- 11 Ağustos 2016
- 1.524
- 1.501
- 133
- Konu Sahibi AdventureTime
Aferin sana
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Kuzenini kıskanmışsın diye saçmalayanlar, sosyal medyada foto paylaşıyor ailesi görmüyor mu diyenler....
O hesaplar bir tane değil emin olun bir kaç tane birden açılıyor birisi ailesinin olduğu hesap diğerleri arkadaşlarıyla olan hesap...
Rahatlıkla da hiç bir alakası yok Ben kuzenimden çok daha rahat büyüdüm her istediğimi dilediğimce yaptım bende 18 yaşındaydım ama onun yediği haltların hiç birini yemedim...
Tam tersi sıkı yönetimde büyüyen çocuklar bu hale daha rahat geliyor... Bahsettiğim kuzenimi hatırlıyorum da daha liseyi bile bitirmediği dönemlerde evden pantolonla çıkardı aşağı sokakta arkadaşının evine girer pantolonu çıkarır mini eteği topukluları giyer gideceği yere giderdi...
Bu mu rahatlık??
Bende evden çıkarken dilediğimce minisinide dekoltesinide giyinir çıkardım ama ya ailemle yada yeğenlerimle gezerdim ortamlara dahi abimle girerdim çok şükür ki kuzenimin yaptığı hataların hiç birini de yapmadım...
Yeterki İnsanın içinde, ruhunda olmasın K.şarlık...
15 ya da 35 yaşında, bir genç kız ya da kadın isteği gibi muhabbetlere girip istediği gibi ilişkiye giriyor diye siz ne hakla "kaşar" diyosunuz? Bu hakkı nerden buluyosunuz? Sizin yaptığınız da hiiiç mantıklı değil kusura bakmayın. 15 yaş küçük evet ama çocuk da değil. Bir genç kız. Ve kullandığınız kelimelere de dikkat edin. Her zaman dediğim gibi: kadının düşmanı kadın.
Öncelikle bizde kalması bir kaç günlüğüne ailesinin şehir dışına gitmesi gerektiği içindi.bırakacak en uygun yer bizim evdi okula ulaşımı daha rahattı.annesi büyük ihtimalle farketmiyordu makyajını.nasıl oluyor bilmiyorum ama muhtemelen öyleydi çünkü hiç sevmez erken yaşta makyajı.babası zaten o okula giderken evde olmuyor sanırım veya uyuyordur.internete attığı fotolarda dudağını falan çekiyor ruj sürüp.uygunsuz fotoğrafları galerisinde.telefonunun kilidinin açık olduğu bir anda annem girip bakmıştır telefonuna.yoksa zaten şifre var.ayrıca yaşlı başlı insanlar nereden bilsin instagramı snapi?diğer akrabaları da bilmiyor.bi abisi var 19 yaşında o da sosyal medya kullanmıyor.ayrıca tabiiki beni ilgilendirmez benim yapabileceğim en fazla ilişkimi kesmek.ama bana sırf kendi keyfi gelmiş gezecek tozacak diye "ailene yalan söyle" diyorsa,olay bana batıyorsa kendimle ilgili kısmına karışma hakkım var.kaldı ki anneme gitmek istemediğimi söyledim zaten.ama onu da göndermez diye ve daha önce o çocukların geleceğini bilmeden evet dediğim için kuzenime söyleyemedim annemden destek almaya çalıştım.annem bana onu göndereceğini beni göndermeyeceğini söyledi ama sonradan fikir değiştirmiş.ya ben anlamadım okulu olan kız niye sizde kalıp okula sizden gidiyor? babası anası var bu kızın makyajla okula gittiğini çok gezdiğini bilmiyorlar mı o zaman birşey dememişler de annen deyince mi haberi oluyor ailesinin kaldı ki internete o fotoları atıyorsa zaten başka akrabalarda görür derdi annenden öğrenmiş herşeyi anne o nasıl anne? ayrıca siz olaylara niye dahilsiniz bu kadar sanane erkek arkadaşından makyajından düğün gider gibi makyaj yapıp okula nasıl giriyor? ben gitmek istemiyorum derdin annene niye öyle diyorsun bence kızı fena kıskanmışsın rahat diye şikayet etmişsin
Yine başladık idealist feminist realist bilmem ne zırvalıklarına...
Kadının düşmanı kadın diyorsunuz... Kocanız aldatınca da buralara konu açıyorsunuz aldatıldım boşancam dava açıcam Vs...
