• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kv bebek ???

merhaba kızlar

Bugün başıma gelen bir olayı paylaşmak istedim. Bugün kvdeydik. Bebeğimize yalancı emzik aldığımızı söyledi eşim. Kv de herkesin içinde hayır yalancı emzik vermyicez dedi. Bende vericez dedim. Tekrar vermiycez dedi. Bende hayır vericez dedim. Sustu.

Arkadaşlar araştırdım en iyi markayı aldım. Damak diş yapısına uygun olsun diye. Benim evladımı benden daha iyi kim düşünebilir?
Sonrasında eşimle konuştuk. Annem söyler bu konuda karar verecek olan kişi sensin dedi. Takmak istiosan takarsın biter gider dedi.

Benim onlardayken suratım baya düştü. Milletin yanında bana kaynanacılık oynuyo.

Sizce bundan sonrasında nasıl davranmalıyım? Bir akıl verin.
Ben tip polemiklere inatlaşmalara karşıyım ben olsam duymamazlıktan gelirdim yapı olarak gerginliğe gelemiyorum ve bunun için özel çaba da sarf ederim . Neticede melek benim meleğim tecrübeye saygım var ama yine de araştırıp yapılması gerekeni ben yaparım annesi olarak .zaten ediniz de doğru bi söylemde bulunmuş siz de her şeyi kafaniza takmayın yoksa bu süreçte laf söyleyen zaten çok oluyor herşeyi takarsaniz size yazık bi kulağınızdan girsin diğerinden çıksın bitti gitti

Tavir alinacak birşey yok. Evet yaptiği hoş değil fakat abartmaya gerek yok. Aynisini annen yapsa, sen yada eşin tavir alirmiydiniz?

Ayrica ilk 6 haftada emzik tavsiye edilmiyor. Emziğe ve gögüse emme teknikleri farkli diye. Ve bebek istemeyebilir. Ben 10dan fazla emzik denemişimdir ve hiçbirini istemedi kizim. Sürekli düşürüp, kendi parmaklarini isterdi. Ve şimdi 2 yaşinda, halen ara ara parmaklarini emer.

Bana çocuk doktoru emzik ver dedi. Çünkü kızımın emme refleksi çok güçlü idi. En iyisini yaptın canım. Bu konuda karar verecek olan sensin.

Eşiniz orda annesini savunmayarak annesinin anlamış olması lazım hiç bişey deme bidaha bişeye karistiginda zaten yine ağzının payını verirsin vermicez nedir acaba sanki anasi babası ayrıca emzik uzun süreli kullanılmadığı sürece çok iyi fikir benim kızım emiyordu çok rahattim oğlum emmiyor resmen beni süt olmadığı halde emzik niyetine kullanıyor 2 yaşında ve yakamdan hiç düşmüyor sürekli emiyor bencede alistir

Bende tezini çürüterek diyebilirim ki benim oğlum 22 aylık ve hala beni emiyor biberon emiyor emzigide uykusunda emiyor ama emziği bıraktı anca uykusu gelince. Yanı kısacası emebilecegi ne varsa hepsini emdi :)

Emziği ben zararlı bulmuyorum. Her dakika fırt firt göğüs veremiyorsun çocuğa. Uykusunda da kesinti olmuyo meme emicem diye. Annenin hayatını aşırı kurtariyo bence.
Tabiki herkesin tecrübesi farklı. Büyük kızıma 1haftalıkken emzik verdik, sebebi emziktir diyemem ama beni hiç emmedi.
Sonra oğlum doğdu, birkaç hafta sonra ona da emzik verdik,geceleri ağladıkça bir emzirdiysem bir emzik verdim, sütüm yetersizdi mama veriyordum arada. Sonra 40günlük olduğunda emziği almadı bir daha, her ağladığında emzirmek zorunda kaldım ve bir daha hiç mama içmedi, sütüm arttı çünkü sürekli emzirmekten.
26 aylık hala emmeye devam ediyor.
Sevgilerimle :)

Banada boyle akil vermeye kalkanlar, benim adima karar verenler oluyor cok sinir oluyorum. Cok haklisiniz ama esiniz gerekeni soylemis. Kafaniza takip kendinizi strese sokmayin.

merhaba kızlar

Bugün başıma gelen bir olayı paylaşmak istedim. Bugün kvdeydik. Bebeğimize yalancı emzik aldığımızı söyledi eşim. Kv de herkesin içinde hayır yalancı emzik vermyicez dedi. Bende vericez dedim. Tekrar vermiycez dedi. Bende hayır vericez dedim. Sustu.

