Bu Erkek anneleri neden kabullenmiyolar! Artık yeni bi hayat kuruluyor, bi aile kuruluyor.. Düşün gençlerin yakasından ya
Kendilerini gelinle bir tutup oğullarını zor durumda bırakıyorlar. Bırakmıyolarki herkes kendi hayatını yaşasın.. Artık gelin-kaynana aynı evde devri kapandıı.. Bi kabullenemediler şunu.! Akılları herşeye çalışıyor da bir buna çalışmıyor
maalesef düşmüyorlar çok istiyoruz ama.onlarında şöyle bir savunmaları var biz neler neler gördük bize masada yemek yedirmezlerdi çocuğumuzu sevemezdik döverlerdi ben size ne yapıyorum ne kaynanalar var diyorlar. ben bir kere kaynanaların olduğu bir topluluğa girdim nasıl çıkacağımı bilemedim inanın şimdiki gelinler istemiyor büyükleri dövüyorlar aç bırakıyorlar vb. neler neler konuşuluyor.
Kesinlikle...
Eşin ne tepki veriyo bu duruma?
Hepte bu laf.. "Biz neler gördük, biz neler çektik." Sen çektin diye gelinine de çektirmek zorunda mısın.? Çekmişsin çok mu memnun kalmışsın ki aynı işkenceyi yapıyosun şimdi..
Gerçekten anlamak istemiyolar, o yapılanlar eskidendi en az 30-40 yıl önce artık öyle değil ki. Zamana ayak uyduramayıp, eski kafada gidiyorlarKendi çocuğu bile olsa kimsenin keyfi olarak baskasının düzenini bozmya huzurunu bozmaya hakkı yok. Sonuna kadar direnn.. O ağlıyosa sen daha çok ağla, bağır, sinir krizleri geçir (geldikten sonra gerçeğini zaten geçirirsin). Başka çocukları da varmış onları neden hiç saymıyor ki
bence bu kişinin karakteriyle ilgili yaşla yaşamakla değil.. evet başka çocukları var ama eşimden ayrılmıyor üstelik biz 1 buçuk saat uzaktayız 2 haftada bir gidiyoruz gelip bizdede kalıyor ama diğer iki oğlu uzakta onlara gitti 12 saat yol gidip ikisindede 8 gün kaldı geldi o kadar yolu gidince kalsaydın ama kalmadı. eşimle yaşamış kocası ölünce yıllarca ona o kadar bağlı ki ve ben bu yüzden beni sevmediğini düşünüyorum. bunu eşimin abiside onayladı söyledim oda evt hala evlendiğini kabullenemedi parasını bile o varmış gibi harcıyor diyor. bende bize karışmasın istiyorum artık o kadar doldum ki oğlum doğmadan önce torunuma onu alacam bunu alacam diyor buna bile sinir oluyorum aslında ne var bunda düşünsenize anneniz çocuğunuza bir şey almak istiyor mutlu olursunuz hatta sizi yükten kurtarır ama ben kv min bana bize hiç bir şey yapmasını istemiyorum
Yardıma, bakıma muhtaç olmadığı sürece yalnız yaşayabilir.. Eşinin ölmesi bi sebep değil yanınıza gelmesi için..
Unutma gelince kendinize özel bi hayatınız olmayacak.. Bi film izlemeniz, yalnız kalmanız.. Kendine göre evinin düzenini herşeyi değiştiricek..Allah yardımcın olsun canım
biliyorum ama istiyorum ki bunları sadece ben değil onlarda bilsin bir insana gel demek kolay git demek zor.ve mesele problemi çıktıktan sonra halletmek değil problem çıkmasını engellemek ben nasıl gelme diyeyim bunu kendileridüşünsün isityorum bizi bu noktaya geitirp kötü yapıyorlar..
eşini bi şekilde vazgeçirmeye çalış yoksa k. validen bi daha gitmez.gerçi işin zor eşler evlenince daha bi anneci oluyorlar.
evet tamda bu söylediğini istiyorlar ama sen aynı teklifi sunsan ne yapardı yada kaç ay yaşardı emin ol kabul etmezdi böyle bişeyi o yüzden baştan tavrını koy özel hayatımız var de ev ev üstüne olmaz de ikna etmeye çalış sonra iş işten geçerevet evlenince anne diye ölüyorlar. annem yanımda dursun sevdiğim kadında olsun o anneme hizmet etsin güler yüz göstersin evde hiç suratı asık olmasın birlikte yaşayalım ha birde annem ne derse karşılık verilmesin istiyorlar ..bence kadınlar ne ister sorusundan çok erkekler ne ister sorusu sorulmalı..