Kocanızın aldattığı kadın sizin düşmanınız değil de dostunuz oluyorsa, o halde maaile o kadınla birlikte mutlu mesut yaşayın ne gerek var boşanmaya sonuçta hepimiz modernist idealist kadınlarız değil mii??....
Ekstra geniş de davranabiliriz...
Teşekkürler.inşallah iyi anlamda söylemişsinizdirAferin sana
Anladım canım,diğer mesajlarını şimdi okudum ,evet devir kötü ,kuzeniniz erken yaşta pişman olacağı şeyler yaşamaz umarımSöyledim zaten ama ikna olmadı yalan söyle dedi.ben de anneme akrabamız tanımadığım erkek arkadaşlarını çağırıyor,çocuklar tekin değiller ben gitmeyeyim o gitsin dedim.kuzenime direk gitmiyorum desem annem onu da göndermezdi ben suçlu olurdum.o çocuklar gelmeyecek desem bu sefer diğer akrabayla kötü olurdum.üstelik kuzenimi ispiklemedim diğer akrabanın arkadaşlarıyla gezmek istemediğimi söyledim.
Ben onu her konuda uyardım ama dinlemedi beni,annem makyajını okula giderken farkedince işkillendi sanırım.yazmayı unutmuşum kuzenim anneme yalan söyledi akrabamızın arkadaşları gelsin diye.annem beni ele vermedi kuzenimi de ispiyonlamadı o yüzden sadece göndermemekle yetindi.
Annemin teyzeme söylemesinin nedeni telefonda gördüğü fotoğraflar ve yazışmalar.telefona bakmasının nedeni de kuzenin çok başıboş olduğunu ve sürekli yalan söylediğini düşünmesi.
Çoğu üye doğru yaptığımı söyledi,ama ben hala başka bir çözüm bulabilirdim akrabamı şikayet etmek yerine,kabul ediyorum.o an ne yapcağımı bilemedim.
aferim sana hep böyle devam et annenle herşeyi paylaş o sana en iyi dost ve yol gösteren olacaktırÖncelikle bizde kalması bir kaç günlüğüne ailesinin şehir dışına gitmesi gerektiği içindi.bırakacak en uygun yer bizim evdi okula ulaşımı daha rahattı.annesi büyük ihtimalle farketmiyordu makyajını.nasıl oluyor bilmiyorum ama muhtemelen öyleydi çünkü hiç sevmez erken yaşta makyajı.babası zaten o okula giderken evde olmuyor sanırım veya uyuyordur.internete attığı fotolarda dudağını falan çekiyor ruj sürüp.uygunsuz fotoğrafları galerisinde.telefonunun kilidinin açık olduğu bir anda annem girip bakmıştır telefonuna.yoksa zaten şifre var.ayrıca yaşlı başlı insanlar nereden bilsin instagramı snapi?diğer akrabaları da bilmiyor.bi abisi var 19 yaşında o da sosyal medya kullanmıyor.ayrıca tabiiki beni ilgilendirmez benim yapabileceğim en fazla ilişkimi kesmek.ama bana sırf kendi keyfi gelmiş gezecek tozacak diye "ailene yalan söyle" diyorsa,olay bana batıyorsa kendimle ilgili kısmına karışma hakkım var.kaldı ki anneme gitmek istemediğimi söyledim zaten.ama onu da göndermez diye ve daha önce o çocukların geleceğini bilmeden evet dediğim için kuzenime söyleyemedim annemden destek almaya çalıştım.annem bana onu göndereceğini beni göndermeyeceğini söyledi ama sonradan fikir değiştirmiş.
Aile yapılarımıza gelirsek,benim ailem onunkinin yanında Konya Ovası gibi.
Gayet rahat yetişiyorum eteğimi şortumu giyiyorum derslerime çalıştığım sürece düşük alsam bile hiç kızmayan bir ailem var haklarını ödeyemem.onun üzerinde ise baskı çok.onun ailesini küçümsemek kendiminkini yüceltmek için söylemiyorum haddime de değil zaten.sadece kıskanmadığımı belirtmek istedim
o kadar saçma ve alakasız konuşuyosunuz ki... ben orada istediii gibi davranan kadınlara yapılan dişmanlıktan bahsediyorum siz aldatılmak, 2. Kadın,dava bilmem ne. Aradaki ilişki ne? Ve evet feminist zırvalıklarına(!) başladım ne olmuş? Kadınların birbirine destek olması, birlik olması sizi neden bu kadar rahatsız ediyor? Feminist diyerel aşağılamaya çalıştınız ama o günler artık geride kaldı. Herneyse, kendi kuzenine sırf tercihlerinden ötürü kaşar diyen bir şahsiyete kadın dayanışmasından,feminizimden falan bahsedecek de değilim. Sizin gibilerle kirlenmesin o idealar.