Arkadaşlar araştırdım en iyi markayı aldım. Damak diş yapısına uygun olsun diye. Benim evladımı benden daha iyi kim düşünebilir?
Sonrasında eşimle konuştuk. Annem söyler bu konuda karar verecek olan kişi sensin dedi. Takmak istiosan takarsın biter gider dedi.

Benim onlardayken suratım baya düştü. Milletin yanında bana kaynanacılık oynuyo.

Sizce bundan sonrasında nasıl davranmalıyım? Bir akıl verin.
Ne sacma anasi babasi verken hayir diye diretmesi.asla izin vermeyn boyle konusnasina.o sizin cocugunuz karari siz verirsnz.arti emzik zararli degil ki 3 yil kullandk damagida disleride gayet duzgun yavrumun.

Bebekte bağırmak istemiştir orada “karar size değil, bana ait” diye. 180 tane emzik de denesiniz istemiyor bazen bebekler. Bazılarıda hemen atlıyor.

Vereceğiz vermeyeceğiz dalaşına girmeyin, verin olsun bitsin. Ona neymiş ayol.

Ya hu it ürür kervan yürür, hadsiz hadsiz konuşsun dursun ne takıyorsun Allahını seversen, sen bildiğini okudukça tum varosluguyla kudurur durur sen de bebisinle gayet huzurlu bir hayat sürersin

Vercez vermicez diye ağız dalaşına girmek yerine çocuğun annesinin kim olduğunu hatirlatsaydiniz

Bence boyle net bi sekilde aslinda nette degil sert bi sekilde vericez demeseniz daha iyi çünkü o esinizin annesi sizin diger aileniz en basta buyugunuz tatli dille cozun bence mesela "Anne ben emzik vermei istiyorum rahat olurum diye düşündüm."dersiniz baktiniz hala vermeyelim derse sessiz kalin çocuğunuz dogdugunda tutarsa emzigi verirsiniz

3 buçuk aylık bebeğim var kv inatlaşmak adına değil de iyi niyetinden oldugunu düşünüyorum bebeğim hakkında bazı fikirler atar ortaya şöyle yapalım böyle yapalım diye ben hiç zıtlaşma yoluna gitmedim olabilir anne bir deneriz der bildiğimi yaparım yani herkesin içinde kv gelin düellosuna gerek yokmuş hiç. Duymayın he he deyin geçin basta insanın zoruna gidiyo cevap vermemek ama inan en rahatı bu şekilde :D

"Çocuğumuzla ilgili kararları babası ve ben alabiliriz sadece " diyin sakin bir şekilde.

İnsanların içinde veya tek başınayken, sizin çocuğunuzla ilgili şeylere sizden başka kimse karar veremez.

Şimdi göz yumarsanız bebek doğunca çok daha fazla müdahele etmeye çalışır. Göz yummayıp cevap vermeniz iyi olmuş.

Kv iyi niyetli olsaydı sizinle inatlaşır gibi emir kipiyle değil, acaba şöyle daha iyi olmaz mı kızım vs gibi konuşurdu. Ki o şekilde konuşsa bile yine de sizin adınıza karar veremez. Yaptığı ayıp

Benim çocuklarımdan biri emzik aldı, diğeri tüm çeşitleri denememe rağmen almadı mesela.
Bebek kabul ederse oluyor, bizim istememizle değil.
Bebeklerim ikizdi dolayısıyla onları oyalayıcı her türlü şeye açıktım, emziğin zarardan çok yararlı olduğuna inanalardanım.
Yalnız ben sadece uykuya geçişte kullanırdım. Normal zamanda emzikle durmasına hiç izin vermedim mesela.

Siz de ne istiyorsanız öyle yapın.
Belirleyici olan bebek ve sizin kararınız.
Kayınvalideye ne düşer?Herkesce malum ..
Hayır bir de "vermicez" diyerek keskin konuşmak nedir, sen kimsin derler adama.
Nitekim demişsiniz zaten.
Eşiniz de aynı fikirde olduğundan siz kafanızı yormayın gereksiz sivrilmelere..
Sağlıklı doğumlar dilerim.

Amannn cevap bile verme
Sonuçta sen bakacaksın bebeğe
Verirsin gider
Ben 1 Aylıkken vermeye başladım. Kurtarıcım gibi bişey. Benim kız da bağımlı oldu. Sorun değil 2 yaşa kadar emebilir ;)

Kv icin.tum.gelinlerin felsefesi atese elinizle.dokunmayin maşa kullanin eşinizi sen ikili polemige neden.giriyorsun yavrum birak sen agir dur esine söyle o girsin o.konuşsun çocuk bizim biz.karar veririz desin sen sakın uzme kendini birak.o.üzülsün

Back