Et Yemekleri Kuzu Şiş Kebap-El Açması Lavaş İle

retro_hippo

🏅🏅
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
12 Nisan 2018
9.937
37.179
Ben geldim kızlar

İki kategoridir ilk tarif olarak katılıyorum Çok maharetiyim maşallah

Şimdi geliyorum tarifime.. pazar olmasını da fırsat bilerek mangal yaktık ailecek bu sefer bi değişiklik olsun dedim ve lavaşı da ellerimle yaptım

Şimdi gelelim kuzu şiş kebabın malzelerine...

●500 gr kuzu kuşbaşı
●100 gr kuyruk yağı
●tuz
●karabiber

Öncelikle etlerimizi tuz ve karabiber ile iyice özdeşleştirip dinlenmesi için buzdolabına kaldırıyoruz.. Bu sırada bizde lavaşımızı yapalım

Malzemeler

●un
●tuz
●yoğurt
●tuz
●kabartma tozu
●su

Tam ölçü veremiyorum çünkü göz kararı yaptım. 3 kişilik bir aile olduğumuz için 3 yumak çıkacak şekilde ayarladım

Hazırladığım yumakları azcık dinlenmesi için üstünü örtüp kenara aldım. Tava büyüklüğünde çok ince olmayacak şekilde açıp kızgın tavada arkalı önlü pişirdim lavaşlarımız hazır...

Şimdi buzdolabında dinlenmeye bıraktığımız etleri alıp 3 et bir yağ olacak şekilde şişliyoruz

Şimdi sırada mangalımızı yakmak var.. bu kısımda azcık yardım almış olabilirim

Köz haline gelen mangal kömürüne diziyoruz ve etlerimiz pişene kadar arkalı önlü pişiriyoruz..

Ve sunum

Yaylada olunca manzaramızı da sizinle paylaşmak istedim kararsız kaldığım ikinci tarifi de mangalı yakmışken yaptım ama kuşbaşına karar verdim..

Bi dahaki kategoride görüşmek üzere.. Afiyet olsun

Son düzenleyen: Moderatör:
Ooffff offfff
Saat 10 .. bu yapılır mı
Aslında bundan 4 saat önce kilis tava yedim
Ama konunu görünce acıktım
Bu çok büyük bir haksızlık

Ellerine sağlık , yarışmada başarılar diliyorum ..
geriye kalan arkadaşlr yarışmadan çekilebilirsiniz

Cnm 6 gibi yedik biz ama mutfağı topla konuyu düzenle yükle açılsın fln bu saati buldu..

Bence de kimse katılmasın başka :)) bi kişi yeter.. büyük rekabet

Vayyyy bee!

Bu ne güzel manzara,sunum veee et

Ellerine sağlık canım...
Başarılar dilerim
Teşekkürler cnm.. Aslında sunumu hazırlamak için çektiğim zorlukların da resmini çekecektim de büyüsü kaçar dşye vazgeçtim.. masa azcık alçak geldi.. manzara daha güzel gözüksün diye masanın altına sehpa koyarak yükselttim.. nasıl yaptığımı sorma :))

Ama değmiş ...
Kebaplarla,manzara büsbütün olmuş...
Ağzımın suyu aktı

Az başarılar diliyeyim bari

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…