini bilmiyorum fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim.
allah yardımcınız olsun. kabul etmeyinnnn. elinizden gelen tüm çabayı gösterin. herkesin evi var barkı var ne bu oğul evinde kalma çabası. valla bunların amacı geliniyle oğlunun arasını boozmak haz alıyolar herhalde rabbim fırsat vermesin. evimize yuvamıza bize karşı mesafeli olsunlar.. benim kp ide allah başımızdan eksik etmesin valla benim kv de çok meraklı bizle yaşamaya.. rabbim fırsat verme allahımmm (amin)
amin aminnnnnnnnnnnnn...benim k.v yaşlı ama kendi işini görebilir, yemek yapıyo falan yani, evinde kalabilir ama kadının hoşuna gidiyo kapı kapı gezmek. maddi durumu da çok iyi, bi bakıcı tutalım otursun evinde dedim kıyametler koptu annemizi yalnız bırakamayız diye. eşime bırakma o zaman git onla otur benim evime gelemezsiniz dedim. çenesini tutup bi köşede otursa yine tamam da, yok her yere konuşacak üstüne bi de çok pis. ben de aşırı titizim, çıldırtıyor beni. Beddua etmek istemiyorum ama Allah bildiği gibi yapsın tüm bu kötü niyetli kayınvalideleri...
anlamıyorum bu insanları.. Benim abimin evi 2 dk annem kırk yılın başı gider. Gelinimizin ailesi annemden daha çok kalmıştır abimlerde. Yani nedir bu kayınvalidelerdeki bu inat, bu hırs?
Evin var, barkın var, başka çocukların da var. Çok sıkılıyorsan, yalnızlıktan bunalıyorsan dönüşümlü olarak kal 1 er hafta hepsinde. Ne onlar senden sıkılsın, ne de sen istenmeyen konumuna düş.. Hayır yani bakıma muhtaç değilsin ki, olsan eyvallah
Bunu bu şekilde söylesen iyi niyetli olduğunu anlamazlar.. Kıyamet kopar. Ama olması gereken bu.
Ben de aynı dertten muzdaribim...oğlum da oğlum diyo kadın. 3-4 gündür bende sinirden ölmek üzereyim. sürekli bizde kalmak istiyo, bugün eşimle feci kavga ettik. yalvardı yakardı ama yine aynı annesini alıp gelecek kesin. söyledim ona bu iş burda bitti, annen bizimle yaşamaya başlarsa anne oğul yaşayacaksınız demektir. bi de hamileyim stresliyim bu kadar da yüklenilmez ki insana...bence asla kabul etmeyin. resti çekin, siz huzursuz olana kadar kv ve eşiniz olsun...
allah yardımcın olsun arkadaşım.benimde aynı ğlumda oğlumkızı var ocası yok doğalgazlı ev rahatr orda kşlsın istiyo kslmıyo illa bize gelecek bizim ev sobalı . o benimevimde yaşasa siz raatsınız ben sobayla uğraıyorum der ama o da değil raat rahat otur işte biz zeten sürekli geliyoruz ama kalmıyor birde biz 1buçukk saat uzaktayız diğeroğulları 12 saat onları hyılda 3 kere ncakgörüyor ama onlar gidnce 8 gün kalıp geldi.birde en köy gibibir yerde yaşıyorum ev sahibim çok iyi bahçeden birşeyle veriyo meyve sebze bende karşılıksız almayı sevmyorum o verrse kabul ediyorum kendim gidip almam kv bi geldi ne var ne yoksa topluyo mm ev sdahibi al ddi ama abarttı kadında buna çocuklaım gelecek biazda onlara kalsın dyipsurat etmiş.birde kızına oğluna bile topluyo deli edior beni..birde sürekli beni iliyor yemek yerken iş yaparkensinir oluyorum
hayatım genelde kvler işlerine geldiği zaman hasta ve yaşlı olurlar. işlerine gelince benden senden sağlam olurlar. canım kabul etme. ev üstüne ev olmuo. ben 2 yıl oturdum rabbim tekrarını göstermesin inş. bir evde 2 kraliçe olmaz. bencede eşin çok meraklıysa gitsin otursun anasıyla. allahım yuvalarımıza mutluluk huzur versin kimseyi kimseyi muhtaç etmesin inş.
Hepte bu laf.. "Biz neler gördük, biz neler çektik." Sen çektin diye gelinine de çektirmek zorunda mısın.? Çekmişsin çok mu memnun kalmışsın ki aynı işkenceyi yapıyosun şimdi..
Gerçekten anlamak istemiyolar, o yapılanlar eskidendi en az 30-40 yıl önce artık öyle değil ki. Zamana ayak uyduramayıp, eski kafada gidiyorlarKendi çocuğu bile olsa kimsenin keyfi olarak baskasının düzenini bozmya huzurunu bozmaya hakkı yok. Sonuna kadar direnn.. O ağlıyosa sen daha çok ağla, bağır, sinir krizleri geçir (geldikten sonra gerçeğini zaten geçirirsin). Başka çocukları da varmış onları neden hiç saymıyor ki
benm kaynanamında oğlu hariç 4 çocuğu daha var ama gelince onlarda 1 gün kalıp akşamına dönüyor bizde 1 ay kalıyor.kızlarını özlemişsindir biraz hasret giderseydiniz birkaç gün kalıp diyorum.ben geldim diye damatlar rahat olamıyor kızlarımın yuvası bozulmasın diye 1 gün kalıyorum ama burası oğlumun evi istediğim kadar kalır yer içerim diyor bana.kızlarının yuvası bozulmasını düşünebiliyor ama hiç demiyor oğlumun yuvası bozulur mu acaba benden dolayı diye.
allahım yaa bu ne demek damatlar rahat olmaıyomuş. gelinler çok mu rahat çok mu memnun oluo bu kvlerden. anlamıyorum anlayamıyorum böyle tek tarafı düşünen insanları rabbim ıslah ne olur ne olur rabbim senden başka kimsemiz yokkkk. kimseyi kimseye muhtaç etmesin allahm (amin)
Çok ilginç geliyor böyle şeyler bana, ben kendi annemle bile aynı evde yaşayamam evliyken. Değil ki eşimin annesiyle.. İnsanın üzüntüsü var, mutluluğu var, kavgası var, özeli var.. Evliyken kalıcı olarak karı kocanın yanında, ortak çocukları dışında herkes el kalır bence, olmaz!..