Kv bebeğimin cinsiyetine burun kıvırdı

İlk çocuğum kız, eşimin ailesinde kız çocuğu yok denecek kadar az. Daha ilk hamileliğimi öğrendiğimde kayınvalidem sağlıklı olsun da ne olursa olsun fark etmez, ama içimden geçende kız olması demişti. Kendisinin de iki oğlu var. Hep bir kız torunum olmasını istedim dedi. Eşim ve bende kızımız olsun istiyorduk Allah gönlümüze göre verdi. Boşverin cahil insanlarla uğraşmak gerçekten çok zor, hiç cevap vermeyin.

"iki kızın varsa sigortalısın, hayatta ortada kalmazsın.

bir kız bir oğlansa bağ-kur'lusun, döner dolaşır kızın bakar.

iki oğlun varsa yeşil kartlısın. devlet bakarsa bakar, yoksa geçmiş olsun."

Salla boşver, kafana takmaya değmez. Üzme bebeğini böyle patavatsızlar için.

Benim kayınvalidem de aynı.. "Kız olunca namusunu düşüneceksin, el kapısına gidecek, eziyet mi görecek onu düşüneceksin, bizde istemezler kızı o yüzden" deyip duruyor. Hiç erkek torunları yok, çok üzülüyorlar. Soyları devam etmeyecekmiş. "birisi bize beddua mı etti" demişti bir seferinde. Ben de çok sinir oluyorum. İkinci kızıma hamileyim ve hamileliğimin başından beri, "ah vah tüh"leri dinliyorum. Ama ne yapabilirsin, cahillik..

amannnn taktığın konuya bak..
benim oğlum var kız bebekten farkı yok ağlıyor,mıçıyor, ağzıma ediyor saolsun
yani evlat evlattır. Rabbim hepsinin hayırlısını versin sağlıkla versin..
ben olsam hiç takmazdım. o dedi diye bebeğimi daha mı az sevicem ya da o rahatsız oldu diye ben de mi rahatsız olucam.
belli ki geri kafalı düşünme yetisi az..
çok takılmayın.. hayırlı doğumlar..

yıl olmuş 2015 kafalara bak kimse eziyet görmez..eskidendi o kız evlat öz evlattır..kızlar olmasa erkekler nasıl olacak?

bende inadına kız isteyenlerdenim..daha düşkünüm erkek çocuklarını sevmiyorum ne olacak...

neden ağlıyorsun hiç dert etme, keşke kucağına vermek-yüzünü göstermemek tarzı şeyler diyeceğine doğduğunda hatırlatırım bu laflarından utanırsın deseydin.
cahiliye döneminde kız çocuklar gömülürken peygamberimizin soyu kızından devam etmiş, bu bile en büyük ibrettir ama anlamayan anlamaz. evladın kızı erkeği mi var?
hiç üzülüp ağlama değmez, bebeğini de üzme... sağlıklı ve şanslı bebek olsun inşallah.

Cocuk sizin cocugunuz burun kivirsa ne sevmese ne niye bu kdr takdiniz ki? Nie onemsiyorsunz onun fikirlerini sanki ona doguruyosunuz cocugu..Vala sizlerde kendinize dert olsun die bazi seyleri o kdr onemsiyorsunuz ki git alisveris yap bebegine bide oturmus aglamis yetmemis gozlerini sisirmis!

Allah'ın takdiri bu sonuçta biz nerden bilelim kız mı olcak erkek mi. sağlıklı olsun yeterki. önemli olan o. kendisi de kız değil mi. kendi cinsiyetinden de memnun değil demekki. bu soyun devamı meselesi de ne kadar saçma birşey. takmayın boşverin ona beğendirmek zorunda değilsiniz. üzülecek birşey yok onun cahilliği.

Buna sevinmelisin bence kaynanancığın bebeğini büyütürwken sana hiç müdahale edemeyecek.çünkü cinsiyeti beğenmedi sen dua ey ikincide kız olsun.

Ayrica kız evlat gibiside yok! Bugun abim babamin emeklisi var iste yeter derken ben esime annemin yada babamin en ufak rahatsizliginda yanima alirm asla geline baktirmam dedim ki ben varken ona dgl bana duser bakmak o kizda bakmaya mecbur degil zatende ..
Kabul etmezsende annemlerin yanina giderm dedm bu kdr netim ama abim bunu asla diyemez iste bu yuzden kiz evlat herseydir

cinsiyetini beğenmiyorsan oğluna söyle dersin güya cinsiyet hormonu babadan olduğunu noter huzurunda mı kabul etçek.

ayyy sende biraz cok alingansin...
tabikide önce saglikli bir bebek ön önemlisi ve Allah ne verdiyse o ama bende dert etmen cok yanlis...

Ya bencede kafana takma .. 15 ay arayla ili sezeryan dogum yaptim Allah im cumlesiyle benimkilerede uzun omur versin ikiside erkek.. belki kiz olur diye ucuncu cocuk yapma planlarim var .. ha veren Allah erkek olursada evlat sonucta.. genelde erkek kizlar kadar vefali olmuyor annem abime heraeyi anlatamiyor ama ablama bana her sikintisini soyluyor.. ne kadar sanslisin saglikla kucagina alirsin insallahh

işte bunun gb.geri kafalılar yüzünden hep bu erkeklerin hali...doğduğu andan itibaren erkek diye ayrımcılıkları başlıyor..bnmde 2 kızım var şükürler olsun ama bazı geri kafalılar 2 kız dediğimde olsun bişey olmaz falan diyolar yolasım geliyo valla..kızı oğlanımı var cahil şeyler..

Ciddiye bile almaya değmez
Kendi de kadın bi de
Ben bu kafaları hiç anlamıyorum, kadınlar erkeklerden çeker hatta erkek evlatların geneli daha hayırsız ya da düşüncesizdir
Ama işte akıl neye göre çalışıyo çözemiyorum
Çözmeyi bıraktım deli gözüyle bakıyorum böylelerine
Sende delidir de geç, ağlamana değer mi

Benimde 10 aylık kızım var, daha minnoş oluyo kız bebekler bence : )
Büyüsünde kızkıza takılalım diye bekliyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…