İnşallah ya sağ olun hiçkimse yaşamaz umarımAnladım canım,diğer mesajlarını şimdi okudum ,evet devir kötü ,kuzeniniz erken yaşta pişman olacağı şeyler yaşamaz umarım
Alakayı kurmayı denersen tamda yerinde olduğunu göreceksin, kadının düşmanı yine kadın ya o halde aldatılmayı da makul görmek gerek sonuçta boşamak istenilen eş bir kadınla aldatıyor değilmi??
Senin mantığına göre bunuda sindirmek lazım sonuçta diğer taraftaki düşmanımız asla olamaz çünkü o bir KADIN...
Kadın erkek diye ayrıştıracağınıza kişiliğe karaktere göre ayrıştırsanız bu çok daha makul olur...
Gerçi 15 yaşında genç bir kız dilediğiyle, dilediğince birlikte olabilir mantığından ne çıkar ki??? birde hala savunuyorsun...
Polemiğe gerek yok, temiz ideallerinle temiz temiz yaşamak dileğiyle...
İyi anlamda söyledim tabi ki. Belki de kuzenini ipten aldın bilemezsin. Ki o yoldan çıkacak başına bela açacaksa kimse tutamaz. Senin için rahat olsunTeşekkürler.inşallah iyi anlamda söylemişsinizdir
evet isteğiyle her şeyi yapar o yaştaki bi kız. Engel olamazsın. Ha ben yaşamasını istemem elbette çünkü psikolojik ve bedensel gelişimi için erken diye düşünüyorum. Ama yapana da kaşar diyecek değilim. Düşmanlık bu noktada başlıyor işte. Anlamadığınız nokta bu. kocamın beni aldattığı kadını düşman olarak görürüm elbette bunun benim dediğimle yine alakası yok... benim bahsettişim şey reşit olmuş,kendi isteğiyle ilişkiye girmiş bir kadına kaşar demeniz. Bu. Sadece bu. Ve bunun kocayla aldatmaya bilmem neyle alakası yok. Olay bu. Kendi isteğiyle ilişki yaşayan kadına sord ilişkiye girdi diye kaşar demek. Bu kadar. Basit.
"Yapmasını istemem çünkü psikolojik olarak ve bedensel gelişimi için çok erken bir yaş" şu kafa yapısıyla bunu düşünebiliyorsan ne mutlu...
15 yaşında genç bir kızın kendi isteği ile birlikte olması bir ilişki yaşaması normal karşılanıyor o bir kadın dilediğince yaşayabilir deniliyor...
15 yaşında genç bir kız tecavüze uğrayınca ortalık ayağa kalkıyor küçücük çocuk nasıl tecavüze uğrar deniliyor...
Bu ne ikilem??
Hangisi normal??
Senin düşüncelerine göre her ikiside normal mi ??
Ama Bana göre 15 yaşında genç bir kız kendi isteğiyle bile isteye ilişkiye girmemeli, 15 yaşında genç bir kıza tecavüz eden şerefsiz de asılmalı...
Ben empati yapıyorum, kendi evladım için kendi kızım için bu kadar küçük yaşta böyle bir şey yapsa ben normal karşılamazdım...
Buna göre konuşuyorum...
Bunu Normal karşılayabileceklere "Olsun kızım iyi yapmışsın,sefan olsun..." diyeceklere de saygı duymaktan başka bir şey gelmez elimden...
Allah aılesıne sabır versın ne arsız seymıs boyle.bence kız lısesıne gıtsın okusun hemen evlensın aılesıne bela getırır boyle tıplerMerhaba ablalarım iyi akşamlar bi sorun var.
Benim kendimle yaşıt(15 yaşındayız) bir kuzenim var.bu kuzenim dersleri hariç her şeye ilgi duyan bir tip.Özünde cidden iyi ama çok kötü huyları da var.