kayinvaliden sizimi dikizliyordu?
yuh diyorum artikk
yakindan ev falan alsin olmazmiki, en azindan yatak odanizi gozetlymez bu $ekilde
o kadin gelirse e$inle yine bo$anma redesine gelirsiniz
en iyisi kadin gelmeden gel o noktaya , en azindan evliligini kurtarma $ansin olur
kadin eve gelince o $ansinda yok olucak ..
bende işte o yüzden ne yapacağımı bilemiyorum.biz eşimle 3 yıl nişanlı kaldık bir dediğimi iki etmedi evimize aldığımız herşeye ne istesem tamam dedi itiraz etmedi herşeyi birlikte ödüyoruz çok afedersiniz bunu örnek vermek için kullanıyorum yatak odamız ben pahalı beğenmiştim sonrada çok oluyor mobilya kredi altından kalkamayız diye uygun alayım dedim tamam sonra ben sana istediğini alırım dedi ama mağazaya gidince benim yine aklım onda kaldı 9.900tl idi(ki birçok kişi bu fiyata tüm evi düzüyor) eşimde herşeyi ödüyoruz onu mu ödeyemeyecez tmm alalım dedi ve beni kırmadı allah razı olsun etrafımdaki herkes sen bunu çok şımartıyorsun diyorlardı benim arkadaşlarım acıyoruz çocuğa yazık diyorlardı bu durumdaydık. hatta düğünde bile benim birçok akarabam gözünün içine bakıyor çok iyi çocuk dedi ama evlendik bir değişti bu ben erkeğim annem havaları başladı boşanmanın eşiğinden döndük bende hiç altta kalmadım tabi emredemezsin köle değilim şöyle böyle diye hep karşılık verdim boşanalım dediğindede alttan almadım tmm dedim sonra bi şekilede toparladık o özür diledi bir daha olmayacak dedi ilk bir aydı ve bir daha hiç ağzına almadı ama ben unutmadım unutamadım atamadım içimden bunun öfkesini tabi üstünede kv sürekli oğlum gibisini bulamazsın benim oğlum şöyle böyle diye beni iyice çileden çıkardı şimdi eşimle iyiyiz o dahatasının farkında bende başta bocaladım sende diyor gerçektende öyle ama annesi ile ilgili hala hassas o ağladığında işler değişiyor. gerçi kendimi koyuyorum yerine benim annem ben yalnızım diye ben giderken ağlarsa ne düşünürdüm..
merhaba arkadaşlar evlendikten sonra öğrendim ki kv bizimle yaşayacakmış. eşim bana bundan hiç bahsetmemişti, evlendikten sonra kv sürekli ben oğlumla yaşayacam ondan ayrılmam ölümde de dirimde de onun yanındayım dediğine şahit oldum, daha doğrusu sürekli benim yanımda söyledi duysun diye.ne yapmam gerektiğini bilmiyorum fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim.
annem yok benim babamda pek ilgilenmez bu konularla ilgisizdir çocuklarıyla yurtdışında. insanın midesini bulandıranda zaten gizliden iş çevrilmesi ben şuan 15 aylık evliyim çok kavga ettik boşanmaya karar verdik. bir çekilde toplandı benim abimde kadın gelmeyecek dedi ama bunu nasıl söyleyeceksin ki daha gelip yaşamadı bende istedimki bekleyip görelim. ben haksızlık etmek istemiyorum benim annem olsaydı yaşamasını eşiminde ona iyi davranmasını isterdim evet kv gerçekten geçinilmeyecek bir insan biliyorum hissediyorum ama işini hep gizliden yapar böyle yapıyorsun dediğinde su üstüne çıkacak açıklamalarıda vardır bunu ben bile farkediyorum böyle dersem bunu der diyerek. ben sadece tatlılıkla kavga etmeden olsun istiyorum ama işte bu da sanırım çok ütopik değil mi :)
arkadaşım gerçektende doğru tespit bu bir hastalık neden yapıyorlar bilmiyorum ama bunu yapıyorlar sanırım bir kaybetme paylaşamama duygusu. ve bu da sadece bizi ve kendi çocuklarını yıpratıyor sadece geline değil kendi oğullarınada zarar veriyorlar