Bu gitti 1 yılda 4 tane sevgili yaptı(3 tanesi kendi sınıfından)
4.sü ise kendinden 2 veya 3 yaş büyük bi çocuk nereden bulmuş bilmiyorum.kuzenim bu çocukla biraz yakın temasa geçmiş öpüşme sarılma falan.
Üstelik erkek arkadaşlarıyla falan po..no içerikli konuşuyor (şimdi diyeceksiniz o ne demek hemen açıkliyim yani çok aşırı küfürlü çok fazla fantazili küfür) konuşuyo cinsellik konuşuyo erkek arkadaşlarıyla.arkadaşları da zaten kızlar da erkekler de bir çoğu tekin tipler değil.üstelik nargileye de başlamış.makyaj da çok yapıyor okula giderken koyu koyu rujlar sürüyor zaten fotoğraf çekerken de hep rujlu dudağını çekiyor.
Şimdi gelelim asıl önemli kısma.Bi keresinde bu kuzenim bir süre bizimle kalmak zorunda kaldı özel bi durumdan dolayı.arkadaşıyla dışarı çıkmak istedi pek de tekin tiplerin olmadığı kızlara hep laf atılan bi yere yani kimse sorsanız orada ne işiniz var der.ben gitmek istemedim "annem ikimize de izin vermez hem orada napıcaz" dedim o da "bi kereliğine yalan söyle hiç mi söylemedin yalan farketmezler merak etme" dedi.ben kabul etmedim kesinlikle.buraya kadar doğru yaptığımı düşünüyorum.sonra bu seferde avmye gitmek istedi.ona tamam dedim.ama ben sadece 4 kişi gideceğiz sanıyordum(ben,kuzenim,onun arkadaşı ve başka bir akrabamız) sonra bu akrabamız 3 tane erkek arkadaşını da hiç hesapta yokken çağırmış.hem de tekin tipler değiller kuzenimin cinsellik konuştuğu erkekler var ya o tarz erkekler.başka da bir sürü kötü özellikleri var kızlara laf atarlar.ben onların yanında rahat edemezdim.kuzenim ayarlamış artık çocukları tamam da demişim gelmesinler diyemedim.işte mallığın ilkini burada yaptım.aslında bensiz gidin rahat edemem diyecektim ama annem bensiz göndermezdi onu sonra aramız bozulurdu.
Şimdi ikinci mallığımı anlatıyorum.ben anneme söyledim gizlice "böyleyken böyle 3 çocuk var tekin değil ben gitmiyim o tek gitsin adventurenin dersi var falan diyelim" dedim "iyi ki söyledin bak onun da başına iş gelir zaten razı değildim ikiniz de gitmiyorsunuz" dedi.sonra kuzenime dedi gitmiceğimizi biraz üzüldü kuzenim arkadaşı da tavır aldı buna.ama sonuç olarak gitmedik.
Kuzenim okula giderken bi kere makyajı her zamankinden daha abartılı yapmıştı düğüne gider gibi çok dikkat çekici annem sildirdi.benim anlattığım olaydan sonra da iyice şüphelendi bundan.sanırım telefonundan mesajlarını okumuş bütün bu ilişkilerini gizli şeylerini öğrenmiş.gitti annesine söyledi.annesinin de tek derdi kızını okutmak bi yerlere getirmek.babası fabrikalarda çalışıyor asgari ücretle.
İşte annem söylemiş kuzenim de bana kızdı sen mi söyledin diye ben de hayır neden söyliyim dedim gerçekten söylemedim de.sen söylemesen nerden öğrencek dedi ben de telefonunu karıştırmıştır dedim.inandı mı bilmiyorum.annem babası telefonunu elinden alsın çok başı boş bu kız demiş annesine.söylemesinin nedenini sordum başına iş getirecek çok akılsız o yaşınız küçük diye anlamıyorsunuz şimdi ama başına bişi gelirse ben vicdan azabı duyarım dedi.
Şimdi babası kuzenimi okuldan alıcak büyük ihtimalle kız lisesine gidicek veya açık öğretim.telefonu alınıcak.babası da serttir onun.acaba ben o gün o avm olayını söylemeseydim annemin daha az dikkatini çekerdi kuzenin telefonunu karıştırmazdı o da yakalanmazdı okuldan alınmazdı.pişman olmalı mıyım ne yapıcam ya off gerçi yapılacak bir şey de yok artık.uzun oldu kusura bakmayın doluyum